X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Przynajmniej Ci dziewczynka fontanny nie zrobi tak jak chłopak ;p

oj, zrobi... :D i zdziwiłabyś się, jaki ma zasięg ;)

Marta..a, ingelita lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Hej! Ale dawno sie nie odzywałam ale na szybko podczytuje. Mam pytanie: jak z przybieraniem na wadze u waszych dzieciaczków? Ile już przybrały gdy miały 3 tygodnie? I kolejne pytanie: czy pobierałyście mocz na posiew dziewczynkom i czy korzystałyście z tych woreczkow czy łapałyście do kubeczka? A jak łapałyście to jak ustawic takiego dzidziolka żeby to złapać? Moja sie kręci i nie da się złapać...

Moja powoli z wagą się rozkreca:
    Najniższa 2980g.
    - 18D 3570g
    - 24D 3810g
    - 29D 3970g

O teraz będziemy sie wazyc 12.09. I aż jestem ciekawa ile jest. Widać po niej ze jesr taka okrągła, pulchna. Taki prawdziwy bobasek. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 15:42

• squirrel Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Moja na początku trochę używała ale teraz nie chce, wypluwa i się złości. Mam avent soothie. Zamówiłam butelkę lovi i tam w gratisie będzie smoczek to zobaczymy.

Ogólnie zauważyłam że Agatka wydłuża sobie spanie w nocy i wczoraj spała 5h. Kolejne nocne karmienie już standardowo po 2,5-3h.

U mnie teź raz przesypia w nocy 5 godz od 23 do 4 a potem już co 2-2,5 godz, co mnie cieszy bo po 5 godz spania ciągiem to można już jakoś funkcjonować :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 15:47

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Hej! Ale dawno sie nie odzywałam ale na szybko podczytuje. Mam pytanie: jak z przybieraniem na wadze u waszych dzieciaczków? Ile już przybrały gdy miały 3 tygodnie? I kolejne pytanie: czy pobierałyście mocz na posiew dziewczynkom i czy korzystałyście z tych woreczkow czy łapałyście do kubeczka? A jak łapałyście to jak ustawic takiego dzidziolka żeby to złapać? Moja sie kręci i nie da się złapać...

Na posiew w szpitalu łapałam do kubeczka, wystarczy naprawdę niewielka ilość. Na badanie ogólne moczu trzeba więcej. I tak jak leticia pisze, trzeba czatować :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dziś pęknie z nadmiaru jedzenia.
    Ciągle domaga sie cycka.
    Juz próbowałam smoczek.
    Nawet mm gardzi. :/
    I nic. Na wszystko jest krzyk.. :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 15:50

• e_mii Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka, moja jak miała 3 tygodnie ważyła 4860, ze szpitala wychodziła z wagą 3920.

Paulina u mnie to samo dzisiaj. Od rana drzemki po 15-20 min. Jedna ponad godzinna ze smokiem, ale jak tylko wypadał to się budziła wiec i tak przy niej siedziałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 16:00

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Asioha Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ 1ania1 u mojej córki była właśnie taka skóra wokół odbytu. Myślę, że też możesz spróbować pudrować tam mąką kartoflaną. U mojego dziecka to po tych wszystkich maściach było jeszcze gorzej z tym tyłkiem, miałam wrażenie, że one zatykają skórę i przez to te odparzenia nie miały jak się wygoić. Wiadomo, że każda skóra jest inna, ale po tych "przygodach" stwierdziłam, że im mniej tym lepiej i najlepsze naturalne metody :) Babcia z kolei jeszcze mi poleciła smarowanie tych odparzeń galaretką z siemienia lnianego-podobno działa cuda, ale tej metody nie zdążyłam sprawdzić, bo mąka dała radę.

Pozdrawiam :)

12.2016 - poronienie w 8tc (puste jajo płodowe)
    07.2018 - urodziła się córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem z pupa. Wietrzyc tez nam sie nie udaje za bardzo, robie co mogę i nie wiem skąd to. Pampersy są okropne, kiedys takie nie były. Teraz sama chemia i cuchna. Szukam innych ale tez nie lepiej, czekam na te eko.

Jak te lupilu w środku wyglądają? Tez nasaczone jakims lotionem?

Wczoraj mialysmy kryzys, wychodzi tez na to ze co drugi dzień cyrkuje.

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa nie wiem jak na nfz to wygląda ja mam prywatną opiekę i miałam USG. Blizna na zewnątrz wygląda bardzo dobrze, więc zdziwiłam się że w środku się nie zrosła jeszcze.

Hania od dwóch dni marudna, jak jeszcze w poniedzialek był z nią kontakt zabawki oglądała uśmiechała się i bawiła rączkami w górze tak od wczoraj zero jakiegoś kontaktu. Śpi po 10-15 minut smok wypada ryk, ani na ręce ani lezec sama. Ciamka tego smoka i tyle. Na rękach wręcz ryczy i wygina się. Już nie mam pomysłu co jej jest. Dwa dni temu nawet przekładała głowę z jednej na drugą stronę a teraz znowu tylko lewa strona. Nie mam już siły chyba się nie nadaje do bycia matką...

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza, jak dla mnie klasyczny skok rozwojowy :) Powinno minąć za 2-3 dni i skończyć się jakimś nowym skillem :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja to juz powinna miec z 20 lat bo tyle juz skoków rozwojowych zaobserwowałam. :D :D

Lavendova, Patti_MG lubią tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybraliśmy się na zakupy. Filip chyba ma jakiś guziczek w foteliku, wlozylismy go i poszedł spać. Przespał nawet kucie płytek w sklepie :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy te skoki rozwojowe są? Jakaś ze mnie tępa matka bo dwoje dzieci a ja nic takiego nie zaobserwowalam :D

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka antykoncepcje stosujecie?
    Dzisiaj ginekolog przepisała mi tabsy Limetic. Któraś stosowała?

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dostałam recepte na ten Limetic. :)
    Nie pytała czy chce tylko dała recepte. Hehe.
    Nie wykupiłam jeszcze.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Dziewczyny jaka antykoncepcje stosujecie?
    Dzisiaj ginekolog przepisała mi tabsy Limetic. Któraś stosowała?

Dobre pytanie, ja chciałam lecieć na kalendarzyku ale że względu na cc nie jest to chyba dobry pomysł żeby ryzykować przez rok. Tylko ja się nie nadaje do łykania tabletek a do gumek nie chce wracać :(

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U mnie też standard to 90ml.
    Czasami mniej a czasami więcej. :)
    To mojego Olek wciąga 120ml i niekiedy mało :o

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Dobre pytanie, ja chciałam lecieć na kalendarzyku ale że względu na cc nie jest to chyba dobry pomysł żeby ryzykować przez rok. Tylko ja się nie nadaje do łykania tabletek a do gumek nie chce wracać :(

Ja to samo :/ Narazie chyba jednak gumki a potem tabsy wezmę. Nie chcę w razie wpadki stracic dziecka ani macicy itp :O

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja powoli z wagą się rozkreca:
    Najniższa 2980g.
    - 18D 3570g
    - 24D 3810g
    - 29D 3970g

O teraz będziemy sie wazyc 12.09. I aż jestem ciekawa ile jest. Widać po niej ze jesr taka okrągła, pulchna. Taki prawdziwy bobasek. :D
    U nas najniższa wagą 3030g i od tej wagi dziś jest 24 dzień i waga 4150g.
    Jest na moim mleku :)
    Parę razy dokarmiony. Pogardził mm. Miał odruch wymiotny po nim.

Dziś byliśmy u pediatry na patronazu. I pochwalił wagę

Leticia lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moje dziecko dziś pęknie z nadmiaru jedzenia.
    Ciągle domaga sie cycka.
    Juz próbowałam smoczek.
    Nawet mm gardzi. :/
    I nic. Na wszystko jest krzyk.. :O

U nas dziś tak samo :(
    Ciągle wisi na cycku, je długo, potem niby zasypia a jak próbuje odłożyć to krzyk...

3i492n0agf4rykt3.png
‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ