Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Justyna ty jestes stworzona do rodzenia i karmienia bo tak rosna i przybieraja dobrze
A starszaki tez ta wyrastaja nad rowiesnikami czy potem sie jakos normalizuje?
Jak sie wprowadza staly rytm dnia takiemu maluchowi? Jak ona a) je kiedy chce, b) spi kiedy zasnie a nawet kapiel nigdy o tej porze bo patrz punkt a i bSyn się wyśrednił rozm 104-110 ma 4 lata więc tak normalnie. Myślę, że i Antek przystopuje tylko tak na początku szaleje
Ja stałego rytmu też nie mam jeszcze, może teraz coś spróbuje jak dzieci pójdą do przedszkola. Generalnie ciężko ustalić stały rytm na początku.7w3d 💔 -
u nas nocki prócz chyba 3 na razie włąsnie tak wyglądają ze koło 21 Antek się najada i zasypia. Potem co 2-2,5-3 godziny zaczyna się pojękiwanie i pręzenie więc dwa bąki i cycek i śpi dalej i tak do rana. Raz maks 2 razy zmieniam mu pieluche po cycku zawsze i spi dalej. Dziś pojękiwał ok 6 zmieniłam pieluche przebrałam bo przeciekło bokiem położyłam na brzuch puścił serenade bąków i zasnął na brzuchu u śpi do teraz
No i on śpi cały czas z nami w łóżku
7w3d 💔 -
Mój zuch dzisiaj budził się sam na karmienia, jaka różnica jak nie musiałam ho za każdym razem rozbudzić, tylko od razu do cyca, pojadl chwilę i odlot do spania
Dzieczyny chciałam zrobić małemu sesję noworodkowa tylko teraz mam jakieś wątpliwości. Umówiliśmy się na przyszły czwartek czyli akurat mały skończy 2 tyg. Tylko że fotograf jest w miejscowości moich rodzicow 120 km od nas i boję się ze to jednak dla niego za długa podróż.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Przespac myślę, że przespi, tylko boję się co później się bedzie działo, po spacerze robi się jakiś niespokojny, a po takiej dawce wrażeń boję się ze będzie cały czas płakał a w planach mieliśmy zostać u rodziców do piatku więc dodatkowo inne miejsce. Chciałabym zrobić mu w takie zdjęcia na pamiątkę, ale teraz pewnie nic bliżej już nie znajdęAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
U nas stały rytm tylko wieczorami, kąpiel 19-19:30 butla i spac. Mała zasypia około 21 sama w łóżeczku. Nawet wczoraj po całodziennym niespaniu i rykach baliśmy się że noc też nie przespaną a jakie zaskoczenie po kąpieli i jedzeniu do łóżka smok i cisza. Nie spała ale grzecznie leżała w łóżeczku, jeszcze tak za 15 dziewiąta pojekiwala bo smok wypadł a o 21 już spala bez smoka. W środku dnia brak jakiegokolwiek rytmu. Wychodzimy na spacer jak już wiem że nie będzie spala spokojnie.Nie lubię jej brać na spacer kiedy widzę że jest śpiąca i usypia ładnie w domu a ja mam czas na ogarnięcie siebie i mieszkania.
Marcela nie wiem jakie masz układy z rodzicami, ale u mnie to byłaby pierwsza noc przespaną bo babcia by się zajmowała mała i chwila oddechu. Moja mama wręcz zabiera mi dziecko by nakarmić ponosić poprzytulac. A mieszkają 10 minut drogi a dwa razy w tyg muszą wpaść do małej. Męczące ale i pomocne. -
Macie jakieś sposoby na zastój? Zrobił mi się w drugiej piersi i mały nie może sobie z nim poradzić, laktator też nie bardzo, robię okłady na noc z kapusty, ciepłe okłady przed i w trakcie karmienia. Boję się, że będę miała problem jak z tą prawą... Poratujcie radą.
-
Eilleen wrote:Czy któraś z ciężarówek urodziła bo jestem ciekawa czy sama zostałam.
Jestem z Tobą
Ja znowu bóle od rana, ale teraz takie dziwne że boli mnie cały brzuch i już myślałam czy to żołądek czy co...
Kupiłam ten olejek rycynowy, nie wiem czy z desperacji dzisiaj go nie wypróbuję wg zaleceń położnej. Ale mam jakieś opory. Nigdy takich rzeczy nie stosowałam. Nawet lewatywy nigdy w życiu nie miałam.
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Macie jakieś sposoby na zastój? Zrobił mi się w drugiej piersi i mały nie może sobie z nim poradzić, laktator też nie bardzo, robię okłady na noc z kapusty, ciepłe okłady przed i w trakcie karmienia. Boję się, że będę miała problem jak z tą prawą... Poratujcie radą.
-
nesssssa wrote:Jestem z Tobą
Ja znowu bóle od rana, ale teraz takie dziwne że boli mnie cały brzuch i już myślałam czy to żołądek czy co...
Kupiłam ten olejek rycynowy, nie wiem czy z desperacji dzisiaj go nie wypróbuję wg zaleceń położnej. Ale mam jakieś opory. Nigdy takich rzeczy nie stosowałam. Nawet lewatywy nigdy w życiu nie miałam.myślę nad tym olejem rycynowym ale boję się sraczki
możesz mi napisać jeszcze raz ile tego się pije i w jaki sposób. Gdzie to kupiłaś?
-
Eilleen wrote:Ja w desperacji przeczytałam jak zrobić masaż brodawek
myślę nad tym olejem rycynowym ale boję się sraczki
możesz mi napisać jeszcze raz ile tego się pije i w jaki sposób. Gdzie to kupiłaś?
Normalnie w aptece mała buteleczka. Położna kazała mi zmieszać 2-3 łyżki olejku ze szklanką soku z ananasa.
Też się boję sraczki, a raczej że jakiegoś skrętu jelit dostane a nie bólu porodowego
Ty masz chociaż rozwarcie to podobno wtedy ma szanse działać jak szyjka gotowa.
Moja wczoraj była zamknięta więc bez komentarza...
chyba jednak zdecydowałam, że wypróbuję to. Już w desperacji właśnie. Tylko po sok musze zleźć. Wiem też, że niektóre dziewczyny piją z mirindą bo niby gazowane dodaje mocyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 09:46
-
kozalia wrote:Podłączam się do pytania, bo tez mi się znowu zrobił
Twoja malutka też nie może sobie z nim poradzić? Ja nie wiem już, co robić. Mały głodny, ja nie chcę mu robić mm, bo wtedy to już mogę zapomnieć, że mi to ściągnie. W nocy biedaczka męczyłam chyba z dwie godziny i nic to nie dało. Już w akcie totalnej rozpaczy stwierdziłam, że kończę karmić i w pd idę po receptę na brokerów. -
Ja mam mocne jelita więc nie zdziwie się jak to na mnie nie zadziała. A jak mnie trochę przeczysci to nie będę narzekać. Muszę tylko wysłać mojego Marcina do apteki bo nie zdziwie się jak ta baba w aptece osiedlowej nie będzie chciała mi tego sprzedać bo nawet miała problem ze sprzedaniem mi witaminy d3.