Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eileen czemu jeszcze was trzymają w szpitalu jak to już 5 doba?
Nessssa mi ciągnęło przed zdjęciem plastra i szwów więc chyba skóra się sciagala a szew i plaster trzymały. A ostatnio po dluuuugim spacerze też mnie ciągnęło w środku więc pewnie też coś się napielo a szew w sr9dku ciągnął.
Ja mam takie libido teraz jak już dawno nie miałam i nie mogę się lekarza doczekać i zielonego światła. Męża odganiam od siebieżadnego przytulania bo by się źle skończyło.
Z metody kalendarzykowej to po porodzie trzeba obserwować wydzieliny, jeżeli coś z nas leci jakikolwiek śluz to powinno się 3 dni odczekać, jak po 3 dniach znowu będzie sucho to można działaćjak któras chce ryzykować
ja chyba zapytam o te tabletki... wizytę mam w przyszłym tygodniu. Nie chce do gumek wracać a po cc nie chce ryzykować kolejnej ciąży. Jakbym rodziła naturalnie to bym poszła w kalendarzyk
przy staraniach niby był do ogarnięcia:) jeszcze jest ten komputerek którym mierzy się temperaturę i on wyznacza dni plodne/nieplodne koleżanka to ma i w ciąży nie jest. Pytanie czy to jego zasluga czy jak się zaczną starać to będą mieli problemy..
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Moja prawie codziennie ma jedno spanie na brzuszku, zazwyczaj usypiam ja na sobie w tej pozycji a później odkładam do łóżeczka.
U nas tez lato i tradycyjnie ok 11 idziemy na spacer
Moje libido tez spore, za tydzień mam wizytę gin i już się nie mogę doczekaćja jeszcze nie wiem jaka antykoncepcja ale brałam kiedyś tabsy 5 lat i nie chce już bo miałam zerowe libido i fatalnie to wpływa na naczynka/żylaki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 10:24
-
Marta my przed ciąża przez rok jechaliśmy na metodzie obserwacji ale bez mierzenia temperatury
czyli sam śluz. W płodne jechaliśmy na gumkach, w niepłodne szaleliśmy. Miałam regularne cykle co ok 25 dni. Nie wpadliśmy a jak zaczęliśmy starania to udało się w 1 cs
Marta..a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzy staraniach używalismy kalendarzyka. To nie dla mnie.
Nie mam praktycznie śluzu.. a mierzenie temperatury, badania czy szyjka zamknięta czy otwarta - w to sie moge bawić chcąc dziecko..
A nie jako metoda antykoncepcji.
Jestem po cc więc potrzebuje większej pewności.
U mnie w grę wchodzą tabsy lub wkładka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 11:21
-
Marta..a wrote:Eileen czemu jeszcze was trzymają w szpitalu jak to już 5 doba?
Nessssa mi ciągnęło przed zdjęciem plastra i szwów więc chyba skóra się sciagala a szew i plaster trzymały. A ostatnio po dluuuugim spacerze też mnie ciągnęło w środku więc pewnie też coś się napielo a szew w sr9dku ciągnął.
Ja mam takie libido teraz jak już dawno nie miałam i nie mogę się lekarza doczekać i zielonego światła. Męża odganiam od siebieżadnego przytulania bo by się źle skończyło.
Z metody kalendarzykowej to po porodzie trzeba obserwować wydzieliny, jeżeli coś z nas leci jakikolwiek śluz to powinno się 3 dni odczekać, jak po 3 dniach znowu będzie sucho to można działaćjak któras chce ryzykować
ja chyba zapytam o te tabletki... wizytę mam w przyszłym tygodniu. Nie chce do gumek wracać a po cc nie chce ryzykować kolejnej ciąży. Jakbym rodziła naturalnie to bym poszła w kalendarzyk
przy staraniach niby był do ogarnięcia:) jeszcze jest ten komputerek którym mierzy się temperaturę i on wyznacza dni plodne/nieplodne koleżanka to ma i w ciąży nie jest. Pytanie czy to jego zasluga czy jak się zaczną starać to będą mieli problemy..
-
Misia-Kasia, to my tak na obserwacji 5 lat jechaliśmy i później przy staraniach też udało się w pierwszym cyklu
Natomiast po ciąży dużo się zmienia i nie polecałabym polegania na obserwacji, jeśli ktoś nie chce szybko kolejnego dziecka. Ja zaszłam niespodziewanie w pierwszym cyklu po powrocie okresuPrzez cały cykl nie miałam ŻADNYCH śluzów. Także watch out
-
My po pierwszej wizycie u pediatry. Wszystko jest dobrze, Pani doktor go wychwalila
Stasiulek pięknie przybiera, dzisiejsza waga 4024 g czyli ponad kilogram od najniższej wagi. I dzisiaj mija nam 3 tygodnie
Leticia, pumka1990 lubią tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Jejku ja nawet jeszcze nie myśle o anty. Wizytę mam dopiero 28go i do tego czasu coś pomyśle. Kiedyś brałam tabletki przez kilka lat ale nie chciałabym do nich wracać. Zachodu tylko z receptą i w ogóle brak libido. Przed ciążą z Antkiem i po obserwacje tylko ale wtedy wiedziałam że chce kolejne dziecko więc w razie wpadki nie byłoby tragedii ale teraz nie chce ryzykować. Raz że po cc, a dwa, że już czwartego nie planuje. Czas odchować maluchy i do roli babci się szykować
Może już za 10 lat o ile nie wcześniej, oby nie!
Najbardziej odpowiednia spirala mi się wydaje tylko kiedyś słyszałam, że wtedy tamponów nie można stosować, a ja w czasie okresu bez nich ani rusz. Ale nie zagłębiałam się jeszcze w ten temat. Obgadam to z lekarzem bo może zastrzyki jakieś albo jest już jakaś nowa metoda o której nie słyszałam i akurat mi spasuje. Jakoś głowy jeszcze do tego nie mam.[/url]
-
A ja mam doła z powodu wagi.. fakt że zatrzymała się na 58-59 A chciałabym zejść do 49.. albo chociaż do 53 które miałam przed ciąża jest straszna
Cała radość mi to zabiera.. normalnie powinnam cieszyć się z czasu z małym a ja czuję się jak baleron jakis... Mąż mnie pociesza ale ja czuję się okropnie. Karmię piersią i jestem cały czas głodna, zjadła bym wszystko w ogóle nie czuję się najedzona po żadnym posiłku. Staram się ograniczać ale co mały ciągnie cyca to ja czuję głód okropnyA niby przy karmieniu waga miała sama lecieć w dół. U mnie nadal lato i nawet nie mam czym tych swoich ekstra kilogramów zakryć żeby sie lepiej poczuć
I jeszcze mijam codziennie kobietę z wózkiem której dwie nogi są jak moja jedna..zero brzucha a też dzieciaczek w gondoli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 15:04
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta ja mam ten sam problem wszędzie mówią ze przy kp waga spada a u mnie już stoi w miejscu od 2 tygodni i ani drgnie. Chodzę na spacery, nie jem za dużo i lipa. Na początku października mam wesele i żadna sukienka nie pasuje, później chrzciny i ten sam problem. O jeansach nawet nie wspomnę
-
Marta..a wrote:A ja mam doła z powodu wagi.. fakt że zatrzymała się na 58-59 A chciałabym zejść do 49.. albo chociaż do 53 które miałam przed ciąża jest straszna
Cała radość mi to zabiera.. normalnie powinnam cieszyć się z czasu z małym a ja czuję się jak baleron jakis... Mąż mnie pociesza ale ja czuję się okropnie. Karmię piersią i jestem cały czas głodna, zjadła bym wszystko w ogóle nie czuję się najedzona po żadnym posiłku. Staram się ograniczać ale co mały ciągnie cyca to ja czuję głód okropnyA niby przy karmieniu waga miała sama lecieć w dół. U mnie nadal lato i nawet nie mam czym tych swoich ekstra kilogramów zakryć żeby sie lepiej poczuć
I jeszcze mijam codziennie kobietę z wózkiem której dwie nogi są jak moja jedna..zero brzucha a też dzieciaczek w gondoli.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
U mnie waga spadla ale z powodu ze jestem sama, maz w delegacji a ja nie mam czasu zjesc porzadnie, bo mala tylko przy cycu albo na raczkach.
Mam problem od przedwczoraj Agatka nie zrobila kupki, od wczoraj wieczora, lacznie z wiekszoscia nocy i az do 13 bylo non stop cyc, pręzenie sie i ulewanie i znowu ssala reke wiec dawalam jej piers i znowu sie prezyla i ulewala. I tak w kolko. Dawalam jej w tym czasie kilka razy espumisan, termoforek, kladlam na brzuch i nic. Dalej nerwy o 13 juz tak opadlam z sil ze dalam jej flaszke mleka z hippa, zjadla 60 i spi do teraz. Podczas jedzenia go ani sie nie prezyla ani nie ulala.
Troche mnie to meczy bo czy jest mozliwe ze moze ona sie meczy przy jedzeniu mojego mleka i je tylko to rzadkie i sie nie najada i dlatego kupki nie zrobila, bo poprostu nie ma z czego?
Czy moze to faktycznie gazy, a to ze wypila i usnela to zbieg okolicznosci?
Boze, zwariuje, jeszcze nie mam tej nieszczesnej wagi zeby ja zwazyc porzadnie, niby dzisiaj pokazala mi 4,5kg ale nie wiem na ile mozna wierzyc w ten pomiar
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
nick nieaktualny