Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Dziewczyny o 8:16 przyszła na świat Zuzia :-D równo w terminie niestety przez cc :-( o 7 rano miałam już pełne rozwarcie i bóle parte niestety skubana zgubiła drogę i pchała się nie do dziury tylko w jakaś kość (ma teraz odcisk czerwony na czole). Wody mi odeszły zielone ale jeszcze czekaliśmy z cc bo może wyjedzie w kanał. Niestety tętno zaczęło spać i szybka akcja z przewiezieniem na blok operacyjny. No ale już po wszystkim 3880kg, 58cm i 10pkt, nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Ale co się strachu najadłam to moje, jak widziałam że zaczynaja biegać i szybko, szybko!
    Teraz najgorsze jest to unieruchomienie i brak posiłku. Po psn już po godzinie latałam jak sarenka po pastwisku, a teraz nawet małej odłożyć czy podnieść sama nie mogę :-(
    Cyca ładnie załapała wiec nie powinno być problemu, tak jak starszy brat od razu wiedziała o co chodzi ;-)

Gosia ja nie wiem czy to pomogło. O 16 wypiłam ten olejek, a o 3 w nocy obudziły mnie skurcze do tego żadnej biegunki nawet nie miałam, BA! Nawet ani razu na zwykła 2 nie poszlam. Dodatkowo my wieczorem jeszcze seks ;-) wiec obstawoalabym że to właśnie on wywołał akcje :-)
    Najważniejsze że wszystko się dobrze skończyło :-)
    A w jakich proporcjach robi się ten olej?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Dziewczyny, nadrobię wszystko później. Melduję, że 12.08 o 17:02 na świat przyszedł Filip,50cm i 3040g. Miałam krwawienie z łożyska i pilne cc.
    Od czwartku jesteśmy w domu i po ciężkim pobycie w szpitalu w końcu jesteśmy zadowoleni i szczęśliwi. Ładnie jemy i grzecznie śpimy.
    Gratulacje :-)

OctAngel lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel i Kasiaja, gratulacje!

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje mamusie :) ja juz powoli tracę rachubę tyle tych naszych dzieciaczków się teraz rodzi. :) ale życzę dużo zdrówka wszystkim mamom i ich maluszkom :)

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych Mamuś :-)

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich mamuś :) u nas dalej nic, spacery nic, drażnienie sutków też nic, seks nic... Będę leżeć i czekać :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :-) zblizamy się do konca, już niewiele mam w dwupaku zostało :-) dziś mój skarb usnął po porannej aktywności i nawet mogłam się wykąpać teraz do 13 czekam i trzeba ja nakarmic bo o 15 mamy wizytę fizjoterapeuty. Chyba odsypia wczorajszy dzień bezsenności. Noc też w miarę ładnie przespaną od 21 pobudka o 23 potem o 4 i o 8. Od 8 do 10:30 aktywność i dwie dolewki po 30 ml o 9 i 10:15.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 12:20

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel i Kasiaja serdeczne gratulacje!

Kasiaja daj sobie czas dopiero 3 h minęły od operacji. Chwilę to potrwa zobaczysz jutro juz bedzie lepiej i za każdym dniem. Za 3 dni bedziesz śmigać jak marzenie :P Duża Zuzia ucaluj od nas!

My dziś pobudka o 4 rano i już sie moja wyspala :D O 6 udalo mi sie uśpić po maratonie cycki butla pampersy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 12:22

Kasiaja, Ania241188, OctAngel lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamusiek. <3

• belladonna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja i Oct gratulacje!!! Szybkiego powrotu do formy:-)

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamus !
    Edytka co u Ciebie ? Daj znać.
    Ja już wysprzatalam mieszkanie, byłam na zakupach i piekę bułki drożdżowe. Powera dzisiaj dostałam, zaraz idę na kawę do szwagierki wiec zalicze przy okazji spacer. Od wczoraj zaczęłam z tymi sutkami kombinować i niby jakiś delikatny ból miesiaczkowy i nic poza tym. Jem też ananasa, ale nie wiem czy jakoś mi nie szkodzi bo wczoraj dwa razy w toalecie byłam z bólem brzucha i poprzedniego dnia też. Pozostaje tylko czekać, nic innego nie zrobię.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel i Kasiaja, gratulacje!

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Gratulacje dla nowych mamus !
    Edytka co u Ciebie ? Daj znać.
    Ja już wysprzatalam mieszkanie, byłam na zakupach i piekę bułki drożdżowe. Powera dzisiaj dostałam, zaraz idę na kawę do szwagierki wiec zalicze przy okazji spacer. Od wczoraj zaczęłam z tymi sutkami kombinować i niby jakiś delikatny ból miesiaczkowy i nic poza tym. Jem też ananasa, ale nie wiem czy jakoś mi nie szkodzi bo wczoraj dwa razy w toalecie byłam z bólem brzucha i poprzedniego dnia też. Pozostaje tylko czekać, nic innego nie zrobię.
    Ten ananas na co?

gosia.kak lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Najważniejsze że wszystko się dobrze skończyło :-)
    A w jakich proporcjach robi się ten olej?
    Ja wypiłam 2 łyżki stołowe tego olejku, do tego pół szklanki soku pomarańczowego i do pełnej szklanki dolałam Sprite( coś gazowanego musi być)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety bilurbina wysoka :( Ewa jest naświetlana. Musimy zostać w tym piekle minimum do poniedziałku :(
    Siedzę i płaczę.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananas niby też pobudza macicę. Nie wiecie nawet jak mąż się śmiał, bo kupił mi sok ananasowy, bo chciałam. Później wziął tylko troszkę mi odpił :) nic to nie dało. Generalnie ananas to słaba opcja, niby trzeba zjeść go całkiem sporo :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Niestety bilurbina wysoka :( Ewa jest naświetlana. Musimy zostać w tym piekle minimum do poniedziałku :(
    Siedzę i płaczę.
    Współczuję Ci...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Siedzę i płaczę.

Leticia, lepiej teraz zostać, niż byście miały jutro wrócić- jak my.
    Jeszcze troszkę i będziesz mogła zapomnieć o tym koszmarze.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ten ananas na co?

Mamaginekolog pisała ze ananas wpływa na zmiękczenie szyjki :) ale trzeba go zjesc surowego, bo to chodzi chyba o ten jego twardy środek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 13:35

3i492n0agf4rykt3.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ