Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj ogarnelam Stasia najpierw z kąpaniem później cycek, zasnął, odłożyłam go do łóżeczka i po 5 minutach się obudził. Dostał drugiego cyca, znowu zasnął, odłożyłam go i znowu to samo. Teraz próbuje w wózku go uśpić, odpływa i po chwili się budzi. Matko nie mam już siły, niech już mąż wraca z pracyAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Trądzik jest od hormonów nie od witaminy
od witaminy mogą być problemy z brzuszkiem. My mamy juvit d3 mały ma tylko gazy.. Ale to może być wina bigosu ;p
Jeżeli chodzi usypianie nocne to u nas jak t
Go już karmię po Kąpieli to nic do niego nie mówię, palą się tylko lampki ledowe i włączam szumisia. Karmię na lezaco. Jak zje to przekładam go do łóżeczka. W nocy też przy karmieniach nie zapalam światła tylko te lampki tzw cotton bals chyba palą się cała noc żebym widziała go w nocy. Pieluche3 zmieniam tylko jeżeli jest nerwowy po karmieniu. Tak nie ruszam do rana.
Ah no i po włożeniu go do łóżeczka wychodzę z pokoju, jak słyszę że coś tam mruczy to dajemy mu smoczek i wychodzimy. Takie wędrówki też u nas trwają z 30min do godziny czasami:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 21:27
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Trądzik wiem, że od hormonów. Z ta witaminą D w sprayu odpuscilismy bo nawet położna mówiła, że ta zwykła w kapsulkach jest lepsza bo po tamtej mogą występować bóle brzuszka.
Tak więc mój nakarmiony o 19.50 i dalej nie śpi. Teraz mąż robi próbę z odlozeniem a ja już z bezsilności robię mm. Może moje mu nie wystarczaAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Lavendova to ładne wyniki. Ja się boje więcej jak 60ml odciągnąć z tej pełnej piersi. Myśle że później ona nie będzie miała co jeść (nie wiem czy to słuszna obawa), a z tej poprzedniej co jadła wyciskam może ze 20ml.
Squirrel ja podaje vigantol, nie ma dozownika i jedna kropla to 500j. Więc ja daje krople na cycka bo i tak wszystkiego nie zliże dzięki temu myśle ze ta dawka jest ok. Problemy zniknęły teraz czasem trochę się pręży i pokrzyczy a wcześniej darła się pół wieczoru i miała kolkę.
My tez wieczorem kąpiel, cycek i spać. Różnie bywa ale zazwyczaj odlatuje po cycku w ciągu 30min a jeśli nie tzn ze musi jeszcze podjeść albo musi przed spaniem zrobić kupęRobię tak jak Marta po kąpieli cisza już nic nie mówię, szumiś i przytłumione światło.
Moja tez miała takie krosty jak pryszcze z białym teraz zostało pare czerwonych no i łuszczy jej się skóra na czole.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 22:47
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy kładziecie wasze dzidzie do spania na brzuchu? My kładlismy, zanim położna powiedziała nam że to niebezpieczne ze względu na ryzyko SIDS. Są takie noce, kiedy Ola położona na plecach przebudza się co godzinę, a na brzuchu wyraźnie jej lepiej względu na bączki i tylko w takiej pozycji zapada w głęboki sen. I nie wiem co robić bo na brzuchu wyraźnie jej lepiej i odczuwa ulgę, ale mam obawy, ze się udusi
Od kiedy można bezpiecznie niemowlaki klasc na brzuchu na noc?
-
nick nieaktualnyKładę Hanie na brzuchu wtedy kiedy na nią patrzę..
nie miałbym odwagi położyć ją na noc i nie miec oka na nią.
Od kiedy mozna? Kiedy dziecko samo potrafi obracać sie juz.w sumie nie wiem. Niby chodzi o nacisk na klatkę piersiową ale on zawsze bedzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 07:17
-
Ze spaniem na brzuszku jest o tyle problem że to nie chodzi, że główki nie obróci bo większość niemowląt w tej pozycji świetnie daje sobie radę z kierunkiem główki
Glownie chodzi o nacisk na klatkę piersiową i trudności oddechowe z tym związane. Ja bym się bała na noc tak zostawić chociaż sporo ludzi tak właśnie kładzie. Myśle że monitor oddechu ma tu ogromne znaczenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 06:42
[/url]
-
nick nieaktualnyEmi w nocy miała gorączke eh
To już wiem czemu przespala cały dzień. Coś jej po brzuszku jezdzilo a tak to ani katar ani nic. Mnie gardlo boli. No zobaczymy co lekarz powie
Ja ją kładę na brzuchu ale ona nie lubi bardzo i sama sie przewraca na plecy z tej wscieklosci.
-
Lavendova wrote:Emi w nocy miała gorączke eh
To już wiem czemu przespala cały dzień. Coś jej po brzuszku jezdzilo a tak to ani katar ani nic. Mnie gardlo boli. No zobaczymy co lekarz powie
Ja ją kładę na brzuchu ale ona nie lubi bardzo i sama sie przewraca na plecy z tej wscieklosci.
Mój też nie lubi na brzuchu.
Pola tak samo miała a teraz ciągle na nim śpi.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Filipa tez w dzien tylko klade na brzuchu, wolę go kontrolować.
Co za okropna noc. Pobudka o 3 i Filip nie miał zqmiaru juz spać... Do 5 trwała walka, ciagle chcial cycka i na rękach, a w łóżeczku oczy jak 5 zł, na koniec to juz siedziałam i płakałam z tej bezsilności -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:wasze dzieci juz same się obracaja z brzuszka na plecy? już?
Tak. Nie wiem na ile robi to świadomie a na ile po prostu ma farta.
Ale w miarę zgrabnie jej to idzie.
A potem taki uśmieszek na twarzy. :]
W drugą stronę nie potrafi (z plecków na brzuch)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 08:58
justyna14 lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Czasami jak Hania sporo pospi w dzien to w nocy mniej spi.
Nie probuje jej wtedy na siłę uspac. Tylko troche aktywnosci i sama się zmęczy.