Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja nt. planowania płci czytałam ostatnio artykuł, który obalał dotychczasową wiedzę, że efekt jest właśnie na odwrót, ale o ile się mylę statystycznie było to jakoś nawet nie 60% do 40%, czyli 50 coś% ... ale zupełnie nie pamiętam gdzie to czytałam.
Więc jest to loteria i nie ma sobie nawet co głowy tym męczyć...
-
Też niestety uważam, że naturalne planowanie płci to loteria. Przygotowując się do drugiej ciąży miałam wszystko dokładnie liczone plus testy owulacyjne. Do ostatniego zbliżenia doszło 3 dni przed owulacją później stop do terminu @ później oczywiście test ciążowy pozytywny jednak, jak się okazało drugi chłopczyk teraz w trzeciej ciąży również kierowałam się tą zasadą plus z ciekawości spróbowałam ten kalendarz chiński, wg niego zachodząc w ciąże w listopadzie mam szanse na dziewczynkę ale oczywiście czas pokaże. Oczywistym jest, że najważniejsze jest zdrowie dzidziusia ale mamy też prawo co do preferencji płci
Są też kliniki, nie w Polsce, które oferują taką „usługę” za ok 5000$ ale to już według mnie przesada, No chyba że w grę wchodzi wada genetyczna, moja koleżanka się nad tym zastanawiała ponieważ w przypadku urodzenia syna w 90% miałby on chorobę taką jak jej brat, na szczęście zaszła w ciąże bliźniaczą i ma teraz dwie zdrowe dziewczynki tak więc uważam, że natura najlepiej wie co robić[/url]
-
Ja jak na niego wpadłam to też sprawdzałam na sobie i znajomych i faktycznie się potwierdziło, zobaczymy jak będzie w tym przypadku Z tym kalendarzem to trzeba brać pod uwagę wiek matki od jej poczęcia i miesiące liczą jakoś po 28 dni wg księżyca, Chińczycy tak właśnie liczą swój wiek a nie od momentu urodzenia ( ja teraz w momencie poczęcia miałam 34 lata i 6 miesięcy - maj 1983, a według tego kalendarza mam 35 lat i 10 miesięcy) Ot, taka ciekawostka, ramach rozrywki polecam link http://www.redtreesoft.com/chinesebabygender/predictgender.htm ciekawa jestem czy którejś z nas się sprawdzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 14:03
[/url]
-
nick nieaktualny
-
No jestem bardzo ciekawa. W ten kalendarz nigdy nie wierzylam, ale z synkiem tez mi dobrze pokazuje. Zeby tylko zdrowe bylo! Pozdrawiam Was "mamuski" i zycze dobrego samopoczucie. Czasami Wam zazdroszcze tych mdlosci, przynajmniej bylabym pewna, ze tam wszystko sie kreci!
Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość
Mama 8,5 rocznego syna. -
nick nieaktualny
-
juwelka wrote:Mi chiński nie sprawdził się w pierwszej ciąży więc teraz juz nie patrzę.
Dziewczyny czytam ze na mdłości vit B6. Chyba kupię może pomoże. Bierze któraś?
ja biorę prenatal uno i tam w składzie jest B6 i imbir nawet. Nie wiem jakby było gdybym nie brała, ale jakoś cudownie też nie jest
-
Też biorę Prental Uno, mdłości są ale delikatne. W poprzedniej ciąży też brałam i żadnych dolegliwości do czasu aż przeszłam na Prenatal duo w nim jest już żelazo, a mi widoczne go nie brakowało bo miałam straszne wymioty po tym, więc odstawiłam. Wyniki miałam do końca ciąży w normie bez suplementacji, wystarczyła zdrowa zbilansowana dieta[/url]
-
nick nieaktualny