Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po marudzącym wieczorze padła przed 20 i spała do teraz - 5,5 godziny, całkiem ładnie :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku.
    Pielucha zmieniona, zjadla i grzecznie spi. :O

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i u mnie spokojny wieczór i noc :) nie pamietam kiedy udało mi się tak wcześnie położyć spać, odeśpie w końcu trochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 02:37

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Justyna ty jestes stworzona do rodzenia i karmienia bo tak rosna i przybieraja dobrze :P A starszaki tez ta wyrastaja nad rowiesnikami czy potem sie jakos normalizuje?

Jak sie wprowadza staly rytm dnia takiemu maluchowi? Jak ona a) je kiedy chce, b) spi kiedy zasnie a nawet kapiel nigdy o tej porze bo patrz punkt a i b :P
    generalnie duże dzieci rodzę ale i my z mężem jesteśmy wysocy, więc pewnie geny. Cóka wysoka jak na swój wiek ale szczuplutka bardzo ma 2,5 roku i rozm 98 ale spodenki zawsze za szerokie w pasie :) Syn się wyśrednił rozm 104-110 ma 4 lata więc tak normalnie. Myślę, że i Antek przystopuje tylko tak na początku szaleje :)

Ja stałego rytmu też nie mam jeszcze, może teraz coś spróbuje jak dzieci pójdą do przedszkola. Generalnie ciężko ustalić stały rytm na początku.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś wesele :) na karmienie będę przyjeżdzać albo odciągać albo dostanie butle mm jeśli będzie głodny :) Babcia zostaje z dziećmi :) ciekawe czy sobie poradzi ?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nocki prócz chyba 3 na razie włąsnie tak wyglądają ze koło 21 Antek się najada i zasypia. Potem co 2-2,5-3 godziny zaczyna się pojękiwanie i pręzenie więc dwa bąki i cycek i śpi dalej i tak do rana. Raz maks 2 razy zmieniam mu pieluche po cycku zawsze i spi dalej. Dziś pojękiwał ok 6 zmieniłam pieluche przebrałam bo przeciekło bokiem położyłam na brzuch puścił serenade bąków i zasnął na brzuchu u śpi do teraz :) No i on śpi cały czas z nami w łóżku :)

7w3d 💔
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zuch dzisiaj budził się sam na karmienia, jaka różnica jak nie musiałam ho za każdym razem rozbudzić, tylko od razu do cyca, pojadl chwilę i odlot do spania ;)
    Dzieczyny chciałam zrobić małemu sesję noworodkowa tylko teraz mam jakieś wątpliwości. Umówiliśmy się na przyszły czwartek czyli akurat mały skończy 2 tyg. Tylko że fotograf jest w miejscowości moich rodzicow 120 km od nas i boję się ze to jednak dla niego za długa podróż.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela, jest duża szansa, że prześpi cała drogę ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespac myślę, że przespi, tylko boję się co później się bedzie działo, po spacerze robi się jakiś niespokojny, a po takiej dawce wrażeń boję się ze będzie cały czas płakał a w planach mieliśmy zostać u rodziców do piatku więc dodatkowo inne miejsce. Chciałabym zrobić mu w takie zdjęcia na pamiątkę, ale teraz pewnie nic bliżej już nie znajdę

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas stały rytm tylko wieczorami, kąpiel 19-19:30 butla i spac. Mała zasypia około 21 sama w łóżeczku. Nawet wczoraj po całodziennym niespaniu i rykach baliśmy się że noc też nie przespaną a jakie zaskoczenie po kąpieli i jedzeniu do łóżka smok i cisza. Nie spała ale grzecznie leżała w łóżeczku, jeszcze tak za 15 dziewiąta pojekiwala bo smok wypadł a o 21 już spala bez smoka. W środku dnia brak jakiegokolwiek rytmu. Wychodzimy na spacer jak już wiem że nie będzie spala spokojnie.Nie lubię jej brać na spacer kiedy widzę że jest śpiąca i usypia ładnie w domu a ja mam czas na ogarnięcie siebie i mieszkania.

Marcela nie wiem jakie masz układy z rodzicami, ale u mnie to byłaby pierwsza noc przespaną bo babcia by się zajmowała mała i chwila oddechu. Moja mama wręcz zabiera mi dziecko by nakarmić ponosić poprzytulac. A mieszkają 10 minut drogi a dwa razy w tyg muszą wpaść do małej. Męczące ale i pomocne.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z ciężarówek urodziła bo jestem ciekawa czy sama zostałam.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sposoby na zastój? Zrobił mi się w drugiej piersi i mały nie może sobie z nim poradzić, laktator też nie bardzo, robię okłady na noc z kapusty, ciepłe okłady przed i w trakcie karmienia. Boję się, że będę miała problem jak z tą prawą... Poratujcie radą.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Czy któraś z ciężarówek urodziła bo jestem ciekawa czy sama zostałam.

Jestem z Tobą :D

Ja znowu bóle od rana, ale teraz takie dziwne że boli mnie cały brzuch i już myślałam czy to żołądek czy co...

Kupiłam ten olejek rycynowy, nie wiem czy z desperacji dzisiaj go nie wypróbuję wg zaleceń położnej. Ale mam jakieś opory. Nigdy takich rzeczy nie stosowałam. Nawet lewatywy nigdy w życiu nie miałam.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początek jest taki trudny... Do północy był ryk. Później spał z nami z cyckiem w buzi, raz nawet 3 godziny. Od rana ryk... Ale wydala dalej smółkę.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Macie jakieś sposoby na zastój? Zrobił mi się w drugiej piersi i mały nie może sobie z nim poradzić, laktator też nie bardzo, robię okłady na noc z kapusty, ciepłe okłady przed i w trakcie karmienia. Boję się, że będę miała problem jak z tą prawą... Poratujcie radą.
    Podłączam się do pytania, bo tez mi się znowu zrobił

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Jestem z Tobą :D

Ja znowu bóle od rana, ale teraz takie dziwne że boli mnie cały brzuch i już myślałam czy to żołądek czy co...

Kupiłam ten olejek rycynowy, nie wiem czy z desperacji dzisiaj go nie wypróbuję wg zaleceń położnej. Ale mam jakieś opory. Nigdy takich rzeczy nie stosowałam. Nawet lewatywy nigdy w życiu nie miałam.
    Ja w desperacji przeczytałam jak zrobić masaż brodawek ;-) myślę nad tym olejem rycynowym ale boję się sraczki :-) możesz mi napisać jeszcze raz ile tego się pije i w jaki sposób. Gdzie to kupiłaś?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja w desperacji przeczytałam jak zrobić masaż brodawek ;-) myślę nad tym olejem rycynowym ale boję się sraczki :-) możesz mi napisać jeszcze raz ile tego się pije i w jaki sposób. Gdzie to kupiłaś?

Normalnie w aptece mała buteleczka. Położna kazała mi zmieszać 2-3 łyżki olejku ze szklanką soku z ananasa.
    Też się boję sraczki, a raczej że jakiegoś skrętu jelit dostane a nie bólu porodowego :)
    Ty masz chociaż rozwarcie to podobno wtedy ma szanse działać jak szyjka gotowa.
    Moja wczoraj była zamknięta więc bez komentarza... ;)

chyba jednak zdecydowałam, że wypróbuję to. Już w desperacji właśnie. Tylko po sok musze zleźć. Wiem też, że niektóre dziewczyny piją z mirindą bo niby gazowane dodaje mocy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 09:46

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Podłączam się do pytania, bo tez mi się znowu zrobił

Twoja malutka też nie może sobie z nim poradzić? Ja nie wiem już, co robić. Mały głodny, ja nie chcę mu robić mm, bo wtedy to już mogę zapomnieć, że mi to ściągnie. W nocy biedaczka męczyłam chyba z dwie godziny i nic to nie dało. Już w akcie totalnej rozpaczy stwierdziłam, że kończę karmić i w pd idę po receptę na brokerów.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mocne jelita więc nie zdziwie się jak to na mnie nie zadziała. A jak mnie trochę przeczysci to nie będę narzekać. Muszę tylko wysłać mojego Marcina do apteki bo nie zdziwie się jak ta baba w aptece osiedlowej nie będzie chciała mi tego sprzedać bo nawet miała problem ze sprzedaniem mi witaminy d3.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie masaz nie dawał nic, w trakcie porodu polożna mi masowała i mężowi kazała, bo z miłością to zrobi. Ale trzymam kciuki :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ ‹ 1352 1353 1354 1355 1356 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ