X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po marudzącym wieczorze padła przed 20 i spała do teraz - 5,5 godziny, całkiem ładnie :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku.
    Pielucha zmieniona, zjadla i grzecznie spi. :O

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i u mnie spokojny wieczór i noc :) nie pamietam kiedy udało mi się tak wcześnie położyć spać, odeśpie w końcu trochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 02:37

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Justyna ty jestes stworzona do rodzenia i karmienia bo tak rosna i przybieraja dobrze :P A starszaki tez ta wyrastaja nad rowiesnikami czy potem sie jakos normalizuje?

Jak sie wprowadza staly rytm dnia takiemu maluchowi? Jak ona a) je kiedy chce, b) spi kiedy zasnie a nawet kapiel nigdy o tej porze bo patrz punkt a i b :P
    generalnie duże dzieci rodzę ale i my z mężem jesteśmy wysocy, więc pewnie geny. Cóka wysoka jak na swój wiek ale szczuplutka bardzo ma 2,5 roku i rozm 98 ale spodenki zawsze za szerokie w pasie :) Syn się wyśrednił rozm 104-110 ma 4 lata więc tak normalnie. Myślę, że i Antek przystopuje tylko tak na początku szaleje :)

Ja stałego rytmu też nie mam jeszcze, może teraz coś spróbuje jak dzieci pójdą do przedszkola. Generalnie ciężko ustalić stały rytm na początku.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś wesele :) na karmienie będę przyjeżdzać albo odciągać albo dostanie butle mm jeśli będzie głodny :) Babcia zostaje z dziećmi :) ciekawe czy sobie poradzi ?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nocki prócz chyba 3 na razie włąsnie tak wyglądają ze koło 21 Antek się najada i zasypia. Potem co 2-2,5-3 godziny zaczyna się pojękiwanie i pręzenie więc dwa bąki i cycek i śpi dalej i tak do rana. Raz maks 2 razy zmieniam mu pieluche po cycku zawsze i spi dalej. Dziś pojękiwał ok 6 zmieniłam pieluche przebrałam bo przeciekło bokiem położyłam na brzuch puścił serenade bąków i zasnął na brzuchu u śpi do teraz :) No i on śpi cały czas z nami w łóżku :)

7w3d 💔
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zuch dzisiaj budził się sam na karmienia, jaka różnica jak nie musiałam ho za każdym razem rozbudzić, tylko od razu do cyca, pojadl chwilę i odlot do spania ;)
    Dzieczyny chciałam zrobić małemu sesję noworodkowa tylko teraz mam jakieś wątpliwości. Umówiliśmy się na przyszły czwartek czyli akurat mały skończy 2 tyg. Tylko że fotograf jest w miejscowości moich rodzicow 120 km od nas i boję się ze to jednak dla niego za długa podróż.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela, jest duża szansa, że prześpi cała drogę ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespac myślę, że przespi, tylko boję się co później się bedzie działo, po spacerze robi się jakiś niespokojny, a po takiej dawce wrażeń boję się ze będzie cały czas płakał a w planach mieliśmy zostać u rodziców do piatku więc dodatkowo inne miejsce. Chciałabym zrobić mu w takie zdjęcia na pamiątkę, ale teraz pewnie nic bliżej już nie znajdę

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas stały rytm tylko wieczorami, kąpiel 19-19:30 butla i spac. Mała zasypia około 21 sama w łóżeczku. Nawet wczoraj po całodziennym niespaniu i rykach baliśmy się że noc też nie przespaną a jakie zaskoczenie po kąpieli i jedzeniu do łóżka smok i cisza. Nie spała ale grzecznie leżała w łóżeczku, jeszcze tak za 15 dziewiąta pojekiwala bo smok wypadł a o 21 już spala bez smoka. W środku dnia brak jakiegokolwiek rytmu. Wychodzimy na spacer jak już wiem że nie będzie spala spokojnie.Nie lubię jej brać na spacer kiedy widzę że jest śpiąca i usypia ładnie w domu a ja mam czas na ogarnięcie siebie i mieszkania.

Marcela nie wiem jakie masz układy z rodzicami, ale u mnie to byłaby pierwsza noc przespaną bo babcia by się zajmowała mała i chwila oddechu. Moja mama wręcz zabiera mi dziecko by nakarmić ponosić poprzytulac. A mieszkają 10 minut drogi a dwa razy w tyg muszą wpaść do małej. Męczące ale i pomocne.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z ciężarówek urodziła bo jestem ciekawa czy sama zostałam.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sposoby na zastój? Zrobił mi się w drugiej piersi i mały nie może sobie z nim poradzić, laktator też nie bardzo, robię okłady na noc z kapusty, ciepłe okłady przed i w trakcie karmienia. Boję się, że będę miała problem jak z tą prawą... Poratujcie radą.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Czy któraś z ciężarówek urodziła bo jestem ciekawa czy sama zostałam.

Jestem z Tobą :D

Ja znowu bóle od rana, ale teraz takie dziwne że boli mnie cały brzuch i już myślałam czy to żołądek czy co...

Kupiłam ten olejek rycynowy, nie wiem czy z desperacji dzisiaj go nie wypróbuję wg zaleceń położnej. Ale mam jakieś opory. Nigdy takich rzeczy nie stosowałam. Nawet lewatywy nigdy w życiu nie miałam.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początek jest taki trudny... Do północy był ryk. Później spał z nami z cyckiem w buzi, raz nawet 3 godziny. Od rana ryk... Ale wydala dalej smółkę.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Macie jakieś sposoby na zastój? Zrobił mi się w drugiej piersi i mały nie może sobie z nim poradzić, laktator też nie bardzo, robię okłady na noc z kapusty, ciepłe okłady przed i w trakcie karmienia. Boję się, że będę miała problem jak z tą prawą... Poratujcie radą.
    Podłączam się do pytania, bo tez mi się znowu zrobił

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Jestem z Tobą :D

Ja znowu bóle od rana, ale teraz takie dziwne że boli mnie cały brzuch i już myślałam czy to żołądek czy co...

Kupiłam ten olejek rycynowy, nie wiem czy z desperacji dzisiaj go nie wypróbuję wg zaleceń położnej. Ale mam jakieś opory. Nigdy takich rzeczy nie stosowałam. Nawet lewatywy nigdy w życiu nie miałam.
    Ja w desperacji przeczytałam jak zrobić masaż brodawek ;-) myślę nad tym olejem rycynowym ale boję się sraczki :-) możesz mi napisać jeszcze raz ile tego się pije i w jaki sposób. Gdzie to kupiłaś?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja w desperacji przeczytałam jak zrobić masaż brodawek ;-) myślę nad tym olejem rycynowym ale boję się sraczki :-) możesz mi napisać jeszcze raz ile tego się pije i w jaki sposób. Gdzie to kupiłaś?

Normalnie w aptece mała buteleczka. Położna kazała mi zmieszać 2-3 łyżki olejku ze szklanką soku z ananasa.
    Też się boję sraczki, a raczej że jakiegoś skrętu jelit dostane a nie bólu porodowego :)
    Ty masz chociaż rozwarcie to podobno wtedy ma szanse działać jak szyjka gotowa.
    Moja wczoraj była zamknięta więc bez komentarza... ;)

chyba jednak zdecydowałam, że wypróbuję to. Już w desperacji właśnie. Tylko po sok musze zleźć. Wiem też, że niektóre dziewczyny piją z mirindą bo niby gazowane dodaje mocy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 09:46

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Podłączam się do pytania, bo tez mi się znowu zrobił

Twoja malutka też nie może sobie z nim poradzić? Ja nie wiem już, co robić. Mały głodny, ja nie chcę mu robić mm, bo wtedy to już mogę zapomnieć, że mi to ściągnie. W nocy biedaczka męczyłam chyba z dwie godziny i nic to nie dało. Już w akcie totalnej rozpaczy stwierdziłam, że kończę karmić i w pd idę po receptę na brokerów.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mocne jelita więc nie zdziwie się jak to na mnie nie zadziała. A jak mnie trochę przeczysci to nie będę narzekać. Muszę tylko wysłać mojego Marcina do apteki bo nie zdziwie się jak ta baba w aptece osiedlowej nie będzie chciała mi tego sprzedać bo nawet miała problem ze sprzedaniem mi witaminy d3.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie masaz nie dawał nic, w trakcie porodu polożna mi masowała i mężowi kazała, bo z miłością to zrobi. Ale trzymam kciuki :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 1352 1353 1354 1355 1356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ