X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz ta niedograna jest na majowkach 2019 :p Tak przypadkowo skojarzyłam :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziś miałam średnią noc, ale to ze względu na starszą. Młodsza jadła o 23 (sama ją budziłam jak się kładłam), a potem o 3:30 dopiero, bo ją siostra histerią obudziła. Wymyśliła, że będzie spała z nami i to mi nawet nie przeszkadzało, ale przytachała 3 lalki i wpadła w szał jak jej jedną przełożyłam :/
    Jest mega ciężko, ma coraz głupsze pomysły. Wykorzystuje chwile jak karmię Ewę i np. dziś wyciągnęła nóż z szuflady w kuchni i zaczęła nim kroić ścianę w przedpokoju... Żegnaj kaucjo za mieszkanie.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:

właśnie chciałam napisać, że pewnie zaraz zajdzie w kolejną nibyciążę ;) i zaciera ślady

Katy lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodze. Trzymajcie kciuki żeby szybko i samo poszło. Ruszyło bez oxy.

Leticia, justyna14, Eilleen, e_mii, justa1509, Marta..a, belladonna, d'nusia, Kasiaja, Ania241188, misia-kasia, kozalia, PLPaulina, ingelita, Dooti, marcela123, gosia.kak, pumka1990, Patti_MG lubią tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:

Omg po co to znowu udawac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia ja to mam ciarki z przerażenia jak czytam co twoja starsza wyprawia :O

• Katy Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie to ktos kto ma bardzo nudne zycie...Ta laska co na kwietniowkach dodawala nie swoje zdjęcia tez ostatecznie wpisala siebie jako aniolkowa mame i potem usunęła konto :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się składa, że nie należę do majowych mamusiek. Test negatywny, ale obgadywać sobie możecie jak wam to umili życie.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli zostałam tylko ja jako nierozpakowana.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna jesli to prawda, ze straciłas dziecko to bardzo mi przykro.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa powodzenia!!

Dziewczyny, zaczynam ogarniać chrzciny. Nie chce tu poruszać tematów światopoglądowych, bo to indywidualna sprawa. Ale doradźcie proszę w kwestii samej imprezy. Planuje obiad w restauracji na 15 osób, potem tort, kawa, herbata. I nie wiem, czy na dalszą część imprezy zostać w restauracji - na zimną płytę, czy nie lepiej przenieść imprezę do domu, tam będę czuła się swobodniej , jakby Ola marudziła, albo była już zmęczona przebywaniem w obcym miejscu. I nie wiem co z alkoholem. Kiedyś chrzest był zakrapianą imprezą, ale mam wrażenie że czasy się zmieniły. Planowaliście już coś, albo byłyście ostatnio na jakimś chrzcie?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Nesssa powodzenia!!

Dziewczyny, zaczynam ogarniać chrzciny. Nie chce tu poruszać tematów światopoglądowych, bo to indywidualna sprawa. Ale doradźcie proszę w kwestii samej imprezy. Planuje obiad w restauracji na 15 osób, potem tort, kawa, herbata. I nie wiem, czy na dalszą część imprezy zostać w restauracji - na zimną płytę, czy nie lepiej przenieść imprezę do domu, tam będę czuła się swobodniej , jakby Ola marudziła, albo była już zmęczona przebywaniem w obcym miejscu. I nie wiem co z alkoholem. Kiedyś chrzest był zakrapianą imprezą, ale mam wrażenie że czasy się zmieniły. Planowaliście już coś, albo byłyście ostatnio na jakimś chrzcie?
    my już zaplanowaliśmy na 14.10.18 chrzest. U nas będzie ok 30 osób dorosłych plus 7 dzieci z czego dwoje maluszów. Całość robimy na wynajętej sali tam obiad przystawki lody tort i na koniec barszczyk plus cos. Dokładne menu przed imperzą ustalimy. Całość imperzy tam, nie prznosimy sie. Impereza z wódką.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Widziałyście?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0da50c485f1f.jpg
    teraz już nie ma nic :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    my już zaplanowaliśmy na 14.10.18 chrzest. U nas będzie ok 30 osób dorosłych plus 7 dzieci z czego dwoje maluszów. Całość robimy na wynajętej sali tam obiad przystawki lody tort i na koniec barszczyk plus cos. Dokładne menu przed imperzą ustalimy. Całość imperzy tam, nie prznosimy sie. Impereza z wódką.
    O, to mamy ten sam termin :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    O, to mamy ten sam termin :)
    drogo u nas takie chrzciny bo 135 zl od osoby dorosłej a u Ciebie?

7w3d 💔
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy chrzciny 29.09, samo przyjęcie w restauracji na ok. 20 osób raczej z alkoholem jak ktoś będzie miał ochotę to czemu z kulturą się nie napić ;)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tą niedograną? Wyjaśni mi ktoś?

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    O co chodzi z tą niedograną? Wyjaśni mi ktoś?
    podawała mylne informacje, zdjęcia wstawiała z neta. na 99% troll

7w3d 💔
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u doradcy. Nareszcie ktoś pokazał mi jak karmić, jak fajnie przystawić, jak karmić piersią z zastojem. Jakaś nadzieja we mnie wstąpiła, że będzie lepiej tylko trzeba przetrwać gorsze dni. Nie żałuję ani złotówki wydanej na tą wizytę. Mały waży 4700 i Pani stwierdziła, że w ogóle nie ma potrzeby dokarmiania tak jak kazali w przychodni.

justyna14, Marta..a, kozalia, PLPaulina, d'nusia, ingelita, e_mii, Eilleen, Leticia, pumka1990, Patti_MG lubią tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Ja po wizycie u doradcy. Nareszcie ktoś pokazał mi jak karmić, jak fajnie przystawić, jak karmić piersią z zastojem. Jakaś nadzieja we mnie wstąpiła, że będzie lepiej tylko trzeba przetrwać gorsze dni. Nie żałuję ani złotówki wydanej na tą wizytę. Mały waży 4700 i Pani stwierdziła, że w ogóle nie ma potrzeby dokarmiania tak jak kazali w przychodni.
    to super! na dobrego doradce trafiłaś.

7w3d 💔
‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ