WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula pakuje łapki do buzi cały czas. Smoczka nie chce i nie wiem jak reagować. Bo tylko cyc jest konkurencyjny...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    No ale przy prawie dwumiesiecznym dziecku mozna mówić o zabawianiu. Filip ma raptem trzy tygodnie, wiec powinien spać dość sporo i zmeczyc go ciezko, bo jeszcze nie reaguje na zabawy

A moze chce czuć mamę?

Moja właśnie tego chciała.
    I choć wcześniej bylam zdania że nie będę spac z dzieckiem. To zycie chciało inaczej..
    Hania była zadowolona, a ja chociaż wypoczęta. :)

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A moze chce czuć mamę?

Moja właśnie tego chciała.
    I choć wcześniej bylam zdania że nie będę spac z dzieckiem. To zycie chciało inaczej..
    Hania była zadowolona, a ja chociaż wypoczęta. :)

Ja tez nie chcialam spac z dzieckiem. Teraz czesc nocy spi sama, ale jak sie przebudzi to biore do siebie bo inaczej nie idzie ululac. Patent z klepaniem po pupce na uspokojenie dziala.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcze z tym spaniem razem :p Filip chce spac, ale najlepiej z cyckiem w buzi, a i z rękami pod tyłkiem. Polozenie nawet obok do łóżka i szybkie przytulenie jest be. Ale moze zaczyna miec momenty wzmozonej aktywności, tylko nie cholera o 3 w nocy :p
    Mam nadzieję ze przejdzie mu za kilka dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 09:53

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja tez nie chcialam spac z dzieckiem. Teraz czesc nocy spi sama, ale jak sie przebudzi to biore do siebie bo inaczej nie idzie ululac. Patent z klepaniem po pupce na uspokojenie dziala.
    Mam to samo.. spi sama moze z 4h, max.
    Gdy sie przebudzi nic nie dziala by zasnęła u siebie.
    A widzę ze zmeczona bo na oczy ledwo patrzy.
    I fajnie marszczy czolo by choc trochę miec otwarte oczy. Hehe...i biorę do sypialni. 2 małe lyki z cycka i odlot. :D :D

• chabasse Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też na brzuchu nie lubi. Po minucie się wnerwia i drze jak poparzona. Ale jak zaśnie na rękach i podłoże ja na brzuszek to o dziwo śpi chyba najlepiej. Spokojnie bez jekow i stekania.
    A w ogóle to nie wiem co jest nie tak, ale moja Emcia właściwie po każdym karmieniu pręży się, jęczy i steka. Nawet w nocy. Niby śpi ale ciągle jakies dźwięki z siebie wydobywa. Myślałam, ze to tylko tak na początku, no ale juz miesiąc za nami a to wciąż trwa. I niestety zauważyłam też ( no chyba ze zbieg okoliczności), ze po witaminie D ma problemy z brzuszkiem przypominajace atak kolki. I na razie sie wsztrzymalam z podawaniem. Za kilja dni znowu podam i zobaczymy..
    Aha.. I moja nie umie sie jeszcze przekręcić z brzuszka na plecki..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Tak. Nie wiem na ile robi to świadomie a na ile po prostu ma farta.
    Ale w miarę zgrabnie jej to idzie.

A potem taki uśmieszek na twarzy. :]

W drugą stronę nie potrafi (z plecków na brzuch)
    A jak to robi? nie odchyla przypadkiem zbyt mocno glowki do tylu?
    Moj starszy syn majac 2,5 mca najpierw odwracal sie z plecow na brzuch i raczej swiadomie bo wymaga to troche sily i umiejetnsci natomiast w droga strone troche dluzej mu to zajelo. I wlasnie nie odwracal sie odchylajac glowke do tylu ( tak jak najpierw myslalam ze tak powinno to wygladac). A takie odwracanie z odchylaniem glowki moze byc zwiazane z zwiekszonym napienciem miesniowym.

Co do jekow, stekow to u mnie tez mly tak ma i nie wiem dlaczego bo starszy tak nie mial. Martwie sie tez tym, ze wg mnie za bardzo sie wygina i ciezko mi go ulozyc na jednym czy drugim boku bo on tak sie przekreca jak che. Jutro idziemy do pediatry, zobaczymy co powie.

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też śpię z małą. Z wygody i z poczucia kontroli :D A też to pewnie moja ostatnia dzidzia więc chcę sie nacieszyć maluszkiem :) Dzisiaj pół nocy nie spałam, mała spała na mnie brzuszek ja męczył i zle sie czula w tej goraczce. Narazie nie ma gorączki, zjadla ale śpi i slabo wygląda :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 10:20

• e_mii Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała spi w łóżeczku od 20 do 23. Później już ze mną. Pobudki jak w zegarku, co 3 godziny i dzisiaj od 5 męczyła się z brzuszkiem. Nie płakała, ale prężyła się cały czas i później co chwile kupa. Ja zmieniam małej pampersa po każdym karmieniu, inaczej przecieka. I tez miałam witaminę z pompka, juvit, po niej mała się męczyła. Pediatra nam kazała odstawić na kilka dni i kupić inna.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas mala caly czas w kolysce spi... nawet jakbym ja chciala do nas na chwile wziac to raz ze maz za duzy wiercipieta i przez sen tego nie kontroluje (juz nie raz z lokcia pod oko dostalam) z brzegu odpada bo lozko na 65cm wysokie nawet jakbym ja spadla to bylobh nieciekawie a co dopiero mala...
    No i trzy ze jak probowalam na chwilke rano to ona sie denerwowala i dopiero spac nie chciala... ona lubi swoje loze i kolyske poki co...

Co do spania na brzuszku moja tylko chwile polezy (chyba ze na mnie) ale moja kuzynka coreczke caly czas tak kladla bo to byla jedyna pozycja jaka mala akceptowala i w jakiej spala dluzej niz 10 minut

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka 30 wrote:
    A jak to robi? nie odchyla przypadkiem zbyt mocno glowki do tylu?
    Moj starszy syn majac 2,5 mca najpierw odwracal sie z plecow na brzuch i raczej swiadomie bo wymaga to troche sily i umiejetnsci natomiast w droga strone troche dluzej mu to zajelo. I wlasnie nie odwracal sie odchylajac glowke do tylu ( tak jak najpierw myslalam ze tak powinno to wygladac). A takie odwracanie z odchylaniem glowki moze byc zwiazane z zwiekszonym napienciem miesniowym..

To ze główkę mocno podnosi to fakt. Ladnie na rekach sie podnosi. :D
    Ale z Tym napięciem to juz byłam u dwóch lekarzy i twierdzą ze jest ok..

Hmm. A podczas tego obrotu jak na nią patrze. To widze jak nogą i reka sie odpycha..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 11:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy lozeczko i kołyskę. Na chwilę łóżeczko akceptuje..
    A kołyska? Ogien pod nią chyba płonie. Bo tak krzyczy. :O :O

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, pępek już prawie był wygojony a teraz przebrałam mała i patrze a tam strupki po swiezym krwawieniu :/ Nie kładłam na brzuszku, nie wiem skad to krwawienie. Czy to od razu połoznej zgłaszac? Jutro ma byc planowo. Nie wiem czy to groźne, czy jednak bedzie dobrze. Zawsze cos kurde...zbiłam szklanke jeszcze, a matka mnie zamknela i zabrala klucze i moj facet teraz musi drałowac do niej. Co za dzien.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lozeczko jest ok, ale odkładanie... Choćbym nie wiem jak delikatnie to robiła to otwiera szeroko oczy, czasami prawie ze wchodzę.do łóżeczka i przytulam jeszcze i nie działa. Z nami w łóżku też nie pomaga. Pobudka o trzeciej tyle trwała, bo właśnie chyba brzuszek... W ogóle przewijanie w nocy rozbudza Filipa, ale jak zrobi kupę no to musze juz przebrać i wtedy jest cyrk...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jak się przewraca to podnosi sie na rekach i głowę wysoko. Jakos reka sie odpycha i laduje na plecach. Nie widzę żeby miala napiecie miesniowe ale u specjalisty jeszcze nie bylismy wiec nie wykluczone ze cos ma. Fakt ze trzymana tak na ramieniu trzyma głowe sama. Lezac na mnie na brzuchu też podnosi sie na rekach i obraca glowe na boki. To znaczy ze ma cos z tym napieciem??

• e_mii Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej ze dwa razy się udało przewrócić z brzucha na plecy. To było właśnie tak przez głowę, podnosi się na rękach, przechyla główkę na bok i fika nóżkami. Wiem, ze nie tak powinien wyglądać obrót. Mówiłam pediatrze ale nie kazała się tym martwić. Mogło jej się poprostu udać przypadkiem, a później nauczy się ładnie przekręcać.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wasze dzieci juz same się obracaja z brzuszka na plecy? już?
    Pola pamiętam jak miała około 4 miesięcy a to lekarz i tak mówił że szybko

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka póki co wózek ani łóżeczko ani kołyska nie parzy :-) przesypia noce bez problemu. Wystarczy że dostanie jeść. Nawet pełna pielucha mu nie przeszkadza na ogół. Korzystamy bo wiem że się to może szybko skończyć.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2 pierwsze tygodnie to bylo:
    Jeść, kupa i spać.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Masakra, pępek już prawie był wygojony a teraz przebrałam mała i patrze a tam strupki po swiezym krwawieniu :/ Nie kładłam na brzuszku, nie wiem skad to krwawienie. Czy to od razu połoznej zgłaszac? Jutro ma byc planowo. Nie wiem czy to groźne, czy jednak bedzie dobrze. Zawsze cos kurde...zbiłam szklanke jeszcze, a matka mnie zamknela i zabrala klucze i moj facet teraz musi drałowac do niej. Co za dzien.

Nesssa, a kiedy wam odpadł ten kikut? U nas jakiś czas po odpadnięciu tez była krew o strupki, dalej to czyscilismy octeniseptem i ładnie się wygoliło.

‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ