SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna też nie ważyła dziecka.

• belladonna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Eee tam, nie taki długi :) dziś mija mój termin z OM. Filip nigdzie się nie wybiera, a mi chce się płakać... Już nawet nie mam siły prasować, spanie nawet jest męczące, bo mnie wszystko boli.
    Justa, kochana, to już naprawdę końcówka. Trzymaj się dzielnie. Wytrzymałas 9 miesiecy. Teraz już tylko ostatnia prosta. Dasz radę.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Eee tam, nie taki długi :) dziś mija mój termin z OM. Filip nigdzie się nie wybiera, a mi chce się płakać... Już nawet nie mam siły prasować, spanie nawet jest męczące, bo mnie wszystko boli.

Na sali operacyjnej podczas cc s cc śmiali się, że Filipom nigdy się nie spieszy jeśli chodzi o wyjście na świat :) w moim przypadku się niestety sprawdziło, meczylam się prawie 42tyg. Trzymam kciuki, żeby Twój Filip jak najszybciej "wyskoczył" ;)
    Mój mały potrafi ponad godzinę siedzieć na piersi i słyszę, że on cały czas przelyka. To normalne, że potrafi tak długo jeść? Doświadczone w karmieniu mamy proszę o opinie. :)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish - życzę wam szybkiego powrotu do zdrowia i formy. Dzielna jesteś ze tak to znosisz :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ubrać noworodka na spacer jak jest tak gorąco? Największy dylemat mam właśnie zawsze z tym co mu założyć, boję się, że będzie my za ciepło albo za zimno.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Na sali operacyjnej podczas cc s cc śmiali się, że Filipom nigdy się nie spieszy jeśli chodzi o wyjście na świat :) w moim przypadku się niestety sprawdziło, meczylam się prawie 42tyg. Trzymam kciuki, żeby Twój Filip jak najszybciej "wyskoczył" ;)
    Mój mały potrafi ponad godzinę siedzieć na piersi i słyszę, że on cały czas przelyka. To normalne, że potrafi tak długo jeść? Doświadczone w karmieniu mamy proszę o opinie. :)
    Położna jedna mi opowiadała że u nich to jeden taki Filip wyskoczył, ledwo zdążyli z porodem :p ale widać mojemu jest za dobrze... Chciałam żeby go dziadkowie mieli czas poznać, bo mieszkają 700 km od nas i oboje pracują w szkole... I teraz jeszcze mogą przyjechać, no ale najwyżej będą czekać do października aż my do nich pojedziemy na 2 tygodnie.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    A no i mam pytanie do dziewczyn po cc. Czy będąc w szpitalu dostawałyście zastrzyki z clexane?? I czy macie zlecone branie ich w domu przez jakis czas?? Bo ja dostałam recepte i zalenie robienia ich. niestety w aptekach nie było więc kupiłam odpowiednik neoparin. niestety przeczytałam w ulotce,że w czasie karmienia nie powinno się tego przyjmować. i Teraz nie wiem.. robić czy ni robić. Na razie zrobiłam 3 razy ale chyba odstawię. Nie wiem tylko na ile to jest ważne.
    Ja je teraz dostaje w szpitalu ale nie wiem jeszcze czy zlecą mi kontynuacje w domu.

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dokarmiajac mm dajecie coś dodatkowo do picia?

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam clexane ale nie po cc. Miałam brać 10 dni po wyjściu ze szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 08:48

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Justa ja mam dzisiaj termin z usg i też nic. Tak samo mam doła, mam wrażenie że wszystkie dziewczyny i znajome już urodziły a tylko ja nie. Męczy mnie to coraz bardziej i chodzę zdolowana ;(

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja plozna miala wagę zawsze ze sobą. Dzis mamy ostatnią wizytę. :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Jak ubrać noworodka na spacer jak jest tak gorąco? Największy dylemat mam właśnie zawsze z tym co mu założyć, boję się, że będzie my za ciepło albo za zimno.

Zalezy jsk gorąco. U mnie tersz jest 15° i wieje.. :)

Ale jak bylo gorąco gorąco.. body krotkie i pieluszka do przykrycia. :D

Wyczujesz :)

• e_mii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebowałyście do macierzyńskiego zaświadczenia o porodzie?

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:

Ja ubieram body albo z krótkim albo z długim i to wszystko. Jak bardzo gorąco ro nie przykrywam. U nas do konca tyg jeszcze 33 stopnie a potem ochlodzenie. I dzieci do szkoly idą :O Ciężki rok przed nami. Najstarsza ma najwazniejszy rok musi miec dobre oceny bo idzie do średniej drugiego stopnia. Młoda 2 klasa. I nasz maluszek oby był łaskawy bo sie wykończymy tu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Dziewczyny, potrzebowałyście do macierzyńskiego zaświadczenia o porodzie?

Moja kadrowa chciała ale szpital nie dał. :) kiedys byl ten dokument potrzebny..
    Ale akt urodzenia to najważniejszy papier.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna tez z wagą przychodzi. A czy na wizycie patronażowej u pediatry mierzyli Waszym dzieciaczkom długość ciała i obwód głowy i sprawdzali jakieś odruchy? Bo teraz patrzę, ze mam takie rubryki w książeczce i są po wizycie nie wypełnione :/

• e_mii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja kadrowa chciała ale szpital nie dał. :) kiedys byl ten dokument potrzebny..
    Ale akt urodzenia to najważniejszy papier.

Dzięki. Właśnie ja na wypisie mam info że szpital nie wydaje zaświadczeń, myślałam że w innych dają.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wkurzyłam na pocztę... Wczoraj siedziałam cały dzień w domu i wieczorem awizo w skrzynce...
    Teraz muszę wsiadać w auto i jechać kawał drogi bo pocztę mamy w jakiejś chorej lokalizacji, że nawet jednym autobusem nie dojadę. A zresztą wizja rozpoczęcia akcji w autobusach tez nie kusi ;p

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj pierwszy raz ktg. Lekarz na wizycie mi powiedzial prosze sie ubrac i przygotowac normalnie jak do ktg a ja nie zapytalam co to znaczy. Jak chodzilyscie ubrane na ktg?

Monika
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg potrzebujesz dostęp do brzucha, więc jeśli nie chcesz świecić majtkami to potrzeba coś dwuczęściowego, a jak ci obojętne to sukienka może być.
    Dzisiaj albo jutro przyjedzie położna do mnie. Zobaczymy co wymyślimy. Jeśli nie ma problemu żeby zrobić ktg w szpitalu to będzie mnie mąż woził, bo nie chce mi się jechać na izbę i wymyślać że mały mniej się rusza czy coś.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ