X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj troszke chlodniej wiec spodenki będą idealnie :) dzieki Justa i trzymam kciuki zeby twoj maluch zechcial wyjsc. Uparciuchy z tych naszych synów :-)

Monika
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dziś się uda... :D
    Hemoglobinę po porodzie miałam 7,6..! czekam teraz na mój wynik bo się tu śmieją ze remont windy jest a ja mogę nie dać rady zejść po schodach jak się nie poprawiło. Kurcze, o włos od transfuzji podobno..

h84fwn15k5y02vr6.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że prawie do wszystkich położna przychodzi z waga. Moja położna wagi nie ma, skąd ja mam wiedzieć czy mały się najada jak nie ma możliwości żeby go zwazyc. Wkurzylam się... Powiedziała mi, że mogę do przychodni podjechać- jasne z tygodniowym maluchem, żeby zaraz się rozchorowal. Brak słów

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydawalo mi sie, ze wazenie dziecka to taka podstawa.. :O

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Wydawalo mi sie, ze wazenie dziecka to taka podstawa.. :O

Dla mnie to podstawa, ale cóż... Chyba na oko muszę stwierdzić czy mały przybiera... Jeśli dobrze pamiętam dokarmiasz Hanię. Podajesz jej coś innego do picia? Wodę?

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Na ktg potrzebujesz dostęp do brzucha, więc jeśli nie chcesz świecić majtkami to potrzeba coś dwuczęściowego, a jak ci obojętne to sukienka może być.
    Dzisiaj albo jutro przyjedzie położna do mnie. Zobaczymy co wymyślimy. Jeśli nie ma problemu żeby zrobić ktg w szpitalu to będzie mnie mąż woził, bo nie chce mi się jechać na izbę i wymyślać że mały mniej się rusza czy coś.
    Justa a nie umawialas się na ktg do szpitala w dniu planowanego porodu ? Bo mi moja ginekolog kazała tak zrobić, zaczęłam wcześniej robić ze względu na to skierowanie ale gdyby nie to, to pierwszy raz bym jechała w piątek tak jak termin. Tam później dalej decyduja po jakim czasie na kolejne. A propo ubrania to najlepiej dwuczesciowe, wtedy tylko brzuch masz na wierzchu. Na pierwszym ktg miałam sukienkę i byłam sama na sali, ale majtki na wierzchu, położna była miła i przykryla mnie ręcznikiem papierowym ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na wazenie tez musimy isc do pediatry. Tutaj nie funkcjonuje cos takiego jak odwiedzajaca polozna z waga do domu :D Mozna tez sobie kupic swoja wage, zastanawiam sie czy tak nie zrobie. Ania ty masz wage w domu, masz jakas konkretnej firmy?

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ważenie u pediatry w szpitalu kazali na kontrolować wagę no ale cóż do przychodni nie chce mi się chodzic. Mamy patent w domu z waga kuchenna elektroniczna i deska do krojenia :-) może dokładność średnia ale przynajmniej wiemy czy przybiera. U nas dziś przyjemnie miałam wyjść z małą na spacer ale od 5 nie spała usnęła przed 7 przed 8 się obudziła ale udało mi się uśpić i spalysmy do 10 :-) a już myślałam że będę zombi. Teraz mała leży na kanapie ze mną i macha rączkami i nóżkami. Dziś mija nam 4 tyg od porodu.

chabasse, Patti_MG lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Justa a nie umawialas się na ktg do szpitala w dniu planowanego porodu ? Bo mi moja ginekolog kazała tak zrobić, zaczęłam wcześniej robić ze względu na to skierowanie ale gdyby nie to, to pierwszy raz bym jechała w piątek tak jak termin. Tam później dalej decyduja po jakim czasie na kolejne. A propo ubrania to najlepiej dwuczesciowe, wtedy tylko brzuch masz na wierzchu. Na pierwszym ktg miałam sukienkę i byłam sama na sali, ale majtki na wierzchu, położna była miła i przykryla mnie ręcznikiem papierowym ;)
    Moja pani dr kompletnie nic nie mówiła... Ze jak będzie się coś działo to dzwonić do położnej, mogę do przychodni, na ip, a jak nic mnie nie będzie niepokoić to widzimy się po porodzie. Dlatego jak dzisiaj będzie położna to zapytam. Zła jestem na tą moją doktorke, teraz z perspektywy czasu wolałabym mieć troszkę lepiej prowadzoną ciążę. Owszem, nic u mnie się nie działo, ale na koniec zamiast więcej wizyt to ja już nie mam.w ogóle, na temat porodu nie wiem nic, a na temat dziecka to to że w 36 tygodniu ważył ok. 2800-3300 i tyle.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Dla mnie to podstawa, ale cóż... Chyba na oko muszę stwierdzić czy mały przybiera... Jeśli dobrze pamiętam dokarmiasz Hanię. Podajesz jej coś innego do picia? Wodę?

Jak były te upaly to probowalam. Ale Hania na smak wody sie krzywila. I nie za bardzo chciała. :D

To chyba wygodniej bedzie kupic wagę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 11:12

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze można ważyć na wadze łazienkowej. Najpierw siebie, a później z dzieckiem na rękach i jak się odejmie jedno od drugiego to ma się wagę dziecka. Co prawda dokładność nie jest za wielką, ale da się orientacyjnie. Ja tak ważę koty :)

vanilia120 lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mojej też do końca nie jestem zadowolona, ale w dniu porodu kazała mi się zapisać na ktg i tam już mają decydować co dalej. Także czekam do piątku bo pewnie i tak nic się nie wydarzy. Idę jeszcze jutro po to zwolnienie i pewnie czekają mnie od przyszłego tygodnia wycieczki co drugi dzień na ktg.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam po prostu zgłosić się tydzień po terminie do szpitala.. A ktg kazał zrobić w 39tc jeszcze...

Ja miałam te zastrzyki clexane czy jakoś tak i w domu już ich nie miałam mieć. Nawet o to zapytałam przy wypisie tylko powiedzieli że w 7 dobie do ściągnięcia szwów i paracetamol co 6h jak boli :)

Młodego ubieram teraz praktycznie wyłącznie w body z krótkim rękawem, na dwór jak dzisiaj jest pochmurnie to cienkie spodenki + pieluszka tetrowa do przykrycia no i czapeczka bo jednak wieje trochę. W domu samo body a i tak przy karmieniu jestem i ja i on cali spoceni :) musiałam podejść do pepco dokupić body, bo z krótkim miałam rozm 56 głównie a z 62 malutko.. A moj klops już ubiera body na 62-68 zależy od firmy. Na szczęście waga to nie z masy a z długości głównie.

Co do ważenia raz byłam ja u położnej w przychodni, a w czwartek mam wizytę w domu więc się okaże czy go zwazy czy nie :)

Qumish współczuję, jesteś mega dzielna! Ja miałam doła przed nocą w szpitalu, a wszystko było ok. Mogłam siadać, wstawać, mały ssal ładnie. Trzymam kciuki żebyście szybko wrócili do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 12:10

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody lecą od 14h, skurcze bardzo nieregularne ale bolesne. Czekam na oxy i dziś się widzimy. Strasznie się boje

belladonna, Marta..a, Ania241188, kozalia, e_mii, d'nusia, katka/85, Lavendova, justyna14, Kasiaja, Leticia, ingelita, misia-kasia, chabasse, Eilleen, Patti_MG, pumka1990 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Londynskie Serduszko powodzenia życzę i jak najszybszego porodu ! Trzymam kciuki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 13:46

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    Wody lecą od 14h, skurcze bardzo nieregularne ale bolesne. Czekam na oxy i dziś się widzimy. Strasznie się boje
    Powodzenia!

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia ! :)

• belladonna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Londyńskie Serduszko, trzymaj się. Powodzenia!

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    My na wazenie tez musimy isc do pediatry. Tutaj nie funkcjonuje cos takiego jak odwiedzajaca polozna z waga do domu :D Mozna tez sobie kupic swoja wage, zastanawiam sie czy tak nie zrobie. Ania ty masz wage w domu, masz jakas konkretnej firmy?
    Ja kupiłam na allegro. Nie pamiętam jakiej firmy.
    Wydaje mi się że mały małe ilości zjada . Zjada 50ml co 2h.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia serduszko!

‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ