X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • poliś Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    Ja również chodzę do D.Wisniewskiego . Wybrałam go ze względu na świetne opinie. Jutro czeka mnie druga wizyta. Bez problemu dostałaś l4 ? Muszę jutro poprosić bo od 4 tygodni wymiotuje codziennie
    A widzisz, ja nie jestem zadowolona, wszystko jest tak na szybko, brak jakiegoś większego zainteresowania.. Dla przykładu moja wizyta u niego trwała 12 min z usg a u dr Sliza 50 min, i ten pierwszy nawet nie zauważyl że mam grzybicę, mam wrażenie,że wszystko tak na szybko..

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o objawy to u mnie bardzo sie uspokoily dwa dni temu, ale czytałam, że w tym tygodniu tak może być więc już jestem spokojna :) piersi są dużo mniej wrażliwe. Mdłości jako takich nie mam, nie smakują mi po prostu rzeczy które jadłam przed ciążą i nie moge myśleć o mięsie lub mleku :P jedynie co to zmęczenie się nasiliło mimo, że siedzimy cały czas w domu. Wczoraj padłam o 20, spalam do 10 i o 14 musiałam już kolejna drzemkę zrobic.

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    A widzisz, ja nie jestem zadowolona, wszystko jest tak na szybko, brak jakiegoś większego zainteresowania.. Dla przykładu moja wizyta u niego trwała 12 min z usg a u dr Sliza 50 min, i ten pierwszy nawet nie zauważyl że mam grzybicę, mam wrażenie,że wszystko tak na szybko..

Zobaczę jak będzie na jutrzejszej wizycie . Byłam również u innej Pani doktor w POLMED po l4 i również wyszłam po 15 min. Jutro mam mieć założona kartę ciąży to napisze jak wrażenia . Mam ubezpieczenie które obejmuje wiele przychodni i jeszcze jest czas na zmianę . Jestem tak jak ty 8t5d
    Z jakich przyczyn jesteś na zwolnieniu ? Wybacz ze pytam ale to moja pierwsza ciąża i wszystko mnie ciekawi :) i zarazem przeraża

angelika22
  • poliś Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    Zobaczę jak będzie na jutrzejszej wizycie . Byłam również u innej Pani doktor w POLMED po l4 i również wyszłam po 15 min. Jutro mam mieć założona kartę ciąży to napisze jak wrażenia . Mam ubezpieczenie które obejmuje wiele przychodni i jeszcze jest czas na zmianę . Jestem tak jak ty 8t5d
    Z jakich przyczyn jesteś na zwolnieniu ? Wybacz ze pytam ale to moja pierwsza ciąża i wszystko mnie ciekawi :) i zarazem przeraża
    Zaczynam L4 dopiero teraz i to z mojego wyboru, jestem kierownikiem sklepu i stoję 8-9 h dziennie, muszę też dźwigać czasem, poza tym stres, ciągle ciśnienie na wyniki a do tego popołudniowe mdłości nie dają mi żyć.. To też moja pierwsza ciąża, długo wyczekiwana więc wolę nie ryzykować, bo wyprzedaże mnie wykończyly..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 20:49

2nn3yx8dulexgmnl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    Ja pierwszy posiłek jestem w stanie zjeść po 12 i jedyne po czym od razu nie biegnę do toalety jest gorący rosół . Ale czy będzie to się sprawdzało dalej to zobaczymy . Ja już z bezsilności płacze bo czuje się okropnie .
    Moze warto skonsultowac silne mdlosci i wymioty z lekarzem, moze cos na to poradzi? Slyszalam ze sa jakies preparaty ale nie zglebialam tematu. Ze swojego doswiasczenia wiem ze dania lekko sttawne malo aromatyczne wchodzily mi, rano musialam cokolwiek do buzi wziac zeby mdlosci od razu nie dopadly, slyszalam ze migdaly sa dobre suchary ale na mnie to niw dzialalo. I male porcje a czesto to dzialalo.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u swojej gin wzięłam ulotkę z opaska na nadgarstek która likwiduje mdłości. :)

• angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam leki ale one tylko wszystko nasilają . Jutro porozmawiam z lekarzem :)

angelika22
  • Gypsy Znajoma

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
    Czytam właściwie od początku, ale potrzebowałam czasu żeby się odezwać - przez ostatni czas objawy ciąży tak dawały mi się we znaki, że nie mogłam ruszyć ani ręką ani nogą. Na szczęście powoli zaczynają odpuszczać

Carolline lubi tę wiadomość

yoK9p2.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza86 wrote:
    U mnie też prawie zero objawów. Mam nadzieję, że już się nie pojawią, jak się nie pojawiły do 7. tygodnia. .. zwłaszcza, że mam lekką niedowage i nie mam z czego gubić. Ja sobie założyłam plan 1 kg w pierwszym trymestrze. Ale obawiam się, że jak samo nie zaskoczy, to ja nie wiele będę mogła zrobić! A jak to wygląda u Was?

Natina trzymam Kciuki W Czwartek! Ja mam wizytę w środę. Pierwszą! Nie mogę się doczekać.

Róża, u mnie w obu ciążach objawy zaczęły dawać czadu dzień po zobaczeniu serduszka ;) Za pierwszym razem było to w 6t4d, za drugim w 6t3d. Także wszystko może się zdarzyć ;) Ale oby nie!

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro muszę zbadać TSH, żeby sprawdzić czy nadal trzyma się w normie, a potem jadę na pogrzeb babci. Umarła w Wigilię :(
    Ciężki start ma ten nasz maluch, najpierw kilka tygodni strasznych stresów w pracy, potem nagła operacja męża, śmierć babci, teraz znowu coś się mężowi z rany sączy... Mam nadzieję, że nie odbije się to na ciąży i dziecku w żaden sposób.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza86 wrote:
    U mnie też prawie zero objawów. Mam nadzieję, że już się nie pojawią, jak się nie pojawiły do 7. tygodnia. .. zwłaszcza, że mam lekką niedowage i nie mam z czego gubić. Ja sobie założyłam plan 1 kg w pierwszym trymestrze. Ale obawiam się, że jak samo nie zaskoczy, to ja nie wiele będę mogła zrobić! A jak to wygląda u Was?

Natina trzymam Kciuki W Czwartek! Ja mam wizytę w środę. Pierwszą! Nie mogę się doczekać.

ja się okropnie boję, że schudnę a już nie mam z czego :|
    od jedzenia odrzuca, jem jakieś dziwne rzeczy byle cokolwiek. Ważne, żeby było kwaśne :D

niedawno na mdłości pomagało mi kiwi i marakuja - zdziałała cuda.
    Borówki u mnie też na stałe w jadłospisie, fajnie orzeźwiają jak się je doda do płatków.
    Dzisiaj na obiad nie wiedzialam co zjeść. Miałam soczewicę i zobaczyłam puszkę pomidorów. Dobre kwaśne jedzenie :D Nikt normalny by pewnie tego nie zjadł a mi smakowało :)

Nie wiem tylko co pić, odrzuca prawie od wszystkiego. Teraz na topie woda lekko gazowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 22:04

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • MamaKce Debiutantka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Bierzecie jakiś wapń dodatkowo?
    Na początek to sam kwas foliowy się bierze a tak od 3 miesiąca to dodatkowo witaminy bo chyba że lekarz inaczej zaleci :)

• MamaKce Debiutantka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Moze warto skonsultowac silne mdlosci i wymioty z lekarzem, moze cos na to poradzi? Slyszalam ze sa jakies preparaty ale nie zglebialam tematu. Ze swojego doswiasczenia wiem ze dania lekko sttawne malo aromatyczne wchodzily mi, rano musialam cokolwiek do buzi wziac zeby mdlosci od razu nie dopadly, slyszalam ze migdaly sa dobre suchary ale na mnie to niw dzialalo. I male porcje a czesto to dzialalo.
    Są leki na takie mocne mdłości i wymioty, wypytaj koniecznie lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:24

• niedograna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ja jutro muszę zbadać TSH, żeby sprawdzić czy nadal trzyma się w normie, a potem jadę na pogrzeb babci. Umarła w Wigilię :(
    Ciężki start ma ten nasz maluch, najpierw kilka tygodni strasznych stresów w pracy, potem nagła operacja męża, śmierć babci, teraz znowu coś się mężowi z rany sączy... Mam nadzieję, że nie odbije się to na ciąży i dziecku w żaden sposób.
    Przykro mi, współczuję :(

• Gypsy Znajoma

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia bardzo współczuję :-(

yoK9p2.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia, dużo siły dla ciebie i maleństwa.
    7 tydzień rozpoczęty z hukiem, w zasadzie od wczoraj czuję się jak zdeptana przez stado słoni.... przeziębienie i ciąża to kiepski duet. A dzisiaj rano... nawet nie zdążyło mnie zemdlić i wylądowałam w łazience.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Leticia, dużo siły dla ciebie i maleństwa.
    7 tydzień rozpoczęty z hukiem, w zasadzie od wczoraj czuję się jak zdeptana przez stado słoni.... przeziębienie i ciąża to kiepski duet. A dzisiaj rano... nawet nie zdążyło mnie zemdlić i wylądowałam w łazience.
    u mnie jutro 9 skonczony bedzie i też samopoczucie g... katar zatkane zatoki gardło osłabienie zawroty głowy :/ masakra, dobrze, że dzieci już nie gorączkują, choć taki plus.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia bardzo mi przykro z powodu Twojej straty :( trzymajcie się

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • poliś Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    Ja również chodzę do D.Wisniewskiego . Wybrałam go ze względu na świetne opinie. Jutro czeka mnie druga wizyta. Bez problemu dostałaś l4 ? Muszę jutro poprosić bo od 4 tygodni wymiotuje codziennie
    Na którą masz wizytę? daj znać jak przebiegła.

2nn3yx8dulexgmnl.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ