Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja kupiłam na allegro. Nie pamiętam jakiej firmy.
    Wydaje mi się że mały małe ilości zjada . Zjada 50ml co 2h.

Moja tez podobnie, a najgorzej ze juz mm nie chce :O Musze zwiekszyc laktacje bo nie dam rady tyle odciagac. I jak byla u ciebie cdl? Pomogla?

Slyszalyscie cos ze kozieradka podobno pomaga na zwiekszenie produkcji mleka?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kolejny dzień z ograniczeniem mleka krowiego. Powiem że lekka poprawę widzę, nadal się pręży przy bakach i kupach ale nie placze już aż tak, kupki nadal raz zielone raz żółte, ale dwie nocki z rzędu spokojne , wstawał tylko na karmienie i przewijanie, a tak to spał grzecznie. Zobaczymy jak dalej.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla rodzących :-)

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Moja tez podobnie, a najgorzej ze juz mm nie chce :O Musze zwiekszyc laktacje bo nie dam rady tyle odciagac. I jak byla u ciebie cdl? Pomogla?

Slyszalyscie cos ze kozieradka podobno pomaga na zwiekszenie produkcji mleka?
    Była. Kazała odstawić butle i tylko cycek. Mówiła że mam tyle mleka że nie muszę dokarmiać nawet swoim ściągniętym. I że cycka nie chce bo butla mu zaburzyła odruch ssania. Ma nieprawidlowy. Pokazała różne pozycje. Przy niej było ok. A teraz próbowałam sama i znów jego nerwy. Ja już też powoli tracę nerwy. Chciałabym karmić piersią ale nie za wszelką cenę. Jedynie swoje będę ściągać.

W nocy też dziś co 2h się budzil i takie małe ilości jadł.

Zwazyla go i od najmniejszej wagi w 10dni przybrał 335g. A jak wasze maluchy?

Kazała jeść wszystko tylko z mlekiem się wstrzymać.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bym wiedziala to bym mu butli nie dała. Ale kazali dokarmić a ja chciałam wyjść do domu... A teraz on nie chce piersi. Krótko possie i dupa kończy karmienie. Nie wiem czy starczy mi czasu i samozaparcia bo muszę się mała zająć jeszcze bo od jutra jestem sama ;(

Mąż mi ciągle powtarza że się nie mam przejmować ale bym chciała karmić sama dla siebie ale jeśli nie uda się to trudno...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a próbowałaś na lezaco? Poloz się obok niego, mój sie tak uspokaja bo na rękach się denerwuje bo gorąco. A na lezaco sobie spokojnie ssie o ile sciagnie nadmiar który mam jak robimy wiecej niż 3h przerwy. Najpierw niech połączy cycka a później ja bym mu dała trochę z butelki.. Też nie chodzi o to żeby był głodny :(
    Ja mam butelkę z nuka natur sense i z niej niby wolno leci i przypomina cycka, ma też kilka dziurek a nie jedna.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja według mojej fantastycznej wagi od najniżej szpitalnej w ciągu 4 tyg przybrała ok 570g. Na pewno wiem że w zeszły poniedziałek czyli 3 tyg po porodzie przybrała 370g.

Aha do wagi urodzeniowej wróciła dopiero 15-16 dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 14:14

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ania a próbowałaś na lezaco? Poloz się obok niego, mój sie tak uspokaja bo na rękach się denerwuje bo gorąco. A na lezaco sobie spokojnie ssie o ile sciagnie nadmiar który mam jak robimy wiecej niż 3h przerwy. Najpierw niech połączy cycka a później ja bym mu dała trochę z butelki.. Też nie chodzi o to żeby był głodny :(
    Ja mam butelkę z nuka natur sense i z niej niby wolno leci i przypomina cycka, ma też kilka dziurek a nie jedna.
    Kupię ta co mówisz butle. My mamy z aventa i ja chyba wypiernicze. A gdzie kupowalas?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wszystkich rodzących :). Nie rozumiem mojego dziecka. Zmieniam mu pieluszkę, przystawiam do piersi, ssie bardzo długo, zasypiając powoli i w tym momencie robi kupkę, a ja nie mam serca go przewijać i budzić, bo wiem, że nie zaśnie i znowu będę musiała go przystawić... Już że 4 razy spał z kupą w pompki.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę wieczorem ważyć Filipa według Waszych sposobów ;)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Kupię ta co mówisz butle. My mamy z aventa i ja chyba wypiernicze. A gdzie kupowalas?

Nie wiem jak przystawiasz. Ale spróbuj jeszcze takiej metody. Jak maluch sie przyssie delikatnie odciagnij mu brodę żeby szerzej objął brodawkę.
    Ja syna i córkę karmiłam aventem i dziecko ssalo i butlę i pierś.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:

Ja w aptece gemini zamówiłam ale one są w każdym większym sklepie z Art. Dziecięcymi i nuk ma też swój sklep internetowy.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze trochę ten doradca przesadza.. az tak szybko by dziecko nie chcialo cycka ?
    Może ma ogólny problem z wysiłkiem podczas ssania.

Moze na początku w ogole ssac nie chciała. Ani ruszyć butelki medela calma.

I przyszedł czas gdy sie nauczyła. :)

• Leticia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wagę niemowlęcą firmy Beurer - normalnie są dosyć drogie, ale udało się kupić na olx za nieduże pieniądze ;) Położna nie chodziła z wagą, a dymać za każdym razem do tej zdezorganizowanej przychodni to mi się nie chciało :P

Ja zastrzyki po cc miałam tylko w szpitalu, do domu już mi nie dawali. Leżałam 4 doby w szpitalu.

Ania241188, ja też się konsultowałam z cdl, bo Mała walczy o to, żeby nie łapać piersi dobrze, tylko tak, żeby jej było wygodnie :P I też przy konsultantce było super, a samej różnie w tej walce wypadam. Teorię znam, ale w praktyce co się naszarpię z tym dzieckiem, to moje. Ale pomalutku do przodu. Jak mleka jest wystarczająco, to już ponad połowa sukcesu. Dzieci w końcu nauczymy jeść jak trzeba - zresztą nie takich rzeczy jeszcze będziemy musiały ich w życiu uczyć ;)

Qumish, chyba poniżej 7 robią transfuzję, ale to też zależy od stanu pacjentki. Ja miałam po cc hemoglobinę 5 z hakiem i mi przetaczali krew. A z tym schodami to wcale nie takie śmieszne, naprawdę na siebie uważaj, bo możesz mieć nagłe zawroty głowy. Absolutnie nie chodź z dzieckiem na rękach, bo możesz niespodziewanie stracić przytomność.

1ania1, moja Pierworodna jadła przeciętny posiłek przez 60-75 minut ;) Można zakwitnąć, nie? :P

Londyńskie Serduszko, kciuki zaciśnięte, dawaj znać jak będzie po wszystkim!

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Nie wiem jak przystawiasz. Ale spróbuj jeszcze takiej metody. Jak maluch sie przyssie delikatnie odciagnij mu brodę żeby szerzej objął brodawkę.

To jest właśnie to, nad czym my teraz pracujemy :) Tylko cwaniara tak mocno trzyma dolną wargę, że brody to łomem nie odegnę ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Londyńskiego serduszko, powodzenia :)

Ania, a próbowałaś przystawiać spod pachy?

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podobnie jak belladonna karmiłam i butlą z aventa i piersią i dziecko piersi z powodu butli nie odrzucało.

Jeśli chodzi o przybieranie to Antoś urodził sie z waga 4280 30.07, najnizsza waga 4060, 01.08 miał 4070, 06.08 4340,a 09.08 miał juz 4470. czyli w niecałe 9 dni 400 g. Położna i pediatra oceniły to jako sporo.

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowaliśmy każdej pozycji.
    Ale powiedziała że można jeść wszystko i po karmieniu nawet wypić lampkę wina
    Ale po karmieniu żeby zdążyło się strawić. :D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    To jest właśnie to, nad czym my teraz pracujemy :) Tylko cwaniara tak mocno trzyma dolną wargę, że brody to łomem nie odegnę ;)
    Ja już sobie darowałam, bo nie dałam rady :P Czeka mnie jeszcze dużo bólu przy karmieniu, ale przyzwyczajenie pomaga ;)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Próbowaliśmy każdej pozycji.
    Ale powiedziała że można jeść wszystko i po karmieniu nawet wypić lampkę wina
    Ale po karmieniu żeby zdążyło się strawić. :D
    Alkohol schodzi z mleka tak samo jak z krwi, więc można sobie czasem na coś pozwolić :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ