Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Mojemu małemu pod szybką pojawiły się takie małe, czerwone kropki, nie wiem od czego się to zrobiło. Przemywam wodą przegotowaną i osuszam. Czym mogłabym to ewentualnie jeszcze posmarować?
-
Squirrel o tej butelce dr browns widziałam pozytywne opinie. Na razie zamówiłam lovi i avent, zobaczymy jak się sprawdzą.
Jeśli używacie do pupy płatków kosmetycznych i przegotowanej wody to też Wam te płatki idą w takiej ogromnej ilości?U nas paczka starczy na 3dni max
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 14:52
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzisiaj znowu była położna, chyba chce jak najszybciej odbebnic te wizyty. Ogólnie ok, pepuszek ładnie od góry już się odrywa. Kazała małego częściej kłaść z główka zwrócona w lewa stronę bo widzi mała asymetrie. Rzeczywiście on chętniej zwraca się w prawo, staramy się to kłaść na lewa stronę ale chyba za mało. Mam nadzieję, że uda się to opanować i nic złego się nie będzie działo.
Co do podziału obowiązków to mąż pierwszy tydzień był z nami i razem wszystko robiliśmy przy małym. Teraz wrócił do pracy, ale ma tak grafik ze dzień pracuje, dzień wolnego. Jak jest w pracy to 12 h ale kolejnego dnia jest z nami. Ogólnie stwierdziłam że nie będę go budzić w te noce jak rano musi wstać i np wczoraj tak było, ale widział ze ja jestem zmęczona więc usypial synka bo ten nie chciał zasnąć i do karmienia mi go podawal i na odbicie bral. Ja trochę odpoczelam dzięki temu.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Moj maz na szczescie tez mala 0otrafi ogarnac i robi to chetnie...
4 dni po wyjsciu ze szpitala pojechalam z psem do fryzjera, a maz zistal z mala... 3h mnie nie było i dal rade... ostatnio tescie byli to tez wyslal mnie z nimi do miasta bo chcieli jakis shopping ogarnac przed wyjazdem do pl bo stwierdzil ze ja w wiekszosci w nicy do malej wstaje, wiec w dzien cos mi sie tez nalezy...
Czesto ogarnia tez przewijanie, daje odciagniete mleko, czy robi mm bo czasem jej dajemy zeby wiedziala ze takue cudo tez jest i to nie trucizna, a maz jak z nia zostaje to czuje sie pewniej ze awaryjnie jakby mojego braklo to ma mm...
Kapiele tez maz szykuje, w wiekszosci on poki co ogarnia obiady bo wzial 4tyg wolnego...
Takze musze stwierdzic daje rade...
Co do butelek to nam sie w Tomme Tippe tak smoczek do srodka wciaga... strasznie mnie to irytuje, a jeszcze bardziej drazni mnie fakt, ze takie cuda sie dzieja, a akurat mala bardzo lubi ta butelke...
Mam tez w uzytku jedna z MAM i ogolnie super ale mleko dosc szybko leci (albo mala tak ciagnie bo ona jak sie nakreci to i cyckiem sie zakrztusic potrafi) no i jedna z Lansinoh z laktatora i ta jest super...
Platkow i u nas idzie sporo!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
PLPaulina wrote:Dziewczyny prosze o rade.
Moja Mała przy kp... hmm mam wrazenie ze często łyka a po chwili ryk..
Wiecie o co moze chodzić??
-
Pierwszy spacer za nami
Filip grzecznie spał, w domu jeszcze dospał chwile
przyjemnie jest tak sobie pospacerować
jeszcze kilka dni i bedzie mozna gdzieś dalej iść
Była dzisiaj położna, pytałam o pępek, bo nie podoba mi sie jego zapach, czyszcze go w zasadzie po kazdym przewinięciu. Mówiła, że może brzydko pachbieć, bo to się tam maceruje, grunt żeby nie robiło się czerwone. I już sama nie wiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 19:29
-
U nas tez smoczek od szpitala i butelka twz szybko zostala poznana bo na poczatku dokarmialam poki nie przyszedl nawal... i ciagnie wszystko i smoczek i butle i piers...
Smoczki mamy avent soothie... mialam jeszcze z avent ten ultra soft pacifier jsko gratis ale tego nie chce i krzywi sie na niego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 21:01
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Moja na początku trochę używała ale teraz nie chce, wypluwa i się złości. Mam avent soothie. Zamówiłam butelkę lovi i tam w gratisie będzie smoczek to zobaczymy.
Ogólnie zauważyłam że Agatka wydłuża sobie spanie w nocy i wczoraj spała 5h. Kolejne nocne karmienie już standardowo po 2,5-3h.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 23:19
-
PLPaulina wrote:Dziewczyny prosze o rade.
Moja Mała przy kp... hmm mam wrazenie ze często łyka a po chwili ryk..
Wiecie o co moze chodzić??
U nas to samo. Mój syn po prostu kiepsko pije z piersi, bo wie, że z butelki jest łatwiej i nie trzeba się wysilać. Jak płacze po odstawieniu, to przykładam go znowu, a jak już ta zabawa za długo trwa, to daję butelkę - niestety nic lepszego nie wymyśliłam.
-
nesssssa wrote:4.09. O godzinie 19.42 przez CC przyszla na świat cudowna Ula. 3400g 10/10. Wzrostu facet mi nie ogarnął hehe. Doszłam do 8cm rozwarcia. Parametry Uli były dobre ale kompletnie nie mogła się wstawić. Krecila główką i bez efektów. A główka na mnie trochę duża. Położną cuda mi kazała robić i leżeć w niewygodnych pozycjach żeby pomóc małej ale nic to nie dawało. Okazało się że moje ciało się samo przestymulowalo oksytocyna. Skurcze się nie kończyły A ja się już darlam klelam płakałam i blagalam o cięcie. Generalnie było od pewnego momentu tragicznie i nigdy więcej nie zamierzam próbować psn. Malutka w nocy na innej sali ale trudno bo ja musiałam odpocząć. Za chwile pionizacja i będzie że mną. Jest śliczna i już się zakochałam. Tatuś zachwycony kangurowal. Chciała go ssać hahaha. Possala mnie wczoraj lapczywie
Eileen ja nieogar jeszcze i nie wiem jak u Ciebie.
GratulacjeEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Mam takie bardziej kobiece pytanie, nie dzieciowe
Jak wasze mięśnie dna miednicy po porodzie? Czujecie osłabienie, ćwiczycie? Ja od drugiego dnia po porodzie ćwiczę wg wskazań fizjoterapeutki ze szpitala. Widzę poprawę ale jednak gdy wczoraj roześmiałam się do rozpuku to się zesikałam
-
No ja czuję że są luźniejsze. Raz w łazience jak lałam wodę, to niestety nie dałam rady wstrzymać... Powoli zacznę robić jakieś ćwiczenia po porodzie. Na początku wystarczyło, że usiadłam na toalecie i samo leciało, teraz mam wrażenie że nie opróżniam pęcherza do końca.
nesssssa lubi tę wiadomość
-
Ja z sikaniem jedynie czułam lekki ból po cewniku, nie miałam z nim problemu. W ciąży mi się zdarzało za to jeżeli chodzi o dwójkę tak zwana to nie miałam siły przec. I pomagalam sobie czopkiem glicerynowym w szpitalu i raz w domu. Też zaczął mi hemoroid dokuczac i przez 5 dni brałam czopki. Tylko ja miałam cc więc to też inaczej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 10:56
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka