Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My tez dostałyśmy skierowanie na morfologię, tsh i bilirubine. Jutro z mała idę, znowu będą mi ją kłuć
20.09 mamy mieć szczepienie 6 lub 5w1, jeszcze się zastanawiamy, potem 9.10 prevenarem i nad Rota się zastanawiam. Masakra ile tych szczepionek jest. A jeszcze meningokoki musimy wybrać. -
My po usg, Antoś zdrowiutki
e_mii, PLPaulina, d'nusia, Ania241188, pumka1990, chabasse, Lavendova, Eilleen, Kasiaja lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
My dodatkowo tylko rota bierzemy, w ogóle mamy takiego fajnego lekarza rodzinnego, w dodatku pediatrę, że on się nie patyczkuje i mówi wprost co warto zrobić i kiedy.
Ciemiączko u Filipa to taka jego uroda i mówił, że niepotrzebnie nas położna straszyła i kazała przyspieszyć wizytę. A ulewanie... Cierpliwości i przejdzie w końcu. Dzisiaj położyłam pierwszy raz Filipa na brzuch i w tej pozycji mu się ładnie odbiło i później nie ulewał.OctAngel lubi tę wiadomość
-
Też mamy taką ceratkę. Przydaje się również na wyjścia, zawsze ją ze sobą zabieram.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Ja mam podklady protectiva baby są tanie i na ulanie/siku/kupę wystarczają bo nie są mocno chłonne. Myślałam o wielorwzowym ale mam nadzieję że bedziemybich zaraz mniej używać i szkoda mi inwestować
Moje dziecko wczoraj wpadło na 3 minuty w histerię. Dałam mu cycka, puścił, dostał smoczek, przysnal i nagle w taki ryk wpadł. Nie wiedziałam co się dzieje i z tym cyckiem na wierzchu go szybko podniosłam i na rękach uspokajalam.. Ale tak krzyczał jak nigdy. Mąż przebiegł przerażony.. nie wiem co się stało:( na szczęście szybko się uspokoił.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa kupuje w przychodni.
Ceny sa ok. Taniej tylko w DE nam wyszło. Ale boje sie o te temperatury.
My bierzemy 6w1, Pneumokoki, rota.. i później meningokoki (tego pediatra nie chce łączyć).Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 14:49
-
PLPaulina wrote:Ja kupuje w przychodni.
Ceny sa ok. Taniej tylko w DE nam wyszło. Ale boje sie o te temperatury.
My bierzemy 6w1, Pneumokoki, rota.. i później meningokoki (tego pediatra nie chce łączyć).6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Pierwszy raz mnie zdenerwowali w tym szpitalu. Ta oddziałowa noworodków jest ok. I rozumie to że przystawiania do piersi chce sie nauczyć w domu w spokoju. A teraz jakaś przyszła ze standardowymi pytaniami o ilość karmień, ilość kup i siku po czym padło pytanie czy podpisze oświadczenie że nie karmię piersią. Powiedziałam że nie podpisze bo będę karmic a na razie odciągam.
-
nick nieaktualnyMy tez już po szczepieniach. Nam połączyli 5w1, rota i pneumokoki, ale razem z gruźlicą, były 3 wkłucia
biedulka bardzo płakała, ale szybko się uspokoiła nawet. 5w1 mieliśmy za darmo, jako ze Ola niby wcześniak, ale za te rota i pneumokoki wyszło 590 zł. A wy ile płaciliście?
-
To u nas nie było żadnych pytań o dziecko, czy karmienie... Smółkę cieżko było Filipowi wydalić, więc kup prawie nie było w szpitalu, dokarmiali bez pytania, ale mi to nie przeszkadzało, a że w pierwszych dwóch dobach laktacja była jaka była to karmienie było ciągłe, oprócz nocy. Nie powiem, strasznie mi było przykro, bo nie miałam żadnej pomocy.
A dzisiaj mam chęć płakać, nie ogarniam w ogóle mieszkania... No nie daję rady. A w sobotę zarządzę wielkie gotowanie obiadów na zaś -
justa1509 wrote:To u nas nie było żadnych pytań o dziecko, czy karmienie... Smółkę cieżko było Filipowi wydalić, więc kup prawie nie było w szpitalu, dokarmiali bez pytania, ale mi to nie przeszkadzało, a że w pierwszych dwóch dobach laktacja była jaka była to karmienie było ciągłe, oprócz nocy. Nie powiem, strasznie mi było przykro, bo nie miałam żadnej pomocy.
A dzisiaj mam chęć płakać, nie ogarniam w ogóle mieszkania... No nie daję rady. A w sobotę zarządzę wielkie gotowanie obiadów na zaś
Ja też nic nie ogarniam. Nie mam jak poskładać rzeczy nawet. Wszystkiego ciągle szukam. W dzień nie ma szans na drzemkę nawet. Cyc cyc cyc. Laktatorem odciagnelsm całe 10ml. Wszystko że mnie wydoila już. Za chwilę w drugim cycku nic nie będzie o zacznie się wieczorny koszmar.