X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessssa gratulacje !!:) Eilen, czekamy teraz na Ciebie :)!
    justyna14 wrote:
    Raczej coś dolega np gazy. Nie sądzę żeby to smak mleka chodziło czy o jego brak.
    Kurde gazy ją męczą cały czas, ale pierwszy raz reagowała jak poparzona na cyca. Sama już nie wiem, ehhh. Na szczęście w końcu zasnęła, a nocne karmienia były spokojne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Cześć Ula!

• ingelita Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    4.09. O godzinie 19.42 przez CC przyszla na świat cudowna Ula. 3400g 10/10. Wzrostu facet mi nie ogarnął hehe. Doszłam do 8cm rozwarcia. Parametry Uli były dobre ale kompletnie nie mogła się wstawić. Krecila główką i bez efektów. A główka na mnie trochę duża. Położną cuda mi kazała robić i leżeć w niewygodnych pozycjach żeby pomóc małej ale nic to nie dawało. Okazało się że moje ciało się samo przestymulowalo oksytocyna. Skurcze się nie kończyły A ja się już darlam klelam płakałam i blagalam o cięcie. Generalnie było od pewnego momentu tragicznie i nigdy więcej nie zamierzam próbować psn. Malutka w nocy na innej sali ale trudno bo ja musiałam odpocząć. Za chwile pionizacja i będzie że mną. Jest śliczna i już się zakochałam. Tatuś zachwycony kangurowal. Chciała go ssać hahaha. Possala mnie wczoraj lapczywie ;) Eileen ja nieogar jeszcze i nie wiem jak u Ciebie.
    Gratulacje i szybkiego powrotu do sił!

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Nessssa gratulacje !!:) Eilen, czekamy teraz na Ciebie :)!

Kurde gazy ją męczą cały czas, ale pierwszy raz reagowała jak poparzona na cyca. Sama już nie wiem, ehhh. Na szczęście w końcu zasnęła, a nocne karmienia były spokojne.
    Ja tak miałam z małą przedwczoraj wieczorem. Tez cyrk przy cycku. Zaczęłam mieć głupie pomysły, jak to w panice, i wbiłam sobie do głowy, ze straciłam mleko przez biegunkę i wymioty oraz ogólne odwodnienie. Próbowałam dać wcześniej odciągnięte mleko butelka, mm butelka, jedno i drugie pipetą, łyżeczką... i nic. Darła się coraz gorzej, cała fioletowa się zrobiła. Przestałam w nią wpychać, to usnęła na pół godziny i zjadła potem normalnie z cycka, w którym było całkiem sporo mleka :P To podobno nerwowe zachowania są, ale człowiek głupieje i szuka miliarda przyczyn, przeważnie niepotrzebnie :)

kozalia lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też trochę marudzimy przy cycku wieczorami ale ja to łącze z tym że od rana mam pełne bardzo piersi a wieczorem są mniejsze już i musi więcej się nameczyc żeby mleko poleciało wtedy daje mu ma chwilę smoczek i jak się uspokoi jemy dalej :)

Taka złość że czemu to mleko nie leci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 08:06

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Moja tez dziś ostro daje popalić, mało co śpi, a jak ją dostawiam do cyca to possie chwile i płacze i się odrywa, potem znowu possie i znów płacz i tak w kółko :( nie mam pojęcia przez co. Nie smakuje jej mleko? Dziś żadnych nowych przypraw nie jadłam. Może mleko sojowe? To jedyna nowa „potrawa” od wczoraj. szykuje się chyba bezsenna noc :(

Squirel, polubiłam przez przypadek.

U nas też ostatnio pare razy tak było. Cała czerwona az byla w sekunde. Wtedy tez slysze ze cos jej burczy przelewa sie w brzuszku i pewnie jej to przeszkadza boli. Albo gazy albo często tez podniesiona do odbicia beknie jak smok wawelski :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa gratulacje! O widzisz miała być malutka a waga piękna. Dlatego tak siedziala długo u mamusi. Teraz będzie juz tylko lepiej. Wracaj szybko do zdrowia i cieszcie sie sobą :)

nesssssa lubi tę wiadomość

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania wczoraj wieczorem marudna dzisiaj od rana też i jak się okazała nosek ma zapchany. Oddesalam katarek inne dziecko. Ehhh ja nie wiem czemu ona ma ten katar już było dobrze i zobowiązuję gile :-(

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssssa gratulacje!

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka ok. Teraz o dziwo Olek też śpi.

Ostatnio się non stop kłócę z mężem. Zero wyrozumiałości z jego strony. Dużo Wam po pracy partnerzy , mężowie pomagają?
    Mój na początku bardziej ochoczo teraz widzę znowu na kanapie zalega

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessssa gratulacje

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa gratulacje, dzielna z Ciebie dziewczyna :) Mam nadzieję, że już jesteś po pionizacji i jesteście razem.

Ania, ja od samego początku jak widziałam że mąż szedł do salonu gdy ja karmiłam albo uspakajałam mówiłam żeby posiedział z nami. Teraz już sam się nauczył i nie muszę mu powtarzać. Ogólnie jednak też widzę, że trochę mu entuzjazm opadł w opiece ;) wcześniej sam chciał teraz mu mówię że teraz on.

Pytanie o butelki, Agatka zaraz skończy miesiąc więc chce próbować odciągać pokarm i dawać jej z butelki gdy mnie nie będzie. Jakie polecacie, ja raz testowałam nuk nature sens ale nie wyszło. Z aventu i tommee tippee tyle tych smoczków że nie wiem jaki wybrać.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Nesssa gratulacje, dzielna z Ciebie dziewczyna :) Mam nadzieję, że już jesteś po pionizacji i jesteście razem.

Ania, ja od samego początku jak widziałam że mąż szedł do salonu gdy ja karmiłam albo uspakajałam mówiłam żeby posiedział z nami. Teraz już sam się nauczył i nie muszę mu powtarzać. Ogólnie jednak też widzę, że trochę mu entuzjazm opadł w opiece ;) wcześniej sam chciał teraz mu mówię że teraz on.

Pytanie o butelki, Agatka zaraz skończy miesiąc więc chce próbować odciągać pokarm i dawać jej z butelki gdy mnie nie będzie. Jakie polecacie, ja raz testowałam nuk nature sens ale nie wyszło. Z aventu i tommee tippee tyle tych smoczków że nie wiem jaki wybrać.
    Ja miałam avent. Się nie sprawdził. Teraz mam mam trochę lepsza ale jeszcze spróbuję lovi.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:

Ostatnio się non stop kłócę z mężem. Zero wyrozumiałości z jego strony. Dużo Wam po pracy partnerzy , mężowie pomagają?

Pomoc tyle co mała nakarmi o 23 żebym przespała 5 godzin ciągiem a tak to 5 minut na rękach potrzyma albo posiedzi obok z telefonem by nie spadła z kanapy. A nie sorry jeszcze pomaga w kąpieli i w weekend towarzysz nam na spacerze... A poza tym pracuje.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:

mój jak wraca to zje i albo zajmuje się starszakami albo Antosiem a ja strszakami. Pomaga przy kąpieli małego, starszaki sam kąpie, kolacje też im zrobi jak ja karmie akurat. Usypia ich i czyta bajki także sporo robi :)

7w3d 💔
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:

Z moim mężem też ciężko, niby chce pomóc, ale jak ja mam milion razy tłumaczyć co i jak to wolę sama zrobić. Hormony...
    Nie dogadujemy się najlepiej, niestety ;(

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:

O dokładnie, jak ja karmię w sypialni to on automatycznie wynosi się do salonu, a ja nie mam się do kogo odezwać, u mnie karmienie trwa około godziny więc chciałabym żeby z nami powiedział.
    Ja mam butelkę Lovi i mały fajnie z niej pije, chyba przypadła mu do gustu.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu małemu pod szybką pojawiły się takie małe, czerwone kropki, nie wiem od czego się to zrobiło. Przemywam wodą przegotowaną i osuszam. Czym mogłabym to ewentualnie jeszcze posmarować?

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego meza nie ma przez 12h.
    Wiec jwdnak większość rzecxy na mojej głowie.

Z mężem kąpiemy i o to upominać sie nie muszę.
    Ale tak to skupił sie za bardzo na wszystkim wokół zamiast na dziecku.

Raz już była o to awantura. To zrozumiał troche.
    I chybal po prostu nie wiedział co robic.. :O
    Ale i tak mnie wkurza. :/

A gdy karmię to tez widzę ze wynosi sie do salonu - i jestem sama. :/ i zdarza mu sie oko zamknąć. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 10:36

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa gratuluje! :-) Szybkiego powrotu do formy życzę.

Ja od dzisiaj zostałam sama. Niby moja mama jest jeszcze na urlopie do połowy września to mi dzisiaj pomogła w przychodni z dziećmi. Antek miał szczepienie, a Zuzia tak do kontroli. Waży 4130, a urodzeniowa 3880 to coś tam przybiera :-) u nas wyłącznie kp. Dostała skierowanie do ortopedy bo prawe bioderko lekarce się nie podobało.
    Kurde i nie wiem czy dobrze zrobiłam z tym szczepieniem bo Antek coś katarku dostał wczoraj wieczorem ale lekarka stwierdziła, że jest OK i że można zaszczepić skoro nie ma gorączki. Jakaś cofnięta jeszcze jestem po tym porodzie i z tą dwójką moją na tej wizycie słabo ogarniałam bo normalnie to bym go nie zaszczepiła, a coś mnie otlumaniło i nie protestowałam. Myślałam że ona sama odroczy to szczepienie ehh nie jestem sobą :-/ Mam nadzieje, że nic mu nie będzie. Ten katar to może być na zęby bo jeszcze piątki mu idą.
    My podzieliliśmy się dziećmi ;-) ja ogarniam Zuzę, a Grzesiek Antka tak było do tej pory jak był w domu. Teraz muszę czekać do 15:00 aż wróci z pracy, wtedy zajmie się straszakiem. Ogólnie nie narzekam na jego zaangażowanie, nawet obiecał mi dzisiaj gofry usmażyć ;-)
    Narazie oba maluchy poszły spać więc mam chwilę spokoju i odpoczywam po tej wyprawie do przychodni

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
‹‹ 1368 1369 1370 1371 1372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ