SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova, to jakoś na wypasie wypadałoby ten ostatni weekend we czwórkę spędzić ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meneksze, dusia89, wywołuję do tablicy :) Obiecalyscie porody i zniknęłyście ;)

d'nusia, Lavendova, pumka1990 lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie ostatnie wyniki robiłam te 3 tygodnie temu czyli morfologie, toxo i mocz. Całą ciążę wyniki miałam idealne więc już mi nie powtarzała badań. Muszę podrukować te wszystkie potrzebne wyniki.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova, przeraziłaś mnie :D Mam cc dzień po Tobie, czyli zostały mi tylko 4 dni...

Lavendova, pumka1990 lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pi wizycie, nigdy więcej nie pójdę do tej kobiety. Ostatnia wizyta a ta mi szyjki nie zbadala, poprosiłam ja o to to stwierdziła, że nie ma pi co tam grzebać bo istnieje ryzyko infekcji a i tak nic to nie zmieni. Zrobiła tylko usg a i tak głupio pytała czy robimy. Kurde ostatnia wizyta to chyba oczywiste że potrzebuje do szpitala aktualne usg. Przy badaniu mały wyszedł tydzień mniejszy, gdzie zawsze był i tydzień do przodu, ostatnia wizyta tylko idealnie na dany tydzień. Wystraszyla mnie bo kazała mi się przekrecic bo malemu serduszko zwolnilo. Wyszłam od niej i teraz rycze bo boję się ze coś może być nie tak. Tym bardziej, że łożysko znowu okreslila jako gotowe do porodu. Boję się, że może coś nie tak z przeplywami i mały nie dostaje tyle ile powinien. Próbuje się dostać do ginekologa prywatnie, może mnie dzisiaj przyjmie, a jak nie to wwieczorem chyba pojadę na szpital na ktg.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela jak coś Cię niepoki to jedz do szpitala. Tam zrobią i ktg i usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Lavendova, to jakoś na wypasie wypadałoby ten ostatni weekend we czwórkę spędzić ;)

Bardzo chetnie ale niestety przez te temperatury to nie wiele mozna zrobic. U nas codziennie 35 stopni i pelne slonce :/ Jutro odwoze dzieci i babke do mamy i szykuje torbe do szpitala :O

E_mii no to bede trzymac kciuki we wtorek. Ja juz mam mega stres, chyba za te wszystkie razy :P

• Existenz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie na śniadanie karmienie piersia

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzenie nie przechodzi do pokarmu. Substancje toksyczne przechodzą. Większość lekow nie przechodzi do dziecka A reszta mały procent przechodzi. Jest lista leków bezpiecznych nawet jaki procent jakiego leku przechodzi do pokarmu. Lekospis dla matek karmiących. Laktacyjny wykaz lekow. Laktmed aplikacja na tel.

misia-kasia, nesssssa, chabasse, Patti_MG lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis umawiam sie na wizyte doradcy laktacyjnego. :)

Karmienie piersią to nie jest taka prosta sprawa tak jak wszędzie o tym gadają.. :/ przez to czlowiek większego doła łapię jak coś nie idzie. :/

Leticia, Dooti, ingelita lubią tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciągle mdli... A w zasadzie to czuję jak mi się odbija i wszystko podchodzi. Zgagi nie mam, ale boję się nawet pić wodę :(

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie lepiej po wizycie, zwolnienie do terminu dostałam ale szyjka króciutka i gotowa. Badanie an fotelu. Doktor kazał zrobić ktg więc na szybko umówiłam się do szkoły rodzenia, niestety płatne ale już o 12 będę miała :) więc czekam z nadzieją że zapisza się skurcze. Lekarz nawet powoedzial ze nie zdziwiłby się jakbym teraz w weekend urodziła :)))

Leticia, edytkaa93, misia-kasia, Eilleen, marcela123, e_mii, PLPaulina, Existenz, squirrel, Lavendova, Ania241188, Kasiaja, belladonna, ingelita, pumka1990, Patti_MG lubią tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam u lekarza, miałam być 15 minut temu a kolejka że nie wiem... Siedze w innej poczekalni gdzie niema klimy i zaraz zdechne:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję u mnie na szczęście jest Klima w poczekalni.

Zapisałam się na zajęcia z wypierania na wtorek (Jak przec) chociaż mam nadzieję że nie doczekam do nich :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Marcela jak coś Cię niepoki to jedz do szpitala. Tam zrobią i ktg i usg.

Pojadę do szpitala tylko muszę poczekać na męża do 15 aż wróci z pracy. Mam nadzieję, że mnie tam nie wyśmieja, ale wolę to sprawdzić. Dwa tygodnie temu ważył około 2481 g a dzisiaj 2750, wydaje mi sie ze mało przybrał. Z dzisiejszego usg wyszedł 35+5 tc

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A ja dzis umawiam sie na wizyte doradcy laktacyjnego. :)

Karmienie piersią to nie jest taka prosta sprawa tak jak wszędzie o tym gadają.. :/ przez to czlowiek większego doła łapię jak coś nie idzie. :/

Dokładnie, ja dopiero teraz powoli godzę się z porażką kp. Chciałam bardzo, nie wyszło, nie skoczę z tego powodu w mostu ale jest mi przykro go nie mogę dać swojemu dziecku tego co dla niego najlepsze.
    Paulina ja byłam zadowolona z wizyty doradcy, widziałam światełko w tunelu, mam nadzieję że ta wizyta Wam pomoże :)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wiedza o kp wśród ludzi jest bardzo mała. Większości wydaje się, że to naturalna umiejetność przyrodzona każdej kobiecie. A przecież nikt się z tym nie rodzi. Nie oczekujemy, że nowonarodzony człowieczek będzie umiał mówić czy chodzić, a od świeżo upieczonej mamy oczekuje się, że będzie umiała karmić. Wszystkiego trzeba się nauczyć.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Dokładnie, ja dopiero teraz powoli godzę się z porażką kp. Chciałam bardzo, nie wyszło, nie skoczę z tego powodu w mostu ale jest mi przykro go nie mogę dać swojemu dziecku tego co dla niego najlepsze.
    Paulina ja byłam zadowolona z wizyty doradcy, widziałam światełko w tunelu, mam nadzieję że ta wizyta Wam pomoże :)

Dzieki Wielkie ! :) bedziemy walczyc. Bo na razie mamy błędne kolo.
    Mala ssie nieefektywnie. Przez to u mnie malo pokarmu.. :/ :/

Ale jestem wkurzona ze o karmieniu piersią mówi sie tylko slodko..
    Ze mama zawsze ma pokarm. A dziecko to ssak i bedzie ssać.. :/ :/

A co u Was sie stalo, ze poległaś ? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 12:06

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj śnił mi się mój Filip, byłam z mężem w jakiejś galerii handlowej, na samej górze było miejsce do karmienia. Mi za bardzo to nie szło, mały zasnął w trakcie jedzenie, podniosła go żeby odbić i mu się ulało :p później męczyłam się z pieluchą, bo nie umiałam zapiąć. Przyszła koleżanka i mi pokazała.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wiem że kp łatwe nie jest. Początkowo wydawało mi się to takie łatwe bo tak to często przedstawiają. Cieszę się że właśnie z tego forum i innych że tak kolorowo nie jest. I dobrze bo gdybym nie wiedziała tego to obwinialabym siebie że jestem taka nieudolna.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ