X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    https://mamaginekolog.pl/dieta-okresie-karmienia-piersia/ Polecam przeczytać :)

Niby nie ma diety. :D :D
    Ale jak wypilam sok pomaranczowy a Hania wyla z bolu przez kilka godzin to uwierz ze idzie zmienić zdanie.. ;) ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tymi pestkowymi owocami??? Matka też mi tak gada.

Matki karmią na całym świecie a dieta matki karmiacej tylko chyba w polsce.

• Leticia Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za rady w kwestii córy, jakoś tak raźniej jak wiem, że nie jest w tym zachowaniu jakimś odmieńcem ;)
    U nas etap bicia już był w okolicach 15 miesiąca i miałam nadzieję, że to już za nami. Teraz jest gorzej, bo bije mocniej i bardziej z zaskoczenia :/ Dzisiaj babcia ją do siebie wzięła, jestem tylko z Ewą, więc odpoczywam fizycznie i psychicznie. Byłam na zakupach, ogarnę pranie i obiad, bo jutro będę musiała warować przy dziewczynach...

My pieluchy do tej pory używaliśmy w rozmiarze "0", bo 1 były za duże :O Nie wiem, czy te moje dziewuchy mają takie małe dupki, ale dopiero przy 3,5 kg przeszliśmy u Ewy na pampersy "1". Zużywa dużo, więc szukam tańszych alternatyw - na pierwszy ogień poszły Lidlaki i niestety wyleciało nogawką :P

My położną mamy tu zaskakująco fajną :) Pomimo niemłodego wieku, jest bardzo na czasie z wiedzą (nie kazała katować się dietą ani poić dziecka ziołami jak poprzednia), sporo się od niej dowiedziałam, no i jest bardzo zaangażowana. Zapamiętała kiedy Ewa miała kontrolę w szpitalu i zadzwoniła podpytać jak wyszły badania. Szacun :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    O co chodzi z tymi pestkowymi owocami??? Matka też mi tak gada.

Matki karmią na całym świecie a dieta matki karmiacej tylko chyba w polsce.

Bo pestki zatykają kanaliki mlekowe :D Serio, słyszałam coś takiego :D

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Bo pestki zatykają kanaliki mlekowe :D Serio, słyszałam coś takiego :D

O kurde :D To następnym razem pestke zostawie zjem sam owoc :D

d'nusia, Eilleen, PLPaulina, ingelita, pumka1990 lubią tę wiadomość

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tymi probiotykami Dicoflor i inne, same to stosujecie czy lekarz albo położna zlecila? Mój babel ma ewidentnie jakieś problemy brzuszkowe bo mniej kupek robi, pręży się przy jedzeniu i wzbudza go to wszystko, ale nie wiem czy mogę sama coś takiego podać czy mam czekać do wizyty położnej lub tej u pediatry. Położna jak na złość nie dzwoni żeby się umówić, niby ma trzy dni na to, ale lepiej bym się czuła jakby przyszła i mogłabym ja popytać.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eileen co u Ciebie. Ja z tym balonikiem dostałam takich boli teraz że nie chce wiedzieć jak boli poród. Łapią mnie co chwilę aż dysze.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna zleciła dicoflor bo powiedziałam że robi płynne kupy, a wczoraj w aptece kupiłam loggic+ bo ma pipete do podawania a dicoflorem się męczyłam strasznie.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Eileen co u Ciebie. Ja z tym balonikiem dostałam takich boli teraz że nie chce wiedzieć jak boli poród. Łapią mnie co chwilę aż dysze.
    Może rodzi :) najważniejsze żeby balonik zadziałał i nie myśl jak boli poród. Jakoś jak dowiedziałam się ze Filip ma ponad 4kg, to bylam w takim amoku, że nje myślałam jak go urodze. Gdybym zaczela to chyba wpadłabym w panikę :p
    U mnie oddział też był mały, w dodatku korytarz nie miał okien bo był środkiem puszczony, a pech chciał że robić na szydełku i czytać moglam tylko siedzac :p
    A czemu mi tak zabroniła jeść... Nie wiem. Obecnie jem wszystko co chce, ograniczam czekolade, cytrusy, orzeszki. Ale katować się nie będę, bo z czegoś muszę mieć siły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 12:58

nesssssa lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow wrzaski z porodowki w gratisie ;)

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja sobie już w szpitalu popierniczam z balonikiem. Ale nuda...Chyba tu skonam. Jutro oksytocyna. Oddział taki mały że nawet nie mam gdzie chodzić hehe.
    Mi balonika założyć nie mogą bo szyjka zamknięta i ma 2 cm. Nie wiem gdzie ta moja lekarka widziała rozwarcie. Ale lekarz był przed chwilą się pytać czy zgodzę się na oksytocyne. No pewnie że tak ;-) jest szansa że wtedy mi to szyjkę przygotuje.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak to jest bo u mnie raczej nie było rozwarcia. A założyli.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja maruda dziś nie schodzi ze mnie. Zaraz skończy się pranie i zastanawiam się jak ja te jego ciuszki z nim rozwieszę. Kupiłam chustę ale przesadziłam z rozmiarem, nie mogę jej zamotać a póki co to tylko wiązanie kangurek wchodzi w grę, chyba zaniosę do teściowej, niech mi skróci.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja nie wiem jak to jest bo u mnie raczej nie było rozwarcia. A założyli.
    To cholera wie. U mnie lekarz tak bardzo chciał się upewnić czy mam rozwarcie że założył mi jakieś ustrojstwo że błagałam żeby skończył badanie. Jak przyszedł teraz się pytać o tą oxy to powiedział że na to się zgadzam ale drugi raz na to badanie już nie. Ja już drugie ktg zaliczam.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do.mnie ma przyjść kobietka uczyc motac chusty i ma też jakieś przynieść żeby dopasować jakaś do nas. Nie chciałam kupować w ciemno bo jest ich za dużo :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w chuście da radę wykonywać domowe obowiązki? Wstawić pranie, odkurzyć, schylać się? Nie wypadnie mi dziecko górą? ;)
    Ja tej chusty nie potrzebuję (póki co) na wyjścia z domu, tylko do ochrony dziecia przed starszą siostrą.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    To cholera wie. U mnie lekarz tak bardzo chciał się upewnić czy mam rozwarcie że założył mi jakieś ustrojstwo że błagałam żeby skończył badanie.

Ciekawe co to było? Mi normalnie rękami sprawdzali rozwarcie i szyjkę i to nie bolało.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka która kończyła kurs i jest doradcą chustowym twierdzi że dziecko nie wypadnie. Wydaje mi się że na początku taka obawa jest normalna. Ważne żeby wszystko porządnie podociągac. Ja akurat mam z tym problem, słabe ręce mam, ale pracuję nad tym bo mój klocek coraz cięższy.

Zamówiłam większą chustę bo mąż też chce nosić, ale mimo wszystko jest za długa. Moja to taki zwykły bawełniany pasiak, ale jak ktoś się wkręci w to chustowanie, to naprawdę można kupić piękne chusty za niemałe pieniądze.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ciekawe co to było? Mi normalnie rękami sprawdzali rozwarcie i szyjkę i to nie bolało.
    Metalowe coś. Najpierw badał normalnie i czułam po prostu dyskomfort. A później czymś metalowym. Nie pamiętam jak to się nazywa.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Trzymam kciuki żeby się rozkręciło u ciebie. A wtedy zostanę sama. Zamkne listę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ