X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna też nie ważyła dziecka.

• belladonna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Eee tam, nie taki długi :) dziś mija mój termin z OM. Filip nigdzie się nie wybiera, a mi chce się płakać... Już nawet nie mam siły prasować, spanie nawet jest męczące, bo mnie wszystko boli.
    Justa, kochana, to już naprawdę końcówka. Trzymaj się dzielnie. Wytrzymałas 9 miesiecy. Teraz już tylko ostatnia prosta. Dasz radę.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Eee tam, nie taki długi :) dziś mija mój termin z OM. Filip nigdzie się nie wybiera, a mi chce się płakać... Już nawet nie mam siły prasować, spanie nawet jest męczące, bo mnie wszystko boli.

Na sali operacyjnej podczas cc s cc śmiali się, że Filipom nigdy się nie spieszy jeśli chodzi o wyjście na świat :) w moim przypadku się niestety sprawdziło, meczylam się prawie 42tyg. Trzymam kciuki, żeby Twój Filip jak najszybciej "wyskoczył" ;)
    Mój mały potrafi ponad godzinę siedzieć na piersi i słyszę, że on cały czas przelyka. To normalne, że potrafi tak długo jeść? Doświadczone w karmieniu mamy proszę o opinie. :)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish - życzę wam szybkiego powrotu do zdrowia i formy. Dzielna jesteś ze tak to znosisz :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ubrać noworodka na spacer jak jest tak gorąco? Największy dylemat mam właśnie zawsze z tym co mu założyć, boję się, że będzie my za ciepło albo za zimno.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Na sali operacyjnej podczas cc s cc śmiali się, że Filipom nigdy się nie spieszy jeśli chodzi o wyjście na świat :) w moim przypadku się niestety sprawdziło, meczylam się prawie 42tyg. Trzymam kciuki, żeby Twój Filip jak najszybciej "wyskoczył" ;)
    Mój mały potrafi ponad godzinę siedzieć na piersi i słyszę, że on cały czas przelyka. To normalne, że potrafi tak długo jeść? Doświadczone w karmieniu mamy proszę o opinie. :)
    Położna jedna mi opowiadała że u nich to jeden taki Filip wyskoczył, ledwo zdążyli z porodem :p ale widać mojemu jest za dobrze... Chciałam żeby go dziadkowie mieli czas poznać, bo mieszkają 700 km od nas i oboje pracują w szkole... I teraz jeszcze mogą przyjechać, no ale najwyżej będą czekać do października aż my do nich pojedziemy na 2 tygodnie.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    A no i mam pytanie do dziewczyn po cc. Czy będąc w szpitalu dostawałyście zastrzyki z clexane?? I czy macie zlecone branie ich w domu przez jakis czas?? Bo ja dostałam recepte i zalenie robienia ich. niestety w aptekach nie było więc kupiłam odpowiednik neoparin. niestety przeczytałam w ulotce,że w czasie karmienia nie powinno się tego przyjmować. i Teraz nie wiem.. robić czy ni robić. Na razie zrobiłam 3 razy ale chyba odstawię. Nie wiem tylko na ile to jest ważne.
    Ja je teraz dostaje w szpitalu ale nie wiem jeszcze czy zlecą mi kontynuacje w domu.

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dokarmiajac mm dajecie coś dodatkowo do picia?

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam clexane ale nie po cc. Miałam brać 10 dni po wyjściu ze szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 08:48

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Justa ja mam dzisiaj termin z usg i też nic. Tak samo mam doła, mam wrażenie że wszystkie dziewczyny i znajome już urodziły a tylko ja nie. Męczy mnie to coraz bardziej i chodzę zdolowana ;(

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja plozna miala wagę zawsze ze sobą. Dzis mamy ostatnią wizytę. :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Jak ubrać noworodka na spacer jak jest tak gorąco? Największy dylemat mam właśnie zawsze z tym co mu założyć, boję się, że będzie my za ciepło albo za zimno.

Zalezy jsk gorąco. U mnie tersz jest 15° i wieje.. :)

Ale jak bylo gorąco gorąco.. body krotkie i pieluszka do przykrycia. :D

Wyczujesz :)

• e_mii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebowałyście do macierzyńskiego zaświadczenia o porodzie?

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:

Ja ubieram body albo z krótkim albo z długim i to wszystko. Jak bardzo gorąco ro nie przykrywam. U nas do konca tyg jeszcze 33 stopnie a potem ochlodzenie. I dzieci do szkoly idą :O Ciężki rok przed nami. Najstarsza ma najwazniejszy rok musi miec dobre oceny bo idzie do średniej drugiego stopnia. Młoda 2 klasa. I nasz maluszek oby był łaskawy bo sie wykończymy tu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Dziewczyny, potrzebowałyście do macierzyńskiego zaświadczenia o porodzie?

Moja kadrowa chciała ale szpital nie dał. :) kiedys byl ten dokument potrzebny..
    Ale akt urodzenia to najważniejszy papier.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna tez z wagą przychodzi. A czy na wizycie patronażowej u pediatry mierzyli Waszym dzieciaczkom długość ciała i obwód głowy i sprawdzali jakieś odruchy? Bo teraz patrzę, ze mam takie rubryki w książeczce i są po wizycie nie wypełnione :/

• e_mii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja kadrowa chciała ale szpital nie dał. :) kiedys byl ten dokument potrzebny..
    Ale akt urodzenia to najważniejszy papier.

Dzięki. Właśnie ja na wypisie mam info że szpital nie wydaje zaświadczeń, myślałam że w innych dają.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wkurzyłam na pocztę... Wczoraj siedziałam cały dzień w domu i wieczorem awizo w skrzynce...
    Teraz muszę wsiadać w auto i jechać kawał drogi bo pocztę mamy w jakiejś chorej lokalizacji, że nawet jednym autobusem nie dojadę. A zresztą wizja rozpoczęcia akcji w autobusach tez nie kusi ;p

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj pierwszy raz ktg. Lekarz na wizycie mi powiedzial prosze sie ubrac i przygotowac normalnie jak do ktg a ja nie zapytalam co to znaczy. Jak chodzilyscie ubrane na ktg?

Monika
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg potrzebujesz dostęp do brzucha, więc jeśli nie chcesz świecić majtkami to potrzeba coś dwuczęściowego, a jak ci obojętne to sukienka może być.
    Dzisiaj albo jutro przyjedzie położna do mnie. Zobaczymy co wymyślimy. Jeśli nie ma problemu żeby zrobić ktg w szpitalu to będzie mnie mąż woził, bo nie chce mi się jechać na izbę i wymyślać że mały mniej się rusza czy coś.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ