Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Leticia wrote:Ja lubię patrzeć jak się napasie i odpada od cycka... napruta jak bąk, pochrumkując z zadowoleniem i z cieknącą strużką mleka w kąciku ust
Mój knurek kochany
No mogłabym podsumować tak samo. My w zasadzie tylko kp. Lubię patrzeć jak sobie ssie i później błogo odpływa, ale ogólnie to nie wiem ile dam radę karmić. Chciałabym 6 miesięcy, ale narazie to dla mnie straszna męczarnia. Leje się ze mnie tak, że co chwila stanik mokry, mała jak się na początku przyśsie to widzę gwiazdy, noi cały czas wisi na tym cycku. Mam wrażenie, że pęknie🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie sie w kp nie podoba to ze nie wiem ile zjadla.
Wisi i wisi.. odbijemy. A potem jsk sie jej uleje to obydwie brudne jestesmy.
Wazylam dzis Hanie domowym sposobem. Czyli my na wagę odjąć moja waga. I wyszlo mi 4.5kg.az nie wierzę w ten spodob.
Choc z psem zawsze dobrze wychodziło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 15:36
-
nick nieaktualnyHmm no nie wiem w to wazenie sie z dzieckiem to slabo wierze, mi wychodzi 4.3 kg
Moja tez lubi bujanie i noszenie. Zastanawiam sie nad kupnem Mamaroo ale troche drogie to... I tez jest bezsmoczkowaA ja tak lubie smoczkowe dzieci! Zawsze jest koreczek a czym sie bezsmoczkowca wylacza?
Paulina ja mojej wlaczylam suszarke i odkurzacz z apki w telJuz nie wiedzialam co zrobic tak marudzila i podzialalo! Na chwile ale zawsze dobre i to!
Ania sliczne dzieciaczki! Ciekawe czy Olkowi tez wloski tak zjasnieja jak siostrze.
Moja Emi ma niebieskie oczka co uwazam za cud nad cudy bo ja mam brazowe! To juz drugi taki cud, srednia tez blekitne maWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 15:32
Ania241188 lubi tę wiadomość
-
U nas od początku rozmiar 56 ale niektóre dalej są za duże
62 to już mi się gigantyczne wdają dla niej.
Ja tez mam może trochę spaczoną wizje kp, ale jakoś tez tego nie widzę żeby karmić takie ponad roczne dziecko które już chodzi. Ja planuje tak do 6 miesiąca karmić, a później powoli przechodzić na mm. Jeśli chodzi o moje doświadczenia to tez te 2-3 pierwsze łyki bolą, czuje szpilki w sutku ale później już jest ok.
-
nick nieaktualny
-
misia-kasia wrote:Ja tez mam może trochę spaczoną wizje kp, ale jakoś tez tego nie widzę żeby karmić takie ponad roczne dziecko które już chodzi. Ja planuje tak do 6 miesiąca karmić, a później powoli przechodzić na mm.
Też tak mówiłam przy starszeja karmiłam ponad rok.
Po 6 miesiącach karmienie nie jest już uciążliwe, a staje się mega wygodne. Dziecko najada się piorunem, nic już nie boli, możesz spontanicznie z nim wyjść nie zastanawiając się co będzie jadło, wygodnie się podróżuje... a poza tym, po tym co się przeszło na początku, to wręcz szkoda tak szybko odpuścićNo i trzeba pamiętać, że dziecko w tym wieku zaczyna mieć już własne zdanie i można napotkać silny opór przeciw odstawieniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 20:20
Ania241188, chabasse, d'nusia, e_mii, jej odbicie lubią tę wiadomość
-
Lavendova wrote:Hmm no nie wiem w to wazenie sie z dzieckiem to slabo wierze, mi wychodzi 4.3 kg
Moja tez lubi bujanie i noszenie. Zastanawiam sie nad kupnem Mamaroo ale troche drogie to... I tez jest bezsmoczkowaA ja tak lubie smoczkowe dzieci! Zawsze jest koreczek a czym sie bezsmoczkowca wylacza?
Paulina ja mojej wlaczylam suszarke i odkurzacz z apki w telJuz nie wiedzialam co zrobic tak marudzila i podzialalo! Na chwile ale zawsze dobre i to!
Ania sliczne dzieciaczki! Ciekawe czy Olkowi tez wloski tak zjasnieja jak siostrze.
Moja Emi ma niebieskie oczka co uwazam za cud nad cudy bo ja mam brazowe! To juz drugi taki cud, srednia tez blekitne ma
Jeżeli za mną będzie to będzie miał takie ciemne a jak za Rafałem to blond jak Pola. Mam nadzieję że zostanie taki ciemny
Pola to blondynka niebieskooka
-
Leticia wrote:Też tak mówiłam przy starszej
a karmiłam ponad rok.
Po 6 miesiącach karmienie nie jest już być uciążliwe, a staje się mega wygodne. Dziecko najada się piorunem, nic już nie boli, możesz spontanicznie z nim wyjść nie zastanawiając się co będzie jadło, wygodnie się podróżuje... a poza tym, po tym co się przeszło na początku, to wręcz szkoda tak szybko odpuścićNo i trzeba pamiętać, że dziecko w tym wieku zaczyna mieć już własne zdanie i można napotkać silny opór przeciw odstawieniu
Wiem że można odciągać ale na tym etapie jak próbowałam to tylko rozregulowałam sobie cycki, mleka było mało, a ona nie chciała pić z butelki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 16:51
-
Natina19 wrote:Śpieszę donieść, że 26 sierpnia o 4:00 silami natury przyszła na świat Liliana 3320g, 56cm. Na oddziale bylam od 24 sierpnia, i w nocy 26 o 1 45 zaczęły odchodzić mi wody a dwie godziny później była już malutka
GratulujęEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyJa mam wrażenie, ze odkąd tydzień temu odciągnęłam 100ml pokarmu, to moje cycki zwiększyły produkcje i częściej robią się twarde. I już kilka razy zrobiły mi się takie twarde kulki jakby, jak w pierwszych dobach przy nawale. Planowałam odciągać żeby mieć wychodne raz na jakiś czas, ale nie wiem jak to robić, żeby nie rozregulować laktacji.
I ile pokarmu powinnam odciągnąć na jeden posiłek dla ponad miesięcznego dziecka, orientuje się któraś? -
Kozalia, 100-120 ml powinno spokojnie wystarczyć. Ale nie odciągaj tyle na jeden raz, staraj się po kilku karmieniach ściągnąć mniejsze ilości, właśnie żeby piersi nie zinterpretowały tego jako dodatkowego wymaganego posiłku
d'nusia, kozalia, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Mnie w kp tez jak Pauline wkurza niewiedza ile mala wypila... tym bardziej ze ona pije, pozniej odleci przy cycku ze az jej bokiem leci, buzia pelna bo ostatnich pociagniec nie polknela, biore ja do odbicia a ona po minucie poirytowana zaczyna dalej szukac...
Przystawie, pociagnie kilka lykow i znow to samo...
Wtedy albo odciagne te 30ml ijej dam patrze ile wypije albo maz idzie mm robic... czasem wypije 10ml iodlatuje kompletnie... wiec duzych brakow nie miala
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ooo.. A nam odpadl pepuszek. W nocy przewijalam i o mało do buzi jej nie wpadł.
Co do kp. Ja bardzo to lubię ogólnie.. Moze nie na początku, bo wiadomo ze boli i w ogóle trzeba sie dotrzeć w temacie, ale potem to dla mnie sama przyjemność. I patrzenie jak sobie ciumka tez uwielbiam. Starszaka karmilam 14 m-cy. Fakt, ze z drugim dzieckiem jest trudniej, bo pierwsze tez potrzebuje uwagi a nie zawsze można sie oderwać od dzidzi. Mam jednak nadzieję, ze z czasem samo sie jakos ułoży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 18:30
Leticia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
misia-kasia wrote:Hej tak mi się coś przypomniało w nocy po karmieniu jak nie mogłam zasnąć
o losie mam deficyt snu a spać nie mogłam. Mianowicie ktoś tu mi coś obiecał
jako dowód że zasłużyłam wklejam zdjęcie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/134d9aa8f69c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8032818757b5.jpg
Należy Ci sięnie wiem tylko, dlaczego mi zapodaj.net uporczywie przewraca zdjęcie na bok
misia-kasia, d'nusia, Eilleen, Kasiaja, Qumish, Leticia, justa8902, e_mii lubią tę wiadomość