Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta..a wrote:Dlaczego wybudzasz? Problem z laktacja albo źle przybiera? Mi doradca mówił tylko że żeby utrzymać laktacje można mieć w nocy max 5h przerwy więc spokojnie myślę że możesz nie wybudzac, mój też śpi teraz mniej więcej od 21 do 3 i nie widzę powodu go budzić
nawet mi pieluchy nie moczu w tym długim śnie. Co innego gdybym walczyła o mleko to bym budziła jakby było trzeba tak jak 1Ania1 ale jak nie ma problemów to daj dziecku i sobie spać
Jak skończą się moje problemy z kp-zastoje, zapalenia to też nie będę budzić. Mam nadzieję, że doczekam tego dnia.Marta..a lubi tę wiadomość
-
Co do pieluch, to u nas jak bylło odparzenie, pomogły Bambiboo, są podobno eko i takie tam. Ale stosuję je tylko doraźnie, bo są dwa razy droższe. Pampersy zwykle w rozmiarze 1 były super chłonne, ale odparzały trochę. W premium tez się ta siatka przykleja, ale na razie nie odparzają. Położna mówiła, ze odparzenia czasami miga być wynikiem konfliktu składników zawartych w pieluszkach i tych z kremów i maści. Czasem wystarczy zmienić smarowidło lub z niego zrezygnować.
-
Lavendova wrote:A może sprobujcie karmic na śpiocha? Tak żeby nie rozbudzic dziecka bo same wiecie ze to potem ciężko zasnąć i sie czlowiek męczy. Moja w nocy nie płacze tylko kweka i steka bardziej sie rusza kreci i wtedy zmieniam pieluche i do cyca na leżąco. I tak ona pije a ja sobie dosypiam
Ale mi dziecko urosło na dlugosc musze ją zmierzyc dzisiaj szok
Jak karmisz na śpiocha? Próbowałam, ale Filip buzi nie chciał otworzyć za nic. -
Marta..a wrote:W Rossmannie są bambiboo jak chcesz Eko
ale nie wiem czy są fajne. Srokao dobrze o nich pisała.
Co do wybudzania to ja nie wybudzam. Dla mnie sen dziecka jest tak samo ważny jak jedzenie. Jeśli potrzebuje spać to niech śpiInsczej sprawa się ma przy rozkręcaniu laktacji ale ja problemów nie mam więc pozwalam jej spać nawet 6h
[/url]
-
nick nieaktualny
-
squirrel wrote:Wypisali nas ze szpitala z żóltaczką 11 w tendencji spadkowej. Kazali wybudzać, żeby wypłukiwać. Na nasze oko odżółkła już dawno. Robi dużo kup i moczy dużo pieluch. Do tego przybiera ładnie. Karmię tylko piersią i dajemy radę. Kupiliśmy wagę i ważymy w domu. Od najniżej wagi w 3 dobie przybrała w 2 tygodnie 600g. Położna środowiskowa mówiła mi nawet o wybudzaniu do 3 miesiąca przez żółtaczkę, gdy karmiona jest piersią... Chyba tego nie wytrzymam. W środę mamy pierwszą wizytę u lekarza i poruszę ten temat jeszcze raz tym razem z pediatrą.
A to my też mamy lekką zoltaczkepediatra powiedziała że nie mamy się martwić bo na kp właśnie norma jest lekka zoltaczka do 3 msc, a nie że mamy wybudzac do 3msc. Trzeba obserwować czy się nie zwiększa tylko i pytała czy karmimy 8x na dobę
decyzja należy do Ciebie ja młodego nie budze
na śpiocha też nie wiem jak karmić
jak śpi to nawet smoczek nie jest potrzebny to jak ma ssać?
A pieluchy widziciemi szkoda na takie. Te z Lidla nas nie odparzaja tylko są jakby za ciasne więc próbujemy rozm większych
Edit może polubimy dade z biedronkiA 3 są 2 rodzaje w Lidlu z tego co widziałam.
Hitem był mój synek który w świeżej pieluszce trzymamy do odbicia strzelił taką kupę że wyszła mu na plecach, olac grawitacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 11:05
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEh no fajnie a ja tu nie mam ani rossmana ani biedronki
Mi tam nie zalezy zeby pielucha byla super chlonna bo i tak przewijam często. Gdyby nie to że cos pampersy źle działają jej na skore to rez bym nie szukała innych. Spróbuję jakieś Bambo nature podobno dają radę. Aha i te wodne husteczki uważam za niewypal, są tak mokre ze trzeba potem wycierac od tej wilgoci. Bez sensu to juz lepiej faktycznie pod wodę czy wacikiem.
Na spiocha w sensie takiego pół śpiocha, ze juz sie ssanie włącza ale jeszcze nie super trzeźwość. Może nie każdego malucha tak sie da -
Marta te 2 z Lidla to faktycznie jakieś ciasne, też teraz mamy i ciężko je dopiąć.
Mój młody miał wczoraj loepski dzień, cały czas płakał i w ogóle nie spał w dzień. Wieczorem było już lepiej, zjadł o 21 i obudził się dopiero o 2. Dziś tatuś z nami cały dzień, więc dziecko szczęśliwebyłam w pepco po termos na wodę i zaraz wybieramy się na małą rodzinną wycieczkę
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Spróbuję nie wybudzać w nocy no chyba że będzie mi spała więcej niż 5 godzin. Co do karmienia na śpiocha to ja też nie mam pojęcia jak to robicie. Moja jak śpi to dzioba nie otworzy a nawet jak otworzy w błogośnie to nic nie pociągnie. Najlepiej było wczoraj jak ją obudziłam o północy. Dopadła cycka jak wściekła. Ssała intensywnie z 20 min po czym odłaczyła się i padła. Ręce jej się przelewały. No uwielbiam ten widok
Myślę sobie szybko ją odłożę do łóżeczka. Kładę a ona po 15 sekundach oczy jak 5 zl.
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Hej, a mój syn za wszelką cenę chciał chyba oszczędzić mi jutrzejszej wizyty w szpitalu na wywołanie i zaatakował dzis pelną parą
2 września silami natury urodził się Tymek - równo 41 tc, waga 3600 g, 56 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 19:06
Lavendova, Eilleen, Leticia, Dooti, Kasiaja, d'nusia, misia-kasia, Marta..a, marcela123, kozalia, belladonna, justyna14, ingelita, Ania241188, AnkaK90, jej odbicie, PLPaulina, chabasse, e_mii, Qumish, pumka1990, vanilia120 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny