Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro na 16.30 mam ktg.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię piersią, chociaż zdarzyło się dwa razy, że podałam mm i dwa razy podałam swoje odciągnięte z butelki. Mam philips avent i mi się ta butelka nie podoba. Mała mi się dwa razy zakrztusiła. Dla mnie to leci z niej za szybko. Kupiłam teraz tę medelę, ale od dwóch dni wyłącznie na cycu i nie użyłam jej ai razu.

Jak ktoś napisał każdemu nie dogodzisz. U mnie podanie mm wynikło z presji mamy, że skoro karmię piersią, to nie wiem ile dziecko zjadło, a że urodziło się malutkie to pewnie je głodzę... :( Początkowo widać i czuć było odruch ssania ale nie słychać było połykania, stąd mama stwierdziła, że ona sobie pewnie tylko cmoka a nie ssie. Teraz się zaparłam i nie podaję już mm. OD dwóch dni sprawdzam ilość kupek i mokrych pieluch i wychodzi na to, że dziecko powinno się najadać. Kupiliśmy też wagę. Mała ma tydzień i dzisiaj właśnie odzyskała swoją wagę urodzeniową. Wychodziliśmy z wagą 2595g a dzisiaj ważyła 2810g.

Mam tylko problem z jej przystawieniem. Karmię na fotelu. Jakoś zawsze załapie, ale mam wrażenie, że robię to strasznie nieporadnie :(

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jakoś od około 17 pobolewa brzuch okresowo i jak teraz się bardziej na tym skupilam to rzeczywiście twardnieje w tym momencie. Godzinę temu posiedzialam trochę dłużej w wannie i wtedy nic nie czułam, a teraz znowu pobolewa. Boże jakbym chciała żeby się rozkrecilo i było już po wszystkim. Dzisiaj mam tak parszywy nastrój, że szok. Nie wiem ile razy już plakalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 20:59

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela - ja od kilku rycze z każdego błachego powodu. Moja mama dzisiaj myślała że coś się stało, że się stresuje żeby zdążyć z remontem mieszkania bo zaczęłam płakać że gniazdek zabrakło bo za mało kupiliśmy. No strzelić sobie w łeb. Płacze średnio co godzinę. Powód się zawsze znajdzie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Moja mama cały czas powtarza że po co karmić piersia tylko uzależniam to dziecko od siebie.. A mężowi mojemu bardzo zależy.
    Młody nie śpi od 13.. spał na dniu około 3h po spacerze. Wstał chwile przed 6.. no i spacer po 10 i do 13 spał.. teraz oczy otwarte. Nie mam już czym go karmić bo wisi na mnie co godzinę i nie zasypia.. Ja padam, cycki flaki. Pije herbatę na laktacje żeby je pobudzić. Jak nie zaśnie po kąpieli to też mm mu dam :( nie wi3m czy to przez te upały?
    Moja tez od rana spała tak porządnie tylko na spacerze, a tak to czasem na chwile na rekach lub cycku, ale po odłożeniu się budzi. Już widzę podwójnie ze zmęczenia. A starsza była u moich rodziców i myślałam, ze coś w domu zrobię :/

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Moja mama cały czas powtarza że po co karmić piersia tylko uzależniam to dziecko od siebie.. A mężowi mojemu bardzo zależy.
    Młody nie śpi od 13.. spał na dniu około 3h po spacerze. Wstał chwile przed 6.. no i spacer po 10 i do 13 spał.. teraz oczy otwarte. Nie mam już czym go karmić bo wisi na mnie co godzinę i nie zasypia.. Ja padam, cycki flaki. Pije herbatę na laktacje żeby je pobudzić. Jak nie zaśnie po kąpieli to też mm mu dam :( nie wi3m czy to przez te upały?

Mam dokładnie tak samo, pół dnia przy cycku, jedna porządna drzemka dzięki której zrobiłam obiad. Mały ciągle głodny, a w piersiach pusto. Zrobiłam mu na noc 60ml mm. Oczywiście dalej nie śpi. Ja już w tym jego jedzeniu dopatruje jakiejś choroby... Wiem, że mały ważył 4,5kg, więc potrzebuje jedzenia, ale żeby aż tyle :/

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie tylko ja mam problemy z małym. Myślałam zawsze, że noworodek więcej śpi...

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Mam dokładnie tak samo, pół dnia przy cycku, jedna porządna drzemka dzięki której zrobiłam obiad. Mały ciągle głodny, a w piersiach pusto. Zrobiłam mu na noc 60ml mm. Oczywiście dalej nie śpi. Ja już w tym jego jedzeniu dopatruje jakiejś choroby... Wiem, że mały ważył 4,5kg, więc potrzebuje jedzenia, ale żeby aż tyle :/
    Jak aż tyle? Noworodek może na raz zjeść i 120 ml mm, więc 60 to mało a jeszcze jak dziecko duże to może domagać się więcej niż 120. Karmienie jest na żądanie więc jak zjadł 60 i nie chce spać i niespokojny to dorob 60 i daj dziecku jeść.

angelika1995 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci ssają nie tylko po jedzenie. One potrzebują czuć mamę. Tak zaspokajają nie tylko głód Ale potrzebę bycia i czucia się bezpiecznym blisko mamy.

justyna14, Leticia, nick nieaktualny, pumka1990 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś sporo śpi, ale ma fazy snu głębokiego , że zaśnie i niea dziecka a ma fazy snu lekkiego że przysypia, bak go obudzi, znów przysypia, smoczek wypadnie to wybudzi i tak w kółko. Ale generalnie śpi sporo. Ma już chwilę że polezy porozglądać się chce na ręce żeby nosić.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Dzieci ssają nie tylko po jedzenie. One potrzebują czuć mamę. Tak zaspokajają nie tylko głód Ale potrzebę bycia i czucia się bezpiecznym blisko mamy.
    To jest cudowne! Antoś tak wspaniale się przynie uspokaja, od razu widać , ze mnie poznaje. Uwielbiam to! A jak uspyapia przy piersi - cudowny widok :-) Kocham byc Mama :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 21:24

nick nieaktualny, nick nieaktualny, belladonna, chabasse, Qumish, pumka1990 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    A tylko na piersi?
    Tak, tylko na cycu. Sama jestem w szoku. Co do komentarzy mamy czy teściowej w temacie kp, to zawsze je wypraszam z pokoju jak chce karmić, dzięki czemu nie mają czego komentować i mam spokój :)

Moja Ola tez ostatnie dnie prawie wcale nie spała i była tak angazujaca, ze zdążyłam tylko zęby umyć, zjeść na szybko sniadanie i ledwo się ubrać. A dziś cały dzień śpi i je aniołek, mam nadzieje ze nie szykuje nam nieprzespanej nocy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 21:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się obudziła po pol gidz spaceru i od 18.30 non stop cycek. 2 razy mm dalam bo już wariuje czemu sie domaga tak ale wypila tylko 30 ml. Czyli zaczyna się niespokojnosc wieczorna trzeciego tyg życia :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku a myślałam ze to moja tylko spac nie chce.. widze ze zasypia.
    Po cichu do łóżeczka a ona oczy jak 5zl. :O

Udało mi sie przysnąć jak wzięłam ją do łóżka do sypialni. :) przy cycku jej sie oczy zamknęły. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 21:48

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co te dzieci dzisiaj... mój zasnął ale tak lichym snem że chodzimy na paluszkach. Na razie bez mm zobaczymy co będzie później.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasnęła w końcu więc myślę sobie pójdę pod prysznic. Tylko wyszłam a ona od razu syrena :D No ale tatus stanął na wysokości zadania i uspokoił. Ciekawe jaka dalsza część nocy będzie :O

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    My mamy mieszane karmienie..
    Walczymy by rozkręcić laktacje. Ale na razie efekty minimalne. :/

My też mamy mieszane karmienie. Picie z cyca to chyba bardziej po to, żeby się poprzytulać, bo chociaż mały ssie, to b. mało pije. Po cycu jest w stanie wypić np. 70 ml odciągniętego mleka + 30 mm.
    Już wewnętrznie godzę się z tym, że nie jest tak, jak sobie wyobrażałam. Chociaż miewam gorsze chwile. Ale dziecko jest cudowne, kochane, zdrowe - to najważniejsze.

f2w3o7esakw6aknm.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę tak jak Belladonna - do maluchów coraz więcej nowego dociera "ze świata" i po całym dniu wrażeń potrzebują się wyciszyć, uspokoić, poczuć bezpieczne. No a gdzie jak nie u mamy? :)
    Podanie butli może pomóc, bo duża ilość pokarmu połknięta w krótkim czasie skoncentruje całą energię malucha na trawienie - i tym samym może szybciej zasnąć. Ale to wcale nie musi oznaczać, że w piersiach jest za mało i dziecko głoduje :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania miała dzisiaj swoj prawdziwy pierwszy uśmiech. I niestety nie był on do mamy. :( :(

Ale do naszej suczki. :D

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas ciągle ciekawi jaka będzie reakcja kotów... Jak przyszła położna to śmiała się że nie pamięta z którym ostatnio się bawiła i wtedy do akcji wkroczyła kotka, ewidentnie odpowiadając że to z nią każdy się bawi :) tak więc mamy podejrzenia, że pierwsze słowa Filipa to nie będzie mama, czy tata, ale Mamba, bo tak nazywa się kotka :p
    Znowu brak chęci na sen... Mężowi libido spadło, bo nie chce telepać dzieckiem.... I jak mamy go pogonić?

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ