X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssssa, Eilleen, jak Wam idzie?

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish ja podaje vigantol ale właśnie przeczytałam że objawy niepożądane to problemy jelitowe. Właśnie wczoraj znów zaczęła nam się cały dzień wić z bólu i jej się w brzuszku coś przelewało. Kurczę już sama nie wiem z tą witaminą.

Odnośnie śpiworka to moja już w nim śpi w nocy, tez się odkopywała i spała niespokojnie. Od kiedy w nim śpi jest lepiej, poza tym ja śpiąc w tym samym pomieszczeniu śpię w koszuli nocnej i z chęcią się owijam kołdra wiec nie będę jej owijać tylko pieluszka ;) W ciągu dnia śpi okryta pieluszka bo zawsze ja mogę poprawić a poza tym jest jednak cieplej niż w nocy.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Nesssssa, Eilleen, jak Wam idzie?
    Na ostatnim ktg jakieś skurcze były ale mało. Mam nadzieję że podłączą mi oxy. W sumie to nie mają co czekać. A tak to nic. Lezalysmy w 4 na sali ale jedna po drugiej dawce oxy dostała skurczy i zabrali ja o 20 na porodowke a o 22 już urodziła.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody dziś daje popalić. Pół nocy nieprxesoane. Głodomór. I co chwilę kupy i jeść i tak wkoło.

Mąż mnie zdenerwował. Bo przed chwilą wyniósł sie do salonu spać bo się wyspać nie może a do pracy wstaje. Pola też dziś wstała i musiał ją usypiać i mały ryczał.
    No ale ja też nie śpię i jestem niewyspana i muszę cały dzień się ta dwójka zajmować i dom ogarniac. Ja nie mam możliwości sobie pójść do salonu i się wyspać...

Dziś kolejna wizyta położnej.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek jak jadł mniej a częściej to nie ulewal. Teraz jak większe porcję zjada to ulewa. Pola ulewala do pol roku.

Olek w 3 tygodnie przybrał nieco ponad 1kg :)

Najgorzej to jego spanie w dzień. Co odłożę to za chwilę się budzi... Wezmę na ręce śpi. Śpi twardo. Odkładam i znowu słyszę że nie spi. I tak wkoło... A plecy to mnie tak napierniczaja od niego że wczoraj to już prawie płakałam z bólu i wzięłam paracetamol...

justyna14 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    U nas wlasnie podłożony jest podkład do przewijania i zużywamy dużo tetry, bo aż mokra jest. Liczę, że to tylko niedojrzałość układu pokarmowego i przejdzie niedługo. Jeszcze mąż martwi się o mnie, bo nacięcie jeszcze boli, czasami dość mocno, a szwy położna dzisiaj zdjęła.
    Mnie do dziś pobolewa nacięcie. Strasznie wrażliwe tam mam jeszcze wszystko. Po Poli szybciej doszło do siebie tam wszystko a teraz dłużej się goi...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co skurcze się wyciszyly. Dzisiaj prawdopodobnie oxy od rana będzie. Jestem wykończona. Wczoraj te bóle. W nocy co 2 godziny sprawdzanie tętna. Sąsiadka chrapie. Mam po dziurki w nosie już. Oby dzisiaj się już urodziła mala. Jakkolwiek.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    U mnie póki co skurcze się wyciszyly. Dzisiaj prawdopodobnie oxy od rana będzie. Jestem wykończona. Wczoraj te bóle. W nocy co 2 godziny sprawdzanie tętna. Sąsiadka chrapie. Mam po dziurki w nosie już. Oby dzisiaj się już urodziła mala. Jakkolwiek.
    Powodzenia

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssssa, Eilleen, powodzenia! :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy juvit d3 baby, i dobrze to znosi :) A w szpitalu mówili że musimy podawać jak jest na kp bo nie ma w moim mleku witaminy D.
    Co do probityku to drugi dzień jesteśmy na tym loggic+ i lepiej mu te kupy ida niż po dicoflorze ale tam mi kapały te kropelki tak beznadziejnie że może za mało dostawał. I był gęsty i strasznie wyciągał po nich język.

Qumish pewnie kadry poszły na rękę jak pisałam, żeby Ci nie blokować pieniędzy ale w przypadku kontroli z zusu musieli by się grubo tłumaczyć.
    U mnie szpital wyznacza termin odbioru aktu, w zasadzie od razu po porodzie dostaje się kartkę z data, godzina i pokojem do którego trzeba podejść. Mąż ja dostał zanim ja wyszłam z sali operacyjnej. I tam od ręki dają akt 2szt. PESEL i informacje o meldunku :) tak jest u mnie w urzędzie być może w innych miastach trzeba podejść do okienka i odstac swoje w kolejce.
    Położna była u nas 2x jak jeszcze nie mieliśmy peselu i donieslismy go dopiero na wizytę u pediatry pierwsza.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    U mnie też nic. Zupełnie nic. Mam nadzieję na to oxy. Bo bez tego to samo się nie ruszy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nieprzespana noc. Wczoraj spala cały dzień to się obudzila o 1 w nocy wyspana. Jesc kupa i jakos zasnela. Do 3. I tak steka i kweka cycek kupa siku do teraz. A teraz to ja już nusze wychodzic. Dzisiaj nie dam jej spać po poludniu.

U mas zimno. W nocy 10 stopni, teraz 15.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś nocka dobra, nad ranem ciut pojękiwał na kupkę więc go na brzuszek położyłam i spał do 7 :) cycek był w nocy 3 razy raz pielucha do zmiany i śpimy :)

Dzieci drugi dzień w przedszolu, dziś oboje płąkali przy rozstaniu :/ moje hormony ledwo to znoszą.

A Antoś nakarmiony i śpi w wózku.

7w3d 💔
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyli mi jednak ten cewnik /balonik. Lekarz stwierdził że to dla mnie będzie lepsze. Bo nie mam rozwarcia.

Marta..a, ingelita, pumka1990 lubią tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dacie radę, macie uparte dzieciaczki, ale jak je zobaczycie to zapomnicie o wszystkim :)
    Ja dzwonilam do położnej, bo ból nie do wytrzymania się robił. Najbardziej się boje, że coś po tym zdjecii szwów jest nie tak, ale położna mówiła że rozejście aię szycia nie będzie bolało, pewnie mam jakiś szew w środku.
    Filip w nocy śpi jak suseł, zasnął po 21 i spał do 2 w nocy (ja go obudziłam, a w trakcie budzenia zrobił kupę, więc zadanie ułatwione było), później 4 i 7 rano. Nawet jak się budzi to nie płacze, tylko stęka, boje się że którejś nocy mnie nie obudzi.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Dziewczyny dacie radę, macie uparte dzieciaczki, ale jak je zobaczycie to zapomnicie o wszystkim :)
    Ja dzwonilam do położnej, bo ból nie do wytrzymania się robił. Najbardziej się boje, że coś po tym zdjecii szwów jest nie tak, ale położna mówiła że rozejście aię szycia nie będzie bolało, pewnie mam jakiś szew w środku.
    Filip w nocy śpi jak suseł, zasnął po 21 i spał do 2 w nocy (ja go obudziłam, a w trakcie budzenia zrobił kupę, więc zadanie ułatwione było), później 4 i 7 rano. Nawet jak się budzi to nie płacze, tylko stęka, boje się że którejś nocy mnie nie obudzi.
    ja miałam taki ból własnie jak piszesz, że ledwo chodziłam, nie mogłam siedzieć, przy zmianie pozycji na leżąco bolało. Przeszło z dnia na dzień jak szew się rozpuścił, zaraz po pierwszym tygodniu po porodzie. Ale bolało okropnie. Brałam apapy ale dużo nie pomagały.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Założyli mi jednak ten cewnik /balonik. Lekarz stwierdził że to dla mnie będzie lepsze. Bo nie mam rozwarcia.
    kciuki za jakieś postępy i szybkiego porodu :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah i Antoś już świadomie się uśmiecha :) podchodze mówie do niego z uśmiechem i odpowiada uśmiechem :)

Eilleen, belladonna, Kasiaja, misia-kasia, nesssssa, pumka1990 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Młody dziś daje popalić. Pół nocy nieprxesoane. Głodomór. I co chwilę kupy i jeść i tak wkoło.

Mąż mnie zdenerwował. Bo przed chwilą wyniósł sie do salonu spać bo się wyspać nie może a do pracy wstaje. Pola też dziś wstała i musiał ją usypiać i mały ryczał.
    No ale ja też nie śpię i jestem niewyspana i muszę cały dzień się ta dwójka zajmować i dom ogarniac. Ja nie mam możliwości sobie pójść do salonu i się wyspać...

Dziś kolejna wizyta położnej.

Hehe jakbym mojego męża widziała. Prosiłam by w weekend z soboty na niedzielę zajal się mała w nocy jedną noc dla mnie jest na butli. Robił to tak nieporadnie że sama musiałam wstać bo w tym ryku spać się nie dało.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0da50c485f1f.jpg

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ