X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o chrzcinach ale brak planu konkretnego jak na razie. U nas bardziej myślałam o zrobieniu obiad + deser w knajpie a później do domu kto chce jeszcze i tam ewentualny alkohol :) raczej u nas mało kto będzie mógł pić bo każdy musi jakoś autem dojechać a że mieszkam w bloku to ciężko wszystkich pomieścić. Nawet jak to wyjdzie 9 osób dorosłych + 2 dzieci to nie mam tyle krzeseł ;p u nas tylko dziadkowie + chrzestni i nasze rodzeństwo ale pokryje się to z chrzestnymi bo i ja i mąż mamy po jednym bracie w tym mój ma żonę a brat męża to kawaler bez partnerki :)

1ania1 niedograna założyła ten wątek a potem ktoś znalazł z innego wątku że zdjęcia z usg jej były z Internetu ściągnięte i w sumie nie wiadomo czy to moderator czy po prostu udawała że jest w ciąży czy dawała nie swoje zdjęcia... jak to wyszło to zniknęła.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy chrzciny 27.10, impreza w lokalu na 25 osób z czego 4 dzieci. Na imprezie przystawki, obiad, deser i tort. Rozważamy opcje podania wina bo to takie uroczyste. Sala ma swój hotel na górze i tam będę mieć pokój do dyspozycji żeby karmić. Po imprezie nie zapraszamy nikogo do domu bo i tak większość musi dojechać do domów 80-200km.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    drogo u nas takie chrzciny bo 135 zl od osoby dorosłej a u Ciebie?
    W wybranej przez nas restauracji wyjdzie 55 zł za obiad dwudaniowy + tort + kawa/herbata + 30 zł za zimną płytę, jeśli się zdecydujemy. Do tego napoje i alkohol wg zużycia.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:

1ania1 niedograna założyła ten wątek a potem ktoś znalazł z innego wątku że zdjęcia z usg jej były z Internetu ściągnięte i w sumie nie wiadomo czy to moderator czy po prostu udawała że jest w ciąży czy dawała nie swoje zdjęcia... jak to wyszło to zniknęła.

Aaaa już rozumiem ;) dziwne...

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    W wybranej przez nas restauracji wyjdzie 55 zł za obiad dwudaniowy + tort + kawa/herbata + 30 zł za zimną płytę, jeśli się zdecydujemy. Do tego napoje i alkohol wg zużycia.

U mnie obiad dwudaniowy, tort, jakieś ciasta, kawa/herbata i zimna płyta- 80 zł.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzciny pod koniec wrzesnia.
    W domu. Na ogrodzie. Gdy pogoda nie dopisze to pod zadaszeniem lub w domu. :)
    Pewnie z 15-20 osob sie znajdzie.. :)

Nie robimy wielkiej imprezy.

Catering z restauracji będzie nie mam czasu bawić się w gotowanie. :) i alkoholu brak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 14:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy najwcześniej na wiosnę. Poprzednio robiliśmy chrzciny w restauracji. Był obiad, przystawki, ciasto i wino. Siedzieliśmy chyba z 5 godzin. Na górze był hotel, więc miałam gdzie karmić i przebrać. Wynajęliśmy też fotografa, bo nie robiliśmy sesji noworodkowej, a tak zostali wszyscy zaproszeni do zdjęć. Wyszło pięknie, bo wszystko praktycznie w ogrodzie. Szczerze to bym w ogóle małej nie chrzcila, ale już nie chcę wchodzic w te tematy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie chrzcimy. Zostawiamy dzieciom możliwość świadomego wyboru jak dorosna :)

d'nusia lubi tę wiadomość

• ingelita Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    niedograna jesli to prawda, ze straciłas dziecko to bardzo mi przykro.
    No właśnie to mi przeszło przez myśl...

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawa rządzi się swoimi cenami ;) poniżej 100zl to nie znalazłam żadnej sali obok nas.

My zapraszamy tylko rodziców i rodzeństwo ;) rodzina męża jest spora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 15:35

justyna14 lubi tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy o chrzcinach piszecie a mój nawet się nie kwapi żeby wyjść na ten świat.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię już w ogóle nie chce spać w dzień, a jak już uśnie, to na mnie i nie pozwoli się odłożyć. Wieczorem ładnie zasypia po kąpaniu i butli, wczoraj spokojnie obejrzałam sobie M jak miłość. Antoś pospał prawie do 2, za to potem oczy jak guziki i ani myślał spać. Strasznie wymagający egzemplarz mi się trafił. Synuś mamusi.
    My chrzciny robimy albo w ostatni weekend września, albo w pierwszy października. Napewno robimy w sobotę, nie chcę chrzcić go na niedzielnej mszy, potem planujemy obiad w restauracji.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny planujemy dopiero w lutym zrobić. Ze względu na chrzestnych. Myślimy o obiedzie i deserze w restauracji, do tego jakieś wino i tyle. Ale najpierw musimy się do parafi zapisać :D

Smarujecie czymś fałdki na szyjce dziecka? Dzisiaj zauważyłam że mała ma tam zaczerwieniona skore, boje się żeby jej się nie odparzylo.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    My też już 2 używamy. Te pampersy 2 premium tez sie przyjlejaly i odparzyly jej pupe. Albo to jakas reakcja alergiczna :/ Teraz szukam jakis lepszych pieluch bio bo widocznie mi sie taki delikatny egzemplarz trafił. Ale z tego co pamiętam to za czasow dziewczyn pampersy byly lepsze. Teraz nasaczaja jakims świństwem.
    Znacie jakies dobre eko pieluchy?

U nas pampersy 2 się też przyklejały i zrobiły nam się odparzenia :/

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Leticia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja dziś spała od 10:25 przez 3,5 godziny :O obudziłam ją na karmienie, zjadła na śpiocha... i śpi do tej pory o.O Czyżby szykowała się na nocną balangę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 15:37

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Warszawa rządzi się swoimi cenami ;) poniżej 100zl to nie znalazłam żadnej sali obok nas.

My zapraszamy tylko rodziców i rodzeństwo ;) rodzina męża jest spora.
    No ja mieszkam 30 km od wawy i ceny wysokie niestety

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy między świętami a nowym rokiem. Też ze względu na chrzestnych.

Olek słabo śpi. Jedynie nocki jako tako. Oczy na zmęczone zaśnie i za chwilę pobudka. A myślałam że Pola to byl ten "gorszy" egzemplarz :D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    My chrzciny planujemy dopiero w lutym zrobić. Ze względu na chrzestnych. Myślimy o obiedzie i deserze w restauracji, do tego jakieś wino i tyle. Ale najpierw musimy się do parafi zapisać :D

Smarujecie czymś fałdki na szyjce dziecka? Dzisiaj zauważyłam że mała ma tam zaczerwieniona skore, boje się żeby jej się nie odparzylo.
    Przy Poli pudrem robiłam. I pod pachami też.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj spał w dzień tylko od 10 do 13 :( A tak ma 10 min zawiechy gdzie leży sam. Wyszłam na drugi spacer o 15 ale spał tylko jak jechałam a było tak gorąco że ja wymieklam i wróciłam więc się obudził. Już dzisiaj drugi raz strzelił kupę jak akurat zmienialam pieluche...

Chrzest uwazam nie definiuje religi dziecka. Sam sobie zdecyduje o bierzmowaniu, a chrzest i komunię niech przyjmie zawsze może przestać praktykować i znaleźć inne wyznanie jak je pozna, a w sumie taka nasza wiara żeby go w nią wprowadzić :) jak skończy mi3siac to spróbujemy pójść cała rodzina do kościoła na razie unikam że względu na dużą ilość ludzi no i ciężko wycelowac na mszę z drzemka :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja Emi znowu cały dzień śpi. Już trzeci raz w wozku spacer a w miedzy czasie w domu. To juz wiem co robimy w nocy :D Jakies filmy sobie poszukam tyle godzin mnie czeka :D

Mi też strzeliła kupą prosto na moją kołdrę i teraz sie pierze. Córa u fryzjera obcina swoje do pasa włosy :O

‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ