Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinaaa wrote:Hejka, ja również niecierpliwa już jestem i chcę już mieć Córkę przy sobieeeee, ale nie w brzuchu ;p Dzidzia bardzo ruchliwa cały czas, praktycznie non stop się rusza. Twardnienia mam, ale bez większego bólu. Mój "wspaniały" ginekolog prywatny poszedł 2 tyg temu na urlop i wraca we wrześniu. Kazał mi dziś iść na ktg na izbę, mam nagadać że jakieś ruchy czuję inne ... ehh no pójdę, ale nie lubię ściemniać i niezręcznie tak dosyć ;/
Od rama mi dziś niedobrze, ale może to już z nerwow ;/
Seksu u nas nie ma od 2 miesięcy, ani mąż nie ma ochoty, ani jaTakże nie wiem kiedy ta dzidzia nasza wyjdzie, brzuch już niiiiiiiiiiiiisko.
No nie wiem, czy warto ściemniać. Powiesz tak, a jak zatrzymają Cię w szpitalu? Pojedź powiedz że lekarz kazał przyjechać i tyle. Zbadają Cię, zrobią ktg i jak wszystko dobrze, to wyślą do domu. A jak powiesz jakieś zmyślone inne ruchy, to mogą Cię zatrzymać do obserwacji. -
U nas można przyjechać na oddział i zrobią ktg, tylko nie wiem czy nie trzeba płacić coś koło 15-20 zł.
Wyjazd na IP jakoś tak mi się przerażająco kojarzy, bo to w końcu miejsce gdzie powinny trafić nagle przypadki, zazwyczaj do hospitalizacji.
Zobaczymy dzisiaj moje pierwsze ktg. Troszkę się stresuję... -
Ada2405 wrote:Witam kochane.dawno mnie tu nie było ale chwale się.urodzilam zdrowa dziewczynke 3 sierpnia przez cc z powodu ułozenia miednicowego.Luiza 3360g 53 dł. 10 pt Apgar.ja po dwoch porodach naturalnych teraz cc i moja opinia jest taka że gdyby nie zle uloźenie malutkiej nigdy bym sie na cesarke nie pisala.dla mnie straszny ból mimo srodków przeciwbolowych.dochodzenie do siebie i sprawnosci fizycznej straszne.Laktacja tak opozniona ze juz dramatyzowalam.w domu walczyłam z malutka zeby ją przekonac do cyca.ja laktator co 2 godziny i femaltiker na zmiane z humaną.ale w koncu rozchuśtałam cycki.pozdrawiam wszystkie mamusie rozpakowane i te jeszcze oczekujące. Na koncu tej drogi jest wyczekane maleństwo które wszystko wynagradza ❤
GratulacjeEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Moje dziecko jak zasnąło miedzy 22-23 to obudziło nas o 3! Taki był padnięty biedak
potem do 5 jakoś nam zeszło usypianie aż zostawiłam go obok cycka w łóżku między nami i tak do 7:30 dotrwalismy
Może poszukaj gdzie można zrobić ktg? Ja np. Zrobiłam w szkole rodzenia co prawda kosztowało mnie 60 zł ale bylo miło przyjemnie w klimatyzowanym pomieszczeniu, umówiona na konkretną godzinę, bez sciemniania i nerwów niepotrzebnychWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 10:45
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Na ktg można normalnie się umówić w przychodni przyszpitalnej i nie czeka się długo, ja umawiam się z tygodnia na tydzień i nie ma problemu. Tylko lekarz pyta czemu przyszłam to mówię, że moja ginekolog zleciła mi raz w tyg ktg do porodu.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
chabasse wrote:A no i mam pytanie do dziewczyn po cc. Czy będąc w szpitalu dostawałyście zastrzyki z clexane?? I czy macie zlecone branie ich w domu przez jakis czas?? Bo ja dostałam recepte i zalenie robienia ich. niestety w aptekach nie było więc kupiłam odpowiednik neoparin. niestety przeczytałam w ulotce,że w czasie karmienia nie powinno się tego przyjmować. i Teraz nie wiem.. robić czy ni robić. Na razie zrobiłam 3 razy ale chyba odstawię. Nie wiem tylko na ile to jest ważne.
Brałam w szpitalu przez 3 dni i dostałam receptę na kontynuację przez 7 dni w domu...
Niestety na ważenie musiałam iść do przychodniEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Justa przed ktg nie ma sie co stresowac. Dla mnie osobiscie, to jedno z najbardziej nudnych badań
Tez dzis mam na 16
Dziewczyny a odnośnie wagi to poszukajcie, czy w Waszej okolicy nie mozna ich wypożyczyć. W szkole rodzenia do której chodziłam taką wagę można wypożyczyć na miesiąc za jakies 70 zł. W jednej z przychodni prywatnych dla dzieciaków tez widziałam taką opcje. Mysle ze jest to duzo wygodniejsze niz jeżdzenie z dzieckiem na wazenie do przychodni a kupowanie takiejwagi chyba tez nie ma za bardzo sensu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 11:46
-
Chwale sie, dzisiaj o 4:55 z waga 3530, 55cm urodzil sie Piotruś silami natury. Bylo ciężko ale szybko. Od 2 bylismy w szpitalu juz z 5 cm rozwarciem. Do pelnego rozwarcia jakos poszlo na patrych bylo dziwnie bo byla ulga ale i strach i powaga sytuacji. Nacieli mnie i ciut peklam a szwow przez to wydaje mi sie ze mam milion. Powodzenia dla przyszych i oczekujacych jeszcze mamusiek
Dag_Mara, gosia.kak, Marta..a, Leticia, marcela123, PLPaulina, e_mii, Ania241188, kozalia, katka/85, belladonna, chabasse, ingelita, Eilleen, d'nusia, jej odbicie, Kasiaja, pumka1990, Patti_MG lubią tę wiadomość
Monika -
nick nieaktualnyMoja Hania pierwsze 2 tygodnie to jakby dziecka nie było. Mogłam wszystko w domu zrobic..
3 tydzien sie zaczął- nauczyła sie krzyczeć i mniej spać..marudzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 12:32
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Zazdroszczę, my nadal mamy i ani myśli odpaść
My tez mamy i nie wiem juz co z tym robicDali mi tu puder na to i tyle.
Moja 2 tyg tez spala az sie juz martwilam ze chora jest skoro nie placzeTeraz stwierdzam ze jednak calkowicie zdrowa
A ja mam kryzys laktacyjny chyba. Myslalam ze juz gorzej byc nie moze, jednak moze. Mleka jeszcze mniej a Emilia odmawia picia mm. Moje z butli chetnie ale nie moge nawet juz odciagnac