Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
1ania1 wrote:Mój też w końcu śpi, ale niespokojnie. Ostatnio ciężkie noce mamy, z 40 minut bujania na rękach to norma, mały coraz cięższy i ręce człowiekowi odpadają.
Nessa to co z tym wedzidelkiem? Córa mojej siostry też miała zabieg podcinania bodajże. Ja u swojego małego też widzę kilka objawów, które pasują do wzmożonego napięcia, ale lekarka nic nie mówi o tym narazie.
Trzeba być dobrej myśli mimo wszystko.
-
A Olka męczy chyba brzuszek bo od godziny nie spimy i przebrany jeść już nie chciał i bujalam i teraz wpakowałam go we wózek bo już sił nie mam.
Pola też co chwilę się budzi bo mnie nie ma obok niej. Wzięłam ją i śpi ze mną. Okropne są dla mnie nocki
-
justa1509 wrote:My wczoraj mielismy dzien z gazami. Coś okropnego. I mój syn zastosował urynoterapie, nasikał sobie na głowę :p wiedziałam, że nadejdzie ten dzień i pójdzie w ślady swojego taty
zawsze strzeli kupę jak otwieram pampersa. I on dosłownie strzela
-
justa1509 wrote:My wczoraj mielismy dzien z gazami. Coś okropnego. I mój syn zastosował urynoterapie, nasikał sobie na głowę :p wiedziałam, że nadejdzie ten dzień i pójdzie w ślady swojego taty
ale osikał siebie i sporo naokoło.
-
Eilleen wrote:Nie wiem jak nie zasne z laktatorem. Średnio pospałam.
-
Odpadl nam pępek
ale jestem zadowolona. W srodku jeszcze jest mokre, e bynajmniej nie majta mi sie ta cholerna klamerka.
3 dzień boli mnie głowa...
Co polecacie na przewijak? Mam ciut dluzszy niż są normalnie, a nie polożę dziecka na zimną ceratę. Obecnie podkładam podkłady do przewijania, ale z tym jego sikaniem na wszystkie strony to nie nadążamy kupować. -
justa1509 wrote:Odpadl nam pępek
ale jestem zadowolona. W srodku jeszcze jest mokre, e bynajmniej nie majta mi sie ta cholerna klamerka.
Co polecacie na przewijak? Mam ciut dluzszy niż są normalnie, a nie polożę dziecka na zimną ceratę. Obecnie podkładam podkłady do przewijania, ale z tym jego sikaniem na wszystkie strony to nie nadążamy kupować.
-
U nas noc była tragiczna. Antoś nie spał od 22 do 2, potem zasnął na godzinkę, o 3 obudził się na jedzenie zasnął na godzinkę, potem obudził się przed 5, oczywiście mega głodny więc musiał zjeść, zasnął ok 6, a teraz znowu nie śpi i oczywiście jest głodny. Oszaleć można.
Mamy dziś kontrolne usg głowy i brzuszka. Brzuszek przed badaniem powinien być w miarę pusty, nie mam pojęcia co ty zrobić, bo przecież moje dziecko jest wiecznie głodneNasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dooti powodzenia na wizycie!
Justa mnie tez ostatnio bolała głowa wieczorami, u mnie przez niewyspanie. Dziś trochę dłużej pospałam i czuję się lepiej.
Ja dziś zaczęłam zabawę z laktatorem żeby mieć mleko na moje wyjściaz butelki już raz ładnie jadła. Zatem już niedługo będę mogła wyjść z domu bez obaw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 09:15
Dooti lubi tę wiadomość
-
Justa jak masz ceratkowy przewijak to kladz tetre
jak obsika to do prania, napewno lepiej jak co chwile nowy podklad...
Ja mam materialowy wklad do przewijaka, to nie bardzo tetra wiec mam wlasnie te flanelowe z ceratka... a jak te mi wszystkie zasika albo obsraka to wtedy poki nie wypiore i nie wyschna to daje jednorazowe...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
justa1509 wrote:Odpadl nam pępek
Co polecacie na przewijak? Mam ciut dluzszy niż są normalnie, a nie polożę dziecka na zimną ceratę. Obecnie podkładam podkłady do przewijania, ale z tym jego sikaniem na wszystkie strony to nie nadążamy kupować.
-
nesssssa wrote:Są takie wielorazowa podkłady ceratki z flanela. Ale ja nie mam jeszcze odwagi bo wczoraj mi nakupkala na rękę.
Pielucha strasznie się ślizga... Klade podklady jednorazowe, ale jak mi tak sika na wszystkie strony to ja zaraz bede bankrutem :p moze do końca tygodnia przyjdzie zamówienie
Dooti, Filip potrafi za jednym przebudzeniem 2 razy wołać jeść. I slysze że przełyka, a i tak niedlugo jest glodny. W nocy co 3 godziny, a w dzien to nawet co godzine.
Zastanawia mnie tylko, ze slysze jak jeździ mu w brzuchu, takie przelewanie, ale nie wiedze żeby Filipowi to jakoś przeszkadzało -
nick nieaktualnyMy po wizycie u pediatry.
Hania waży 4870g.
Szczepienia odroczone. Musiałysmy zrobic morfologie, crp, tsh i najwazniejsze bilirubine..
I po wynikach będzie wiadomo czy mozemy szczepic..
A wyniki robione. Bo Hania ma jeszcze lekką żółtą skórę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 10:48
OctAngel lubi tę wiadomość