Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eilleen wrote:Po cc jak szybko znika brzuch?
Uważam że nie ma znaczenia czy cc czy psn. Brzuch znika indywidualnie. Ja mam nadal lekki brzuch z początków ciąży. Miałam cc. Minęło 5 tygodni. Miałam ogromny brzuch na końcu więc to też ma na pewno wpływ na to ile będzie spadał. Położna na 2 dni przed terminem jak na mnie patrzyła to po samym brzuchu widziała że dziecko duże i będzie problem z urodzeniem.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyEilleen wrote:Po cc jak szybko znika brzuch?
Ja już nie mam brzucha tzn nie widać w ogóle ze bylam w ciąży ale kaloryfer to to nie jest
Ale mam lenia dzisiaj, mała śpi a mi się nic nie chce robić. Chyba się ruszę zaraz na spacer. I tak myślę ze w kwestii antykoncepcji to wrócę do jaz jak skończę karmić. Trochę sie boje tych mini pigulek ze mi siadzie samopoczucieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 16:20
-
Eilleen wrote:To jest jakiś sposób. Tylko skąd to wziąć. Poszukam w internecie.
Te sondy dostalam tez w aptece tylko musialam zamowic (nie wiedzialam jak dlugo bede musiala tak nim mleka bedzie wystarczajaco wiec zaraz po wyjsciu nastepnego dnia bylam dokupic a sie na szczescie nie przydaly)
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U mnie jesli ktoś nie wie, że bylam w ciąży to nie widać. Na brzuchu to tylko tłuszcz mi został
troszkę luźnej skóry i jeszcze delikatne rozejście mięśni, no ale ja jestem niecale 3 tygodnie po porodzie. A no i brzuch mam brązowy, ale to zejdzie pewnie niedługo.
-
To u mnie tez tylko troche tluszczyku, ale brzuch mam i tak mniejszy niz przed ciaza mialam, a i nogi duzo smuklejsze i tylek (ale to juz w ciazy wszyscy zwracali uwage ze nogi i tylek bardzo mi schudly) tyle ze jest duzo luzniejsza skora niz byla przed, no ale 4tyg po porodzie to nie dziwne
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
U mnie brzuch prawie płaski, jeszcze miękki i troszeczkę skóra musi się ściągnąć. Nogi mam chudsze niż przed ciaza, ale za to ręce jakieś takie nalane i w talii coś tam się odłożyło. Czekam na wizytę u gina i chce już coś zacząć robić.
Dobrze wiedzieć o tym kryzysie laktacyjnym, bo u mnie chyba tez jakieś braki w podaży. Dzisiaj pierwszy raz od szpitala mała dojadła 30ml mm. Martwię się, bo kupek jakoś tak mniej się zrobiło. Szczególnie w nocy. Do tej pory po każdym karmieniu byl pełen pampers, a teraz w nocy tylko zasikane. -
nick nieaktualny
-
E_mii ale u mnie teraz tez mniej kupek i w dzien i w nocy, widze że Filip męczy sie przy kupie. Dopóki w sumie kolor i konsystencja sie nie zmieniają to się nie martwię. Martwi mnie najbardziej spanie, odłożony do łóżeczka śpi chwilę i się budzi, budzi się też jak zaczyna mu się ulewać... W dodatku w dzień karmie co 1-1,5 godziny, nawet cycki nie zdażą się twardsze zrobić
-
Hej!
A to czasem nie "Wasza" Niedogranaznowu się stara o dzidzia? A zdaje się jakoś z Wami miała rodzic
a no i juz chyba syna nie ma czy kogo tam bo suwaczek usuniety:)
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/pazdziernikowe-ii-kreski,16616.html
-
e_mii wrote:U mnie brzuch prawie płaski, jeszcze miękki i troszeczkę skóra musi się ściągnąć. Nogi mam chudsze niż przed ciaza, ale za to ręce jakieś takie nalane i w talii coś tam się odłożyło. Czekam na wizytę u gina i chce już coś zacząć robić.
Dobrze wiedzieć o tym kryzysie laktacyjnym, bo u mnie chyba tez jakieś braki w podaży. Dzisiaj pierwszy raz od szpitala mała dojadła 30ml mm. Martwię się, bo kupek jakoś tak mniej się zrobiło. Szczególnie w nocy. Do tej pory po każdym karmieniu byl pełen pampers, a teraz w nocy tylko zasikane.
Ale ja zeby nie zwariowac szukam złotego srodka. Jutro maz jedzie do smyka po jakies inne smoczki. -
Marta..a wrote:Uważam że nie ma znaczenia czy cc czy psn. Brzuch znika indywidualnie. Ja mam nadal lekki brzuch z początków ciąży. Miałam cc. Minęło 5 tygodni. Miałam ogromny brzuch na końcu więc to też ma na pewno wpływ na to ile będzie spadał. Położna na 2 dni przed terminem jak na mnie patrzyła to po samym brzuchu widziała że dziecko duże i będzie problem z urodzeniem.
-
kozalia wrote:Eilleen, u mnie w szpitalu tez w ruch szły strzykawki, nawet bez sondy. Wiec jak nie dostaniesz sondy w aptece, to spróbuj po prostu w kącik ust wstrzyknąć mm podczas ssania cycka, moja Ola tym sposobem załapała o co kaman.
-
Ja daje malej na noc mm tzn zanim ide spac daje na spiocha butle albo mm albo odciagniete bo raz ze ona ctcka nie zlapie za nic na spiocha a dwa ze tak mam pewnosc ile zjadla i wtedy tez ladnie te ok 5h przesypia (z czwartku na piatek nawet przeszlo 5 pociagnela)...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
syska89 wrote:A czym dokarmiasz jesli tylko takie ilosci dajesz malej, my na samym kp ale tez sie zastanawiam czy nie podawac np na wieczor po cycu jeszcze mm . Dzis bylismy u tesciow to w ciagu 3,5 h wizyty musialam trzy razy dawac cyca ale tez byla to potrzeba ciumkania bo smoczka Oluś nie uznaje
Ale ja zeby nie zwariowac szukam złotego srodka. Jutro maz jedzie do smyka po jakies inne smoczki.
Mam hipp bio combiotik. Moja smoczka tez nie lubi. Kilka razy udało nam się uśpić ją ze smokiem, a teraz odrazu odruch wymiotny. -
e_mii wrote:
Dobrze wiedzieć o tym kryzysie laktacyjnym, bo u mnie chyba tez jakieś braki w podaży. Dzisiaj pierwszy raz od szpitala mała dojadła 30ml mm. Martwię się, bo kupek jakoś tak mniej się zrobiło. Szczególnie w nocy. Do tej pory po każdym karmieniu byl pełen pampers, a teraz w nocy tylko zasikane.
To co ja mam powiedziec jak u nas kupki sa raz dziennie - raz na poltora dnia, ale za to bardzo duzo mega zsikanych wiec sie pocieszam tym, w czwartek mamy pierwsza wizyte u lekarza wiec zobaczymy czy przybiera dobrze.
Ja raz Mala dokarmilam mm i tez mam Hipp bio combiotik
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
Lavendova wrote:Leticia ta tula o której pisałaś to babytula? A które masz?
Tak, mam wersję baby od 7 kg do 20 kg. Naszą dwulatkę nadal czasem w to wrzucamy
Tulę z czystym sumieniem polecam, jest wygodna i porządnie wykonana. Tylko, że jest dla samodzielnie siedzących dzieci. Tej wersji dla maluszków trochę się obawiałam jednak.