X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja kupiłam na allegro. Nie pamiętam jakiej firmy.
    Wydaje mi się że mały małe ilości zjada . Zjada 50ml co 2h.

Moja tez podobnie, a najgorzej ze juz mm nie chce :O Musze zwiekszyc laktacje bo nie dam rady tyle odciagac. I jak byla u ciebie cdl? Pomogla?

Slyszalyscie cos ze kozieradka podobno pomaga na zwiekszenie produkcji mleka?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kolejny dzień z ograniczeniem mleka krowiego. Powiem że lekka poprawę widzę, nadal się pręży przy bakach i kupach ale nie placze już aż tak, kupki nadal raz zielone raz żółte, ale dwie nocki z rzędu spokojne , wstawał tylko na karmienie i przewijanie, a tak to spał grzecznie. Zobaczymy jak dalej.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla rodzących :-)

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Moja tez podobnie, a najgorzej ze juz mm nie chce :O Musze zwiekszyc laktacje bo nie dam rady tyle odciagac. I jak byla u ciebie cdl? Pomogla?

Slyszalyscie cos ze kozieradka podobno pomaga na zwiekszenie produkcji mleka?
    Była. Kazała odstawić butle i tylko cycek. Mówiła że mam tyle mleka że nie muszę dokarmiać nawet swoim ściągniętym. I że cycka nie chce bo butla mu zaburzyła odruch ssania. Ma nieprawidlowy. Pokazała różne pozycje. Przy niej było ok. A teraz próbowałam sama i znów jego nerwy. Ja już też powoli tracę nerwy. Chciałabym karmić piersią ale nie za wszelką cenę. Jedynie swoje będę ściągać.

W nocy też dziś co 2h się budzil i takie małe ilości jadł.

Zwazyla go i od najmniejszej wagi w 10dni przybrał 335g. A jak wasze maluchy?

Kazała jeść wszystko tylko z mlekiem się wstrzymać.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bym wiedziala to bym mu butli nie dała. Ale kazali dokarmić a ja chciałam wyjść do domu... A teraz on nie chce piersi. Krótko possie i dupa kończy karmienie. Nie wiem czy starczy mi czasu i samozaparcia bo muszę się mała zająć jeszcze bo od jutra jestem sama ;(

Mąż mi ciągle powtarza że się nie mam przejmować ale bym chciała karmić sama dla siebie ale jeśli nie uda się to trudno...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a próbowałaś na lezaco? Poloz się obok niego, mój sie tak uspokaja bo na rękach się denerwuje bo gorąco. A na lezaco sobie spokojnie ssie o ile sciagnie nadmiar który mam jak robimy wiecej niż 3h przerwy. Najpierw niech połączy cycka a później ja bym mu dała trochę z butelki.. Też nie chodzi o to żeby był głodny :(
    Ja mam butelkę z nuka natur sense i z niej niby wolno leci i przypomina cycka, ma też kilka dziurek a nie jedna.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja według mojej fantastycznej wagi od najniżej szpitalnej w ciągu 4 tyg przybrała ok 570g. Na pewno wiem że w zeszły poniedziałek czyli 3 tyg po porodzie przybrała 370g.

Aha do wagi urodzeniowej wróciła dopiero 15-16 dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 14:14

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ania a próbowałaś na lezaco? Poloz się obok niego, mój sie tak uspokaja bo na rękach się denerwuje bo gorąco. A na lezaco sobie spokojnie ssie o ile sciagnie nadmiar który mam jak robimy wiecej niż 3h przerwy. Najpierw niech połączy cycka a później ja bym mu dała trochę z butelki.. Też nie chodzi o to żeby był głodny :(
    Ja mam butelkę z nuka natur sense i z niej niby wolno leci i przypomina cycka, ma też kilka dziurek a nie jedna.
    Kupię ta co mówisz butle. My mamy z aventa i ja chyba wypiernicze. A gdzie kupowalas?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wszystkich rodzących :). Nie rozumiem mojego dziecka. Zmieniam mu pieluszkę, przystawiam do piersi, ssie bardzo długo, zasypiając powoli i w tym momencie robi kupkę, a ja nie mam serca go przewijać i budzić, bo wiem, że nie zaśnie i znowu będę musiała go przystawić... Już że 4 razy spał z kupą w pompki.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę wieczorem ważyć Filipa według Waszych sposobów ;)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Kupię ta co mówisz butle. My mamy z aventa i ja chyba wypiernicze. A gdzie kupowalas?

Nie wiem jak przystawiasz. Ale spróbuj jeszcze takiej metody. Jak maluch sie przyssie delikatnie odciagnij mu brodę żeby szerzej objął brodawkę.
    Ja syna i córkę karmiłam aventem i dziecko ssalo i butlę i pierś.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:

Ja w aptece gemini zamówiłam ale one są w każdym większym sklepie z Art. Dziecięcymi i nuk ma też swój sklep internetowy.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze trochę ten doradca przesadza.. az tak szybko by dziecko nie chcialo cycka ?
    Może ma ogólny problem z wysiłkiem podczas ssania.

Moze na początku w ogole ssac nie chciała. Ani ruszyć butelki medela calma.

I przyszedł czas gdy sie nauczyła. :)

• Leticia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wagę niemowlęcą firmy Beurer - normalnie są dosyć drogie, ale udało się kupić na olx za nieduże pieniądze ;) Położna nie chodziła z wagą, a dymać za każdym razem do tej zdezorganizowanej przychodni to mi się nie chciało :P

Ja zastrzyki po cc miałam tylko w szpitalu, do domu już mi nie dawali. Leżałam 4 doby w szpitalu.

Ania241188, ja też się konsultowałam z cdl, bo Mała walczy o to, żeby nie łapać piersi dobrze, tylko tak, żeby jej było wygodnie :P I też przy konsultantce było super, a samej różnie w tej walce wypadam. Teorię znam, ale w praktyce co się naszarpię z tym dzieckiem, to moje. Ale pomalutku do przodu. Jak mleka jest wystarczająco, to już ponad połowa sukcesu. Dzieci w końcu nauczymy jeść jak trzeba - zresztą nie takich rzeczy jeszcze będziemy musiały ich w życiu uczyć ;)

Qumish, chyba poniżej 7 robią transfuzję, ale to też zależy od stanu pacjentki. Ja miałam po cc hemoglobinę 5 z hakiem i mi przetaczali krew. A z tym schodami to wcale nie takie śmieszne, naprawdę na siebie uważaj, bo możesz mieć nagłe zawroty głowy. Absolutnie nie chodź z dzieckiem na rękach, bo możesz niespodziewanie stracić przytomność.

1ania1, moja Pierworodna jadła przeciętny posiłek przez 60-75 minut ;) Można zakwitnąć, nie? :P

Londyńskie Serduszko, kciuki zaciśnięte, dawaj znać jak będzie po wszystkim!

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Nie wiem jak przystawiasz. Ale spróbuj jeszcze takiej metody. Jak maluch sie przyssie delikatnie odciagnij mu brodę żeby szerzej objął brodawkę.

To jest właśnie to, nad czym my teraz pracujemy :) Tylko cwaniara tak mocno trzyma dolną wargę, że brody to łomem nie odegnę ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Londyńskiego serduszko, powodzenia :)

Ania, a próbowałaś przystawiać spod pachy?

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podobnie jak belladonna karmiłam i butlą z aventa i piersią i dziecko piersi z powodu butli nie odrzucało.

Jeśli chodzi o przybieranie to Antoś urodził sie z waga 4280 30.07, najnizsza waga 4060, 01.08 miał 4070, 06.08 4340,a 09.08 miał juz 4470. czyli w niecałe 9 dni 400 g. Położna i pediatra oceniły to jako sporo.

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowaliśmy każdej pozycji.
    Ale powiedziała że można jeść wszystko i po karmieniu nawet wypić lampkę wina
    Ale po karmieniu żeby zdążyło się strawić. :D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    To jest właśnie to, nad czym my teraz pracujemy :) Tylko cwaniara tak mocno trzyma dolną wargę, że brody to łomem nie odegnę ;)
    Ja już sobie darowałam, bo nie dałam rady :P Czeka mnie jeszcze dużo bólu przy karmieniu, ale przyzwyczajenie pomaga ;)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Próbowaliśmy każdej pozycji.
    Ale powiedziała że można jeść wszystko i po karmieniu nawet wypić lampkę wina
    Ale po karmieniu żeby zdążyło się strawić. :D
    Alkohol schodzi z mleka tak samo jak z krwi, więc można sobie czasem na coś pozwolić :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ