X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    My tez już po szczepieniach. Nam połączyli 5w1, rota i pneumokoki, ale razem z gruźlicą, były 3 wkłucia :( biedulka bardzo płakała, ale szybko się uspokoiła nawet. 5w1 mieliśmy za darmo, jako ze Ola niby wcześniak, ale za te rota i pneumokoki wyszło 590 zł. A wy ile płaciliście?

Oj sporo wyszlo..
    6w1 i rota wyszlo 570 zl. O ile pamiętam.
    Pneumokoki za darmo. Jeszcze te meningokoki i to bedzie chyba okolo 350 zl. :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Justyna, szczepionki kupujesz w przychodni czy sama w aptece? Ze starsza płaciłam za wszystkie w przychodni, ale są spore przebicia cen i się zastanawiam czy teraz nie zamawiać samemu.
    Ja płacę u nas w ośrodku zdrowia.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    My tez już po szczepieniach. Nam połączyli 5w1, rota i pneumokoki, ale razem z gruźlicą, były 3 wkłucia :( biedulka bardzo płakała, ale szybko się uspokoiła nawet. 5w1 mieliśmy za darmo, jako ze Ola niby wcześniak, ale za te rota i pneumokoki wyszło 590 zł. A wy ile płaciliście?
    Za rota i 5w1 dziś płaciłam 440 zł. Pneumo będę płacić 270 zl

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa jakieś ograniczenia ile taki maluszek może na początek leżeć na brzuchu? Zaczęliśmy kłaść Filipa i tak sobie grzecznie leżakuje nawet 10 minut, a dopiero dzisiaj pierwszy raz go tak kładziemy

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że może nawet spać, ale musisz czuwać przy nim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. :) moze nawet spac ale trzeba mieć oko.

Kładę czasami tak Hanie. I wtedy mamy porządny koncert bąków. :D :D

Dzis po szczepieniu troche marudna. Niby senna ale tak jakos niespokojnie.
    Gorączki brak. Miejsca na udkach po szczepieniu tez dobrze wyglądają.
    Chyba polozymy się dzis razem spać. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 00:50

Marta..a lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Myślę, że może nawet spać, ale musisz czuwać przy nim.
    Jeszcze nie odważe się położyć do spania, ale jeśli będzie tak grzecznie lezał to bede z tego korzystała :)
    Poerwszy raz korzystalismy z aspiratora, tak strasznie charczało mu w nosie. Takiego gila w nosie to chyba sama nigdy nie miałam, wyczysciliśmy nosek i pospał 4 godziny, a tak to budził się zaraz. Spodziewałam się przy tej akcji histerii, a Filip spokojnie leżał i grzebaliśmy mu w tym nosku :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój nie lubi leżeć na brzuszku :( w ogóle to mało rzeczy lubi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 07:14

3i492n0agf4rykt3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Sa jakieś ograniczenia ile taki maluszek może na początek leżeć na brzuchu? Zaczęliśmy kłaść Filipa i tak sobie grzecznie leżakuje nawet 10 minut, a dopiero dzisiaj pierwszy raz go tak kładziemy
    Nie ma. Im dłużej tym lepiej bo ćwiczy ręce podnoszenie głowy sam się odgazowuje i nóżki nanzabke jak leżą to dobrze dla bioderek.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 1,5 kg do wagi sprzed ciąży. I z 14 kg do wagi docelowej.

OctAngel, pumka1990 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Filip kończy dzisiaj miesiąc ;) jak to zleciało...

PLPaulina, Dooti, Marta..a, misia-kasia, chabasse, edytkaa93, pumka1990 lubią tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez nie lubi za bardzo pozycji na brzuszku..
    Ale kładę ją kilka razy dziennie by ćwiczyła.. i gdy spi w ciagu dnia to ją przekrecam. Inny sen wtedy. Bardziej spokojny. :)

Wczoraj podczas wizyty u pediatry, doktor przekrecila ją na brzuch. Ale się popisywala jak to długo i wysoko główkę trzyma. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 08:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh to ja nadal 56 kg czyli z 6 jeszcze conajmniej do zrzucenia. Kurde cos nie chce spasc a chodze kilometry z wozkiem nw spacery i malo jem :/

U was tez nadal pełnia lata? Gorąco strasznie. My wczoraj caly dzień praktycznie na zewnątrz. O 20 dziecko z wózka do łóżka,cycek na śpiocha i spała do 7 rano. W miedzy czasie 3 karmienia trz na śpiocha. No tak to może być :D My już znowu na spacerku trzeba łapać ostatnie podrygi słońca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadal receptę na Limetic (tabl. Antykoncepcyjne)..

☆ czy któraś z Was brała bądź bierze je??
    Jakies opinie ? :D

Nigdy nie brałam takich jednoskladnikowych.. a czas juz o jskies antykoncepcji pomyśleć. Niby nie chciałam juz wracać do tabl anty ale pomysłu na antykoncepcję mi brak. :/ :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    U was tez nadal pełnia lata? Gorąco strasznie. My wczoraj caly dzień praktycznie na zewnątrz. O 20 dziecko z wózka do łóżka,cycek na śpiocha i spała do 7 rano. W miedzy czasie 3 karmienia trz na śpiocha. No tak to może być :D My już znowu na spacerku trzeba łapać ostatnie podrygi słońca :)

U mnie aktualnie jest 11°.
    I za cholere nie czuje juz lata.
    Juz podczas wieczornych kąpieli dogrzewam łazienkę. :D

A w dzien też na dworzu lata brak.. niby jest w okolicach 18°-20°. Ale wiatr taki zimny i nieprzyjemny.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Eh to ja nadal 56 kg czyli z 6 jeszcze conajmniej do zrzucenia. Kurde cos nie chce spasc a chodze kilometry z wozkiem nw spacery i malo jem :/

U mnie deszcz... Nawet nie ma jak wyjść.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łee no to już tak jesiennie. My ten i przyszly tydzień wg pogody 29 stopni i słońce :O

Moja córa tak jak w lipcu tęskniła za szkołą to już mówi ze nie chce iść :D

No właśnie tez dołączam sie do pytania o te tabletki anty. U mnie narazie seksow brak i chęci też poki co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:09

• e_mii Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ja brałam jednoskładnikowe przy starszej córce. Nie pamietam już nazw, ale brałam najpierw jedne, po 3 miesiącach inne i zrezygnowałam głównie przez spadek libido (do 0) i pogorszenie cery. Męczyło mnie tez pilnowanie stałych godzin przyjmowania. Zapominałam i później się stresowałam ;)

Ja dzisiaj z dwiema dziewczynami w domu. Starsza ze stanem podgorączkowym i katarem, oby młoda niczego nie podłapała. Eh to będzie ciężki dzień...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probowałyśmy z oddziałowa noworodków dostawic Olka do piersi. Jeden wielki dramat. Darł się jak poparzony. Piersi mi eksplodują. Meczylysmy się dobre 1,5 godziny. Nic z tego. Nie chce ssać i tak ma od początku. Teraz poleciała do porodu. Jak przyjdzie to jej powiem że w domu z moją położną spróbujemy. Bo ona też nie ma czasu żeby pół dnia tu ze mną siedzieć. W ostateczności będę przez jakiś czas odciągac i dawać z butelki.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Probowałyśmy z oddziałowa noworodków dostawic Olka do piersi. Jeden wielki dramat. Darł się jak poparzony. Piersi mi eksplodują. Meczylysmy się dobre 1,5 godziny. Nic z tego. Nie chce ssać i tak ma od początku. Teraz poleciała do porodu. Jak przyjdzie to jej powiem że w domu z moją położną spróbujemy. Bo ona też nie ma czasu żeby pół dnia tu ze mną siedzieć. W ostateczności będę przez jakiś czas odciągac i dawać z butelki.
    A wedzidelko mu sprawdzili? U mnie dopóki w szpitalu nie podcieli lekko to też był wrzask i nie mogła trafić. Ludzie to takie buce. Czekam na wcześniejszy termin do dociecia tego wedzidelka i nie przychodzą na swoje terminy Ani nie odwołują. A moja już dzisiaj by mogła mieć zabieg bo rano ktoś nie przyszedł. Szlag mnie trafia. Mi za to dokucza rana/blizna po cc. Jakoś z jednej strony kluje mnie w brzuchu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:29

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ