X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    A słuchajcie pościel zmieniają/ zmieniały wam pielęgniarki czy same?

Salowe zmieniają, ale to na prośbę, nie z urzędu ;)
    Mi dziś mąż przywozi pościel z domu, bo mam straszną swędzącą wysypkę na ciele i podejrzewają, że to od szpitalnej pościeli. Ja utrzymuję, że to alergia na szpital, ale nikt mnie nie słucha ;)

Ksiądz u nas też był w piątek, ale pukał ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hania to dziwne dziecko.
    Wykonała dziś rzecz trochę nie jak na swoj wiek.. Podczas lezenia na brzuszku nagle znalazła sie na plecach. :O :O

Hmm. Moze to jednak jest wzmożone napięcie miesniowe.. :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 09:10

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kolejnej prawie bezsennej nocy. Jutro minie nam pierwszy tydzień l. Zastanawiam się czy to nie za wcześnie na konsultację z doradcą laktacyjnym. Może jeszcze poczekać? Jak myślicie?

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Ja po kolejnej prawie bezsennej nocy. Jutro minie nam pierwszy tydzień l. Zastanawiam się czy to nie za wcześnie na konsultację z doradcą laktacyjnym. Może jeszcze poczekać? Jak myślicie?

Im wcześniej tym lepiej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 09:26

Leticia lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    No to musze ten maltan sobie kupic bo tak smywac co chwila to bezsensu, one i tak juz bola

Moja mloda juz 2 godz wisi na cycku, a ja na siedzaco z nia zasypiam

Ja zamówiłam z ziaji jeszcze tam jest labolina i nie trzeba zmywac dam zna jak się sprawdzi :)
    Dobrze że mój jak zassie to ściąga w 10-15 min cycka :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie długo oszaleje z tym karmieniem. Nie wiem o co mu chodzi. Już próbuje wszystkiego i ściągać przed. Zmienić pierś, przewijam odbijam a ten parę łyków bierze i ryk. Jedynie dwa nocne karmienia w nocy są w miarę spokojne a potem juz nie.

Napisałam do 2 doradczyn z Trójmiasta ale nie wiem czy przyjadą prawie 100km :/

Jestem już lekko załamana :(

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja nie długo oszaleje z tym karmieniem. Nie wiem o co mu chodzi. Już próbuje wszystkiego i ściągać przed. Zmienić pierś, przewijam odbijam a ten parę łyków bierze i ryk. Jedynie dwa nocne karmienia w nocy są w miarę spokojne a potem juz nie.

Napisałam do 2 doradczyn z Trójmiasta ale nie wiem czy przyjadą prawie 100km :/

Jestem już lekko załamana :(
    Warto jednak spróbować z doradcą. Może jednak przyjadą. A położna? Pytanie jaką ma wiedzę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, ja tak miałam z pierwszą po curry :D
    Estry smakowe przedostają się do mleka, które smakuje delikatnie inaczej zależnie od tego co zjesz - dziecko ma więcej kubeczków smakowych niż dorosły i wyczuwa te niuanse. Skoro przystawia się dobrze, a dopiero po paru łykach grymasi, to może mu coś nie smakuje?

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Warto jednak spróbować z doradcą. Może jednak przyjadą. A położna? Pytanie jaką ma wiedzę.
    Takie są tu położne że przy małej nawet nie zabrała się żeby mi pomóc i nie karmiłam. Jedna wstępnie się zgodzila. Ciekawa jaka cena. Prawie 200km w dwie strony

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Aniu, ja tak miałam z pierwszą po curry :D
    Estry smakowe przedostają się do mleka, które smakuje delikatnie inaczej zależnie od tego co zjesz - dziecko ma więcej kubeczków smakowych niż dorosły i wyczuwa te niuanse. Skoro przystawia się dobrze, a dopiero po paru łykach grymasi, to może mu coś nie smakuje?
    Nie jem nic innego niż w szpitalu a tam dobrze ssał. Z tym że po paru ciagnieciach leci z moich cycków jak kranu. Laktatorem ściągam 70-80 ml w pięć minut?
    Ale pomimo ściągnięcia tyle pokarmu leci dalej i to nie wolniej...

Może mi pokaże inne pozycje...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja Hania to dziwne dziecko.
    Wykonała dziś rzecz trochę nie jak na swoj wiek.. Podczas lezenia na brzuszku nagle znalazła sie na plecach. :O :O

Hmm. Moze to jednak jest wzmożone napięcie miesniowe.. :O
    Pocieszanie mnie dziewczyny, że Wasze dzieci też robią takie akrobacje. Ja zaczynam podejrzewać witaminy ciążowe. Chyba po prostu mamy silne dzieci. To tak, jak z tym podnoszeniem i trzymaniem głowy.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kto powiedzial ze noworodki to mają lezec plackiem? Moje wszystkie sie na boczki szybko obracaly i dobrze trzymaly główkę. To nie jest wzmozone napięcie. Po prostu silne sprawne dzieci. Przy wzmozonym napięciu dzieci sie wyginaja w palak budzą w nocy często dra w nieboglosy bo je te napady napiecia wybudzaja. Nie są sprawne raczej sa lekko opoznione w rozwoju fizycznym i dlatego tez chodzi sie na terapie. Moj brat miał i to naprawde da sie zauwazyc ze cos jest nie tak.

Ania ja przy pierwszej to musialam sciagac cala butle aventu czyli jakies 125 ml z kazdego cycka i dopiero potem jej dawalam piers i tez lykala szybko ale juz dawala radę. Z takim nawalem to ciężko znalezc złoty środek oby ci te cdl pomogly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 10:59

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 wrote:
    a ja wczoraj już miałam taką nadzieję że coś się rozkręci. .... około 13 wypiłam olejek rycynowy ale tylko jedna łyżkę z sokiem pomarańczowym bo nie miałam gazowane go. stwierdziłam ze zacznę od małej porcji żeby sprawdzić jaka to dziadostwo ma moc ;) raz mnie tylko wygonilo na 2 wiec organizm mi się po tym nie oczyścil za to okolo 15 zaczęły się skurcze :) najpierw delikatne ale z czasem coraz mocniejsze i w miarę regularne bo co około 11 minut. stwierdziłam do mojego ze bierzemy wojtka na plac zabaw do parku bo jak pochodzę to może je rozbujam bardziej.. no i były coraz mocniejsze ale nie zginalymnie jeszcze w ppół wiec wiedziałam że to jeszcze nie to. i tak bujalam się z tymi skurcz ami do wieczora ale po kąpieli niestety zaczęły się wyciszac a w nocy ustały całkiem. ale i tak się ciesze ze coś w końcu poczułam. dzisiaj robie powtórkę mieszanki tylko tym razem dwie łyżki oleju i gazowany napój ;) zobaczymy czy tym razem ruszy mocniej ;)

katka, daj potem znac jak zaareagował organizm i czy cos poszło do przodu z akcją :)
    Moze ja tez spróbuje małej dawki, zeby chociaz poczuć co to są te skurcze, bo postatnio to nawet moja łydka ich nie doświadcza :P

3i492n0agf4rykt3.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    No i słyszę jak mocno przełyka i chyba nie nadąża z połykaniem.
    Ale ja sobie mogę gdybać. Ktoś kto się zna musi powiedzieć... Mam nadzieję że za dużo sobie nie zaśpiewa
    Moja ma to samo, a ja już nie nadążam odciągnąć najpierw laktatorem, bo jak się tylko obudzi, to przeważnie wpada w taki ryk, ze nie ma czasu na kombinowanie. Chyba serio zacznę ręcznie do kubeczka tak na szybko upuszczać trochę. A najlepsze jest to, że ona buzią zasysa, a leci jej nosem w tym samym czasie. To się nazywa ciśnienie ;)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia, nie wiem, który masz rodzaj maty, ale skoro okularki małej spadają i tak nie trzymasz jej pewnie głowy na macie, to spróbuj matę kłaść na niej. Ewa na brzuchu, mata na jej plecach. Ewa na plecach, mata na jej brzuchu. To ją powinno stabilizować trochę, a naświetlaja się najbardziej wskazane części ciała.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, dziewczyny, ale wy macie mleczarnie! Mi już nawał minął, a dalej nie wiem co to znaczy tryskanie i wyciekanie z cycka :P Nawet wytrzymałam bez odciągania, żeby nie kreować sztucznego popytu.

Ewa od wczoraj przybrała 75g, więc mleka nie brakuje :) przynajmniej na tym froncie dobre wiesci.

ingelita lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja zamówiłam z ziaji jeszcze tam jest labolina i nie trzeba zmywac dam zna jak się sprawdzi :)
    Dobrze że mój jak zassie to ściąga w 10-15 min cycka :)

Mam tą lanoline z ziaji, strasznie śmierdzi, ale o dziwo Oli to nie przeszkadza. Na bolące brodawki chyba nie pomaga, bo ja moje czuje non stop, choć może bardziej by jeszcze bolały, jakbym nie smarowała. Lanolina lansinoh za to tak nie śmierdzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:10

Marta..a lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    No i słyszę jak mocno przełyka i chyba nie nadąża z połykaniem.
    Ale ja sobie mogę gdybać. Ktoś kto się zna musi powiedzieć... Mam nadzieję że za dużo sobie nie zaśpiewa

Ania jak mocno leci to musisz zabrać małego pod pache jak złapie to szybko ty się oprzyj tak żeby nawet lekko na tobie leżał. W takiej pozycji łatwiej mu będzie polykac niż na lezaco. Tak mi kazała położna która też jest doradczynia.
    Tak jak tu na pierwszym obrazku ale nawet bardziej Ty się odegnij.

http://naturalniekarmie.blogspot.com/2010/12/pozycje-do-karmienia-piersia.html?m=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:19

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze zaczynam myśleć ze te wczorajsze skurcze to nie od olejku jednak bo dzisiaj wypiłam podwójna dawkę z sokiem i napojem gazowanym i nic a minely już 4 godz... wczoraj pierwsze skurcze poczułam po 2 godz... mój organizm to jakiś pancerny jest normalnie.. mam doła :( jak do jutra nie urodze to we wtorek szpital :(

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Dziewczyny a kto powiedzial ze noworodki to mają lezec plackiem? Moje wszystkie sie na boczki szybko obracaly i dobrze trzymaly główkę. To nie jest wzmozone napięcie. Po prostu silne sprawne dzieci. Przy wzmozonym napięciu dzieci sie wyginaja w palak budzą w nocy często dra w nieboglosy bo je te napady napiecia wybudzaja. Nie są sprawne raczej sa lekko opoznione w rozwoju fizycznym i dlatego tez chodzi sie na terapie. Moj brat miał i to naprawde da sie zauwazyc ze cos jest nie tak.

Ania ja przy pierwszej to musialam sciagac cala butle aventu czyli jakies 125 ml z kazdego cycka i dopiero potem jej dawalam piers i tez lykala szybko ale juz dawala radę. Z takim nawalem to ciężko znalezc złoty środek oby ci te cdl pomogly.

Zaśpiewała 350zl. Dużo czy mało?

Bo ściąganie przed każdym karmieniem jest uciążliwie. Tym bardziej jak gdzieś będziemy to nie będę z laktatorem jeździć wszędzie...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ