X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam karte ciazy.

Kasiaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nt. planowania płci czytałam ostatnio artykuł, który obalał dotychczasową wiedzę, że efekt jest właśnie na odwrót, ale o ile się mylę statystycznie było to jakoś nawet nie 60% do 40%, czyli 50 coś% ... ale zupełnie nie pamiętam gdzie to czytałam.

Więc jest to loteria i nie ma sobie nawet co głowy tym męczyć...

• Kaamilka Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie czekam z niecierpliwoscia na USG. Oby tylko serduszko juz bilo!!! A co do plci to zobaczymy 50/50. No chyba, ze sie okaze, ze blizniaki.... :)

Mama 8,5 rocznego syna.
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też niestety uważam, że naturalne planowanie płci to loteria. Przygotowując się do drugiej ciąży miałam wszystko dokładnie liczone plus testy owulacyjne. Do ostatniego zbliżenia doszło 3 dni przed owulacją później stop do terminu @ później oczywiście test ciążowy pozytywny :-) jednak, jak się okazało drugi chłopczyk ;-) teraz w trzeciej ciąży również kierowałam się tą zasadą plus z ciekawości spróbowałam ten kalendarz chiński, wg niego zachodząc w ciąże w listopadzie mam szanse na dziewczynkę ale oczywiście czas pokaże. Oczywistym jest, że najważniejsze jest zdrowie dzidziusia ale mamy też prawo co do preferencji płci :-)
    Są też kliniki, nie w Polsce, które oferują taką „usługę” za ok 5000$ ale to już według mnie przesada, No chyba że w grę wchodzi wada genetyczna, moja koleżanka się nad tym zastanawiała ponieważ w przypadku urodzenia syna w 90% miałby on chorobę taką jak jej brat, na szczęście zaszła w ciąże bliźniaczą i ma teraz dwie zdrowe dziewczynki :-D tak więc uważam, że natura najlepiej wie co robić ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez licze na dziewczynke i nawet probowalam celowac w ten dzien. Ale kto siedzi w brzuszku to sie dopiero okaze.

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sadzicie o chińskim kalendarzu płci? z synem sprawdzilo mi sie i zgadza sie tez w przypadku osob, ktorych wiek znam . Takze jesli to sie sprawdza to bede miec drugiego syna :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na niego wpadłam to też sprawdzałam na sobie i znajomych i faktycznie się potwierdziło, zobaczymy jak będzie w tym przypadku ;-) Z tym kalendarzem to trzeba brać pod uwagę wiek matki od jej poczęcia i miesiące liczą jakoś po 28 dni wg księżyca, Chińczycy tak właśnie liczą swój wiek a nie od momentu urodzenia ( ja teraz w momencie poczęcia miałam 34 lata i 6 miesięcy - maj 1983, a według tego kalendarza mam 35 lat i 10 miesięcy) Ot, taka ciekawostka, ramach rozrywki polecam link http://www.redtreesoft.com/chinesebabygender/predictgender.htm ;-) ciekawa jestem czy którejś z nas się sprawdzi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 14:03

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzi : dziewczynka. :D

• Kaamilka Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem bardzo ciekawa. W ten kalendarz nigdy nie wierzylam, ale z synkiem tez mi dobrze pokazuje. Zeby tylko zdrowe bylo! Pozdrawiam Was "mamuski" i zycze dobrego samopoczucie. Czasami Wam zazdroszcze tych mdlosci, przynajmniej bylabym pewna, ze tam wszystko sie kreci!

Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość

Mama 8,5 rocznego syna.
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chiński nie sprawdził się w pierwszej ciąży więc teraz juz nie patrzę.

Dziewczyny czytam ze na mdłości vit B6. Chyba kupię może pomoże. Bierze któraś?

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:25

Dooti, niedograna, PLPaulina, Kasiaja, Marta..a lubią tę wiadomość

• niedograna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie patrze na chinski kalendarz, bo ostatnio sie nie sprawdzil

misskity lubi tę wiadomość

• misskity Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się nie sprawdził.

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Mi chiński nie sprawdził się w pierwszej ciąży więc teraz juz nie patrzę.

Dziewczyny czytam ze na mdłości vit B6. Chyba kupię może pomoże. Bierze któraś?

ja biorę prenatal uno i tam w składzie jest B6 i imbir nawet. Nie wiem jakby było gdybym nie brała, ale jakoś cudownie też nie jest :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    Ja nie patrze na chinski kalendarz, bo ostatnio sie nie sprawdzil
    No wlasnie licze na to, ze nie sprawdzi :) ale we wszystkich przypadkach ktore sprawdzalam sie sprawdzil :)

DobrejMysli lubi tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    ja biorę prenatal uno i tam w składzie jest B6 i imbir nawet. Nie wiem jakby było gdybym nie brała, ale jakoś cudownie też nie jest :D
    A co to są jakieś wit dla kobiet w ciąży?

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też biorę Prental Uno, mdłości są ale delikatne. W poprzedniej ciąży też brałam i żadnych dolegliwości do czasu aż przeszłam na Prenatal duo w nim jest już żelazo, a mi widoczne go nie brakowało bo miałam straszne wymioty po tym, więc odstawiłam. Wyniki miałam do końca ciąży w normie bez suplementacji, wystarczyła zdrowa zbilansowana dieta

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore
    https://www.apo-discounter.pl/nausema-drazetki-przeciw-nudnoscia-p-54141.html

Jest mi 2 dzien troszke lepiej , a witaminy biore od dobrych 2 tyg.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przeliczylyscie swój wiek na ich wiek lunarny (czy jakos tak)? Mi się do tej pory sprawdził i teraz planowalam spróbować wg niego ale nie zdążyłam.

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się przelicza nasz wiek na wiek lunarny? Na jednej stronie wychodzila u mnie dziewczynka a na innej już chłopiec więc widać szansę też są 50/50 :P

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ