Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak nie odpadł to ja bym się nie martwiła, ewentualnie zadzwoń do położnej i zapytaj. U nas pępek się paskudnie goił, wg mnie i męża, czasami nawet 5 patyczkow zużywałam na wyczyszczenie i w ciągu jednego dnia się zasuszył, z tym że ja spirytusem czyściłam. Odpadł równo w drugim tygodniu.
nesssssa lubi tę wiadomość
-
Nam pępek odpadł po 24 dniach... Strasznie długo był, nawet miałam już skierowanie do chirurga. I jak mała miała z dwa i pół tygodnia to też podkrwawiał ale to chyba dlatego że sie haczył o pieluszke. Położna oglądała i powiedziała że tak może być, ważne by nie był opuchnięty i nie śmierdział. Wtedy może być tam jakiś stan zapalny. Później też mi ze dwa razy podkrwawił, ale obserwowaliśmy to i często czyściłam, aż w końcu odpadł. A jak odpadł to zagoił sie raz dwa. Niestety ale robiłam to fioletem tak jak kazała mi lekarka i ten fiolet tak jak by sie zagoił w środku tego pępka. Przy następnym dziecku już nie dam sobie wmówić że fiolet jest okej:p
nesssssa lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Nam odpadł też prawie po 4 tygodniach i ostatni tydzień krwawil. Krew może być, nie może być ropy:)
Nadal mamy strupka małego ale ja jakoś agresywnie tego nie chce odrywać.
Mój synek od wczoraj tylko cycek albo na rączki. W nocy ładnie tylko spał.. chyba za szybko na kolejny skok co?
Nie lubi leżeć na brzuchu.. od razu jest płacz. Za to lubi na raczkach jak do odbicia być noszony i tam podnosi główkę. Ze 3-4x obrócił się sam z brzucha na plecy ale ewidentnie przez przypadek:) sam to potrafi obracać się z lewej na prawa na przez plecy i główkę sobie sam obraca no i jak śpi na plecach już trzyma główkę prosto...6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Mój Antoś też nie lubił leżeć na brzuszku, ale ostatnio się do tego przekonał, dziś nawet cały spacer przespał w tej pozycji.
Bardzo ładnie i długo trzyma główkę, ma przecież prawie trzy miesiące ale jednak to że jest wcześniakiem robi swoje, rozwija się raczej zgodnie z wiekiem korygowanym. Też się przekręca na plecki odbijając się z rączki i pomagając sobie nóżką. Neurolog nie stwierdził wzmożonego napięcia a jedynie asymetrię.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Nam kikut odpadł 15 dnia. Też pytałam tutaj na forum czy krew jest normalna, u nas polozna kazala podkladac miedzy kikut a brzuszek gazik żeby to się nie sklejalo i przeszłam na oktanisept bo woda z mydłem jak dla mnie słabo to osuszala.
Mój szkrab chyba polubił spanie na brzuszku, dzisiaj w wózku dwa razy go usypialam i się budził po chwili, przełożyłam go do lozeczka na brzuszek, chwilę poklepalam po pupie i zasnął. W szoku byłam jak poszlam zajrzeć do niego a on głowę sobie przekrecil na druga stronę. Na plecach to normalne, ale nie wiedziałam że na brzuszku sobie poradzi na spaniuAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
U mnie od wczoraj czysto ale pewnie jeszcze coś poleci więc nie cieszę się za bardzo.
Antek z pępowiną to chyba rekord pobił. Dzień przed ukończeniem 3mż mu odpadłjak pokazywałam lekarzowi to mówił że jest OK i że gruba pępowina była. Zuzka nadal ma mimo, że przemywam spirytusem, nie wiem czemu te moje dzieci tak niestandardowo mają. Chociaż Damianowi odpadł po tygodniu.
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nesssssa wrote:Tak mnie naszło dzisiaj. Nie sądziłam, że można tak kogoś kochać jak swoje dziecko
Niesamowite uczucie. Nie daje taki maluch spokoju, a jak na nią patrzę to się rozpływam zakochana
Mi troszke zaczyna brakować pomocy w domu. Filip wrzeszczy włożony do łóżeczka, dobrze jest tylko u mnie na rękach, a ja nie moge nic zrobić
Jeszcze ta noc byla ciężka. Kupilismy pieluchy bambusowe w rossmanie i chyba to kicha. Kupa na plecach, 2 razy w nocy przebierałam i rano śpiochy cale osikane. Przy przebieraniu Filip się rozbudził, a ja byłam gotowa strzelić sobie w łeb. -
nick nieaktualnyLavendowa zdrówka.
Ja po 1 CC też ze 4 tygodnie miałam "okres". Teraz miałam przez tydzień, potem tydzień czysto i potem ze 3-4 dni jak okres, bo jakiś skrzep wyleciał i spokój. Także się cieszę, bo ostatnio to już się odparzyłam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 11:38
-
justa1509 wrote:Tak jak mówią, to całkiem inny rodzaj miłości.
Mi troszke zaczyna brakować pomocy w domu. Filip wrzeszczy włożony do łóżeczka, dobrze jest tylko u mnie na rękach, a ja nie moge nic zrobić
Jeszcze ta noc byla ciężka. Kupilismy pieluchy bambusowe w rossmanie i chyba to kicha. Kupa na plecach, 2 razy w nocy przebierałam i rano śpiochy cale osikane. Przy przebieraniu Filip się rozbudził, a ja byłam gotowa strzelić sobie w łeb.
Znam ten ból, też jestem w tygodniu sama z małym i ciężko jest mi coś zrobić w domu. Nie pamiętam kiedy zrobiłam jakiś normalny obiad, bo przy małym ciężko wygospodarować trochę czasu. Teraz już godzinę go usypiam i zaraz sama zasnę, bo noc też tragiczna. Budził się co dwie godziny, bo miał problem ze zrobieniem kupki i dopiero rano się udało. Marzę o tym, żeby w nocy przespać ciągiem 5 godzin. -
nick nieaktualnyJa jestem codziennie sama po min 12h.
Hania tez nie może sama spać bo zaraz wrzeszczy. Wiec łóżko w sypialni jest nasze.
No trudnodom to nie muzeum nie musi byc na pokaz.
Nie mamy pomocy rodziny.
Wiec obiad i sprzatanie sa na męża głowie.
Jsk nie chce mu sie gotowac to u Nas nawet na wsi sa pizzerie, pierogarnie, fajne miejsce z domowym zarciem - wiec glodni nie jestesmy.
Kąpiel biore gdy mąż jest w domu.
Kocham Hanie i korzystam z tych chwil bliskości. One zaraz sie skończą.i mama coraz mniej będzie potrzebna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 11:55
-
justa1509 wrote:Tak jak mówią, to całkiem inny rodzaj miłości.
Jeszcze ta noc byla ciężka. Kupilismy pieluchy bambusowe w rossmanie i chyba to kicha. Kupa na plecach, 2 razy w nocy przebierałam i rano śpiochy cale osikane. Przy przebieraniu Filip się rozbudził, a ja byłam gotowa strzelić sobie w łeb.
u mnie bambiboo zostały awaryjnie jak sie skoncza inne. Mam wrazenie ze lekkiej wysypki po nich dostaje plus prawie zawsze przelane sikiem.
o 17 połozna a ja nawet nie moge ogarnac mieszkania bo Ulki nie moge odlozyc na 30 sekund. Ryk masakryczny odchodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 12:41