X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie mi trochę swojego pokarmu. Z chęcią moje piersi przygarną. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Zaśpiewała 350zl. Dużo czy mało?

Bo ściąganie przed każdym karmieniem jest uciążliwie. Tym bardziej jak gdzieś będziemy to nie będę z laktatorem jeździć wszędzie...

Hmm. Ja dałam 160 zl ale moja mieszka 5 min drogi ode mnie i to spacerkiem.

Wiec pewnie u Ciebie taka cena za dojazd. Jednak auto na wodę nie jeździ. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Zaśpiewała 350zl. Dużo czy mało?

Bo ściąganie przed każdym karmieniem jest uciążliwie. Tym bardziej jak gdzieś będziemy to nie będę z laktatorem jeździć wszędzie...

Wiem, strasznie bylam tym umeczona. Wychodziłam tylko na spacery bo mnie zalewalo po 2 h. A jak mała zaczela plwkac to w ogóle fontanna :D

Wiecie ze mama ginekolog ur wczoraj synka 1 kg i 35 cm maleństwo. Wcześniak z hipotrofia :(

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Wiem, strasznie bylam tym umeczona. Wychodziłam tylko na spacery bo mnie zalewalo po 2 h. A jak mała zaczela plwkac to w ogóle fontanna :D

Wiecie ze mama ginekolog ur wczoraj synka 1 kg i 35 cm maleństwo. Wcześniak z hipotrofia :(

Ile czasu to trwało u Ciebie? Cały okres karmienia? Bo że mnie też cieknie jak młody tylko zakwili.

A skąd wiesz że urodziła?

Paulina trochę Ci zazdroszczę braku mleka bo ja bym chętnie przeszła na mm ale mężowi obiecałam pół roku cycka jak mleko poleci :( no i leci jak szalone.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Paulina trochę Ci zazdroszczę braku mleka bo ja bym chętnie przeszła na mm ale mężowi obiecałam pół roku cycka jak mleko poleci :( no i leci jak szalone.
    Ja za bardzo chce kp i nie wychodzi..
    Ty bys wolała mm - i masz za duzo pokarmu..

Moze zacznę wpływać na psychikę "ja nie chce kp, lalala, ja nie chcę kp" :O :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:43

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po przeczytaniu waszych postów stwierdzam, że ja po prostu mam chyba mało pokarmu, laktatorem przedwczoraj ściągnęłam może z 40ml z obu piersi :(, nic nie tryska, niż samo nie leci. Może temu mój mały tak długo ssie, bo mleko płynie mu za wolno i za mało... Jutro dzwonię do doradcy, bo na położną nie ma co liczyć.

Eszkilu lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja nie długo oszaleje z tym karmieniem. Nie wiem o co mu chodzi. Już próbuje wszystkiego i ściągać przed. Zmienić pierś, przewijam odbijam a ten parę łyków bierze i ryk. Jedynie dwa nocne karmienia w nocy są w miarę spokojne a potem juz nie.

Napisałam do 2 doradczyn z Trójmiasta ale nie wiem czy przyjadą prawie 100km :/

Jestem już lekko załamana :(
    Kółka , tak samo jest u nas niestety. Z pierwszym synem poddałam się po niecałych 3 miesiącach i przez,łam na mm i przeszło mi. Teraz też mnie to już męczy.

7w3d 💔
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa gratulacje!

My dziś mielismy ciężka noc, o 22 Agatka zjadła a pózniej tak sie prężyła i miala twardy brzuch że nic nie pomagało. Męczyliśmy sie w trójkę 4h myślałam ze zaraz padniemy trupem a do tego nie wiedzieliśmy jak jej pomoc. Z tego ryku aż dostała gorączki.. poczułam sie wtedy fatalną matką :( Pózniej jakoś wypiła trochę z cyca, puściła bąka i usnęła. Teraz niestety widzę ze znów sie pręży przez sen.. :(

Przepraszam, musiałam sie wyżalić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 13:42

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Po przeczytaniu waszych postów stwierdzam, że ja po prostu mam chyba mało pokarmu, laktatorem przedwczoraj ściągnęłam może z 40ml z obu piersi :(, nic nie tryska, niż samo nie leci. Może temu mój mały tak długo ssie, bo mleko płynie mu za wolno i za mało... Jutro dzwonię do doradcy, bo na położną nie ma co liczyć.

Życzę udanej walki :) :)

Choc jesli ściągasz po karmieniu - to nic ta ilość nie znaczy..
    Czy jest pokarm czy nie to po dziecku wiadomo.. jesli przybiera to jest ok :) :D

Ale takie spotkanie z doradcą to fajna sprawa. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 12:15

• Leticia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, laktator nie jest wyznacznikiem tego, czy w piersi coś jest. Zdrowe dziecko zawsze wyciągnie więcej. Moja koleżanka miała piersi bardzo mało podatne na laktator, prawie nic nie dawala rady odciągnąć, a dziecko przybierało po 60g na dobę ;)
    Dobrze robisz konsultując się ze specjalistą. Najważniejsze, że pokarm jest, a razem popracujecie nad tym, żeby było go ile trzeba. Powodzenia :*

Ania241188 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:

ojej, jaka kruszynka.... Ona nie miała czasem terminu jakos na jesień? pozny wrzesien, poczatek października?

3i492n0agf4rykt3.png
  • Patti_MG Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !!

W końcu melduję się i ja! Duuuuużo zaległości mam w czytaniu Was.

Zamelduje Wam tylko, że jesteśmy rozpakowani!

W dużym skrócie:

- termin porodu z om na 20.08.
    - cesarka umówiona na 13.008. waskazanie: ułożenie pośladkowe
    - sobota 11.08. rano 6:50 odchodzą wody i nasz Maluch zdecydował, że nie będzie obchodził urodzin 13go ;)
    - o 10:05 Filipek był już na świecie z wymiarami: 2580g, 50 cm i 10/10.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 13:22

Marta..a, belladonna, Leticia, Eilleen, Lavendova, gosia.kak, Ania241188, PLPaulina, katka/85, d'nusia, e_mii, AnkaK90, ingelita, kozalia, Kasiaja, pumka1990, marcela123, agania lubią tę wiadomość

❤️🧡💛💚💙💜

👶🏻 Synek 11.08.2018

Przegroda macicy 25mm
    Torbiel endometrialna na lewym jajniku
    Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
    Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
    AMH 1,18 - 10.2021
    AMH 0,44 - 04.2023
    Depresja
    Hashimoto
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti_MG wrote:
    Witajcie !!

W końcu melduję się i ja! Duuuuużo zaległości mam w czytaniu Was.

Zamelduje Wam tylko, że jesteśmy rozpakowani!

W dużym skrócie:

- termin porodu z om na 20.08.
    - cesarka umówiona na 13.008. waskazanie: ułożenie pośladkowe
    - sobota rano 6:50 odchodzą wody i nasz Maluch zdecydował, że nie będzie obchodził urodzin 13go

Gratulacje!!!

Patti_MG lubi tę wiadomość

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii gratulacje!! Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa :)

3i492n0agf4rykt3.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Aniu, laktator nie jest wyznacznikiem tego, czy w piersi coś jest. Zdrowe dziecko zawsze wyciągnie więcej. Moja koleżanka miała piersi bardzo mało podatne na laktator, prawie nic nie dawala rady odciągnąć, a dziecko przybierało po 60g na dobę ;)
    Dobrze robisz konsultując się ze specjalistą. Najważniejsze, że pokarm jest, a razem popracujecie nad tym, żeby było go ile trzeba. Powodzenia :*
    Pokarmu mam dużo tylko problem jest w samym karmieniu.

Olek przybiera 40g na dobę ;) ale pierw mu daje pierś i tyle ile wyciągnie do momentu jego nerwów a potem dokańcza butla z moim.

Zobaczymy co zaradzi doradczyni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 13:51

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, nie wiem jak go przystawiasz, i jak u Ciebie to wygląda. Podzielę się tylko swoim doświadczeniem z pierwszego kp. 2 miesiące to była walka o kp. I dziecko z każdym dniem, tygodniem lepiej ssalo. Potem minęły wszystkie problemy. Oczywiście nie znaczy to że 2 miesiące trzeba się zmagać. U mnie to tyle trwało. Dziecko im starsze tym lepiej ssało aż w końcu unormowala się i laktacja i ja i dziecko nauczyliśmy się karmić.
    Zatem rób co robisz, bierz cdl ale przede wszystkim nie bierz tych problemów że będą trwały cały czas. Może się okazać ze za jakiś czas same miną. Na wszystko potrzeba czasu. Trzymam kciuki.

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Aniu, nie wiem jak go przystawiasz, i jak u Ciebie to wygląda. Podzielę się tylko swoim doświadczeniem z pierwszego kp. 2 miesiące to była walka o kp. I dziecko z każdym dniem, tygodniem lepiej ssalo. Potem minęły wszystkie problemy. Oczywiście nie znaczy to że 2 miesiące trzeba się zmagać. U mnie to tyle trwało. Dziecko im starsze tym lepiej ssało aż w końcu unormowala się i laktacja i ja i dziecko nauczyliśmy się karmić.
    Zatem rób co robisz, bierz cdl ale przede wszystkim nie bierz tych problemów że będą trwały cały czas. Może się okazać ze za jakiś czas same miną. Na wszystko potrzeba czasu. Trzymam kciuki.
    Dziękuję :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za każdą radę ;) jesteście nieocenione .
    Umówiłam się z cdl na wtorek rano. Jutro niestety nie mogła

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja w Warszawie dawałam 300 zł za 1,5 godziny.
    Pati gratulacje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    ojej, jaka kruszynka.... Ona nie miała czasem terminu jakos na jesień? pozny wrzesien, poczatek października?

Właśnie nie mam pojęcia jaki termin i w jakim tc się urodzil :/ Ale taki malutki jest... i czemu ta hipotrofia... Nie ma dziewczyna szczęścia tak mi jej szkoda. Juz jedno dziecko straciła w zawaansowanej ciąży. Mam nadzieję ze maluch da radę.

Ania zawsze lepiej miec za dużo mleka niz za mało. Moja dzisiaj sie cyckuje i piesci śpiąc na rękach i na ramieniu. Dzisiaj mm nie smakuje :P

‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ