X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eileen czekamy z niecierpliwością. Trzymaj sie juz niedlugo, dzisiaj albo max jutro będzie Olek na świecie tulic sie do mamy :)

I nas dzisiaj 3 pobudki w nocy. Ledwo sie zebralam rano do szkoly z dzieckiem.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym potraktować pojawiający się trądzik? Przemywam jak narazie wodą przegotowaną.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Czym potraktować pojawiający się trądzik? Przemywam jak narazie wodą przegotowaną.

Niczym więcej.. ;)

Zadnych preparatów na trądzik. :) minie samo.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dzisiaj oxy nie zadziała i będzie wszystko dobrze z dzieckiem to mam nadzieję że drugi raz oxy spróbują w niedzielę. Na cesarke jeszcze się nie zgodzę tak od razu. Dopiero po drugiej próbie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, jeśli jest łagodny trądzik to tylko wodą albo solą fizjologiczną. Moja tez ma pare krostek ale nie powiększa się to wiec stosuje to co napisałam.

Umówiłam się na konsultacje z chustonoszenia we wtorek, jak już będę po to się pochwale ;) i dam znać czy polecam

Eilleen, powiem Ci że ja się nie mogłam doczekać porodu ale tak z perspektywy czasu jakby mała posiedziała jeszcze te pare dni to bym się nie obraziła ;) ciesz się tą ostatnią chwila bo to że się urodzi to pewne, kwestia kilku godzin/dni :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen masz nasze wsparcie, wiem że jest ciężko, tym bardziej ze tu już tematy dzieciowe.
    Jesteś bardzo dobrą mamą, że aż maluszek nie chce wyjść :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam szkolenie z chusty w poniedziałek (Misia-Kasia - pisałam do Ciebie na priv w sprawie namiarów ;) ). Bardzo na to liczę, bo mi rąk brakuje ;)

Eileen, ostatnia prosta, jeszcze tylko chwilka! Jesteśmy wszystkie z Tobą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 09:48

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle o chuscie. Czekam az sąsiadka wroci z urlopu i bede cos probowac.
    :)

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Ania, jeśli jest łagodny trądzik to tylko wodą albo solą fizjologiczną. Moja tez ma pare krostek ale nie powiększa się to wiec stosuje to co napisałam.

Mój mały też ma niewielki trądzik, pozostaje przemywać i cierpliwie czekać aż minie ;)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chce zacząć probować z chustą, bo czasami musze posprzątać, a nie zawsze mam jak

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy ze szpitala :)
    Co polecicie na bolace sutki? Ja mam malutko mleka A mała lubi ssać. Muszę ją trochę dokarmiac aż się rozkręci. Laktatorem się wspomagać?

misia-kasia lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Wychodzimy ze szpitala :)
    Co polecicie na bolace sutki? Ja mam malutko mleka A mała lubi ssać. Muszę ją trochę dokarmiac aż się rozkręci. Laktatorem się wspomagać?
    Ja używałam maltan po każdym karmieniu i w 3 tygodnie sutki się przyzwyczaiły, ran nie miałam ale trzy godnie bolało.

nesssssa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na krostki dostałam maść z cynkiem taka robiona w aptece z naturalnych składników. Na razie wykluczam alergie więc jeszcze nie stosowałam, bo nie wiadomo czy to trądzik czy alergia. Więc zaczęliśmy od wykluczania np debridatu który ma smak pomarańczowy, spróbujemy zmienić mleko a potem sięgniemy po maść.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pij femaltiker 2 razy dziennie rano i wieczór, herbatkę bocianek tez możesz i spokojnie podchodzić do karmienia bo sama na sobie się przekonałam ze wszystko siedzi u nas w głowie i jak najwięcej przystawiaj dziecko to świetnie pobudza laktacje. Przeczytaj sobie na mama ginekolog fajny artykuł na temat stymulacji i rozkrecania laktacji.

nesssssa, pumka1990 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa dla mnie rewelacyjny jest Maltan. Po trzech dniach smarowania, a po smarowanie wietrzenia ładnie się zagoiły i już nigdy nie bolały, nawet pół maści nie zużyłam. Przy Antku tak samo, szkoda że tamta mi straciła ważność bo teraz drugą prawie całą wywalę.
    U nas oddział zakaźny :-( najpierw Antek z katarem, a od wczoraj przeszło na Zuzkę. Nie muszę pisać jaka noc za nami :-S tylko trzymanie jej w pionie daje ulgę i może oddychać. Psikam jej spray NoseFrida i smaruje Aromactiv ale to wszystko o dupę rozbić. W środku nocy buczałam nebulizatorem, nie miałam pewności czy mogę zrobić jej inhalacje Ectodose ale tonący brzytwy się chwyta i zrobiłam rozcieńczając solą fizjologiczną. Troszkę pomogło i dwie godzinki udało się pospać. Nie mam doświadczenia z katarem w tak wczesnym wieku, nie wiem jak jeszcze mogę jej pomóc :-(

nesssssa lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też używałam Maltan, ale mojemu rozwalonemu skutków nie pomógł, teraz kupiłam kompresy Multi Mam i daję dwa na dzień po pół godziny, widzę już poprawę.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w szpitalu jak bolały brodawki w pierwszych dniach to smarowalam swoim mlekiem, przeszło i teraz nic nie boli przy karmieniu.

nesssssa, justa8902, pumka1990 lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja stosuję sól fizjologiczna do psikania do noska i odciagam katarkiem i daje radę na kilka godzin. Hania ma od kilku dni była niespokojna i ma niestety takie długie białe gilki a nie wodę. Już kilka dni było dobrze i znowu muszę jej oczyszczać nos bo charcze przy oddechu.
    Do tego szyjka nam się odparzyla, mała nie daje dojść żeby dokładnie wytrzeć falki skóry i teraz jest walka o każdy zakamarek :-(

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu smarowałam alantanem i miałam próbkę maltanu. Pomogło. Warto tez zwrócić uwage czy dobrze jest dziecko przystawione.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na sutki smarowałam lanoliną lansinoh i szybko się zagoiło.

Leticia dzięki za wiadomość, muszę ją odebrać na laptopie bo w telefonie nie chce mi się cała pokazać ;) a obecnie jesteśmy na spacerze :)

Zołza u nas tez są właśnie czasem takie białe długie gile, a nie woda. U nas charczy czasami i po oczyszczeniu wiec nie wiem czy to od tych gili. Zastanawiam się czy te gile nie są przeciwskazaniem do szczepień.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ