Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania, jeśli jest łagodny trądzik to tylko wodą albo solą fizjologiczną. Moja tez ma pare krostek ale nie powiększa się to wiec stosuje to co napisałam.
Umówiłam się na konsultacje z chustonoszenia we wtorek, jak już będę po to się pochwalei dam znać czy polecam
Eilleen, powiem Ci że ja się nie mogłam doczekać porodu ale tak z perspektywy czasu jakby mała posiedziała jeszcze te pare dni to bym się nie obraziłaciesz się tą ostatnią chwila bo to że się urodzi to pewne, kwestia kilku godzin/dni
-
Ja też mam szkolenie z chusty w poniedziałek (Misia-Kasia - pisałam do Ciebie na priv w sprawie namiarów
). Bardzo na to liczę, bo mi rąk brakuje
Eileen, ostatnia prosta, jeszcze tylko chwilka! Jesteśmy wszystkie z Tobą!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 09:48
-
nick nieaktualny
-
misia-kasia wrote:Ania, jeśli jest łagodny trądzik to tylko wodą albo solą fizjologiczną. Moja tez ma pare krostek ale nie powiększa się to wiec stosuje to co napisałam.
Mój mały też ma niewielki trądzik, pozostaje przemywać i cierpliwie czekać aż minie -
nesssssa wrote:Wychodzimy ze szpitala
Co polecicie na bolace sutki? Ja mam malutko mleka A mała lubi ssać. Muszę ją trochę dokarmiac aż się rozkręci. Laktatorem się wspomagać?nesssssa lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Na krostki dostałam maść z cynkiem taka robiona w aptece z naturalnych składników. Na razie wykluczam alergie więc jeszcze nie stosowałam, bo nie wiadomo czy to trądzik czy alergia. Więc zaczęliśmy od wykluczania np debridatu który ma smak pomarańczowy, spróbujemy zmienić mleko a potem sięgniemy po maść.
-
Pij femaltiker 2 razy dziennie rano i wieczór, herbatkę bocianek tez możesz i spokojnie podchodzić do karmienia bo sama na sobie się przekonałam ze wszystko siedzi u nas w głowie i jak najwięcej przystawiaj dziecko to świetnie pobudza laktacje. Przeczytaj sobie na mama ginekolog fajny artykuł na temat stymulacji i rozkrecania laktacji.
nesssssa, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Nesssa dla mnie rewelacyjny jest Maltan. Po trzech dniach smarowania, a po smarowanie wietrzenia ładnie się zagoiły i już nigdy nie bolały, nawet pół maści nie zużyłam. Przy Antku tak samo, szkoda że tamta mi straciła ważność bo teraz drugą prawie całą wywalę.
U nas oddział zakaźnynajpierw Antek z katarem, a od wczoraj przeszło na Zuzkę. Nie muszę pisać jaka noc za nami
tylko trzymanie jej w pionie daje ulgę i może oddychać. Psikam jej spray NoseFrida i smaruje Aromactiv ale to wszystko o dupę rozbić. W środku nocy buczałam nebulizatorem, nie miałam pewności czy mogę zrobić jej inhalacje Ectodose ale tonący brzytwy się chwyta i zrobiłam rozcieńczając solą fizjologiczną. Troszkę pomogło i dwie godzinki udało się pospać. Nie mam doświadczenia z katarem w tak wczesnym wieku, nie wiem jak jeszcze mogę jej pomóc
nesssssa lubi tę wiadomość
[/url]
-
Kasiu ja stosuję sól fizjologiczna do psikania do noska i odciagam katarkiem i daje radę na kilka godzin. Hania ma od kilku dni była niespokojna i ma niestety takie długie białe gilki a nie wodę. Już kilka dni było dobrze i znowu muszę jej oczyszczać nos bo charcze przy oddechu.
Do tego szyjka nam się odparzyla, mała nie daje dojść żeby dokładnie wytrzeć falki skóry i teraz jest walka o każdy zakamarek -
Ja na sutki smarowałam lanoliną lansinoh i szybko się zagoiło.
Leticia dzięki za wiadomość, muszę ją odebrać na laptopie bo w telefonie nie chce mi się cała pokazaća obecnie jesteśmy na spacerze
Zołza u nas tez są właśnie czasem takie białe długie gile, a nie woda. U nas charczy czasami i po oczyszczeniu wiec nie wiem czy to od tych gili. Zastanawiam się czy te gile nie są przeciwskazaniem do szczepień.