Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po cesarce dostawalam na zmianę ibuprofen i paracetamol więc to jest bezpieczne. Od razu to nie działało więc zastrzyk z morfiny dostalam.
Wazylismy małego z mężem, ważył się sam później z nim. I niby wyszło 3900g. Przy wyjściu ze szpitala 15 dni temu miał 3086g . Dla mnie to mało miarodajne ważenie, ale nie wiem czy wg tego dobrze by przybieralWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 16:25
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a jak to jest z mm ? Ile taki maluszek powinien zjeść? Jakie proporcje powinny być? Chodzi mi o takie dokarmianie np na noc. Szczerze w ogóle tego nie ogarniam. Nie chce narazie dokarmiac, ale w razie jakiegoś kryzysu wolałabym wiedziećAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnymarcela123 wrote:Dziewczyny a jak to jest z mm ? Ile taki maluszek powinien zjeść? Jakie proporcje powinny być? Chodzi mi o takie dokarmianie np na noc. Szczerze w ogóle tego nie ogarniam. Nie chce narazie dokarmiac, ale w razie jakiegoś kryzysu wolałabym wiedzieć
Na mleku wszystko jest napisane. -
PLPaulina wrote:A jakies miałaś objawy okresu ?? Czy tak jiespodziewanie...
Od kilku dni bolał mnie tak okresowo brzuch, więc podejrzewałam że już może się zbliżać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 16:46
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Jeju jakie duże te Wasze dzieciaczki
Ja zrobiłam ten test z wagą łazienkową to wyszło że waży 3700g a ma miesiąc. Wiec przytyła 1kg od najniższej wagi. Wizytę u pediatry mamy za 2tygodnie dopiero.
Ja dziś miałam szkolenie z chustonoszenia i żałuje że nie mogłam nosić małej tydzień temu już jak miała taki okropny tydzień że nie dało się jej do łóżeczka odłożyćOgólnie jestem zachwycona i już zamówiłam dla nas chustę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 17:12
-
e_mii wrote:Moja kruszynka wazy 5,480
Pumka dopiero teraz weszłam na forum, a sama nie pomyślałam żeby zapytać o leki.
Ok, rozumiemEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Ja dziś znów calutki dzień z dwiema... były lepsze i gorsze momenty, ale jak tylko mąż wrócił to wypędziłam na płac zabaw
Zamówiłam chustę i będę trenować. Wczoraj wieczorem jak na spokojnie motałam, to mi nawet niezle wyszło. Ale już dziś, jak wiązałam Ewę jednocześnie słysząc w tle postępującą destrukcję mieszkania, to się plątałam strasznie. Za trzecim razem dopiero wyszło i upociłam się jak jakaś ciężarnaMiłość od pierwszego wejrzenia to nie jest, ale może z czasem będzie lepiej.
-
nick nieaktualnyA te chusty macie elastyczne czy nie? Ja dostałam elastyczną i niby jest łatwiej, bo najpierw się ją wiąże, a potem wkłada dziecko. Nie wiem czy wszystko robię dobrze, bo bazowałam tylko na youtubie i instrukcji do tej mojej chusty.
Ale Ola lubi się bardzo rozglądać, a jak ją układam brzuszek do brzuszka, to głowę powinnam jej przytulić do klatki piersiowej i przytrzymać chustą. Ten element jej się ewidentnie nie podoba, jeśli nie śpi, wiec głowę podtrzymuje jej ręką. -
Ja musze tez wkoncu sie zabrac za motanie zeby dojsc do wprawy...
Chuste kupilam juz w ciazy, a ze mala lubi czasem polezec i pospac tak na mnie jak ja do odbicia biore to mam nadzieje, ze i w chuscie bedzie jej dobrze...
Bedzie wtedy mega pomocna na spacery krotsze poranne z psem
Kozalia ja nie mam elastycznej, mam tkana, splot zakardowyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 19:36
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Leticia wrote:Ja dziś znów calutki dzień z dwiema... były lepsze i gorsze momenty, ale jak tylko mąż wrócił to wypędziłam na płac zabaw
Zamówiłam chustę i będę trenować. Wczoraj wieczorem jak na spokojnie motałam, to mi nawet niezle wyszło. Ale już dziś, jak wiązałam Ewę jednocześnie słysząc w tle postępującą destrukcję mieszkania, to się plątałam strasznie. Za trzecim razem dopiero wyszło i upociłam się jak jakaś ciężarnaMiłość od pierwszego wejrzenia to nie jest, ale może z czasem będzie lepiej.
-
misia-kasia wrote:Leticia a co wiążesz? Kangurka czy kieszonkę? U nas łatwiej kieszonkę bo mała odgina głowę i wtedy łatwiej jest to kontrolować. No i tak z ciekawości z jakiej firmy chustę kupiłaś?
My wiążemy kangurka. Na kieszonkę podobno za młoda? Też mi się odchyla przy wiązaniu i muszę się ostro nagimnastykować i zachować czujność, żeby tą główkę ogarnąć
Chustę kupiłam z Luna Dream, bawełna z bambusem, splot diamentowy. Taką, jaką pożyczyła mi instruktorka, tylko w innym kolorze
-
Dziewczyny ale jestem z siebie dumna
Przeżyłam całe popołudnie sama z maluchami, nawet był spacer i kąpanie, a teraz zasłużony odpoczynek. Oj jak ja kocham ten widok...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f3bc4449452.jpgMarta..a, belladonna, 1ania1, marcela123, Leticia, Lavendova, e_mii, d'nusia, PLPaulina, justyna14, pumka1990 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Dziewczyny, pierwszy raz w historii nie dam rady Was nsdrobić. Przeczytałam tylko ostatnia stronę. Dziś byłam na warsztatach chustowych. Były nas cztery osoby, koszt to 20 złotych, wiec polecam:) Ja mam chuste elastyczną. Ciężko mi ją odpowiednio dociągnąć, i po dzisiejszym dniu już wiem, ze nie można jej wiązać w kangurka, a kieszonka w wypadku tej chusty tez wyglada inaczej. Instruktorka pożyczyła mi tkaną, żakardową, i bardzo ją polubiłam, więc taką kupię. I będę wiązać kangurka, bo zdazyłam go względnie opanować, mimo ze na innej chuście
Generalnie, to chusta mi tyłek ostatnio popołudniami i wieczorami ratuje.