Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę, że prawie do wszystkich położna przychodzi z waga. Moja położna wagi nie ma, skąd ja mam wiedzieć czy mały się najada jak nie ma możliwości żeby go zwazyc. Wkurzylam się... Powiedziała mi, że mogę do przychodni podjechać- jasne z tygodniowym maluchem, żeby zaraz się rozchorowal. Brak słów
-
nick nieaktualny
-
justa1509 wrote:Na ktg potrzebujesz dostęp do brzucha, więc jeśli nie chcesz świecić majtkami to potrzeba coś dwuczęściowego, a jak ci obojętne to sukienka może być.
Dzisiaj albo jutro przyjedzie położna do mnie. Zobaczymy co wymyślimy. Jeśli nie ma problemu żeby zrobić ktg w szpitalu to będzie mnie mąż woził, bo nie chce mi się jechać na izbę i wymyślać że mały mniej się rusza czy coś.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
U mnie ważenie u pediatry w szpitalu kazali na kontrolować wagę no ale cóż do przychodni nie chce mi się chodzic. Mamy patent w domu z waga kuchenna elektroniczna i deska do krojenia
może dokładność średnia ale przynajmniej wiemy czy przybiera. U nas dziś przyjemnie miałam wyjść z małą na spacer ale od 5 nie spała usnęła przed 7 przed 8 się obudziła ale udało mi się uśpić i spalysmy do 10
a już myślałam że będę zombi. Teraz mała leży na kanapie ze mną i macha rączkami i nóżkami. Dziś mija nam 4 tyg od porodu.
chabasse, Patti_MG lubią tę wiadomość
-
marcela123 wrote:Justa a nie umawialas się na ktg do szpitala w dniu planowanego porodu ? Bo mi moja ginekolog kazała tak zrobić, zaczęłam wcześniej robić ze względu na to skierowanie ale gdyby nie to, to pierwszy raz bym jechała w piątek tak jak termin. Tam później dalej decyduja po jakim czasie na kolejne. A propo ubrania to najlepiej dwuczesciowe, wtedy tylko brzuch masz na wierzchu. Na pierwszym ktg miałam sukienkę i byłam sama na sali, ale majtki na wierzchu, położna była miła i przykryla mnie ręcznikiem papierowym
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Dla mnie to podstawa, ale cóż... Chyba na oko muszę stwierdzić czy mały przybiera... Jeśli dobrze pamiętam dokarmiasz Hanię. Podajesz jej coś innego do picia? Wodę?
Jak były te upaly to probowalam. Ale Hania na smak wody sie krzywila. I nie za bardzo chciała.
To chyba wygodniej bedzie kupic wagęWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 11:12
-
Jeszcze można ważyć na wadze łazienkowej. Najpierw siebie, a później z dzieckiem na rękach i jak się odejmie jedno od drugiego to ma się wagę dziecka. Co prawda dokładność nie jest za wielką, ale da się orientacyjnie. Ja tak ważę koty
vanilia120 lubi tę wiadomość
-
Ja z mojej też do końca nie jestem zadowolona, ale w dniu porodu kazała mi się zapisać na ktg i tam już mają decydować co dalej. Także czekam do piątku bo pewnie i tak nic się nie wydarzy. Idę jeszcze jutro po to zwolnienie i pewnie czekają mnie od przyszłego tygodnia wycieczki co drugi dzień na ktg.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
A ja miałam po prostu zgłosić się tydzień po terminie do szpitala.. A ktg kazał zrobić w 39tc jeszcze...
Ja miałam te zastrzyki clexane czy jakoś tak i w domu już ich nie miałam mieć. Nawet o to zapytałam przy wypisie tylko powiedzieli że w 7 dobie do ściągnięcia szwów i paracetamol co 6h jak boli
Młodego ubieram teraz praktycznie wyłącznie w body z krótkim rękawem, na dwór jak dzisiaj jest pochmurnie to cienkie spodenki + pieluszka tetrowa do przykrycia no i czapeczka bo jednak wieje trochę. W domu samo body a i tak przy karmieniu jestem i ja i on cali spocenimusiałam podejść do pepco dokupić body, bo z krótkim miałam rozm 56 głównie a z 62 malutko.. A moj klops już ubiera body na 62-68 zależy od firmy. Na szczęście waga to nie z masy a z długości głównie.
Co do ważenia raz byłam ja u położnej w przychodni, a w czwartek mam wizytę w domu więc się okaże czy go zwazy czy nie
Qumish współczuję, jesteś mega dzielna! Ja miałam doła przed nocą w szpitalu, a wszystko było ok. Mogłam siadać, wstawać, mały ssal ładnie. Trzymam kciuki żebyście szybko wrócili do domuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 12:10
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Wody lecą od 14h, skurcze bardzo nieregularne ale bolesne. Czekam na oxy i dziś się widzimy. Strasznie się boje
belladonna, Marta..a, Ania241188, kozalia, e_mii, d'nusia, katka/85, Lavendova, justyna14, Kasiaja, Leticia, ingelita, misia-kasia, chabasse, Eilleen, Patti_MG, pumka1990 lubią tę wiadomość
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:My na wazenie tez musimy isc do pediatry. Tutaj nie funkcjonuje cos takiego jak odwiedzajaca polozna z waga do domu
Mozna tez sobie kupic swoja wage, zastanawiam sie czy tak nie zrobie. Ania ty masz wage w domu, masz jakas konkretnej firmy?
Wydaje mi się że mały małe ilości zjada . Zjada 50ml co 2h.
-
nick nieaktualny