X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    My tez już po szczepieniach. Nam połączyli 5w1, rota i pneumokoki, ale razem z gruźlicą, były 3 wkłucia :( biedulka bardzo płakała, ale szybko się uspokoiła nawet. 5w1 mieliśmy za darmo, jako ze Ola niby wcześniak, ale za te rota i pneumokoki wyszło 590 zł. A wy ile płaciliście?

Oj sporo wyszlo..
    6w1 i rota wyszlo 570 zl. O ile pamiętam.
    Pneumokoki za darmo. Jeszcze te meningokoki i to bedzie chyba okolo 350 zl. :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Justyna, szczepionki kupujesz w przychodni czy sama w aptece? Ze starsza płaciłam za wszystkie w przychodni, ale są spore przebicia cen i się zastanawiam czy teraz nie zamawiać samemu.
    Ja płacę u nas w ośrodku zdrowia.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    My tez już po szczepieniach. Nam połączyli 5w1, rota i pneumokoki, ale razem z gruźlicą, były 3 wkłucia :( biedulka bardzo płakała, ale szybko się uspokoiła nawet. 5w1 mieliśmy za darmo, jako ze Ola niby wcześniak, ale za te rota i pneumokoki wyszło 590 zł. A wy ile płaciliście?
    Za rota i 5w1 dziś płaciłam 440 zł. Pneumo będę płacić 270 zl

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa jakieś ograniczenia ile taki maluszek może na początek leżeć na brzuchu? Zaczęliśmy kłaść Filipa i tak sobie grzecznie leżakuje nawet 10 minut, a dopiero dzisiaj pierwszy raz go tak kładziemy

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że może nawet spać, ale musisz czuwać przy nim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. :) moze nawet spac ale trzeba mieć oko.

Kładę czasami tak Hanie. I wtedy mamy porządny koncert bąków. :D :D

Dzis po szczepieniu troche marudna. Niby senna ale tak jakos niespokojnie.
    Gorączki brak. Miejsca na udkach po szczepieniu tez dobrze wyglądają.
    Chyba polozymy się dzis razem spać. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 00:50

Marta..a lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Myślę, że może nawet spać, ale musisz czuwać przy nim.
    Jeszcze nie odważe się położyć do spania, ale jeśli będzie tak grzecznie lezał to bede z tego korzystała :)
    Poerwszy raz korzystalismy z aspiratora, tak strasznie charczało mu w nosie. Takiego gila w nosie to chyba sama nigdy nie miałam, wyczysciliśmy nosek i pospał 4 godziny, a tak to budził się zaraz. Spodziewałam się przy tej akcji histerii, a Filip spokojnie leżał i grzebaliśmy mu w tym nosku :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój nie lubi leżeć na brzuszku :( w ogóle to mało rzeczy lubi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 07:14

3i492n0agf4rykt3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Sa jakieś ograniczenia ile taki maluszek może na początek leżeć na brzuchu? Zaczęliśmy kłaść Filipa i tak sobie grzecznie leżakuje nawet 10 minut, a dopiero dzisiaj pierwszy raz go tak kładziemy
    Nie ma. Im dłużej tym lepiej bo ćwiczy ręce podnoszenie głowy sam się odgazowuje i nóżki nanzabke jak leżą to dobrze dla bioderek.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 1,5 kg do wagi sprzed ciąży. I z 14 kg do wagi docelowej.

OctAngel, pumka1990 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Filip kończy dzisiaj miesiąc ;) jak to zleciało...

PLPaulina, Dooti, Marta..a, misia-kasia, chabasse, edytkaa93, pumka1990 lubią tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez nie lubi za bardzo pozycji na brzuszku..
    Ale kładę ją kilka razy dziennie by ćwiczyła.. i gdy spi w ciagu dnia to ją przekrecam. Inny sen wtedy. Bardziej spokojny. :)

Wczoraj podczas wizyty u pediatry, doktor przekrecila ją na brzuch. Ale się popisywala jak to długo i wysoko główkę trzyma. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 08:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh to ja nadal 56 kg czyli z 6 jeszcze conajmniej do zrzucenia. Kurde cos nie chce spasc a chodze kilometry z wozkiem nw spacery i malo jem :/

U was tez nadal pełnia lata? Gorąco strasznie. My wczoraj caly dzień praktycznie na zewnątrz. O 20 dziecko z wózka do łóżka,cycek na śpiocha i spała do 7 rano. W miedzy czasie 3 karmienia trz na śpiocha. No tak to może być :D My już znowu na spacerku trzeba łapać ostatnie podrygi słońca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadal receptę na Limetic (tabl. Antykoncepcyjne)..

☆ czy któraś z Was brała bądź bierze je??
    Jakies opinie ? :D

Nigdy nie brałam takich jednoskladnikowych.. a czas juz o jskies antykoncepcji pomyśleć. Niby nie chciałam juz wracać do tabl anty ale pomysłu na antykoncepcję mi brak. :/ :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    U was tez nadal pełnia lata? Gorąco strasznie. My wczoraj caly dzień praktycznie na zewnątrz. O 20 dziecko z wózka do łóżka,cycek na śpiocha i spała do 7 rano. W miedzy czasie 3 karmienia trz na śpiocha. No tak to może być :D My już znowu na spacerku trzeba łapać ostatnie podrygi słońca :)

U mnie aktualnie jest 11°.
    I za cholere nie czuje juz lata.
    Juz podczas wieczornych kąpieli dogrzewam łazienkę. :D

A w dzien też na dworzu lata brak.. niby jest w okolicach 18°-20°. Ale wiatr taki zimny i nieprzyjemny.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Eh to ja nadal 56 kg czyli z 6 jeszcze conajmniej do zrzucenia. Kurde cos nie chce spasc a chodze kilometry z wozkiem nw spacery i malo jem :/

U mnie deszcz... Nawet nie ma jak wyjść.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łee no to już tak jesiennie. My ten i przyszly tydzień wg pogody 29 stopni i słońce :O

Moja córa tak jak w lipcu tęskniła za szkołą to już mówi ze nie chce iść :D

No właśnie tez dołączam sie do pytania o te tabletki anty. U mnie narazie seksow brak i chęci też poki co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:09

• e_mii Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ja brałam jednoskładnikowe przy starszej córce. Nie pamietam już nazw, ale brałam najpierw jedne, po 3 miesiącach inne i zrezygnowałam głównie przez spadek libido (do 0) i pogorszenie cery. Męczyło mnie tez pilnowanie stałych godzin przyjmowania. Zapominałam i później się stresowałam ;)

Ja dzisiaj z dwiema dziewczynami w domu. Starsza ze stanem podgorączkowym i katarem, oby młoda niczego nie podłapała. Eh to będzie ciężki dzień...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probowałyśmy z oddziałowa noworodków dostawic Olka do piersi. Jeden wielki dramat. Darł się jak poparzony. Piersi mi eksplodują. Meczylysmy się dobre 1,5 godziny. Nic z tego. Nie chce ssać i tak ma od początku. Teraz poleciała do porodu. Jak przyjdzie to jej powiem że w domu z moją położną spróbujemy. Bo ona też nie ma czasu żeby pół dnia tu ze mną siedzieć. W ostateczności będę przez jakiś czas odciągac i dawać z butelki.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Probowałyśmy z oddziałowa noworodków dostawic Olka do piersi. Jeden wielki dramat. Darł się jak poparzony. Piersi mi eksplodują. Meczylysmy się dobre 1,5 godziny. Nic z tego. Nie chce ssać i tak ma od początku. Teraz poleciała do porodu. Jak przyjdzie to jej powiem że w domu z moją położną spróbujemy. Bo ona też nie ma czasu żeby pół dnia tu ze mną siedzieć. W ostateczności będę przez jakiś czas odciągac i dawać z butelki.
    A wedzidelko mu sprawdzili? U mnie dopóki w szpitalu nie podcieli lekko to też był wrzask i nie mogła trafić. Ludzie to takie buce. Czekam na wcześniejszy termin do dociecia tego wedzidelka i nie przychodzą na swoje terminy Ani nie odwołują. A moja już dzisiaj by mogła mieć zabieg bo rano ktoś nie przyszedł. Szlag mnie trafia. Mi za to dokucza rana/blizna po cc. Jakoś z jednej strony kluje mnie w brzuchu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:29

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ