Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:Hej! Ale dawno sie nie odzywałam ale na szybko podczytuje. Mam pytanie: jak z przybieraniem na wadze u waszych dzieciaczków? Ile już przybrały gdy miały 3 tygodnie? I kolejne pytanie: czy pobierałyście mocz na posiew dziewczynkom i czy korzystałyście z tych woreczkow czy łapałyście do kubeczka? A jak łapałyście to jak ustawic takiego dzidziolka żeby to złapać? Moja sie kręci i nie da się złapać...
Moja powoli z wagą się rozkreca:
Najniższa 2980g.
- 18D 3570g
- 24D 3810g
- 29D 3970g
O teraz będziemy sie wazyc 12.09. I aż jestem ciekawa ile jest. Widać po niej ze jesr taka okrągła, pulchna. Taki prawdziwy bobasek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 15:42
-
misia-kasia wrote:Moja na początku trochę używała ale teraz nie chce, wypluwa i się złości. Mam avent soothie. Zamówiłam butelkę lovi i tam w gratisie będzie smoczek to zobaczymy.
Ogólnie zauważyłam że Agatka wydłuża sobie spanie w nocy i wczoraj spała 5h. Kolejne nocne karmienie już standardowo po 2,5-3h.
U mnie teź raz przesypia w nocy 5 godz od 23 do 4 a potem już co 2-2,5 godz, co mnie cieszy bo po 5 godz spania ciągiem to można już jakoś funkcjonowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 15:47
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
edytkaa93 wrote:Hej! Ale dawno sie nie odzywałam ale na szybko podczytuje. Mam pytanie: jak z przybieraniem na wadze u waszych dzieciaczków? Ile już przybrały gdy miały 3 tygodnie? I kolejne pytanie: czy pobierałyście mocz na posiew dziewczynkom i czy korzystałyście z tych woreczkow czy łapałyście do kubeczka? A jak łapałyście to jak ustawic takiego dzidziolka żeby to złapać? Moja sie kręci i nie da się złapać...
Na posiew w szpitalu łapałam do kubeczka, wystarczy naprawdę niewielka ilość. Na badanie ogólne moczu trzeba więcej. I tak jak leticia pisze, trzeba czatować
-
nick nieaktualny
-
Edytka, moja jak miała 3 tygodnie ważyła 4860, ze szpitala wychodziła z wagą 3920.
Paulina u mnie to samo dzisiaj. Od rana drzemki po 15-20 min. Jedna ponad godzinna ze smokiem, ale jak tylko wypadał to się budziła wiec i tak przy niej siedziałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 16:00
-
@ 1ania1 u mojej córki była właśnie taka skóra wokół odbytu. Myślę, że też możesz spróbować pudrować tam mąką kartoflaną. U mojego dziecka to po tych wszystkich maściach było jeszcze gorzej z tym tyłkiem, miałam wrażenie, że one zatykają skórę i przez to te odparzenia nie miały jak się wygoić. Wiadomo, że każda skóra jest inna, ale po tych "przygodach" stwierdziłam, że im mniej tym lepiej i najlepsze naturalne metody
Babcia z kolei jeszcze mi poleciła smarowanie tych odparzeń galaretką z siemienia lnianego-podobno działa cuda, ale tej metody nie zdążyłam sprawdzić, bo mąka dała radę.
Pozdrawiam12.2016 - poronienie w 8tc (puste jajo płodowe)
07.2018 - urodziła się córeczka -
nick nieaktualnyJa też mam problem z pupa. Wietrzyc tez nam sie nie udaje za bardzo, robie co mogę i nie wiem skąd to. Pampersy są okropne, kiedys takie nie były. Teraz sama chemia i cuchna. Szukam innych ale tez nie lepiej, czekam na te eko.
Jak te lupilu w środku wyglądają? Tez nasaczone jakims lotionem?
Wczoraj mialysmy kryzys, wychodzi tez na to ze co drugi dzień cyrkuje. -
Martaaa nie wiem jak na nfz to wygląda ja mam prywatną opiekę i miałam USG. Blizna na zewnątrz wygląda bardzo dobrze, więc zdziwiłam się że w środku się nie zrosła jeszcze.
Hania od dwóch dni marudna, jak jeszcze w poniedzialek był z nią kontakt zabawki oglądała uśmiechała się i bawiła rączkami w górze tak od wczoraj zero jakiegoś kontaktu. Śpi po 10-15 minut smok wypada ryk, ani na ręce ani lezec sama. Ciamka tego smoka i tyle. Na rękach wręcz ryczy i wygina się. Już nie mam pomysłu co jej jest. Dwa dni temu nawet przekładała głowę z jednej na drugą stronę a teraz znowu tylko lewa strona. Nie mam już siły chyba się nie nadaje do bycia matką... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zuuziia wrote:Dziewczyny jaka antykoncepcje stosujecie?
Dzisiaj ginekolog przepisała mi tabsy Limetic. Któraś stosowała?
Dobre pytanie, ja chciałam lecieć na kalendarzyku ale że względu na cc nie jest to chyba dobry pomysł żeby ryzykować przez rok. Tylko ja się nie nadaje do łykania tabletek a do gumek nie chce wracać6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Dobre pytanie, ja chciałam lecieć na kalendarzyku ale że względu na cc nie jest to chyba dobry pomysł żeby ryzykować przez rok. Tylko ja się nie nadaje do łykania tabletek a do gumek nie chce wracać
Ja to samoNarazie chyba jednak gumki a potem tabsy wezmę. Nie chcę w razie wpadki stracic dziecka ani macicy itp
-
PLPaulina wrote:Moja powoli z wagą się rozkreca:
Najniższa 2980g.
- 18D 3570g
- 24D 3810g
- 29D 3970g
O teraz będziemy sie wazyc 12.09. I aż jestem ciekawa ile jest. Widać po niej ze jesr taka okrągła, pulchna. Taki prawdziwy bobasek.
Jest na moim mleku
Parę razy dokarmiony. Pogardził mm. Miał odruch wymiotny po nim.
Dziś byliśmy u pediatry na patronazu. I pochwalił wagę
Leticia lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Moje dziecko dziś pęknie z nadmiaru jedzenia.
Ciągle domaga sie cycka.
Juz próbowałam smoczek.
Nawet mm gardzi.
I nic. Na wszystko jest krzyk..
U nas dziś tak samo
Ciągle wisi na cycku, je długo, potem niby zasypia a jak próbuje odłożyć to krzyk...