Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykozalia wrote:My tez już po szczepieniach. Nam połączyli 5w1, rota i pneumokoki, ale razem z gruźlicą, były 3 wkłucia
biedulka bardzo płakała, ale szybko się uspokoiła nawet. 5w1 mieliśmy za darmo, jako ze Ola niby wcześniak, ale za te rota i pneumokoki wyszło 590 zł. A wy ile płaciliście?
Oj sporo wyszlo..
6w1 i rota wyszlo 570 zl. O ile pamiętam.
Pneumokoki za darmo. Jeszcze te meningokoki i to bedzie chyba okolo 350 zl. -
kozalia wrote:My tez już po szczepieniach. Nam połączyli 5w1, rota i pneumokoki, ale razem z gruźlicą, były 3 wkłucia
biedulka bardzo płakała, ale szybko się uspokoiła nawet. 5w1 mieliśmy za darmo, jako ze Ola niby wcześniak, ale za te rota i pneumokoki wyszło 590 zł. A wy ile płaciliście?
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDokladnie.
moze nawet spac ale trzeba mieć oko.
Kładę czasami tak Hanie. I wtedy mamy porządny koncert bąków.
Dzis po szczepieniu troche marudna. Niby senna ale tak jakos niespokojnie.
Gorączki brak. Miejsca na udkach po szczepieniu tez dobrze wyglądają.
Chyba polozymy się dzis razem spać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 00:50
Marta..a lubi tę wiadomość
-
jej odbicie wrote:Myślę, że może nawet spać, ale musisz czuwać przy nim.
Poerwszy raz korzystalismy z aspiratora, tak strasznie charczało mu w nosie. Takiego gila w nosie to chyba sama nigdy nie miałam, wyczysciliśmy nosek i pospał 4 godziny, a tak to budził się zaraz. Spodziewałam się przy tej akcji histerii, a Filip spokojnie leżał i grzebaliśmy mu w tym nosku -
justa1509 wrote:Sa jakieś ograniczenia ile taki maluszek może na początek leżeć na brzuchu? Zaczęliśmy kłaść Filipa i tak sobie grzecznie leżakuje nawet 10 minut, a dopiero dzisiaj pierwszy raz go tak kładziemy7w3d 💔
-
nick nieaktualnyMoja tez nie lubi za bardzo pozycji na brzuszku..
Ale kładę ją kilka razy dziennie by ćwiczyła.. i gdy spi w ciagu dnia to ją przekrecam. Inny sen wtedy. Bardziej spokojny.
Wczoraj podczas wizyty u pediatry, doktor przekrecila ją na brzuch. Ale się popisywala jak to długo i wysoko główkę trzyma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 08:44
-
nick nieaktualnyEh to ja nadal 56 kg czyli z 6 jeszcze conajmniej do zrzucenia. Kurde cos nie chce spasc a chodze kilometry z wozkiem nw spacery i malo jem
U was tez nadal pełnia lata? Gorąco strasznie. My wczoraj caly dzień praktycznie na zewnątrz. O 20 dziecko z wózka do łóżka,cycek na śpiocha i spała do 7 rano. W miedzy czasie 3 karmienia trz na śpiocha. No tak to może byćMy już znowu na spacerku trzeba łapać ostatnie podrygi słońca
-
nick nieaktualnyMam nadal receptę na Limetic (tabl. Antykoncepcyjne)..
☆ czy któraś z Was brała bądź bierze je??
Jakies opinie ?
Nigdy nie brałam takich jednoskladnikowych.. a czas juz o jskies antykoncepcji pomyśleć. Niby nie chciałam juz wracać do tabl anty ale pomysłu na antykoncepcję mi brak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:17
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:U was tez nadal pełnia lata? Gorąco strasznie. My wczoraj caly dzień praktycznie na zewnątrz. O 20 dziecko z wózka do łóżka,cycek na śpiocha i spała do 7 rano. W miedzy czasie 3 karmienia trz na śpiocha. No tak to może być
My już znowu na spacerku trzeba łapać ostatnie podrygi słońca
U mnie aktualnie jest 11°.
I za cholere nie czuje juz lata.
Juz podczas wieczornych kąpieli dogrzewam łazienkę.
A w dzien też na dworzu lata brak.. niby jest w okolicach 18°-20°. Ale wiatr taki zimny i nieprzyjemny. -
Lavendova wrote:Eh to ja nadal 56 kg czyli z 6 jeszcze conajmniej do zrzucenia. Kurde cos nie chce spasc a chodze kilometry z wozkiem nw spacery i malo jem
U was tez nadal pełnia lata? Gorąco strasznie. My wczoraj caly dzień praktycznie na zewnątrz. O 20 dziecko z wózka do łóżka,cycek na śpiocha i spała do 7 rano. W miedzy czasie 3 karmienia trz na śpiocha. No tak to może byćMy już znowu na spacerku trzeba łapać ostatnie podrygi słońca
-
nick nieaktualnyŁee no to już tak jesiennie. My ten i przyszly tydzień wg pogody 29 stopni i słońce
Moja córa tak jak w lipcu tęskniła za szkołą to już mówi ze nie chce iść
No właśnie tez dołączam sie do pytania o te tabletki anty. U mnie narazie seksow brak i chęci też poki co.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:09
-
Paulina, ja brałam jednoskładnikowe przy starszej córce. Nie pamietam już nazw, ale brałam najpierw jedne, po 3 miesiącach inne i zrezygnowałam głównie przez spadek libido (do 0) i pogorszenie cery. Męczyło mnie tez pilnowanie stałych godzin przyjmowania. Zapominałam i później się stresowałam
Ja dzisiaj z dwiema dziewczynami w domu. Starsza ze stanem podgorączkowym i katarem, oby młoda niczego nie podłapała. Eh to będzie ciężki dzień... -
Probowałyśmy z oddziałowa noworodków dostawic Olka do piersi. Jeden wielki dramat. Darł się jak poparzony. Piersi mi eksplodują. Meczylysmy się dobre 1,5 godziny. Nic z tego. Nie chce ssać i tak ma od początku. Teraz poleciała do porodu. Jak przyjdzie to jej powiem że w domu z moją położną spróbujemy. Bo ona też nie ma czasu żeby pół dnia tu ze mną siedzieć. W ostateczności będę przez jakiś czas odciągac i dawać z butelki.
-
Eilleen wrote:Probowałyśmy z oddziałowa noworodków dostawic Olka do piersi. Jeden wielki dramat. Darł się jak poparzony. Piersi mi eksplodują. Meczylysmy się dobre 1,5 godziny. Nic z tego. Nie chce ssać i tak ma od początku. Teraz poleciała do porodu. Jak przyjdzie to jej powiem że w domu z moją położną spróbujemy. Bo ona też nie ma czasu żeby pół dnia tu ze mną siedzieć. W ostateczności będę przez jakiś czas odciągac i dawać z butelki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:29