X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam parcia na kp. Nawet jak widze kobiete z cyckiem wywalonym na wierzch i karmiącą dziecko to nie moge na to patrzec, nie pojecia skąd mi sie to wzielo. Wiadomo ze chcialabym karmic piersią ale podobno to siedzi w glowie i o to sie martwie. Chcialabym chociaż troszke jak by dalo rade, chociaz kilka tygodni.

Juz po wizycie. Na ktg żadnych skurczy. Za tydzien znow wizyta, i w koncu zmniejszam dawke progesteronu, teraz bede brac 200mg do czwartku i koniec. I moze potem cos ruszy. Jestem wykonczona po wizycie, mialach w planach ze wejde jeszcze do dwoch sklepow ale szybko pojechalam do domu bo niedalabym rady, wykonczylo mnie poltora godziny czekania:/ no i doktor podsumowal mnie ze wyglondam jak napuchniety klocuszek hehe i polecil dwudniową diete ryżową, ale nie- dziekuje:) nie bd przez dwa dni jadła samego ryżu, fuj, wole być opuchnięta. Nie ma sie też co dziwić skoro tak ciepło...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ci lekarze to potrafią podbudowac. Nie ma jak ciężarnej i to w zaawansowanej ciąży powiedzieć że wygląda jak opuchniety klocuszek. Ehh.

Ja wstawilam do prania pieluchy wielorazowe i wkłady do nich. Robię też obiad i mam dość.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest deszcz! <3

d'nusia lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie jakaś niewielka burza byla... ale już po wszystkim. Na zewnątrz lepiej ale w domu nadal 29 stopni.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas codziennego burza a zaraz po niej taka parówa że hej i od nowa tropiki.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzałam na prognozę na przyszły tydzień... miało być ochłodzenie, a nie 35 w cieniu ;(

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez słyszałam o ochlodzeniu.. a dzis przeżyłam szok widząc, ze ma byc 35°.. :/ :/

Trochę juz przesada z tymi temperaturami
    . :/

• e_mii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie świetna pogoda na szpital : od wtorku 30, 33, 35 i uwaga, ochłodzenie na wyjście, 31 stopni! Nie wiem jak to przeżyje :(

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie pamiętam jak deszcz wygląda. Ja narazie sobie jakoś radze z temperaturami, myślałam że będzie gorzej ale w domu jak jestem i moge sobie w cieniu na zewnątrz posiedziedz to jest okej. Bardziej sie boje wlasnie porodu w takich temperaturach, połogu no i jak dzidzia sobie poradzi w takich temperaturach. No i jak my damy rade spac przy zamknietym oknie...:/ mam nadzieje ze za niedlugo sie ochlodzi

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oglądałam jakiś filmik mamyginekolog i pediatry o tym jak radzić sobie z noworodkami w takie upały i mówiła, żeby okna otwierać w nocy.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pociągi za oknem ech :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w nocy wszystkie ona otwarte, nic sie specjalnie nie wychladza temp w nocy 28 stopni...

• Sierpniowa_89 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez brak deszczu i codziennie po 35 34 stopnie w domu sauna :( jeszcze mieszkanie pezy samym dachu ;( nogi takpuchna ze chodzic nie idzie :( bylam dzis w szpitalu na wymazie i te kobiety w tym upale z tymi noworodkami cale upocone naprawde wspolczuje im tych temp bedac w szpitalu w domu nie idzie wytrzymac a co dopiero tam ... Bidulki....

Sierpniowa_89
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi sie dostać prywatnie do lekarza. Zrobiła dokładne usg i wszystko jest dobrze. Mały waży 3170 a tam jej wyszło 2750. Powiedziała że za szybko to usg zrobiła i dokładnie go nie pomierzyla. Wszystkie pomiary odpowiadają danemu tyg tylko nozki ma krótsze i to pomiar mogło zaburzyc, ale mam się nie nie martwić bo ja jestem drobna 160 cm i mąż też nie jest wysoki więc po prostu mały nie będzie długi. Łożysko ma trzeci stopień dojrzałości, ale powiedziała że na tym etapie to normalne, mam leżeć na lewym boku i kazała mi coś pić na poprawę przepływów. Ogólnie dostałam od nieJ skierowanie do szpitala na ktg raz w tyg do dnia porodu. Szyjka dalej 36mm więc długa. Powiedziała, że bóle miesiączkowe sa dobrym objawem bo szyjka powinna szybciej się rozwierac i skracać. Czuje się dużo spokojniejsza, że to sprawdzilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 17:25

d'nusia, Lavendova, Existenz, Leticia, Ania241188, ingelita, PLPaulina, chabasse, pumka1990 lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Ja już nie pamiętam jak deszcz wygląda. Ja narazie sobie jakoś radze z temperaturami, myślałam że będzie gorzej ale w domu jak jestem i moge sobie w cieniu na zewnątrz posiedziedz to jest okej. Bardziej sie boje wlasnie porodu w takich temperaturach, połogu no i jak dzidzia sobie poradzi w takich temperaturach. No i jak my damy rade spac przy zamknietym oknie...:/ mam nadzieje ze za niedlugo sie ochlodzi
    Czemu przy zamkniętym oknie?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpniowa_89 wrote:
    U nas tez brak deszczu i codziennie po 35 34 stopnie w domu sauna :( jeszcze mieszkanie pezy samym dachu ;( nogi takpuchna ze chodzic nie idzie :( bylam dzis w szpitalu na wymazie i te kobiety w tym upale z tymi noworodkami cale upocone naprawde wspolczuje im tych temp bedac w szpitalu w domu nie idzie wytrzymac a co dopiero tam ... Bidulki....
    Ja też mam tak opuchnięte stopy że mnie skóra boli bo jest tak naciągnięta. Mam w planie kupić mały wentylator do szpitala bo nie wyrobię w duchocie. Mi się wręcz słabo robi.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Udało mi sie dostać prywatnie do lekarza. Zrobiła dokładne usg i wszystko jest dobrze. Mały waży 3170 a tam jej wyszło 2750. Powiedziała że za szybko to usg zrobiła i dokładnie go nie pomierzyla. Wszystkie pomiary odpowiadają danemu tyg tylko nozki ma krótsze i to pomiar mogło zaburzyc, ale mam się nie nie martwić bo ja jestem drobna 160 cm i mąż też nie jest wysoki więc po prostu mały nie będzie długi. Łożysko ma trzeci stopień dojrzałości, ale powiedziała że na tym etapie to normalne, mam leżeć na lewym boku i kazała mi coś pić na poprawę przepływów. Ogólnie dostałam od nieJ skierowanie do szpitala na ktg raz w tyg do dnia porodu. Szyjka dalej 36mm więc długa. Powiedziała, że bóle miesiączkowe sa dobrym objawem bo szyjka powinna szybciej się rozwierac i skracać. Czuje się dużo spokojniejsza, że to sprawdzilam.
    Dobrze ze pojechałas :-) wczoraj moja lekarka to kilka razy mierzyła Olka żeby się upewnić co do wagi. Najważniejsze że wszystko w porządku. W którym tygodniu jesteś? Ja też mam mieć co tydzień ktg.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj skończyłam 37 tc. Dzisiaj to moje poranne usg u prowadzącej to może ze dwie minuty trwało. Napedzila mi tylko stracha. Teraz się zastanawiam czy jak jutro pojadę na Madalinskiego z tym skierowaniem to mi zrobią to ktg czy czekać do poniedzialku.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi aplikacja pogodowa pokazuje, że w następny piątek 25 st :-D więc zacznę Zuzkę wypychać żeby załapać się na poród właśnie wtedy ;-) My mamy mieszkanie na stronę północną i tylko balkon północno zachodni więc jak ktoś do nas wchodzi to ma wrażenie, że mamy klimę chociaż ja tam nie czuję żeby było przyjemnie, na szczęście wiatrak robi robotę tylko czuje się jak więzień we własnym domu, wychodzę dopiero po 20 i idę na działkę

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti zalamujesz mnie. Mały wazy ponad 1kg mniej od Twojego :( najgorsze, ze butli nie toleruje :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 1199 1200 1201 1202 1203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ