X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Macie jakieś sposoby na problemy z wyróżnieniem się. Od jakiegoś tygodnia mam problem, chodzę co dwa dni do toalety i to z wielkim trudem. Po powrocie ze szpitala nie miałam tego problemu, wszystko było normalnie. Narazie trzymam dietę przy karmieniu bo jakoś boję się jeść wszystko żeby mały jakiegoś koncertu nie dał, pije ponad 3 litry wody i nic. Sliwiki odpadaja, myślę jeszcze żeby buraki sobie ugotować bo nie chce się przyzwyczajać do czopkow bo później nic mi nie pomoże. Chyba wychodzi mi to jedzenie jasnego pieczywa
    Czopek glicerynowy

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja użyłam czopka tylko raz ze dwa trzy dni po cc. Bo czułam że się zbiera coś a bałam się zrobić ;-) później przez to jedzenie szpitalne czasem mnie czyściło. Teraz wróciło do normy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem - przez zelazo. :/

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie miałam problem, głównie ze strachu, w domu wzięłam czopek, ale w sumie to okazało się że nie potrzebnie, bo jakoś nic we mnie się nie zebrało. Teraz jest ok. Za to pojawił się inny problem. Od 4 dni w nosie mam skrzepy krwi, czasami wieksze, mniejsze. Boje się, że to objaw pogłębiającego się osłabienia i zmęczenia, co może przejść w jakąś anemie :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Waga prawie 75 centyl a wzrost 90 centyl. Nie wiem za kim ma wzrost bo ja mam 160 a Rafał 175cm :D
    Zawsze byłam najniższa w grupie

Kazał odstawiać smoczek ale nie wiem jak w jej przypadku to zrobić...
    Wow jaka wysoka. Trzymam kciuki za smoczka. Jak się uda zdradź potem przepis ;)

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Wow jaka wysoka. Trzymam kciuki za smoczka. Jak się uda zdradź potem przepis ;)
    To będzie długi proces... :D

jej odbicie lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J nas chyba infekcja podcietego wedzidelka. Zalamka. Lekarz kazał przemywac rumiankiem ale nie wiem czy to wystarczy. Mała chyba mniej je bo mniej kupek. Czy wzywać pediatra czy czekać aż się wygoi. Nie powiedział ile to może być zaczerwienione. Zaczynam żałować tego zabiegu. Może lepiej było dawać butle z mm po prostu.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie trochę, bo walczę z cyckami, od czwartku mam zapalenie piersi :( pierś czerwona, nabrzmiała, objawy grypowe, gorączka, ból głowy ... od wczoraj na antybiotyku. Czwartek, piątek masakra, dziś już dobrze się czuję, ale cycek dalej słabo wygląda, ale może ciut mniej boli ... miała któraś z was zapalenie ??
    wiecie ile to może trwać ??
    U mnie chyba wzięło się od uszkodzonych brodawek, cały czas mam poranione, mała się pięknie przystawia, a mimo to rany zrobione w szpitalu nie goją się ;/ robię już wszystko, lanolina, mleko, wietrze, nursicare i gówno. Ale bardziej martwi mnie teraz te zapalenie, żeby coś z tego się gorszego nie zrobilo, moze ktoś z was ma doświadczenie ? Z brodawkami dam radę jakoś, boli cholernie na początku jak zaczynam karmić, potem już mniej.
    Za to mała pięknie przybiera ,2 x tyle ile powinna hehe, będzie pultasem, ma juz 2 brody ;p;p

Dzidzie mamy super grzeczną, śpi od 21 do 9 rano z przerwami na karmienie ( ok 24-1, , 3-4, i potem ok 6-7, a czasem budzi się tylko 1-2 a potem ok 6-7 . W dzień karmimy się różnie co 1-3 h :) Ale ma minimum 2 drzemki po 2-3 h w ciągu dnia :) Także oby tak zostało, nie wiem czy pamietacie w brzuchu była mega diabłeeeeeem, a teraz serio aniołek.

Aleee mam pytanko : mamy dziś imprezkę sporą, organizujemy sami , robimy jedzonko ale zamawiamy też pizze i pytanie za 100 %, czy wy jadłyście pizze ???? Dzidzia ma 2 tygodnie, do tej pory zero problemów z brzuszkiem, a tylko na moim mleku, jem w miarę wszystko, smażone jadłam, owoce wszystkie, ale nie jadłam fast-foodów ani kapustnych, strączkow. No i co mam zrobić z tą pizza ? bo chęć mam, ale boję się, jak wasze doswiadczenia ??? :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Nie było mnie trochę, bo walczę z cyckami, od czwartku mam zapalenie piersi :( pierś czerwona, nabrzmiała, objawy grypowe, gorączka, ból głowy ... od wczoraj na antybiotyku. Czwartek, piątek masakra, dziś już dobrze się czuję, ale cycek dalej słabo wygląda, ale może ciut mniej boli ... miała któraś z was zapalenie ??
    wiecie ile to może trwać ??
    U mnie chyba wzięło się od uszkodzonych brodawek, cały czas mam poranione, mała się pięknie przystawia, a mimo to rany zrobione w szpitalu nie goją się ;/ robię już wszystko, lanolina, mleko, wietrze, nursicare i gówno. Ale bardziej martwi mnie teraz te zapalenie, żeby coś z tego się gorszego nie zrobilo, moze ktoś z was ma doświadczenie ? Z brodawkami dam radę jakoś, boli cholernie na początku jak zaczynam karmić, potem już mniej.
    Za to mała pięknie przybiera ,2 x tyle ile powinna hehe, będzie pultasem, ma juz 2 brody ;p;p

Dzidzie mamy super grzeczną, śpi od 21 do 9 rano z przerwami na karmienie ( ok 24-1, , 3-4, i potem ok 6-7, a czasem budzi się tylko 1-2 a potem ok 6-7 . W dzień karmimy się różnie co 1-3 h :) Ale ma minimum 2 drzemki po 2-3 h w ciągu dnia :) Także oby tak zostało, nie wiem czy pamietacie w brzuchu była mega diabłeeeeeem, a teraz serio aniołek.

Aleee mam pytanko : mamy dziś imprezkę sporą, organizujemy sami , robimy jedzonko ale zamawiamy też pizze i pytanie za 100 %, czy wy jadłyście pizze ???? Dzidzia ma 2 tygodnie, do tej pory zero problemów z brzuszkiem, a tylko na moim mleku, jem w miarę wszystko, smażone jadłam, owoce wszystkie, ale nie jadłam fast-foodów ani kapustnych, strączkow. No i co mam zrobić z tą pizza ? bo chęć mam, ale boję się, jak wasze doswiadczenia ??? :)

Ja miałam tydzień problem z piersią z zapaleniem, gorączka, dreszcze itp. dwa dni, ale pierś była twarda, bolesna przez tydzień gdzieś. Też prawdopodobnie dostałam zapalenia przez mocno poranioną brodwawkę. Jak najwięcej przystawiaj do tej piersi i CDL kazała mi tak delikatnie pompować ją jak Filip je. Przed karmieniem bardzo ciepły prysznic, po karmieniu 15 minut zimny okład. Tak mi kazała i pomogło. Po tym zapaleniu do dzisiaj boję się o piersi i pilnuje, żeby żadne zgrubienie na dłużej się nie zrobiło. Uważaj na tę pierś, bo mi doradca mówiła, że pierś pamięta zapalenie i jest bardziej podatna teraz na tego typu dolegliwości.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wieczorem po karmieniu psikam brodawkę octeniseptem- zalecenie od doradcy również.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadlam kilka razy pizze, co prawda domowa ale jadlam i bylo wszystko ok
    A co do zapalenia piersi to niestety nie pomoge

Mnie moja Agatka w nocy normalnie budzi, kwęka cos i placze przez sen, ja juz mysle ze ona glodna wiec wstaje, patrze a ta spi w najlepsze hehe

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadlam raz pizzę. Hmm. Nie zauważyłam nic dziwnego.
    Ale uważam ze u kazdej moze byc inna reakcja.
    Mi np nie wolno soku pomarańczowego. :/ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 16:52

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domowa pizze jem kilka razy w tygodniu, np. Dzis :) kupna też jadlam. Nikomu nic nie było :)
    Kurcze, Filip ma problem z kupkami. Robi kilka w dzień, ale czasami aż bordowy na buzi jest i widze, że sie męczy. Da się jakoś pomóc? Masuje mu brzuszek, ruszam nóżkami. Zamówiłam tez dzisiaj termofor.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że stracę mleko niestety. Moja Ula zasypia cały czas przy cycku więc nie stymuluje laktacji. Ja trochę odciągam ale też nie za dużo bo ona co chwilę na cycku. No cóż. Szkoda mi strasznie ale nic więcej nie zrobię. Wedzidelko podciete, przystawiam raczej dobrze. Może to zoltaczka. Ech ciężkie to kp.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tydzień po porodzie miałam mega ochotę na KFC i tą zachciankę spełniłam ;-) wszystko było OK ale różnie może być. Teraz mam, od kilku dni, fazę na mrożone zapiekanki i co wieczór na kolacje wcinam, również bez odzewu u małej, tak samo jak po leczo. Myśle więc, że śmiało możesz zjeść pizzę :-) U nas ogólnie, na szczęście, nie ma problemu i pozwalam sobie na wszystkie zachcianki

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez bylo tylko spanie na cycku. :/
    Hania zaczela ssac dopiero po ponad miesiącu. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 20:08

nesssssa lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie mleko tak cieknie, że Filip na poczatku karmienia dławi się... Później obraża się na cycka, czyli robi dziubek, wielkie oczy i nawet szpilki w te usteczka się nie wciśnie. Dopiero po chwili mu przechodzi :p

Lavendova lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Jakiej butelki używasz do karmienia?
    Mam dwie tommee tippee, jedna z MAM i jedna z laktatora Lansinoh... Mia ze wszystkich ladnie pije i kazda akceptuje...
    Smoczki natomiast tylko avent soothie, po powrocie ze szpitala chcialam jej sprobowac dac innego chyba avent soft to byl bo tamten jej czesto wylatywal i myslalam ze moze za ciezki dla niej, ale tym drugim plula i nie chciala...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U nas tez bylo tylko spanie na cycku. :/
    Hania zaczela ssac dopiero po ponad miesiącu. :D
    Czyli doradca pomógł? Bo Olek nie chce ssać, zanosi się płaczem jak się go zmusza
    Nie wiem czy przez to nie ma jakiegoś urazu. Możesz mi napisać jak sobie poradzilas? Jak podtrzymalas laktację zanim się nauczyła?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jadłam pizze, mcdonalda a nawet kebaba bo mialam ochotę. Słodkie tez, czy to lody czy czekolada, owoce tak samo mleko do kawy. Zero reakcji. O nawet dzień po wyjsciu ze szpitala pieczona kaczkę u chinczyka :D Kurde az zglodnialam teraz :P

‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ