WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ogarnelam Stasia najpierw z kąpaniem później cycek, zasnął, odłożyłam go do łóżeczka i po 5 minutach się obudził. Dostał drugiego cyca, znowu zasnął, odłożyłam go i znowu to samo. Teraz próbuje w wózku go uśpić, odpływa i po chwili się budzi. Matko nie mam już siły, niech już mąż wraca z pracy

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taka wit D z dozownikiem, przeszliśmy na zwykla w tych kapsułkach. Niestety i mój mały ma ten trądzik niemowlecy na czole tam gdzie włoski mu wypadają

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trądzik jest od hormonów nie od witaminy :) od witaminy mogą być problemy z brzuszkiem. My mamy juvit d3 mały ma tylko gazy.. Ale to może być wina bigosu ;p

Jeżeli chodzi usypianie nocne to u nas jak t
    Go już karmię po Kąpieli to nic do niego nie mówię, palą się tylko lampki ledowe i włączam szumisia. Karmię na lezaco. Jak zje to przekładam go do łóżeczka. W nocy też przy karmieniach nie zapalam światła tylko te lampki tzw cotton bals chyba palą się cała noc żebym widziała go w nocy. Pieluche3 zmieniam tylko jeżeli jest nerwowy po karmieniu. Tak nie ruszam do rana.

Ah no i po włożeniu go do łóżeczka wychodzę z pokoju, jak słyszę że coś tam mruczy to dajemy mu smoczek i wychodzimy. Takie wędrówki też u nas trwają z 30min do godziny czasami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 21:27

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trądzik wiem, że od hormonów. Z ta witaminą D w sprayu odpuscilismy bo nawet położna mówiła, że ta zwykła w kapsulkach jest lepsza bo po tamtej mogą występować bóle brzuszka.
    Tak więc mój nakarmiony o 19.50 i dalej nie śpi. Teraz mąż robi próbę z odlozeniem a ja już z bezsilności robię mm. Może moje mu nie wystarcza

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova to ładne wyniki. Ja się boje więcej jak 60ml odciągnąć z tej pełnej piersi. Myśle że później ona nie będzie miała co jeść (nie wiem czy to słuszna obawa), a z tej poprzedniej co jadła wyciskam może ze 20ml.

Squirrel ja podaje vigantol, nie ma dozownika i jedna kropla to 500j. Więc ja daje krople na cycka bo i tak wszystkiego nie zliże dzięki temu myśle ze ta dawka jest ok. Problemy zniknęły teraz czasem trochę się pręży i pokrzyczy a wcześniej darła się pół wieczoru i miała kolkę.

My tez wieczorem kąpiel, cycek i spać. Różnie bywa ale zazwyczaj odlatuje po cycku w ciągu 30min a jeśli nie tzn ze musi jeszcze podjeść albo musi przed spaniem zrobić kupę ;) Robię tak jak Marta po kąpieli cisza już nic nie mówię, szumiś i przytłumione światło.

Moja tez miała takie krosty jak pryszcze z białym teraz zostało pare czerwonych no i łuszczy jej się skóra na czole.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 22:47

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy kładziecie wasze dzidzie do spania na brzuchu? My kładlismy, zanim położna powiedziała nam że to niebezpieczne ze względu na ryzyko SIDS. Są takie noce, kiedy Ola położona na plecach przebudza się co godzinę, a na brzuchu wyraźnie jej lepiej względu na bączki i tylko w takiej pozycji zapada w głęboki sen. I nie wiem co robić bo na brzuchu wyraźnie jej lepiej i odczuwa ulgę, ale mam obawy, ze się udusi :( Od kiedy można bezpiecznie niemowlaki klasc na brzuchu na noc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kładę Hanie na brzuchu wtedy kiedy na nią patrzę.. :) nie miałbym odwagi położyć ją na noc i nie miec oka na nią. :)

Od kiedy mozna? Kiedy dziecko samo potrafi obracać sie juz. :) w sumie nie wiem. Niby chodzi o nacisk na klatkę piersiową ale on zawsze bedzie. :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 07:17

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj małego położyłam tak do spania na 40 minut do łóżeczka, ale przy włączonym monitorze oddechu a i tak co chwila zaglądałam do niego bo nie miałam 100 % zaufania bo tego urządzenia

e_mii lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze spaniem na brzuszku jest o tyle problem że to nie chodzi, że główki nie obróci bo większość niemowląt w tej pozycji świetnie daje sobie radę z kierunkiem główki ;-) Glownie chodzi o nacisk na klatkę piersiową i trudności oddechowe z tym związane. Ja bym się bała na noc tak zostawić chociaż sporo ludzi tak właśnie kładzie. Myśle że monitor oddechu ma tu ogromne znaczenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 06:42

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kładę na brzuszku spać ale tylko w dzień. Mam monitor oddechu i jeszcze do niej zaglądam co jakiś czas. Zazwyczaj spała tak ok godziny ale raz aż trzy i się zastanawiałam czy nie za długo?

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jednej piersi po nocy mogę ściągnąć 170 ml z drugiej niestety mniej około 120ml :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi w nocy miała gorączke eh :( To już wiem czemu przespala cały dzień. Coś jej po brzuszku jezdzilo a tak to ani katar ani nic. Mnie gardlo boli. No zobaczymy co lekarz powie :/

Ja ją kładę na brzuchu ale ona nie lubi bardzo i sama sie przewraca na plecy z tej wscieklosci.

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Emi w nocy miała gorączke eh :( To już wiem czemu przespala cały dzień. Coś jej po brzuszku jezdzilo a tak to ani katar ani nic. Mnie gardlo boli. No zobaczymy co lekarz powie :/

Ja ją kładę na brzuchu ale ona nie lubi bardzo i sama sie przewraca na plecy z tej wscieklosci.
    Zdrówka dla małej.
    Mój też nie lubi na brzuchu.
    Pola tak samo miała a teraz ciągle na nim śpi.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania tez nie lubi na brzuchu.. musi głęboko spać. Ale i tak zaraz na plecy sie przewraca.

Na macie wokół zabawek to jeszcze jako tako jej sie przez chwilę podoba. Pocieszy sie, bąki pójdą i jest ok. :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia kasia w kontekście odciagania to chyba ma tak dzialac ze im więcej/czesciej sie odciagnie lub przystawia to sie więcej/szybciej produkuje.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipa tez w dzien tylko klade na brzuchu, wolę go kontrolować.
    Co za okropna noc. Pobudka o 3 i Filip nie miał zqmiaru juz spać... Do 5 trwała walka, ciagle chcial cycka i na rękach, a w łóżeczku oczy jak 5 zł, na koniec to juz siedziałam i płakałam z tej bezsilności

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami jak Hania sporo pospi w dzien to w nocy mniej spi.
    Nie probuje jej wtedy na siłę uspac. Tylko troche aktywnosci i sama się zmęczy. :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wasze dzieci juz same się obracaja z brzuszka na plecy? już?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wasze dzieci juz same się obracaja z brzuszka na plecy? już?

Tak. Nie wiem na ile robi to świadomie a na ile po prostu ma farta.
    Ale w miarę zgrabnie jej to idzie.

A potem taki uśmieszek na twarzy. :]

W drugą stronę nie potrafi (z plecków na brzuch)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 08:58

justyna14 lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Czasami jak Hania sporo pospi w dzien to w nocy mniej spi.
    Nie probuje jej wtedy na siłę uspac. Tylko troche aktywnosci i sama się zmęczy. :)
    No ale przy prawie dwumiesiecznym dziecku mozna mówić o zabawianiu. Filip ma raptem trzy tygodnie, wiec powinien spać dość sporo i zmeczyc go ciezko, bo jeszcze nie reaguje na zabawy

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 1408 1409 1410 1411 1412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ