Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Leticia wrote:Niestety bilurbina wysoka
Ewa jest naświetlana. Musimy zostać w tym piekle minimum do poniedziałku
Siedzę i płaczę.
Bardzo współczujędacie radę i niedługo będziecie razem w domu!
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Dziewczyny, odnośnie espumisanu, mój synek miał okropne wzdęcia i bóle brzuszka w 3-4 dobie i nie mógł zrobić kupki. W 4tej wyszliśmy, espumisan nie pomagał. Zadzwoniłam do położnej ze SR i go odradzila, dopiero po 1 miesiącu. Zamiast tego poleciła Delicol. Podałam 2 razy przed karmieniem w nocy, rano już trawienie ruszyło i wszystko dobrze.
-
OctAngel wrote:Dziewczyny, odnośnie espumisanu, mój synek miał okropne wzdęcia i bóle brzuszka w 3-4 dobie i nie mógł zrobić kupki. W 4tej wyszliśmy, espumisan nie pomagał. Zadzwoniłam do położnej ze SR i go odradzila, dopiero po 1 miesiącu. Zamiast tego poleciła Delicol. Podałam 2 razy przed karmieniem w nocy, rano już trawienie ruszyło i wszystko dobrze.
O mi położna o nim mówiła, Ale nie mogłam sobie właśnie nazwy przypomnieć
Jakie proporcje?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyTez mam delicol. To jest enzym laktaza.
Ale na kolki u Hani nie działa.stosujemy od początku. Wcześniej 7 kropli. Teraz 9.
W poniedziałek wysle męża po Sab Simplex . Ponoć lepszy niz bobotic, espumisan.. choc to wszystko to skład główny ma taki sam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 17:25
-
Ingelita, dzięki za radę, właśnie położna straszyła, żeby nie główka i że na brzuchu to się udusi, więc tylko w dzień
Z główką uwierzyłam, bo nie mam żadnego doświadczenia z tymi matami. Spania na brzuchu tak się nie boję, bo na Madalińskiego mieli inne zwyczaje i teorie i pierwsza córka od pierwszego dnia sypiała na brzuchu.
Mam nadzieję, że do poniedziałku ta żółtaczka jej zejdzie...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySubstancją czynną tych leków jest symetykon.
ale czy jest to samo? Mozna powiedzuec ze główny skladnik leku jest ten sam. Ale producenci swoje dawkowanie ustalają.
Z tą kolką to ciężka sprawa. Znam rodziców ktorym nie pomogło nic. Ale tez takich którzy poczuli ulge gdy pomogły rozne preparaty na wzdecia, masaz, suszarka, jazda autem, wiaderko do kąpieli...
wiec bede probowac. Bo bezczynnie patrzec na placz dziecka nie zamierzam.
Priobiotyki stosujemy od urodzenia i nic.. kolki są.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 18:16
-
Eilleen wrote:Jak aż tyle to odpuszczę. Nie mam zamiaru zbankrutowac przez ananasy
Eilleen lubi tę wiadomość
-
Gratulacje nowym Mamusiom :*
Dziewczyny sutki mnie zaczynaja bolec, mam linomag ten zielony, jego trzeba zmywac przed karmieniem? Smaruje tez mlekiem ale cos chyba nic nie daje poki co. Mala jak sie zassie to az oczy z orbit wychodza.
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
My po dicoflorze zaczęliśmy robić bardziej zwarte kupki. Mały jest pierdzioszkiem ale jakoś specjalnie nie płacze przy tym.
Na sutki smaruje maltanem, jedynie nawilża ale nie trzeba zmywac, jest lekko słodki i młodemu nie przeszkadza jego smakzresztą Wit D ani dicoflorem też nie gardzi ;p
Nie wiem czym wywołać skurcze... u mjienjie wyszło a co do opuchlizny radze zabrać luźne klapki do szpitala bo mi nogi Od ud po stopy tak straszliwie spuchly że miałam kostkę jak lydke, zaczęło schodzi dopiero w domu.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
justa1509 wrote:I te środki są takie zdrewniałe, z resztą nie bez powodu są wykrajane :p zaliczyłam długi spacer na zlocie militarnym, spuchlam jak balon i nic więcej :p
-
Ja się dzisiaj nałaziłam, aplikacja na telefonie pokazuje że 5 km zrobiłam. Brzuch mnie trochę zaczął boleć i tak młody mi napiera na kość łonowa ze zaraz zwariuje. Nawet się dotknąć w to miejsce nie mogę bo boli. Jak mu ciasno to niech wyłazi, siła bo nie trzymamAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ale wam zazdroszczę tych spacerów... dałabym sobie przyczepić z powrotem 10-kilowy plecak na brzuch i mogłabym się nawet pocić jak wieprz. Za jeden spacerek po lesie...
Mąż jutro przywiezie PierworodnąNiestety nie spotka się z siostrą, bo nie będę jej odłączać od naświetlania, ale przynajmniej ja ją będę mogła wyściskać. Strasznie się stęskniłam! Mąż mówi, że bardzo rozwinęła się przez dwa dni pobytu u babć, umie już rzucać kamieniami przez płot i udawać, że pierdzi. Uczy się życia
ingelita lubi tę wiadomość
-
justa8902 wrote:Gratulacje nowym Mamusiom :*
Dziewczyny sutki mnie zaczynaja bolec, mam linomag ten zielony, jego trzeba zmywac przed karmieniem? Smaruje tez mlekiem ale cos chyba nic nie daje poki co. Mala jak sie zassie to az oczy z orbit wychodza.Marta..a lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
pumka1990 wrote:Właśnie myślę o Espumisanie. Ile bierzecie? Czy można łączyć z Dicoflorem? Czy trzeba oddzielnie podawać?
Espumisan polozna kazala 5-6 kropli przed kazdym karmieniem ale dalismy dwa dni i uznalismy ze jest gorzej. Po kilku dniach mielismy wizyte pediatry i on kazal espumisan 3x dziennie po 3 krople i dicoflor 1x dziennie 5 kropli i łączymy ten jeden raz dicoflor z espumisanem. Espumisan mamy zwiekszac ilosc kropli z czasem. Ogolnie u nas poprawa pojawila sie wraz z dicoflorem.
Sab simplex mamy juz kupiony ale dawka niemiecka to 15kropli, jak skonczymy espumisan to przejdziemy na sab simplex powyzej 1 miesiaca zycia.pumka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratulacje dla nowych Mamuś
!
Zauważyliście, że ostanie 3 dzieciaczki, które się urodziły ważyły dokładnie tyle samo3880g, chyba ze coś źle zapisałam.
Co do espumisanu, nam położna powiedziała żeby stosować połowę dawki z ulotki, więc dajemy 13kropli na dzień (espumisanu 40g), w 3 dawkach. Dajemy dopiero od wczoraj, ale dziś wieczorem znowu był atak kolki:( do tego dicoflor. Delicpol tez mamy, ale jeszcze nie podawałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 20:55
-
Moje dziecko jest jednak poparane czuję że mam nieprzespana noc. Nawet jej nie wykąpałam dzisiaj. Zasnęła ok 18 i tak na śpiocha dostała teraz butle i zjadła tylko pół i śpi dalej więc noc raczej nieprzespana a już tak ładnie była ustawiona że mleko o 20 a kąpiel o 19-19:30 i zasypiała o 21. Przesypiala do rana bez problemu a dziś czarno widzę ta noc. Ehh za dużo wrażeń z fizjoterapeuta. Nakrzyczała się przez półtorej godziny.