Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
marcela123 wrote:My mieliśmy ciężką noc. Mały budził się max co dwie godziny i bolał go brzuszek. Prezyl się, podkurczal nóżki, cały czerwony się robił. Nie mógł kupki zrobić. Czuje się dzisiaj jak zombie. Była położna i stwierdziła, że na tym etapie mogą zmieniać się kupki i dlatego tak się dzieje. Poleciła kupić dodatkowo kropelki Biogaja albo Dicoflor. Które lepsze? Bo kojarzę ze ktoś o nich pisal
-
nesssssa wrote:Dziewczyny karmiace mm, jakiej wody się używa? Normalna przegotowana kranówka?
Mam awaryjnie Hipp, to po prostu zalewam ciepla woda, mieszam i gotowep
Ja używam przefiltrowanej wody z kranu. Taką przefiltrowaną wodę przygotowuje w garnku i potem odpowiednią ilość przelewam do butelki i podgrzewam jak trzeba. Na końcu wsypuję mm.
nesssssa lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Ania241188 wrote:A ja mam miękkie cycki . Ale mleko leci chociaż nie tyle jak wcześniej. Kryzys? Wieczorem to mało co wycisnelam a mały wciąga mleka że hej.
U mnie tak samo. Miękkie ale jak przystawiam malego to widzę że ładnie ciągnie i się raczej najada. Może laktacja w końcu się unormowała i piersi produkują tyle ile faktycznie potrzeba? -
To u nas tez ta dyschezja w takim razie pasuje.
Dzisiaj w nocy tak sie denerwowala i prezyla az zasnela jak sie obrobila po pachy, naprawde mialam dylemat czy ja budzic i przewijac czy nie, jak w koncu sie cicho zrobilo hehe Gorsze bylo to ze jak ja przewinelam to po 2 min postanowila jeszcze dorobic :8
Jesli o probiotyki chodzi to ja zauwazylam ze niestety ale u nas jest chyba odwrotny skutek, wydawalo mi sie z 3 tyg temu ze Mala ma kolki i profilaktycznie kupilam espumidan i biogaje, do przedwczoraj codziennie dawalam te probiotyki i co? Przedwczoraj zapomnialam i mala wczoraj zrobila kupe, naszlo mnie czy to czasem te rzadkie kupy nie sa od tych kropel i wczoraj specjalnie jej nie dalam i dzisiaj w nocy 2 razy pelny pampers i przed chwila znowu. A same wiecie ze mnie to martwilo ze tak malo robi. Jeszcze poobserwuje ale wyglada na to ze u nas te krople biogaji sie nie sprawdzily a zadzialaly wrecz odwrotnie
U nas tez dzisiaj miesiac stuknalWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 13:53
Agusia_pia lubi tę wiadomość
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:A ja mam miękkie cycki . Ale mleko leci chociaż nie tyle jak wcześniej. Kryzys? Wieczorem to mało co wycisnelam a mały wciąga mleka że hej.
Ja mam miękkie od miesiąca, przed karmieniem lekko nabrzmiewaja ale nadal miekkie. Mleko jest bo wczoraj sciagnelam 180 ml w 5 min. Aha i mleko mi się zmienilo i teraz jest takie blado biale nawet niebieskawe lekkoA było niedawno takie waniliowe zoltawe.
Za to nie wiem co z kupami u nas. Nie placze nie prezy sie nie widzę zeby ja cos bolalo ale te kupy dziwne takie plynne sie zrobily i takie pomaranczowe. To normalne? I śmierdzą. Moze jakieś bakterie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 14:10
-
nick nieaktualny
-
My podajemy dicoflor i jestem zadowolona poleciła mi go pediatra. Mała nie ma kolek i robi normalne kupy raz lub dwa razy dziennie.Dzisaj ma dzień marudy już nie mam siły. Nie zauważyłam kiedy stała się tak ciężka, ale mamy przełom bo daje się wziąć na ręce. Nie zawsze i nie na długo ale powoli się przekonuje. Nawet wczoraj spala u mnie na rękach.
Czy to normalne że dziecko uśmiecha się do zabawki częściej niż do mnie czy męża? Zaczęłam się zastanawiać po tym jak ja nie mogę się doprosić uśmiechu a potem patrzę jak się przygląda ulubionemu królikowi i mordkę cieszy. -
Ja dawałam dicoflor a potem zamieniłam na loggic + bo mieliśmy luźne kupy.. nic się nie zmieniło i nadal są luźne. Po miesiącu odstawiliśmy. Z kupa nie ma problemu tylko mały ma gazy bo steka i pierdzi ja patrzę a w pieluszce nic.. A raz porządnie pierdbie i cała pielucha ale tak jak pisałam u nas 1-2 pieluchy bez kupy dziennie to max a zasikana mam zawsze po 2h. Kupa chyba o ile żółta jest ok, źle jak się robi zielona prawda? My mieliśmy zielonkawa jak zjadłam ciasto drożdżowe. A od dwóch dni jem bigos i może od niego ma gazy młody?
Piersi nadal mi się napelniaja. Co godzinę czuję taki ból w nich i momentalnie wtedy cieknie i się napelniaja. Mleko też mam bielsze niż na początku bo jak ulewa nie mamy już żółtych plam ma tetrze6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
To u mnie też ma chyba tą dyschezję.. A piersi twardych to ja od początku karmienia piersią nie miałam nigdy. Jak mi się napełniają to czuję tylko co 2 godziny takie nieprzyjemne mrowienie i kłucie i po prostu wyglądają też wtedy na pełne. Jak już wiemy, że mała ładnie przybiera na wadze, to skończyły się komentarze na temat mojego chudego mleka, skoro mała ciągle głodna i mogłaby jeść co godzinę.
Kurcze moja mała niewiele śpi w dzień. Tzn są dni, że po karmieniu zaraz zasypia ale więcej jest dni takich jak dziś, że ucina sobie 30 minutowe drzemki i potrzebuje uwagi. Będzie spokojna przez 10 min jak dam jej coś do śledzenia wzrokiem ale potem zaczyna się marudzenie. Czasami to się zastanawiam, czy to tylko ja nie potrafię jej uśpić po karmieniu, bo jak moja mama czasem wpadnie i mówię jej, że mała wisi mi na cycku już dobrych parę godzin, to ona bierze ją w rożek i ponosi i zawsze jej zaśnie. Czuję wtedy taką niemoc..
W nocy zaś uma jeden sen 5-6 godzin, ale niestety zasypia mi o 21 i budzi się ok 2-3. Ja kładę się spać ok 23 więc niewiele tego snu mi zostaje do jej pobudki. No oczywiscie mogłabym się kłaść z nią razem ale wtedy z mężem to w ogóle byśmy się mijali.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Lavendova wrote:Mleko jest bo wczoraj sciagnelam 180 ml w 5 min.
Squirrel u nas wieczorem mamy ten sam problem. Też kładę małą spać o 20-21 i myślę sobie że o 22 najpóźniej pójdę spać bo trochę mnie te nocki męczą ale wieczór to jest jedyny czas kiedy mogę spędzić razem z mężem.
-
U nas mały ma problem z zasypianiem na noc. Daje mu cyca przed kąpielą później jeszcze raz żeby dojadl i zasnął, ale on albo zasnie płytko i zaraz po odlozeniu się budzi albo zasypia około godziny nawet półtorej gdzie teoretycznie zostaje mu godzina albo i mniej do kolejnego karmienia i wtedy niby przesypia o godzinę swoją normalna porę na jedzenie. Nie wiem czy po tej kąpieli nie poczekać do kolejnego jedzenia i wtedy może by szybciej zasypial bo ten cały rytual z myciem mam wrażenie tylko bardziej go rozbudza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 17:31
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
marcela123 wrote:U nas mały ma problem z zasypianiem na noc. Daje mu cyca przed kąpielą później jeszcze raz żeby dojadl i zasnął, ale on albo zasnie płytko i zaraz po odlozeniu się budzi albo zasypia około godziny nawet półtorej gdzie teoretycznie zostaje mu godzina albo i mniej do kolejnego karmienia i wtedy niby przesypia o godzinę swoją normalna porę na jedzenie. Nie wiem czy po tej kąpieli nie poczekać do kolejnego jedzenia i wtedy może by szybciej zasypial bo ten cały rytual z myciem mam wrażenie tylko bardziej go rozbudza
Też czasami mam ten problem. Mały zje po kąpieli i muszę go godzinę usypiać. -
justa8902 wrote:Ccierpliwa i nie masz problemow z laktacja? Czasem tez az mnie korci zeby dac na noc mm ale boje sie ze potem bede miec coraz mniej pokarmu az w koncu calkiem zniknie
czasem mala zje, a ja jeszcze potrafie 90ml a bywalo i 110ml odciagnac
Chociaz ostatnio moje cycki zrobily bunt na laktator i mimo, ze mala je i slychac, ze lyka, a jak na piers nacisne to mleko tryska, to laktatorem srednio sciagam...
No ale najwazniejsze, ze jest go tyle ze mala sie najada bez problemu... czasem jak lapczywie pije to sie az zaksztusic potrafi...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas na noc tez bywaja dni w ktore masakra z zasypianiem...
Kapiel, cycuch i oczy jak talarki... i albo brak zamiaru spac albo tez zasnie na mnie ale odlozona budzi sie po minucie...
I tak to wtedy trwa az do czasu pory kolejnego karmienia i dopiero zasypia na noc... a czasem i jeszcze nie...
Bywa ze do 21-22 poszaleje i pada (kapiemy kolo 20) a bywa ze sie bujamy do 1 w nocy... i to nie placze itp tylko poprostu nie ma zamiaru spac i upomina sie o kontakt i zagadywanie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Moja dzisiaj budzi się z krzykiem jak już zaśnie. Ewidentnie problem z brzuszkiem. Stęka i pręży się, po czym pójdzie strzelająca kupa, albo bąk, albo nic i krzyczy strasznie
Serce mi pęka jak widzę jak cierpi
Podaję jej od tygodnia biogaję i espumisan i to nic nie daje
Na pewno to nie kolki, bo trwa max 10 min. Często pomaga jej uspokoić się cycek, ale jest strasznie rozstrzęsiona wtedy, aż się zanosi.
Któraś z was pisała, że niektóre witaminy D powodują te bóle brzuszka. Podajcie konketną nazwę tej po zmianie, co okazała się być lepsza. Ja mam teraz APOD3 z dozownikiem.
Do tego wszystkiego doszedł nam trądzik niemowlęcy.. Oczywiście nasłuchałam się od życzliwych, że te krostki na policzkach i bóle brzucha ,to na pewno od tego, że jem co popadnie.. Może nawet zaczęłabym się nad tym zastanawiać, gdyby nie fakt, że ja praktycznie w ogóle nie jem.. Śniadanie na szybko, obiad i teraz dopiero kolacja. Codziennie praktycznie to samo.. A dzisiaj z tym krzykiem to najgorszy dzień od narodzinMimo wszystko niektórzy myślą, że chyba nic nie robię tylko obżeram się czym popadnie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 19:07
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualnymisia-kasia wrote:Jak osiągnęłaś taki wynik? O jakiej porze ściągałaś mleko, z obu piersi i jakim laktatorem?
Wczoraj jakoś ok 19 i tak z obu piersi, z tej której jadla poprzednio to było mniej. Mam avent ręczny. Sciagam tylko dopóki leci, nie wyciskam tyh kropelek juz. Ale to tez nie jest tak ze zawsze tyle sciagne. Jakoś mniej wypila z piersi wiec odciagnelam bo fisiowala przy cycku.
Dzisiaj rano po 3 h od karmienia bylo 150 ml.