X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o chrzcinach ale brak planu konkretnego jak na razie. U nas bardziej myślałam o zrobieniu obiad + deser w knajpie a później do domu kto chce jeszcze i tam ewentualny alkohol :) raczej u nas mało kto będzie mógł pić bo każdy musi jakoś autem dojechać a że mieszkam w bloku to ciężko wszystkich pomieścić. Nawet jak to wyjdzie 9 osób dorosłych + 2 dzieci to nie mam tyle krzeseł ;p u nas tylko dziadkowie + chrzestni i nasze rodzeństwo ale pokryje się to z chrzestnymi bo i ja i mąż mamy po jednym bracie w tym mój ma żonę a brat męża to kawaler bez partnerki :)

1ania1 niedograna założyła ten wątek a potem ktoś znalazł z innego wątku że zdjęcia z usg jej były z Internetu ściągnięte i w sumie nie wiadomo czy to moderator czy po prostu udawała że jest w ciąży czy dawała nie swoje zdjęcia... jak to wyszło to zniknęła.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy chrzciny 27.10, impreza w lokalu na 25 osób z czego 4 dzieci. Na imprezie przystawki, obiad, deser i tort. Rozważamy opcje podania wina bo to takie uroczyste. Sala ma swój hotel na górze i tam będę mieć pokój do dyspozycji żeby karmić. Po imprezie nie zapraszamy nikogo do domu bo i tak większość musi dojechać do domów 80-200km.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    drogo u nas takie chrzciny bo 135 zl od osoby dorosłej a u Ciebie?
    W wybranej przez nas restauracji wyjdzie 55 zł za obiad dwudaniowy + tort + kawa/herbata + 30 zł za zimną płytę, jeśli się zdecydujemy. Do tego napoje i alkohol wg zużycia.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:

1ania1 niedograna założyła ten wątek a potem ktoś znalazł z innego wątku że zdjęcia z usg jej były z Internetu ściągnięte i w sumie nie wiadomo czy to moderator czy po prostu udawała że jest w ciąży czy dawała nie swoje zdjęcia... jak to wyszło to zniknęła.

Aaaa już rozumiem ;) dziwne...

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    W wybranej przez nas restauracji wyjdzie 55 zł za obiad dwudaniowy + tort + kawa/herbata + 30 zł za zimną płytę, jeśli się zdecydujemy. Do tego napoje i alkohol wg zużycia.

U mnie obiad dwudaniowy, tort, jakieś ciasta, kawa/herbata i zimna płyta- 80 zł.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzciny pod koniec wrzesnia.
    W domu. Na ogrodzie. Gdy pogoda nie dopisze to pod zadaszeniem lub w domu. :)
    Pewnie z 15-20 osob sie znajdzie.. :)

Nie robimy wielkiej imprezy.

Catering z restauracji będzie nie mam czasu bawić się w gotowanie. :) i alkoholu brak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 14:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy najwcześniej na wiosnę. Poprzednio robiliśmy chrzciny w restauracji. Był obiad, przystawki, ciasto i wino. Siedzieliśmy chyba z 5 godzin. Na górze był hotel, więc miałam gdzie karmić i przebrać. Wynajęliśmy też fotografa, bo nie robiliśmy sesji noworodkowej, a tak zostali wszyscy zaproszeni do zdjęć. Wyszło pięknie, bo wszystko praktycznie w ogrodzie. Szczerze to bym w ogóle małej nie chrzcila, ale już nie chcę wchodzic w te tematy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie chrzcimy. Zostawiamy dzieciom możliwość świadomego wyboru jak dorosna :)

d'nusia lubi tę wiadomość

• ingelita Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    niedograna jesli to prawda, ze straciłas dziecko to bardzo mi przykro.
    No właśnie to mi przeszło przez myśl...

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawa rządzi się swoimi cenami ;) poniżej 100zl to nie znalazłam żadnej sali obok nas.

My zapraszamy tylko rodziców i rodzeństwo ;) rodzina męża jest spora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 15:35

justyna14 lubi tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy o chrzcinach piszecie a mój nawet się nie kwapi żeby wyjść na ten świat.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię już w ogóle nie chce spać w dzień, a jak już uśnie, to na mnie i nie pozwoli się odłożyć. Wieczorem ładnie zasypia po kąpaniu i butli, wczoraj spokojnie obejrzałam sobie M jak miłość. Antoś pospał prawie do 2, za to potem oczy jak guziki i ani myślał spać. Strasznie wymagający egzemplarz mi się trafił. Synuś mamusi.
    My chrzciny robimy albo w ostatni weekend września, albo w pierwszy października. Napewno robimy w sobotę, nie chcę chrzcić go na niedzielnej mszy, potem planujemy obiad w restauracji.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny planujemy dopiero w lutym zrobić. Ze względu na chrzestnych. Myślimy o obiedzie i deserze w restauracji, do tego jakieś wino i tyle. Ale najpierw musimy się do parafi zapisać :D

Smarujecie czymś fałdki na szyjce dziecka? Dzisiaj zauważyłam że mała ma tam zaczerwieniona skore, boje się żeby jej się nie odparzylo.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    My też już 2 używamy. Te pampersy 2 premium tez sie przyjlejaly i odparzyly jej pupe. Albo to jakas reakcja alergiczna :/ Teraz szukam jakis lepszych pieluch bio bo widocznie mi sie taki delikatny egzemplarz trafił. Ale z tego co pamiętam to za czasow dziewczyn pampersy byly lepsze. Teraz nasaczaja jakims świństwem.
    Znacie jakies dobre eko pieluchy?

U nas pampersy 2 się też przyklejały i zrobiły nam się odparzenia :/

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Leticia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja dziś spała od 10:25 przez 3,5 godziny :O obudziłam ją na karmienie, zjadła na śpiocha... i śpi do tej pory o.O Czyżby szykowała się na nocną balangę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 15:37

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Warszawa rządzi się swoimi cenami ;) poniżej 100zl to nie znalazłam żadnej sali obok nas.

My zapraszamy tylko rodziców i rodzeństwo ;) rodzina męża jest spora.
    No ja mieszkam 30 km od wawy i ceny wysokie niestety

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy między świętami a nowym rokiem. Też ze względu na chrzestnych.

Olek słabo śpi. Jedynie nocki jako tako. Oczy na zmęczone zaśnie i za chwilę pobudka. A myślałam że Pola to byl ten "gorszy" egzemplarz :D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    My chrzciny planujemy dopiero w lutym zrobić. Ze względu na chrzestnych. Myślimy o obiedzie i deserze w restauracji, do tego jakieś wino i tyle. Ale najpierw musimy się do parafi zapisać :D

Smarujecie czymś fałdki na szyjce dziecka? Dzisiaj zauważyłam że mała ma tam zaczerwieniona skore, boje się żeby jej się nie odparzylo.
    Przy Poli pudrem robiłam. I pod pachami też.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj spał w dzień tylko od 10 do 13 :( A tak ma 10 min zawiechy gdzie leży sam. Wyszłam na drugi spacer o 15 ale spał tylko jak jechałam a było tak gorąco że ja wymieklam i wróciłam więc się obudził. Już dzisiaj drugi raz strzelił kupę jak akurat zmienialam pieluche...

Chrzest uwazam nie definiuje religi dziecka. Sam sobie zdecyduje o bierzmowaniu, a chrzest i komunię niech przyjmie zawsze może przestać praktykować i znaleźć inne wyznanie jak je pozna, a w sumie taka nasza wiara żeby go w nią wprowadzić :) jak skończy mi3siac to spróbujemy pójść cała rodzina do kościoła na razie unikam że względu na dużą ilość ludzi no i ciężko wycelowac na mszę z drzemka :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja Emi znowu cały dzień śpi. Już trzeci raz w wozku spacer a w miedzy czasie w domu. To juz wiem co robimy w nocy :D Jakies filmy sobie poszukam tyle godzin mnie czeka :D

Mi też strzeliła kupą prosto na moją kołdrę i teraz sie pierze. Córa u fryzjera obcina swoje do pasa włosy :O

‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ