Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
angelika1995 wrote:Ja również chodzę do D.Wisniewskiego . Wybrałam go ze względu na świetne opinie. Jutro czeka mnie druga wizyta. Bez problemu dostałaś l4 ? Muszę jutro poprosić bo od 4 tygodni wymiotuje codziennie
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Jeśli chodzi o objawy to u mnie bardzo sie uspokoily dwa dni temu, ale czytałam, że w tym tygodniu tak może być więc już jestem spokojna piersi są dużo mniej wrażliwe. Mdłości jako takich nie mam, nie smakują mi po prostu rzeczy które jadłam przed ciążą i nie moge myśleć o mięsie lub mleku jedynie co to zmęczenie się nasiliło mimo, że siedzimy cały czas w domu. Wczoraj padłam o 20, spalam do 10 i o 14 musiałam już kolejna drzemkę zrobic.21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
poliś wrote:A widzisz, ja nie jestem zadowolona, wszystko jest tak na szybko, brak jakiegoś większego zainteresowania.. Dla przykładu moja wizyta u niego trwała 12 min z usg a u dr Sliza 50 min, i ten pierwszy nawet nie zauważyl że mam grzybicę, mam wrażenie,że wszystko tak na szybko..
Zobaczę jak będzie na jutrzejszej wizycie . Byłam również u innej Pani doktor w POLMED po l4 i również wyszłam po 15 min. Jutro mam mieć założona kartę ciąży to napisze jak wrażenia . Mam ubezpieczenie które obejmuje wiele przychodni i jeszcze jest czas na zmianę . Jestem tak jak ty 8t5d
Z jakich przyczyn jesteś na zwolnieniu ? Wybacz ze pytam ale to moja pierwsza ciąża i wszystko mnie ciekawi i zarazem przerażaangelika22 -
angelika1995 wrote:Zobaczę jak będzie na jutrzejszej wizycie . Byłam również u innej Pani doktor w POLMED po l4 i również wyszłam po 15 min. Jutro mam mieć założona kartę ciąży to napisze jak wrażenia . Mam ubezpieczenie które obejmuje wiele przychodni i jeszcze jest czas na zmianę . Jestem tak jak ty 8t5d
Z jakich przyczyn jesteś na zwolnieniu ? Wybacz ze pytam ale to moja pierwsza ciąża i wszystko mnie ciekawi i zarazem przerażaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 20:49
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
-
angelika1995 wrote:Ja pierwszy posiłek jestem w stanie zjeść po 12 i jedyne po czym od razu nie biegnę do toalety jest gorący rosół . Ale czy będzie to się sprawdzało dalej to zobaczymy . Ja już z bezsilności płacze bo czuje się okropnie .
-
nick nieaktualny
-
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Czytam właściwie od początku, ale potrzebowałam czasu żeby się odezwać - przez ostatni czas objawy ciąży tak dawały mi się we znaki, że nie mogłam ruszyć ani ręką ani nogą. Na szczęście powoli zaczynają odpuszczaćCarolline lubi tę wiadomość
-
Roza86 wrote:U mnie też prawie zero objawów. Mam nadzieję, że już się nie pojawią, jak się nie pojawiły do 7. tygodnia. .. zwłaszcza, że mam lekką niedowage i nie mam z czego gubić. Ja sobie założyłam plan 1 kg w pierwszym trymestrze. Ale obawiam się, że jak samo nie zaskoczy, to ja nie wiele będę mogła zrobić! A jak to wygląda u Was?
Natina trzymam Kciuki W Czwartek! Ja mam wizytę w środę. Pierwszą! Nie mogę się doczekać.
Róża, u mnie w obu ciążach objawy zaczęły dawać czadu dzień po zobaczeniu serduszka Za pierwszym razem było to w 6t4d, za drugim w 6t3d. Także wszystko może się zdarzyć Ale oby nie!
-
Ja jutro muszę zbadać TSH, żeby sprawdzić czy nadal trzyma się w normie, a potem jadę na pogrzeb babci. Umarła w Wigilię
Ciężki start ma ten nasz maluch, najpierw kilka tygodni strasznych stresów w pracy, potem nagła operacja męża, śmierć babci, teraz znowu coś się mężowi z rany sączy... Mam nadzieję, że nie odbije się to na ciąży i dziecku w żaden sposób.
-
Roza86 wrote:U mnie też prawie zero objawów. Mam nadzieję, że już się nie pojawią, jak się nie pojawiły do 7. tygodnia. .. zwłaszcza, że mam lekką niedowage i nie mam z czego gubić. Ja sobie założyłam plan 1 kg w pierwszym trymestrze. Ale obawiam się, że jak samo nie zaskoczy, to ja nie wiele będę mogła zrobić! A jak to wygląda u Was?
Natina trzymam Kciuki W Czwartek! Ja mam wizytę w środę. Pierwszą! Nie mogę się doczekać.
ja się okropnie boję, że schudnę a już nie mam z czego
od jedzenia odrzuca, jem jakieś dziwne rzeczy byle cokolwiek. Ważne, żeby było kwaśne
niedawno na mdłości pomagało mi kiwi i marakuja - zdziałała cuda.
Borówki u mnie też na stałe w jadłospisie, fajnie orzeźwiają jak się je doda do płatków.
Dzisiaj na obiad nie wiedzialam co zjeść. Miałam soczewicę i zobaczyłam puszkę pomidorów. Dobre kwaśne jedzenie Nikt normalny by pewnie tego nie zjadł a mi smakowało
Nie wiem tylko co pić, odrzuca prawie od wszystkiego. Teraz na topie woda lekko gazowana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 22:04
-
justyna14 wrote:Moze warto skonsultowac silne mdlosci i wymioty z lekarzem, moze cos na to poradzi? Slyszalam ze sa jakies preparaty ale nie zglebialam tematu. Ze swojego doswiasczenia wiem ze dania lekko sttawne malo aromatyczne wchodzily mi, rano musialam cokolwiek do buzi wziac zeby mdlosci od razu nie dopadly, slyszalam ze migdaly sa dobre suchary ale na mnie to niw dzialalo. I male porcje a czesto to dzialalo.
-
nick nieaktualny
-
Leticia wrote:Ja jutro muszę zbadać TSH, żeby sprawdzić czy nadal trzyma się w normie, a potem jadę na pogrzeb babci. Umarła w Wigilię
Ciężki start ma ten nasz maluch, najpierw kilka tygodni strasznych stresów w pracy, potem nagła operacja męża, śmierć babci, teraz znowu coś się mężowi z rany sączy... Mam nadzieję, że nie odbije się to na ciąży i dziecku w żaden sposób. -
Leticia, dużo siły dla ciebie i maleństwa.
7 tydzień rozpoczęty z hukiem, w zasadzie od wczoraj czuję się jak zdeptana przez stado słoni.... przeziębienie i ciąża to kiepski duet. A dzisiaj rano... nawet nie zdążyło mnie zemdlić i wylądowałam w łazience. -
justa1509 wrote:Leticia, dużo siły dla ciebie i maleństwa.
7 tydzień rozpoczęty z hukiem, w zasadzie od wczoraj czuję się jak zdeptana przez stado słoni.... przeziębienie i ciąża to kiepski duet. A dzisiaj rano... nawet nie zdążyło mnie zemdlić i wylądowałam w łazience. -
angelika1995 wrote:Ja również chodzę do D.Wisniewskiego . Wybrałam go ze względu na świetne opinie. Jutro czeka mnie druga wizyta. Bez problemu dostałaś l4 ? Muszę jutro poprosić bo od 4 tygodni wymiotuje codziennieTermin porodu 5 lipiec 2019 Monisia