X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam karte ciazy.

Kasiaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nt. planowania płci czytałam ostatnio artykuł, który obalał dotychczasową wiedzę, że efekt jest właśnie na odwrót, ale o ile się mylę statystycznie było to jakoś nawet nie 60% do 40%, czyli 50 coś% ... ale zupełnie nie pamiętam gdzie to czytałam.

Więc jest to loteria i nie ma sobie nawet co głowy tym męczyć...

• Kaamilka Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie czekam z niecierpliwoscia na USG. Oby tylko serduszko juz bilo!!! A co do plci to zobaczymy 50/50. No chyba, ze sie okaze, ze blizniaki.... :)

Mama 8,5 rocznego syna.
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też niestety uważam, że naturalne planowanie płci to loteria. Przygotowując się do drugiej ciąży miałam wszystko dokładnie liczone plus testy owulacyjne. Do ostatniego zbliżenia doszło 3 dni przed owulacją później stop do terminu @ później oczywiście test ciążowy pozytywny :-) jednak, jak się okazało drugi chłopczyk ;-) teraz w trzeciej ciąży również kierowałam się tą zasadą plus z ciekawości spróbowałam ten kalendarz chiński, wg niego zachodząc w ciąże w listopadzie mam szanse na dziewczynkę ale oczywiście czas pokaże. Oczywistym jest, że najważniejsze jest zdrowie dzidziusia ale mamy też prawo co do preferencji płci :-)
    Są też kliniki, nie w Polsce, które oferują taką „usługę” za ok 5000$ ale to już według mnie przesada, No chyba że w grę wchodzi wada genetyczna, moja koleżanka się nad tym zastanawiała ponieważ w przypadku urodzenia syna w 90% miałby on chorobę taką jak jej brat, na szczęście zaszła w ciąże bliźniaczą i ma teraz dwie zdrowe dziewczynki :-D tak więc uważam, że natura najlepiej wie co robić ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez licze na dziewczynke i nawet probowalam celowac w ten dzien. Ale kto siedzi w brzuszku to sie dopiero okaze.

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sadzicie o chińskim kalendarzu płci? z synem sprawdzilo mi sie i zgadza sie tez w przypadku osob, ktorych wiek znam . Takze jesli to sie sprawdza to bede miec drugiego syna :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na niego wpadłam to też sprawdzałam na sobie i znajomych i faktycznie się potwierdziło, zobaczymy jak będzie w tym przypadku ;-) Z tym kalendarzem to trzeba brać pod uwagę wiek matki od jej poczęcia i miesiące liczą jakoś po 28 dni wg księżyca, Chińczycy tak właśnie liczą swój wiek a nie od momentu urodzenia ( ja teraz w momencie poczęcia miałam 34 lata i 6 miesięcy - maj 1983, a według tego kalendarza mam 35 lat i 10 miesięcy) Ot, taka ciekawostka, ramach rozrywki polecam link http://www.redtreesoft.com/chinesebabygender/predictgender.htm ;-) ciekawa jestem czy którejś z nas się sprawdzi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 14:03

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzi : dziewczynka. :D

• Kaamilka Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem bardzo ciekawa. W ten kalendarz nigdy nie wierzylam, ale z synkiem tez mi dobrze pokazuje. Zeby tylko zdrowe bylo! Pozdrawiam Was "mamuski" i zycze dobrego samopoczucie. Czasami Wam zazdroszcze tych mdlosci, przynajmniej bylabym pewna, ze tam wszystko sie kreci!

Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość

Mama 8,5 rocznego syna.
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chiński nie sprawdził się w pierwszej ciąży więc teraz juz nie patrzę.

Dziewczyny czytam ze na mdłości vit B6. Chyba kupię może pomoże. Bierze któraś?

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:25

Dooti, niedograna, PLPaulina, Kasiaja, Marta..a lubią tę wiadomość

• niedograna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie patrze na chinski kalendarz, bo ostatnio sie nie sprawdzil

misskity lubi tę wiadomość

• misskity Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się nie sprawdził.

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Mi chiński nie sprawdził się w pierwszej ciąży więc teraz juz nie patrzę.

Dziewczyny czytam ze na mdłości vit B6. Chyba kupię może pomoże. Bierze któraś?

ja biorę prenatal uno i tam w składzie jest B6 i imbir nawet. Nie wiem jakby było gdybym nie brała, ale jakoś cudownie też nie jest :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    Ja nie patrze na chinski kalendarz, bo ostatnio sie nie sprawdzil
    No wlasnie licze na to, ze nie sprawdzi :) ale we wszystkich przypadkach ktore sprawdzalam sie sprawdzil :)

DobrejMysli lubi tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    ja biorę prenatal uno i tam w składzie jest B6 i imbir nawet. Nie wiem jakby było gdybym nie brała, ale jakoś cudownie też nie jest :D
    A co to są jakieś wit dla kobiet w ciąży?

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też biorę Prental Uno, mdłości są ale delikatne. W poprzedniej ciąży też brałam i żadnych dolegliwości do czasu aż przeszłam na Prenatal duo w nim jest już żelazo, a mi widoczne go nie brakowało bo miałam straszne wymioty po tym, więc odstawiłam. Wyniki miałam do końca ciąży w normie bez suplementacji, wystarczyła zdrowa zbilansowana dieta

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore
    https://www.apo-discounter.pl/nausema-drazetki-przeciw-nudnoscia-p-54141.html

Jest mi 2 dzien troszke lepiej , a witaminy biore od dobrych 2 tyg.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przeliczylyscie swój wiek na ich wiek lunarny (czy jakos tak)? Mi się do tej pory sprawdził i teraz planowalam spróbować wg niego ale nie zdążyłam.

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się przelicza nasz wiek na wiek lunarny? Na jednej stronie wychodzila u mnie dziewczynka a na innej już chłopiec więc widać szansę też są 50/50 :P

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ