Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania241188 wrote:A słuchajcie pościel zmieniają/ zmieniały wam pielęgniarki czy same?
Salowe zmieniają, ale to na prośbę, nie z urzędu
Mi dziś mąż przywozi pościel z domu, bo mam straszną swędzącą wysypkę na ciele i podejrzewają, że to od szpitalnej pościeli. Ja utrzymuję, że to alergia na szpital, ale nikt mnie nie słucha
Ksiądz u nas też był w piątek, ale pukał
-
nick nieaktualnyMoja Hania to dziwne dziecko.
Wykonała dziś rzecz trochę nie jak na swoj wiek.. Podczas lezenia na brzuszku nagle znalazła sie na plecach.
Hmm. Moze to jednak jest wzmożone napięcie miesniowe..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 09:10
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Ja po kolejnej prawie bezsennej nocy. Jutro minie nam pierwszy tydzień l. Zastanawiam się czy to nie za wcześnie na konsultację z doradcą laktacyjnym. Może jeszcze poczekać? Jak myślicie?
Im wcześniej tym lepiej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 09:26
Leticia lubi tę wiadomość
-
justa8902 wrote:No to musze ten maltan sobie kupic bo tak smywac co chwila to bezsensu, one i tak juz bola
Moja mloda juz 2 godz wisi na cycku, a ja na siedzaco z nia zasypiam
Ja zamówiłam z ziaji jeszcze tam jest labolina i nie trzeba zmywac dam zna jak się sprawdzi
Dobrze że mój jak zassie to ściąga w 10-15 min cycka6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja nie długo oszaleje z tym karmieniem. Nie wiem o co mu chodzi. Już próbuje wszystkiego i ściągać przed. Zmienić pierś, przewijam odbijam a ten parę łyków bierze i ryk. Jedynie dwa nocne karmienia w nocy są w miarę spokojne a potem juz nie.
Napisałam do 2 doradczyn z Trójmiasta ale nie wiem czy przyjadą prawie 100km
Jestem już lekko załamana
-
Ania241188 wrote:Ja nie długo oszaleje z tym karmieniem. Nie wiem o co mu chodzi. Już próbuje wszystkiego i ściągać przed. Zmienić pierś, przewijam odbijam a ten parę łyków bierze i ryk. Jedynie dwa nocne karmienia w nocy są w miarę spokojne a potem juz nie.
Napisałam do 2 doradczyn z Trójmiasta ale nie wiem czy przyjadą prawie 100km
Jestem już lekko załamana
-
Aniu, ja tak miałam z pierwszą po curry
Estry smakowe przedostają się do mleka, które smakuje delikatnie inaczej zależnie od tego co zjesz - dziecko ma więcej kubeczków smakowych niż dorosły i wyczuwa te niuanse. Skoro przystawia się dobrze, a dopiero po paru łykach grymasi, to może mu coś nie smakuje?
-
Eilleen wrote:Warto jednak spróbować z doradcą. Może jednak przyjadą. A położna? Pytanie jaką ma wiedzę.
-
Leticia wrote:Aniu, ja tak miałam z pierwszą po curry
Estry smakowe przedostają się do mleka, które smakuje delikatnie inaczej zależnie od tego co zjesz - dziecko ma więcej kubeczków smakowych niż dorosły i wyczuwa te niuanse. Skoro przystawia się dobrze, a dopiero po paru łykach grymasi, to może mu coś nie smakuje?
Ale pomimo ściągnięcia tyle pokarmu leci dalej i to nie wolniej...
Może mi pokaże inne pozycje...
-
PLPaulina wrote:Moja Hania to dziwne dziecko.
Wykonała dziś rzecz trochę nie jak na swoj wiek.. Podczas lezenia na brzuszku nagle znalazła sie na plecach.
Hmm. Moze to jednak jest wzmożone napięcie miesniowe.. -
nick nieaktualnyDziewczyny a kto powiedzial ze noworodki to mają lezec plackiem? Moje wszystkie sie na boczki szybko obracaly i dobrze trzymaly główkę. To nie jest wzmozone napięcie. Po prostu silne sprawne dzieci. Przy wzmozonym napięciu dzieci sie wyginaja w palak budzą w nocy często dra w nieboglosy bo je te napady napiecia wybudzaja. Nie są sprawne raczej sa lekko opoznione w rozwoju fizycznym i dlatego tez chodzi sie na terapie. Moj brat miał i to naprawde da sie zauwazyc ze cos jest nie tak.
Ania ja przy pierwszej to musialam sciagac cala butle aventu czyli jakies 125 ml z kazdego cycka i dopiero potem jej dawalam piers i tez lykala szybko ale juz dawala radę. Z takim nawalem to ciężko znalezc złoty środek oby ci te cdl pomogly.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 10:59
-
katka/85 wrote:a ja wczoraj już miałam taką nadzieję że coś się rozkręci. .... około 13 wypiłam olejek rycynowy ale tylko jedna łyżkę z sokiem pomarańczowym bo nie miałam gazowane go. stwierdziłam ze zacznę od małej porcji żeby sprawdzić jaka to dziadostwo ma moc
raz mnie tylko wygonilo na 2 wiec organizm mi się po tym nie oczyścil za to okolo 15 zaczęły się skurcze
najpierw delikatne ale z czasem coraz mocniejsze i w miarę regularne bo co około 11 minut. stwierdziłam do mojego ze bierzemy wojtka na plac zabaw do parku bo jak pochodzę to może je rozbujam bardziej.. no i były coraz mocniejsze ale nie zginalymnie jeszcze w ppół wiec wiedziałam że to jeszcze nie to. i tak bujalam się z tymi skurcz ami do wieczora ale po kąpieli niestety zaczęły się wyciszac a w nocy ustały całkiem. ale i tak się ciesze ze coś w końcu poczułam. dzisiaj robie powtórkę mieszanki tylko tym razem dwie łyżki oleju i gazowany napój
zobaczymy czy tym razem ruszy mocniej
katka, daj potem znac jak zaareagował organizm i czy cos poszło do przodu z akcją
Moze ja tez spróbuje małej dawki, zeby chociaz poczuć co to są te skurcze, bo postatnio to nawet moja łydka ich nie doświadcza -
Ania241188 wrote:No i słyszę jak mocno przełyka i chyba nie nadąża z połykaniem.
Ale ja sobie mogę gdybać. Ktoś kto się zna musi powiedzieć... Mam nadzieję że za dużo sobie nie zaśpiewa -
Leticia, nie wiem, który masz rodzaj maty, ale skoro okularki małej spadają i tak nie trzymasz jej pewnie głowy na macie, to spróbuj matę kłaść na niej. Ewa na brzuchu, mata na jej plecach. Ewa na plecach, mata na jej brzuchu. To ją powinno stabilizować trochę, a naświetlaja się najbardziej wskazane części ciała.
-
Rety, dziewczyny, ale wy macie mleczarnie! Mi już nawał minął, a dalej nie wiem co to znaczy tryskanie i wyciekanie z cycka
Nawet wytrzymałam bez odciągania, żeby nie kreować sztucznego popytu.
Ewa od wczoraj przybrała 75g, więc mleka nie brakujeprzynajmniej na tym froncie dobre wiesci.
ingelita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Ja zamówiłam z ziaji jeszcze tam jest labolina i nie trzeba zmywac dam zna jak się sprawdzi
Dobrze że mój jak zassie to ściąga w 10-15 min cycka
Mam tą lanoline z ziaji, strasznie śmierdzi, ale o dziwo Oli to nie przeszkadza. Na bolące brodawki chyba nie pomaga, bo ja moje czuje non stop, choć może bardziej by jeszcze bolały, jakbym nie smarowała. Lanolina lansinoh za to tak nie śmierdzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:10
Marta..a lubi tę wiadomość
-
Ania241188 wrote:No i słyszę jak mocno przełyka i chyba nie nadąża z połykaniem.
Ale ja sobie mogę gdybać. Ktoś kto się zna musi powiedzieć... Mam nadzieję że za dużo sobie nie zaśpiewa
Ania jak mocno leci to musisz zabrać małego pod pache jak złapie to szybko ty się oprzyj tak żeby nawet lekko na tobie leżał. W takiej pozycji łatwiej mu będzie polykac niż na lezaco. Tak mi kazała położna która też jest doradczynia.
Tak jak tu na pierwszym obrazku ale nawet bardziej Ty się odegnij.
http://naturalniekarmie.blogspot.com/2010/12/pozycje-do-karmienia-piersia.html?m=1Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:19
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
kurcze zaczynam myśleć ze te wczorajsze skurcze to nie od olejku jednak bo dzisiaj wypiłam podwójna dawkę z sokiem i napojem gazowanym i nic a minely już 4 godz... wczoraj pierwsze skurcze poczułam po 2 godz... mój organizm to jakiś pancerny jest normalnie.. mam doła
jak do jutra nie urodze to we wtorek szpital
-
Lavendova wrote:Dziewczyny a kto powiedzial ze noworodki to mają lezec plackiem? Moje wszystkie sie na boczki szybko obracaly i dobrze trzymaly główkę. To nie jest wzmozone napięcie. Po prostu silne sprawne dzieci. Przy wzmozonym napięciu dzieci sie wyginaja w palak budzą w nocy często dra w nieboglosy bo je te napady napiecia wybudzaja. Nie są sprawne raczej sa lekko opoznione w rozwoju fizycznym i dlatego tez chodzi sie na terapie. Moj brat miał i to naprawde da sie zauwazyc ze cos jest nie tak.
Ania ja przy pierwszej to musialam sciagac cala butle aventu czyli jakies 125 ml z kazdego cycka i dopiero potem jej dawalam piers i tez lykala szybko ale juz dawala radę. Z takim nawalem to ciężko znalezc złoty środek oby ci te cdl pomogly.
Zaśpiewała 350zl. Dużo czy mało?
Bo ściąganie przed każdym karmieniem jest uciążliwie. Tym bardziej jak gdzieś będziemy to nie będę z laktatorem jeździć wszędzie...