Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendova wrote:Może refluks ma? Lekkie ulewanie to norma prawie każde ulewa. Ja też po karmieniu nie kładę jej na płasko bo jej sie odleje. Alergia na bialko mleka to raczej wysypka i kupy inne, bole brzucha.
Kupy robi ciągle takie same, wysypkę na ciele ma od urodzenia, więc tu zmian zadnych nie ma. Pokładam nadzieje w lekarzu -
Moj też ulewa sporo. Ale moim zdaniem on za dużo chce zjada. Bardzo ładnie ssie a ja mam sporo pokarmu i zanim dojdzie mu z żołądka informacja że się najadl to juz ma za dużo i ulewa. Sika jak wariat i robi dużo dużych kup więc raczej jedzenia mu nie brakuje
Przed snem wieczorem ulewa o wiele mniej ale też spokojniej ssie.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
chabasse wrote:A my wczoraj bylismy na puerwszej wizycie w przychodni z młodą. Wiedziałam, ze ladnie przybiera na wadze (widzę pi ubraniach
)ale jakze sie zdziwiłam jak zobaczyłam, ze w ciągu 4 tygodni zwiekszylam jej masę o 1200 g. Czyli teraz mamy 4250g. Poza tym wszystko ok, no i mam juz nie wzbudzać w nocy na karmienie jupiiii. Dzisiaj przespalam ciurkiem 5h. I karmilam w nocy tylko raz. No ale kij ma dwa końce. Niestety musiałam. Odciągnąć pokarm bo mi sie nazbierało a mloda spała i nie miał kto wyssac.
Szczepienia mamy 15 października, czyli mloda bedzie miała równo 2 miesiące wtedy. Idziemy 5 w 1, rota i pneumo.
Poza tym wszystko super extra. Młoda zdrowa, dorodna i nawet grzeczna. Nie lubi za bardzo fotelika samochodowego wiec jazda autem bywa ciężka. Mam nadzieję ze to sie zmieni.ładnie przybiera serio
gratki
chabasse lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
pumka1990 wrote:Dziewczyny jestem zła matką, boję się, że zrobiłam małemu krzywdę. W niedziele miałam straszną migrenę i dostałam informację, że karmiąc można brać Solpadeine. I wzięłam 2 tabletki. Pomogło.. Ale teraz dowiedziałam się, że jednak nie można ich brać karmiąc, bo mają w składzie m.in kodeinę.
Teraz strasznie boję się, że zrobiłam Emilowi krzywdę i coś będzie się tak. Na ta chwilę zachowuje się normalnie, Ale....
sądzę, że dwie tabletki nie wpłynęły na dziecko jakoś znaczącą ale obserwuj i nie bierz więcej leków których pewna nie jesteś. Z karmieniam jest prawie tak jak w ciązy z lekami. trzeba myśleć o maluszku i w razie co konsultowac się z lekarzem.7w3d 💔 -
Uff ledwo Was nadrobiłam. Rodzice mojego byli u nas przez weekend i właśnie pojechali. Grzesiek pojechał do pracy, w tym tygodniu ma dla odmiany drugie zmiany, a ja dzieciaki spać położyłam i nastała błoga cisza
Młoda, tak jak Antek, jest „nie bekowa” mogę ją trzymać godzinami, a i tak nie odbeknie co jest wg mnie dziwne bo je bardzo szybko - 5-10 min i po karmieniu, starszemu braciszkowi zajmowało to 20 min. Też nie ulewa ale przez katar dwa razy zwymiotowała bo z chluśnięciem poszło. Ale już jej mija ten katar więc mam nadzieje że więcej takich „atrakcji” nie będzie. Za to z Antkiem, po tej szczepionce, cyrki. Najpierw ta noga bolącą że chodzić nie mógł, na następny dzień zajad, a wczoraj z rana w przychodni wylądowaliśmy bo obudził się z pokrzywką, dostał zastrzyk i wieczorem już mu zeszło. Nie wiadomo od czego to bo nic nowego nie jadł ani nie miał kontaktu. Ehh z dziećmi to całe życie coś
Ja Zuzi daje czas dla siebiena szczęście jest odkładalna wiec korzystam
kładę do łóżeczka i tak sobie leży obserwując świat, jak się znudzi to albo zasypia albo woła żeby ją wziąć na ręce. Oczywiście mamy lepsze i gorsze dni
na szczęście z przewagą tych lepszych.
Brakuje mi tylko tej systematyczności bo w dzień różnie to bywa ale zaczyna nam się to normować. Wieczór i noc to już ogarnięte mamy
Zastanawiam się czy ewentualne kolki mogą się jeszcze pojawić. Narazie problemów większych nie ma jedynie trochę się pręży i krzyknie jak musztardówa idzie[/url]
-
nick nieaktualny
-
OctAngel wrote:U mnie od kilku dni to samo. Je łapczywie i przy odbiciu zaczyna się ulewanie. Potem nie może zasnąć, mam wrażenie, że jest głodny. No i jak dam znowu cyca to znowu ulewanie. Nie mam na to pomysłu. Zastanawiam się czy nie ściągać mleka i nie podawać w butelki.
KAŻDE DZIECKO TROCHE BARDZIEJ LUB MNIEJ ULEWA - TO NORMALNE , MINIE, TAK SAMO JAK CHARCZENIE.7w3d 💔 -
Mój Antek to ekspress jedzenia, ciągnie pierś maks 3-4 minutki. Je co około 2 godziny. Czasem wieczorem possie dłużej, ale nie zawsze. W nocy je co 3 - 3,5 godziny. A przybiera jak szalony. Oto Antoś - antałek
...
prośba o nie cytowanie, potem usuwam fotkęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 19:39
Ania241188, Kasiaja, PLPaulina, e_mii, d'nusia, marcela123, Marta..a, Lavendova, misia-kasia, kozalia, Eilleen, chabasse lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Ale macie duże te dzieciaczki. Moja mała ma problem z przybieraniem i narazie od najniższej wagi przybrała ponad 600gram, ma 25 dni. Byliśmy dziś u lekarza i powiedziała że należy kontrolować wage ale jest w dolnej granicy normy. Ale jak czytam że wasze już ponad kilogram przybrały to też bym chciała by moja tak przybierała. Moja to sie wydaje nadal taka maleńka kruszynka, narazie jak na nią patrze to mam wrażenie że poszło jej jedynie w policzki, taka kwadratowa buźka jej sie zrobiła17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Zakupiłam sobie Contractubex i zastanawiam się czy już mogę smarować bliznę. Z zewnątrz już wyglada na zrośniętą. Chciałabym smarować jak najszybciej bo wiadomo lepszy efekt ale za szybko też ponoć nie można. Lekarza mam dopiero 28.09 a mnie korci żeby już zacząć smarować
[/url]
-
Kasiaja wrote:Zakupiłam sobie Contractubex i zastanawiam się czy już mogę smarować bliznę. Z zewnątrz już wyglada na zrośniętą. Chciałabym smarować jak najszybciej bo wiadomo lepszy efekt ale za szybko też ponoć nie można. Lekarza mam dopiero 28.09 a mnie korci żeby już zacząć smarować
wygląda na to, że jeśli rana ciut się zabliżniła to od razu można. ale jak to w praktyce to nie wiem.Kasiaja lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Kodeina nawet jeśli coś przeszlo do mleka to najwyzej w sladowej ilości, nic sie nie stalo.
czyli jak raz wzięłam te dwie tabletki Solpadeiny to nic Mu nie zrobiłam?
Co w ogóle można brać przeciwbolowego? Ale mocnego... Na te moje migrenyoczywiście karmiąc piersią..
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Pumka, po cesarce to i ketonal dają. Najlepiej wszystkie leki konsultować z lekarzem. Sama miałam migreny i domyślam się, ze paracetamol Ci nie pomoże.
My właśnie czekamy w przychodni na wizytę... miałam na 14:30, może o 15 wejdę.
Widzę, ze nie tylko moja taka pultynkaŚliczne dzieciaczki:)
-
e_mii wrote:Pumka, po cesarce to i ketonal dają. Najlepiej wszystkie leki konsultować z lekarzem. Sama miałam migreny i domyślam się, ze paracetamol Ci nie pomoże.
My właśnie czekamy w przychodni na wizytę... miałam na 14:30, może o 15 wejdę.
Widzę, ze nie tylko moja taka pultynkaŚliczne dzieciaczki:)
Tak, paracetamol nie pomaga
Jak czekasz na wizytę to masz możliwość zapytać o ta Soloadeine? Czy na coś powinnam zwrócić uwagę? Bo martwię się o małego, a dopiero jutro idziemy do lekarza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 15:14
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Ja miałam cesarke i mi podawali ketonal, ibuprofen, co mieli pod ręką. W domu kazali ibuprom i gdy pytałam położnej czy można podczas karmienia piersią to powiedziała ze tak. Ale ja i tak bym do tego podchodziła ostrożnie
pumka1990 lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Dziś, po ponad 11 tygodniach od porodu dostałam okres. A już prawie zapomniałam jak to jest.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny