SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja muszę wybudzac tego mojego ssaka na jedzenie co 3 h bo mam wrażenie , że sam by się nie obudził. Już chyba bym wolała żeby wisiał na cycu i dawal znać kiedy jest głodny bo tak to nie wiem czy je zjada za mało. Niby z każdej piersi po 10 ponad 10 min ssie cały czas, chyba muszę wagę kupić i dopiero się uspokoje;(
    My przy naszym olbrzymie musieliśmy wymienić mu garderobę, ojciec robił zakupy na roz 50 żeby synek ładnie wygladal. Jedynie z firmy TAO na 56 sa ok a z hm te na 50 nawet za luźne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 07:57

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Zuzka dzisiaj kolejną promocje na sen zrobiła :-D o 21:00 kąpiel i cycek, a o 4 spała jeszcze w najlepsze. Sama się obudziłam wyspana i zaczęłam ją zaczepiać bo już mi się wydało za długo no i piersi jak kamienie. Zjadła tylko z jednej więc z drugiej musiałam odciągnąć. I tak spała później jeszcze do 7. Właśnie sobie zasnęła, a ja nie wiem co robić bo cały dom śpi jeszcze w najlepsze.
    Dzisiaj idziemy na 10:00 do tego żłobka, takie dni adaptacyjne. Wczoraj też byliśmy i Antoś zachwycony, wściekł się jak musieliśmy iść. Jeszcze jest w takim wieku, że to cygańskie dziecko. Pójdzie z każdym, kto mu zaproponuje fajne atrakcje ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój olbrzym, chyba największy na wątku nie wchodzi w body z h&m na 56.. tzn. może na siłę bym go zapięła w kroku ale też nie o to chodzi.
    Urodził się 4,5 i 62cm to w szpitalu zakładałam mu body na 62 i jakieś na 68 wynalazłam z krótkim i kazałam mężowi szybko przywozić, bo było bardzo ciepło wtedy.
    w 56 wchodzi tylko w body z cocodrillo bo wychodzą większe, a z pepco w zależności od ubranka, jedne 62 już schowałam, w inne wchodzi, a jedne ma na 68 i wcale nie są za duże.
    A no i w szpitalu im luźniejsze body tym było mi wygodniej, bo nie miałam aż takiej wprawy w ubieranie i jak płakał mi przy zmianie to się stresowałam. A luźne raz dwa przez głowę i miał, co z tego, że jak w ubraniach po starszym bracie :P
    Na spacer ubieram mu teraz body z długim rękawem, spodenki i skarpetki, w wózku przykrywam go pieluszką albo kocykiem bambusowym to już w zależności jak ja odczuwam temperaturę :)

Plus jest takie, że on się ładnie budzi na karmienie, trzecią noc śpi ciągiem prawie 6h, bardzo mi się to podoba i oby tak zostało :) później już co 2-3h, więc jak się obudzi koło 3 na jedzenie to później jak w zegarku o 6, dzisiaj równo 5:59 mnie przebudził jego krzyk :P

Justa dokarmiaj Filipa, nie ma nic gorszego niż wydłużyć sobie pobyt w szpitalu spadkiem wagi albo żółtaczką bo dziecko za mało je. A jak wisi Ci na piersi to pobudza laktację, na razie siara pewnie Ci leci to nic dziwnego, że może być mu mało, podkręć się laktatorem trochę jak Ci go zabierają a co uzbierasz mu daj :) Przynajmniej ja tak uważam, że szpital to mega stres i trzeba jak najszybciej go opuścić.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 4 dzieci- 7,5,3 i noworodek. Nie ma co podziwiac. Zapewniam każda z Was ze z czasem wszystko jest do ogarniecia. Chodzę sama z 4 dzieci na zakupy, spacery itd. I nie jestem nikim nadzwyczajnym. Wręcz przeciwnie. Z pierwszym dzieckiem było najciezej. Z każdym kolejnym lżej.

Marta..a, misia-kasia, d'nusia, Paulinaaa, chabasse, Kasiaja, ingelita, pumka1990 lubią tę wiadomość

• belladonna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet uważam że większy podziw należy się mamom które mają pierwsze dziecko. To największe wyzwanie. A wszystkie ogarniacie. A to że zmęczenie czy czasem jakieś problemy to normalne.

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tak mi się coś przypomniało w nocy po karmieniu jak nie mogłam zasnąć ;) o losie mam deficyt snu a spać nie mogłam. Mianowicie ktoś tu mi coś obiecał ;) jako dowód że zasłużyłam wklejam zdjęcie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/134d9aa8f69c.jpg
    ingelita wrote:
    Wow! Jak uda Ci się to utrzymać w takim stanie chociaż przez tydzień po urodzeniu dziecka, to dostaniesz ode mnie medal z ziemniaka :P

nesssssa, Lavendova, PLPaulina, Marta..a, Kasiaja, pumka1990, ingelita lubią tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informacyjnie piszę, że u mnie w nocy wszystko minęło więc jadę na ktg na 11 :D
    Wykończy mnie to rozkręcanie akcji. Już serio myślałam, że się zaczyna a tu dupa.
    Ale przynajmniej się wyspałam pierwszy raz od tygodnia chyba.
    Coś mi się wydaję, że jedna moja mała czeka na wrzesień. A tak chciałam mieć sierpniowe dziecko :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessa, u Ciebie przynajmniej się coś rozkręca i widzisz że mała się jednak pcha na ten świat, na razie nieudolnie ale pcha ;) bo dla mnie skurcze i jednorożec to nadal to samo, niby istnieją ale nie widziałam, nie czułam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 08:52

3i492n0agf4rykt3.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belladonna a ja jednak Ciebie podziwiam, z pierwszym jest ciężko na początku ale człowiek szybko zaczyna ogarniać. A taką czwórkę na spacerze przypilnować jak masz tylko dwie ręce ;) My byłyśmy w domu we trzy ale potrafiłyśmy dać czasami czadu ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Informacyjnie piszę, że u mnie w nocy wszystko minęło więc jadę na ktg na 11 :D
    Wykończy mnie to rozkręcanie akcji. Już serio myślałam, że się zaczyna a tu dupa.
    Ale przynajmniej się wyspałam pierwszy raz od tygodnia chyba.
    Coś mi się wydaję, że jedna moja mała czeka na wrzesień. A tak chciałam mieć sierpniowe dziecko :D
    Czuję że będzie parka na wrzesień ;-) u mnie nic. Czasem czuję jakieś kłucie czy ciągnięcie i co z tego. Byłam pewna ze u ciebie się rozwinęła akcja i lada chwila nam napiszesz że urodziłas.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    Nessa, u Ciebie przynajmniej się coś rozkręca i widzisz że mała się jednak pcha na ten świat, na razie nieudolnie ale pcha ;) bo dla mnie skurcze i jednorożec to nadal to samo, niby istnieją ale nie widziałam, nie czułam....
    Ja nie wiem czy to co czuje to lekkie skurcze czy może skóra mi pęka ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 września tez fajny dzień na poród :) a to nadal lato :)
    Moja mama mi przypomniala ze wczoraj Filip miał szczepienia i dlatego mogl płakać.
    Teraz mama mnie pilnuje żebym dużo płynnego jadła...
    Dzisiaj do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 10:13

Marta..a, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    To mój olbrzym, chyba największy na wątku nie wchodzi w body z h&m na 56.. tzn. może na siłę bym go zapięła w kroku ale też nie o to chodzi.
    Urodził się 4,5 i 62cm to w szpitalu zakładałam mu body na 62 i jakieś na 68 wynalazłam z krótkim i kazałam mężowi szybko przywozić, bo było bardzo ciepło wtedy.
    w 56 wchodzi tylko w body z cocodrillo bo wychodzą większe, a z pepco w zależności od ubranka, jedne 62 już schowałam, w inne wchodzi, a jedne ma na 68 i wcale nie są za duże.
    A no i w szpitalu im luźniejsze body tym było mi wygodniej, bo nie miałam aż takiej wprawy w ubieranie i jak płakał mi przy zmianie to się stresowałam. A luźne raz dwa przez głowę i miał, co z tego, że jak w ubraniach po starszym bracie :P
    Na spacer ubieram mu teraz body z długim rękawem, spodenki i skarpetki, w wózku przykrywam go pieluszką albo kocykiem bambusowym to już w zależności jak ja odczuwam temperaturę :)

Plus jest takie, że on się ładnie budzi na karmienie, trzecią noc śpi ciągiem prawie 6h, bardzo mi się to podoba i oby tak zostało :) później już co 2-3h, więc jak się obudzi koło 3 na jedzenie to później jak w zegarku o 6, dzisiaj równo 5:59 mnie przebudził jego krzyk :P

Justa dokarmiaj Filipa, nie ma nic gorszego niż wydłużyć sobie pobyt w szpitalu spadkiem wagi albo żółtaczką bo dziecko za mało je. A jak wisi Ci na piersi to pobudza laktację, na razie siara pewnie Ci leci to nic dziwnego, że może być mu mało, podkręć się laktatorem trochę jak Ci go zabierają a co uzbierasz mu daj :) Przynajmniej ja tak uważam, że szpital to mega stres i trzeba jak najszybciej go opuścić.
    Mój Antoś pierwszy tydzień tylko nosił 56 , potem 62 a teraz zaczynamy powoli przechodzić na 68 bo 62 już za mocno Pina :-) 62 z cocodrillo idealne są teraz ale one są właśnie większe niż hm czy Reserved czy Pepco.

7w3d 💔
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jak coś dalej w dwupaku :p w ogóle wszędzie słyszę że po terminie kobitki chodzą co 2 dni na ktg, mi nikt nie kazał chodzić, dopiero w pon do szpitala przyjęcie ...

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy przy wyjsciu ze szpitala 3020g i 55cm - 50 z h&m i inne 56.

Teraz wazymy 4kg, okolo 60cm.
    I nosimy 56, 62. :) :D

Dziś mamy usg bioderek.
    Mam nadzieje, ze glupich przypadłości po mamusi dziedziczyc nie będzie. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 10:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Mam 4 dzieci- 7,5,3 i noworodek. Nie ma co podziwiac. Zapewniam każda z Was ze z czasem wszystko jest do ogarniecia. Chodzę sama z 4 dzieci na zakupy, spacery itd. I nie jestem nikim nadzwyczajnym. Wręcz przeciwnie. Z pierwszym dzieckiem było najciezej. Z każdym kolejnym lżej.

Szacun!!! Zakupy z 4 dzieci dla mnie to mission impossible :P

Zgadzam sie ze pierwszym najciezej. Mi tak dała pjerwsza w kość ze sie sama sobie dziwię ze mam więcej dzieci :D
    Ale juz sobie przypomnialam dlaczego nie chcialam kp po pierwszym. Także ja mogę chodzić w ciąży, mogę mieć cc ale karmić piersią to jest ostatni raz.

My wyrastamy z 56. Mam pół szafy za malymlch ciuszkow nigdy nie założonych.

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    ja tez jak coś dalej w dwupaku :p w ogóle wszędzie słyszę że po terminie kobitki chodzą co 2 dni na ktg, mi nikt nie kazał chodzić, dopiero w pon do szpitala przyjęcie ...

ja miałam ktg w poniedziałek, czyli 1 dzien po terminie i dzis ide na kolejne. Jak nic nie ruszy, to w poniedziałek do szpitala...

3i492n0agf4rykt3.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, dlatego dziś chyba pójdę na izbę i powiem że chcę ktg kontrolnie... bo tak to będę tydzień bez jak nic samo nie ruszy do pon

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ale juz sobie przypomnialam dlaczego nie chcialam kp po pierwszym. Także ja mogę chodzić w ciąży, mogę mieć cc ale karmić piersią to jest ostatni raz.

A dlaczego nie kp?? ;)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wazyłam się a potem stanęłam na wagę z Antkiem -widomo, że mało dokładny sposób ale różnica wyniosła 6,1 kg :) !!!

Marta..a, PLPaulina, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 1348 1349 1350 1351 1352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ