Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Leticia wrote:U nas słabo ze względu na upały. Wczoraj było trochę chłodniej, to podziałaliśmy

Mój mąż to człowiek faktu - jak lekarz powiedział, że można, znaczy że można i żadnych rozkmin dodatkowych nie miewa
U mnie to samo
Jak lekarz powiedział że trzeba to działamy od 2 tygodni, ale jak dla mnie to nic to nie daje
no chyba że jutro na wizycie usłyszę, że mam rozwarcie na 4 cm 
Ja ogólnie od 2 tygodni to robię wszystko. Spacerujemy wieczorami po 3-4 km bo więcej nie daję rady, sprzątam, gotuję i nawet jednego skurczu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 11:28
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Czy dziecko zaraz po urodzeniu jest zgłaszane do zameldowania tam gdzie mama? Bo muszę się wkrótce wymeldowac a jeszcze nie będę miała możliwości żeby się na razie zameldować w nowym mieszkaniu. I nie wiem co zrobić. Dodam że Marcin się z Łodzi a ja z Poznania więc wolałabym żeby dziecka w Łodzi nie zameldowali.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 11:55

-
Justa dam znac
wizyta dopiero popoludniu wiec jeszcze sie naczekam... pozniej z 40 min ktg i dopiero lekarz... licze na skrocona szyjke bo bedzie zalamka jak znow bedzie prawie 4cm...
Matko gdzie ty mieszkasz ze ochlodzenie? U nas to max na 28 zapowiadaja spadek... a wczoraj nawet o polnocy 30 stopni bylo...
Co do zblizen my korzystamy i dzialamy, cjociaz z brzuszkiem juz pewne ograniczenia no ale staramy sie jeszcze korzystac chociaz co drugi trzeci dzien bo w pologu znow nici z tego...

Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją

-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
To i ja się pochwałę, urodziłam dzisiaj o 8:40 zdrową i silną Agatkę
Przytulałyśmy sie 2h po porodzie a mała ssała z obu piersi
Waży 2890g a teraz słodko śpi i ja tez spróbuje trochę odespać bo skurcze zaczęły sie wczoraj o 21 i juz nie odpuściły. Jak trochę odpocznę napiszę więcej.
squirrel, Leticia, Ania241188, justyna14, belladonna, vanilia120, Australijka, Marta..a, justa8902, PLPaulina, chabasse, jej odbicie, d'nusia, Dooti, Lavendova, katka/85, ingelita, Kasiaja, kozalia, nesssssa, pumka1990, AnkaK90 lubią tę wiadomość

-
Supermisia-kasia wrote:To i ja się pochwałę, urodziłam dzisiaj o 8:40 zdrową i silną Agatkę
Waży 2890g a teraz słodko śpi i ja tez spróbuje trochę odespać bo skurcze zaczęły sie wczoraj o 21 i juz nie odpuściły. Jak trochę odpocznę napiszę więcej.
gratulacje! Odpoczywaj dużo
-
Super! Gratulacje!!!misia-kasia wrote:To i ja się pochwałę, urodziłam dzisiaj o 8:40 zdrową i silną Agatkę

Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją

-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Gratulacjemisia-kasia wrote:To i ja się pochwałę, urodziłam dzisiaj o 8:40 zdrową i silną Agatkę

-
Misia-kasia gratulacje !
A ja juz po zajęciach, nameczylam brzuch i nic .. jak na razie. Położna powiedziała że mam duży brzuch jak na swój wzrost i slabo to widzi, po czym dodała że raz przyjęła od drobnej dziewczyny duże dziecko
Doradzila masować sutki ale tak na prawdę to mały sam wie kiedy wyjść.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Tak bylismy razem przy porodzie bo on miał wyjechać o 6 rano a my o 4 juz wyjechaliśmy do szpitalagosia.kak wrote:Misia-kasia gratulacje, zdrówka dla Was!
Ale czy Ty czasami nie pisałas ze Twoj mąż dzis miał zaplanowany jakis wyjazd? Udało mu sie byc przy porodzie?
belladonna, Paulinaaa, pumka1990 lubią tę wiadomość

-
Wracając do naszej historii, to mniej więcej od 21 czułam juz regularne skurcze. Koło 24 były juz mniej więcej co 5 minut, zrobiłam test z ciepłym prysznicem i podwójną nospą ale nic nie pomogło. O 3 zapadła decyzja jedziemy do szpitala bo skurcze już co 5 - 3 min. Okazało sie ze mam 3cm rozwarcia i o 5 rano bylismy juz na sali porodowej. Akcja poszła bardzo szybko, niestety pod sam koniec pojawiły sie zielone wody i niskie tętno dziecka wiec musieli mnie naciąć żeby wyciągnąć Agatke. Szycie strasznie bolało ale pózniej juz cieszyliśmy sie tylko we trójkę i podziwialiśmy jak mała pięknie ssie

Rodziłam w Warszawie na żelaznej, miałam wykupioną położną ale ostatecznie rodziłam bez niej bo była chora. Mimo to trafiłam na położną Anioła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 14:54
chabasse, Ania241188, gosia.kak, marcela123, belladonna, Leticia, d'nusia, Dooti, squirrel, ingelita, Kasiaja, Paulinaaa, pumka1990, Existenz lubią tę wiadomość

-
No a ja wczoraj zaliczyłam ostatnio wizytę u giną z NFZ. Heh.. Powiedział że teraz to dopiero w październiku na kontrolę mam przyjść. I już... Nawet nie zbadał..wiec nie wiem czy szyjka miękka otwarta czY jaka. Na szczęście pojutrze mam jeszcze wizytę u mojej ginki pryw. To tam się dowiem co i jak. Na razie się nastawiam ze do 13 dotrwać.
A co do ciuchów ciaxowych. Nie mam żadnego. Wszystkie cywilne, ale takie luźne rozkloszowane bluzki i spodnie tylko na gumki. Zero sukienek a szkoda bo w upały by się świetnie nadały. Ale jakis nigdzie nic nie upolowalam fajnego. No i pewnie już nie kupię bo zarax kobiec ciąży i upałów. -
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH