Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie tez już coś dziś strzeliło, nocki i do południa jest super a później się zaczyna. Codziennie to samo, nie mogę wyjść z sypialni bo albo karmie albo przewijam albo lulam bezsensownie bo i tak nie śpi. Na chwile mnie mąż zastapił mimo ze pracuje a ja odetchnęłam 10min. Jak mi emocje opadły to i ona spokojnie zjada i usnęła potem w 2min. Nie udało mi się tylko odbić, oby nie ulała. Ehh musiałam się wygadać
-
Moja też tak charczy wiec jak wszystkie dzieci tak robią to to chyba normalne.
Jaka ja jestem sfiksowana, cały czas boje się o małą, wszystko mnie martwi, że jej jeszcze pępek nie odpadł, że brzuszek ją boli, że mało przybiera, i ciągle znajduje nowe problemy... Jak nie odbije to siedze nad nią godzine i czatuje czy nie ulewa i czy sie nie dławi. Od leżenia na boku ( tak ją kłade bo boje sie że sie zadławi) boje sie że będzie mieć nierówną główke... Tez sie tak o wszystko boicie?17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Lavendova wrote:A moje dziecko chyba woli pić z butelki niż cycka bo z cycka za szybko leci i się zachlystuje! Matko bosko z tym kp to można sfiksowac.
D'nusia ja kiedyś karmilam enfamilem ale po porownanii skladow mleka to juz bym tego nie dawala bo ma dosc slaby sklad i sa lepsze. Może Bebilon profutura albo te capri care skoro na bialko mleka krowiego to lepiej te kozie może. Dla ulewajacych chyba AR jest a HA hydrolizowane czyli dla alergikow.
-
Zolza_ wrote:No ja podejmuje walkę z przestawieniem karmienia na 4h. Według tego co pisza na mleku i ogólnie w artykułach to mała może już jeść 120 ml co 4h i ta próbuje ją przestawić. Jak na razie się udało od 9 do 13 bez płaczu wytrwała zobaczymy czy teraz do 17 wytrzyma.
O to chętnie się dowiem jak to zrobić. Antoś w ledwo te trzy godziny wytrzymuje, w nocy dłużej bo 5. Chciałabym przejsc na te 120ml i dłuższe przerwy, poki co wciąż 100ml, jak dam wiecej to zaraz ulewa. Wczoraj byliśmy u pediatry, wlasnie w sprawie ulewania i czkawki która stała się dziwnie chlupiąca. Antoś waży 5kg, przybrał 450 gram w dwa tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 17:38
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
I jak Wy to robicie ze dzieci Wam w nocy śpią po tyle godzin? Mojemu raz się udało 4 h a tak to od 2-2,5 do 3. A niedawno wybudzalam go co 3 h bo się bałam ze sam się nie obudzi,ahh Noe dogodzisz
dokarmiacie mm na noc czy co?
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
marcela123 wrote:Dziewczyny czy Wasze Maluszki często mają czkawke ? Mojego łapie 3-4 razy dziennie i nie wiem czy to normalne. Biedak się męczy przy tym
Mój mały też ma często czkawka i według wszystkich:
1. Jest mu zimno bo go za lekko ubieram
2. Chce się mu pić na pewno
Mniejsza o to, że sprawdzam mu karczek czy ciepły i daję pierś jak tylko zechce;) no ale inni wiedzą lepiej. -
Czkawka jest okropna
u nas pojawia się często po jedzeniu jak zaczyna się ulewać. Niby u dziecka czkawka jest tez objawem zmarznięcia, ale i w tym prawdy to nie wiem, bo Filip zawsze jest cieplutki.
A jeszcze chciałam się zapytać, jak kąpiecie i przykrywacie mokrą pieluszką to jakoś omijacie pępek, czy go moczycie? -
Dooti jak tego dokonam to Ci powiem,na razie udało się tylko raz tak a potem tak czy siak co 3 godziny ryk... Teraz to już od pół godziny odkurzacz chodzi bo muszę ją przetrzymać tak do 19:30 żeby tryb był zachowany. Dostała 30 ml ale dalej wyje gorzej niż odkurzacz więc wybrałam odkurzacz.
-
Zolza, a czemu tak przetrzymujesz dziecko głodne? Za dużo przybiera czy inne zalecenie pediatry? Przecież dziecko może potrzebować jeść inaczej niż na pudełku napisali.
Justa, moja ma zimne stopy zawsze, nawet w upały, ważne ze kark ciepły:)pumka1990, Lavendova lubią tę wiadomość
-
edytkaa93 wrote:I na dodatek teściowa gdera mi że wszystko robimy źle... Źle ją trzymamy, będzie mieć krzywy kręgosłup, trzymamy ją w przeciągach bo ma śpioszki w oczach, źle że zawijam pampersa pod tym pępkiem, srata ta ta...
Śpioszki w oczach są od przeciągów?Cudne
Edytka, ja przy pierwszym dziecku tez świrowałam trochę. Ile chorób z internetu pasowało do objawów, które widziałam, to głowa małaWydaje mi się, że to normalne - wszystko jest jeszcze nowe, zależy Ci, żeby dać dziecku wszystko co najlepsze, czujesz presję wewnątrz i z zewnątrz. Z czasem pewnie wyluzujesz