Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
edytkaa93 wrote:justa w takim razie moja mała też dziś staje sie niemowlaczkiem:) bo ta sama data urodzenia:) a ja nawet nie wiedziałam że to już dzisiaj:)
Mam takie pytanie do mamuś karmiących butelką: do kiedy trzeba wyparzać butelki przed każdym użyciem?
-
U nas codziennie wieczorem to samo o 17.30 przez 2 h - ryk nie doopisania. Jedynie na chwile cycek pomaga i wtedy dopiero kąpiel. Nawet suszarka nie daje rady.
Ja też średnio fizycznie i psychicznie daje radę z dwójką. Mały nie jest niestety typem śpiocha. Jedynie w nocy nie daje do wiwatu ale często się budzi jeść. Jeszcze Pola wstaje 2,3 razy. Widać że potrzebuję bliskości bo chce spać ze mną jak dzidzia i się przytulać i tak śpię z nimi dwoma w łóżku od połowy nocy.
-
Eilleen wrote:Też się chętnie dowiem. Bo jest to dość męczące szczególnie że jeszcze laktator wyparzam.
Kiedyś fajna tabelkę na ten temat widziałam teraz nie mogę jej znaleźćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 19:35
-
Ania241188 wrote:Do miesiąca za każdym razem po miesiacu co drugi raz i z laktatorem tak samo. Tylko myje w gorącej i tak do 3 miesiąca bodajże z małą robiłam a potem już tylko myłam i co jakiś czas wyparzalam i smoczki zmieniałam. Położna mowila wtedy żeby aż tak nie przesadzac ze sterylnością
Kiedyś fajna tabelkę na ten temat widziałam teraz nie mogę jej znaleźć
-
edytkaa93 wrote:justa w takim razie moja mała też dziś staje sie niemowlaczkiem:) bo ta sama data urodzenia:) a ja nawet nie wiedziałam że to już dzisiaj:)
Mam takie pytanie do mamuś karmiących butelką: do kiedy trzeba wyparzać butelki przed każdym użyciem?7w3d 💔 -
marcela123 wrote:Macie jakieś sposoby na problemy z wyróżnieniem się. Od jakiegoś tygodnia mam problem, chodzę co dwa dni do toalety i to z wielkim trudem. Po powrocie ze szpitala nie miałam tego problemu, wszystko było normalnie. Narazie trzymam dietę przy karmieniu bo jakoś boję się jeść wszystko żeby mały jakiegoś koncertu nie dał, pije ponad 3 litry wody i nic. Sliwiki odpadaja, myślę jeszcze żeby buraki sobie ugotować bo nie chce się przyzwyczajać do czopkow bo później nic mi nie pomoże. Chyba wychodzi mi to jedzenie jasnego pieczywa7w3d 💔
-
Ania241188 wrote:To nie potrzebnie tak często to robiłam7w3d 💔
-
nick nieaktualnyJa wyparzalam tylko przez tydzień, teraz raz na jakiś czas.
Dzisiaj moja trzyma wartęNawet bylysmy w deszczu na spacerku to ładnie spala ale się od razu w domu obudzila. Polezala sobie sama z pol godz w lezaczku swoim ogladala swiatelka i pogadala sobie. Juz tak bardziej świadomie, urocze to
-
Ja wyparzałam na początku codziennie, a teraz też już co kilka dni i jak dłużej zostają resztki w butelce. Na szczęście mam dwie takie same butelki i na zmianę nimi karmię. Mój Antoś akceptuję tylko Lovi, butelki i smoczki, a smoczek ratuje mam często tyłek.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:Byliśmy na bilansie dwulatka z Pola.
Ma krzywy zgryz od smoczka i trochę koślawo nogi. Tak poza tym 92cm, wazy 13.2kgi też wciąż mamy smoka... Ech
-
A my dzisiaj skończyliśmy miesiąc.
U nas nocki super. Od 22 do 3 przesypia bez pobudki. Potem cycka i śpimy dalej do 7. Czasem potem znowu spanie do 9. Za to w dzień gorzej. Młoda śpi mało i właściwie jak nie je cycka to steka i jeczy. Kocha Za to rączki i przytulanie, tak. Więc w domu nie wiele mogę zrobić.
Chcialam spróbować z ta chustą.. I tu mam pytanie do dziewczyn z Warszawy.. Skąd wy bralyscie namiary na jakieś instruktorki. Z jakiegoś polecenia czy przypadkowe z neta? No i ile taka przyjemność kosztuje? Oraz jakie ceny takich chusta. Jestem zielona w temacie i liczę na waszą pomoc. Dzięki..
-
jej odbicie wrote:A który to centyl? Myślałam, że moja jest wysoka. Ale za 3 miesiące to i tak Twojej nie dogoni
i też wciąż mamy smoka... Ech
Zawsze byłam najniższa w grupie
Kazał odstawiać smoczek ale nie wiem jak w jej przypadku to zrobić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 00:37
jej odbicie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas spanie przy cycku, przy butli, przy bujaniu na rekach, w pozycji do odbicia, na poduszce do karmienia ze smokiem, w wozku na spacerach, w foteliku w samochodzie...
Nianie mamy Vtech bm4600
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:U nas spanie przy cycku, przy butli, przy bujaniu na rekach, w pozycji do odbicia, na poduszce do karmienia ze smokiem, w wozku na spacerach, w foteliku w samochodzie...
Nianie mamy Vtech bm4600
-
nick nieaktualny