Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na jutro umówiłam się CDL, niestety muszę jechać do tej poradni, bo mieszkam daleko i żadna z pań nie miała jak przyjechać do mnie. Mam nadzieję, że mi pomogą z tym zastojem i ogólnie doradzą w kilku kwestiach związanych z karmieniem. Jeśli to już nic nie da, to trzeba będzie chyba zakończyć kp czego nie chcę.
-
Misia-Kasia, jestem właśnie na etapie poszukiwania i wypytywania koleżanek
Jak zdobędę jakieś fajne kontakty, to Ci wyślę.
Są warsztaty w szpitalu Św. Zofii, ale ja bym chyba jednak wolała indywidualnie i w domumisia-kasia, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Odnośnie chust, to mnie polecono chustę elastyczną, bo będziemy się przesiadać na nosidło ergonomiczne, moją kochaną tulę
Mam do niej wkładkę od 3,5 kg niby, ale w chuście młoda jest spokojniejsza. Mam jednak trochę problemu z naciągnięciem tej chusty. Jak myślę, że jest super, to po jakimś czasie młoda mi zjeżdża trochę. Albo brak siły albo wprawy. Może tkane łatwiej się naciągają.
-
Eilleen wrote:Nesssssa - jak tam?
Bóle straszne już. Ale położną mówi że jak plecy i podbrzusze to jeszcze nie to. Może do rana się rozkręcić. Czekam na wieczorne ktg. Nie wiem jak mogłam wybrać szpital bez opcji znieczulenia. Chyba mnie powalilo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 18:16
-
Była położna, kazała zmienić tą witaminę d na zwykła w kapsułkach. Poleciła kropelki deliac, kłaść na brzuszku i odbijać. Jak położyła małego na brzuszku to w ciągu 10 minut zrobił kupkę ;)ile u Was spotkań z położna, bo mi mówiła, że przewidziane jest 6Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
justa1509 wrote:Mam jeszcze pytanie do was odnośnie bioderek. U nas z uporem maniaka zaleca się wkładać jeszcze grubo złożoną pieluchę tetrową, czyli szeroko pieluchować. Każde dziecko ma u nas ma tez niestabilny staw biodrowy, bez wyjątków.
-
justa1509 wrote:Mam jeszcze pytanie do was odnośnie bioderek. U nas z uporem maniaka zaleca się wkładać jeszcze grubo złożoną pieluchę tetrową, czyli szeroko pieluchować. Każde dziecko ma u nas ma tez niestabilny staw biodrowy, bez wyjątków.
Też muszę mojemu małemu wkładać dodatkowo pieluchę tetrową. Przynajmniej do tego USG bioderek. -
nick nieaktualny
-
6 spotkań na NFZ jest ale nam doradzila żeby ich nie wykorzystywać teraz tylko ona w ramach tych wizyt pomoże jak coś się bedzie działo, a jak na razie młody bez zarzutów.
Co do bioderek to nam pediatra powiedziała że usg dobrze zrobić między 6 a 12 tygodniem a nie do 6 bo lepiej już widać wszystko6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U nas jeszcze zaczęło się ulewanie... I to bardzo dużo. Mam wrażenie ze Filip się przejada, bo chce ssać cały czas i ciągle pije... Przez to boje się, że jest ciągle głodny
a ulewanie z tego co czytałam jest jednym z objawów przejedzenia. Już nie nadążamy z przebieraniem, bo czasami nie zdaże go złapać do odbicia i juz z buzi się leje.
-
nesssssa wrote:Bóle straszne już. Ale położną mówi że jak plecy i podbrzusze to jeszcze nie to. Może do rana się rozkręcić. Czekam na wieczorne ktg. Nie wiem jak mogłam wybrać szpital bez opcji znieczulenia. Chyba mnie powalilo.