Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja myślę o chrzcinach ale brak planu konkretnego jak na razie. U nas bardziej myślałam o zrobieniu obiad + deser w knajpie a później do domu kto chce jeszcze i tam ewentualny alkohol
raczej u nas mało kto będzie mógł pić bo każdy musi jakoś autem dojechać a że mieszkam w bloku to ciężko wszystkich pomieścić. Nawet jak to wyjdzie 9 osób dorosłych + 2 dzieci to nie mam tyle krzeseł ;p u nas tylko dziadkowie + chrzestni i nasze rodzeństwo ale pokryje się to z chrzestnymi bo i ja i mąż mamy po jednym bracie w tym mój ma żonę a brat męża to kawaler bez partnerki
1ania1 niedograna założyła ten wątek a potem ktoś znalazł z innego wątku że zdjęcia z usg jej były z Internetu ściągnięte i w sumie nie wiadomo czy to moderator czy po prostu udawała że jest w ciąży czy dawała nie swoje zdjęcia... jak to wyszło to zniknęła.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
My planujemy chrzciny 27.10, impreza w lokalu na 25 osób z czego 4 dzieci. Na imprezie przystawki, obiad, deser i tort. Rozważamy opcje podania wina bo to takie uroczyste. Sala ma swój hotel na górze i tam będę mieć pokój do dyspozycji żeby karmić. Po imprezie nie zapraszamy nikogo do domu bo i tak większość musi dojechać do domów 80-200km.
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:drogo u nas takie chrzciny bo 135 zl od osoby dorosłej a u Ciebie?
-
Marta..a wrote:
1ania1 niedograna założyła ten wątek a potem ktoś znalazł z innego wątku że zdjęcia z usg jej były z Internetu ściągnięte i w sumie nie wiadomo czy to moderator czy po prostu udawała że jest w ciąży czy dawała nie swoje zdjęcia... jak to wyszło to zniknęła.
Aaaa już rozumiemdziwne...
-
kozalia wrote:W wybranej przez nas restauracji wyjdzie 55 zł za obiad dwudaniowy + tort + kawa/herbata + 30 zł za zimną płytę, jeśli się zdecydujemy. Do tego napoje i alkohol wg zużycia.
U mnie obiad dwudaniowy, tort, jakieś ciasta, kawa/herbata i zimna płyta- 80 zł. -
nick nieaktualnyU nas chrzciny pod koniec wrzesnia.
W domu. Na ogrodzie. Gdy pogoda nie dopisze to pod zadaszeniem lub w domu.
Pewnie z 15-20 osob sie znajdzie..
Nie robimy wielkiej imprezy.
Catering z restauracji będzie nie mam czasu bawić się w gotowanie.i alkoholu brak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 14:44
-
nick nieaktualnyMy chrzcimy najwcześniej na wiosnę. Poprzednio robiliśmy chrzciny w restauracji. Był obiad, przystawki, ciasto i wino. Siedzieliśmy chyba z 5 godzin. Na górze był hotel, więc miałam gdzie karmić i przebrać. Wynajęliśmy też fotografa, bo nie robiliśmy sesji noworodkowej, a tak zostali wszyscy zaproszeni do zdjęć. Wyszło pięknie, bo wszystko praktycznie w ogrodzie. Szczerze to bym w ogóle małej nie chrzcila, ale już nie chcę wchodzic w te tematy
-
nick nieaktualny
-
Moje dziecię już w ogóle nie chce spać w dzień, a jak już uśnie, to na mnie i nie pozwoli się odłożyć. Wieczorem ładnie zasypia po kąpaniu i butli, wczoraj spokojnie obejrzałam sobie M jak miłość. Antoś pospał prawie do 2, za to potem oczy jak guziki i ani myślał spać. Strasznie wymagający egzemplarz mi się trafił. Synuś mamusi.
My chrzciny robimy albo w ostatni weekend września, albo w pierwszy października. Napewno robimy w sobotę, nie chcę chrzcić go na niedzielnej mszy, potem planujemy obiad w restauracji.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
My chrzciny planujemy dopiero w lutym zrobić. Ze względu na chrzestnych. Myślimy o obiedzie i deserze w restauracji, do tego jakieś wino i tyle. Ale najpierw musimy się do parafi zapisać
Smarujecie czymś fałdki na szyjce dziecka? Dzisiaj zauważyłam że mała ma tam zaczerwieniona skore, boje się żeby jej się nie odparzylo. -
Lavendova wrote:My też już 2 używamy. Te pampersy 2 premium tez sie przyjlejaly i odparzyly jej pupe. Albo to jakas reakcja alergiczna
Teraz szukam jakis lepszych pieluch bio bo widocznie mi sie taki delikatny egzemplarz trafił. Ale z tego co pamiętam to za czasow dziewczyn pampersy byly lepsze. Teraz nasaczaja jakims świństwem.
Znacie jakies dobre eko pieluchy?
U nas pampersy 2 się też przyklejały i zrobiły nam się odparzeniaEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
e_mii wrote:My chrzciny planujemy dopiero w lutym zrobić. Ze względu na chrzestnych. Myślimy o obiedzie i deserze w restauracji, do tego jakieś wino i tyle. Ale najpierw musimy się do parafi zapisać
Smarujecie czymś fałdki na szyjce dziecka? Dzisiaj zauważyłam że mała ma tam zaczerwieniona skore, boje się żeby jej się nie odparzylo.
-
Mój dzisiaj spał w dzień tylko od 10 do 13
A tak ma 10 min zawiechy gdzie leży sam. Wyszłam na drugi spacer o 15 ale spał tylko jak jechałam a było tak gorąco że ja wymieklam i wróciłam więc się obudził. Już dzisiaj drugi raz strzelił kupę jak akurat zmienialam pieluche...
Chrzest uwazam nie definiuje religi dziecka. Sam sobie zdecyduje o bierzmowaniu, a chrzest i komunię niech przyjmie zawsze może przestać praktykować i znaleźć inne wyznanie jak je pozna, a w sumie taka nasza wiara żeby go w nią wprowadzićjak skończy mi3siac to spróbujemy pójść cała rodzina do kościoła na razie unikam że względu na dużą ilość ludzi no i ciężko wycelowac na mszę z drzemka
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyTo moja Emi znowu cały dzień śpi. Już trzeci raz w wozku spacer a w miedzy czasie w domu. To juz wiem co robimy w nocy
Jakies filmy sobie poszukam tyle godzin mnie czeka
Mi też strzeliła kupą prosto na moją kołdrę i teraz sie pierze. Córa u fryzjera obcina swoje do pasa włosy