Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:Ja kupiłam na allegro. Nie pamiętam jakiej firmy.
Wydaje mi się że mały małe ilości zjada . Zjada 50ml co 2h.
Moja tez podobnie, a najgorzej ze juz mm nie chceMusze zwiekszyc laktacje bo nie dam rady tyle odciagac. I jak byla u ciebie cdl? Pomogla?
Slyszalyscie cos ze kozieradka podobno pomaga na zwiekszenie produkcji mleka? -
My kolejny dzień z ograniczeniem mleka krowiego. Powiem że lekka poprawę widzę, nadal się pręży przy bakach i kupach ale nie placze już aż tak, kupki nadal raz zielone raz żółte, ale dwie nocki z rzędu spokojne , wstawał tylko na karmienie i przewijanie, a tak to spał grzecznie. Zobaczymy jak dalej.7w3d 💔
-
Lavendova wrote:Moja tez podobnie, a najgorzej ze juz mm nie chce
Musze zwiekszyc laktacje bo nie dam rady tyle odciagac. I jak byla u ciebie cdl? Pomogla?
Slyszalyscie cos ze kozieradka podobno pomaga na zwiekszenie produkcji mleka?
W nocy też dziś co 2h się budzil i takie małe ilości jadł.
Zwazyla go i od najmniejszej wagi w 10dni przybrał 335g. A jak wasze maluchy?
Kazała jeść wszystko tylko z mlekiem się wstrzymać.
-
Bym wiedziala to bym mu butli nie dała. Ale kazali dokarmić a ja chciałam wyjść do domu... A teraz on nie chce piersi. Krótko possie i dupa kończy karmienie. Nie wiem czy starczy mi czasu i samozaparcia bo muszę się mała zająć jeszcze bo od jutra jestem sama ;(
Mąż mi ciągle powtarza że się nie mam przejmować ale bym chciała karmić sama dla siebie ale jeśli nie uda się to trudno...
-
Ania a próbowałaś na lezaco? Poloz się obok niego, mój sie tak uspokaja bo na rękach się denerwuje bo gorąco. A na lezaco sobie spokojnie ssie o ile sciagnie nadmiar który mam jak robimy wiecej niż 3h przerwy. Najpierw niech połączy cycka a później ja bym mu dała trochę z butelki.. Też nie chodzi o to żeby był głodny
Ja mam butelkę z nuka natur sense i z niej niby wolno leci i przypomina cycka, ma też kilka dziurek a nie jedna.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Moja według mojej fantastycznej wagi od najniżej szpitalnej w ciągu 4 tyg przybrała ok 570g. Na pewno wiem że w zeszły poniedziałek czyli 3 tyg po porodzie przybrała 370g.
Aha do wagi urodzeniowej wróciła dopiero 15-16 dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 14:14
-
Marta..a wrote:Ania a próbowałaś na lezaco? Poloz się obok niego, mój sie tak uspokaja bo na rękach się denerwuje bo gorąco. A na lezaco sobie spokojnie ssie o ile sciagnie nadmiar który mam jak robimy wiecej niż 3h przerwy. Najpierw niech połączy cycka a później ja bym mu dała trochę z butelki.. Też nie chodzi o to żeby był głodny
Ja mam butelkę z nuka natur sense i z niej niby wolno leci i przypomina cycka, ma też kilka dziurek a nie jedna.
-
Powodzenia dla wszystkich rodzących
. Nie rozumiem mojego dziecka. Zmieniam mu pieluszkę, przystawiam do piersi, ssie bardzo długo, zasypiając powoli i w tym momencie robi kupkę, a ja nie mam serca go przewijać i budzić, bo wiem, że nie zaśnie i znowu będę musiała go przystawić... Już że 4 razy spał z kupą w pompki.
-
Ania241188 wrote:Kupię ta co mówisz butle. My mamy z aventa i ja chyba wypiernicze. A gdzie kupowalas?
Nie wiem jak przystawiasz. Ale spróbuj jeszcze takiej metody. Jak maluch sie przyssie delikatnie odciagnij mu brodę żeby szerzej objął brodawkę.
Ja syna i córkę karmiłam aventem i dziecko ssalo i butlę i pierś. -
Ania241188 wrote:Kupię ta co mówisz butle. My mamy z aventa i ja chyba wypiernicze. A gdzie kupowalas?
Ja w aptece gemini zamówiłam ale one są w każdym większym sklepie z Art. Dziecięcymi i nuk ma też swój sklep internetowy.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyWydaje mi sie ze trochę ten doradca przesadza.. az tak szybko by dziecko nie chcialo cycka ?
Może ma ogólny problem z wysiłkiem podczas ssania.
Moze na początku w ogole ssac nie chciała. Ani ruszyć butelki medela calma.
I przyszedł czas gdy sie nauczyła. -
Ja mam wagę niemowlęcą firmy Beurer - normalnie są dosyć drogie, ale udało się kupić na olx za nieduże pieniądze
Położna nie chodziła z wagą, a dymać za każdym razem do tej zdezorganizowanej przychodni to mi się nie chciało
Ja zastrzyki po cc miałam tylko w szpitalu, do domu już mi nie dawali. Leżałam 4 doby w szpitalu.
Ania241188, ja też się konsultowałam z cdl, bo Mała walczy o to, żeby nie łapać piersi dobrze, tylko tak, żeby jej było wygodnieI też przy konsultantce było super, a samej różnie w tej walce wypadam. Teorię znam, ale w praktyce co się naszarpię z tym dzieckiem, to moje. Ale pomalutku do przodu. Jak mleka jest wystarczająco, to już ponad połowa sukcesu. Dzieci w końcu nauczymy jeść jak trzeba - zresztą nie takich rzeczy jeszcze będziemy musiały ich w życiu uczyć
Qumish, chyba poniżej 7 robią transfuzję, ale to też zależy od stanu pacjentki. Ja miałam po cc hemoglobinę 5 z hakiem i mi przetaczali krew. A z tym schodami to wcale nie takie śmieszne, naprawdę na siebie uważaj, bo możesz mieć nagłe zawroty głowy. Absolutnie nie chodź z dzieckiem na rękach, bo możesz niespodziewanie stracić przytomność.
1ania1, moja Pierworodna jadła przeciętny posiłek przez 60-75 minutMożna zakwitnąć, nie?
Londyńskie Serduszko, kciuki zaciśnięte, dawaj znać jak będzie po wszystkim!
-
belladonna wrote:Nie wiem jak przystawiasz. Ale spróbuj jeszcze takiej metody. Jak maluch sie przyssie delikatnie odciagnij mu brodę żeby szerzej objął brodawkę.
To jest właśnie to, nad czym my teraz pracujemyTylko cwaniara tak mocno trzyma dolną wargę, że brody to łomem nie odegnę
-
ja podobnie jak belladonna karmiłam i butlą z aventa i piersią i dziecko piersi z powodu butli nie odrzucało.
Jeśli chodzi o przybieranie to Antoś urodził sie z waga 4280 30.07, najnizsza waga 4060, 01.08 miał 4070, 06.08 4340,a 09.08 miał juz 4470. czyli w niecałe 9 dni 400 g. Położna i pediatra oceniły to jako sporo.7w3d 💔 -
Leticia wrote:To jest właśnie to, nad czym my teraz pracujemy
Tylko cwaniara tak mocno trzyma dolną wargę, że brody to łomem nie odegnę
Czeka mnie jeszcze dużo bólu przy karmieniu, ale przyzwyczajenie pomaga
-
Ania241188 wrote:Próbowaliśmy każdej pozycji.
Ale powiedziała że można jeść wszystko i po karmieniu nawet wypić lampkę wina
Ale po karmieniu żeby zdążyło się strawić.