X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital popsul mi dziecko :( Polozylismy sie spać o 22.30 a młoda nadal nie dala sie uspic. I tak lezala z nani w łóżku niespala i gadala do 3 rano!!!! To ja juz bym z nudow zasnela. Nie buczala nie stekala nic, oczy jak po 5 kawach aktywna no masakra wyglądam jak zombi bo ja usiłowałam uśpić. Ja chce moje idealne dziecko spowrotem! :/

A dodam ze ja już od 3 dni tylko inke pije bezkofeinowa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 08:23

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja spala całą noc oprócz jedzenia o 3 i 5. Ale luksusowo się wyspałam.

Lavendova lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój budzi się jak w zegarku 23,3,6.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Zuzkę muszę cieplej ubierać do spania w nocy, body długi rękaw+pajacyk+skarpetki. Jeszcze jesteśmy przed sezonem grzewczym więc chłodno w mieszkaniu, a w pokoju maluchów najzimniej. Nie wiem co te dzieciaki moje mają ale kołderka parzy. Zuzia ma taką lekką kołderkę minky+bawełna bez wypełnienia, naprawdę lekka jest jak piórko, a jak tylko ją przykryje, nawet jak śpi, to tak wierzga nogami aż się w końcu odkopie. Antek też od urodzenia do tej pory śpi bez przykrycia.
    U nas też zimno, wczoraj dodatkowo wichura była i poprosiłam koleżankę żeby podeszła do Zuzi, a ja po Antka poleciałam do żłobka. Rano moja siostra przychodzi przed pracą to idę go zaprowadzić. Na czas kataru zawieszam spacery, a tak to wychodzimy przy każdej temperaturze, chyba, że silny wiatr lub/i ulewa bo wtedy to mi się nie chce wychodzić ;-) mam balkon to wystawiam na niego wózek.
    My z chrztem wstrzymujemy się do maja, nie lubie jesieni ani zimy i wtedy nie mam ochoty na organizowanie uroczystości. Mam dwie śliczne sukienki na chrzest dla małej i też szkoda by mi było je zakrywać pod kombinezonem. Do tego czasu liczę, że już pożegnam się z kp i z kreacją dla mnie nie będę mieć problemu ;-) Również planuje max 6 miesięcy karmić piersią, takie miałam założenie przy Antku i się udało teraz mam nadzieje że też tak będzie.
    Eh udziela mi się mój zawód, jestem planistą ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy ładnie noc przespaną pomimo kataru. O 4 tylko karmienie było. Kurczę i mleko matki na katar jest rewelacyjne. Wczoraj jej zakrapiałam w ciągu dnia i w nocy dużo lepiej jej się oddychało :-) Właśnie budzi się królewna i całe szczęście bo już zaczęło mi się nudzić ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ten brzuszek męczy. Wczoraj dostawał espumisan, w nocy zrobił 3 razy kupę, przy przewijaniu szły bąki. Później robiliśmy rowerek i wyraźna ulga, ale spać to nie. W końcu położyłam Filipa i poszlam siebie z grubsza ogarnąć. W sumie tylko jęczał trochę i zaraz zasnął.
    A w nocy to przebieranie go rozbudzało, ale szybko zasypiał.
    Postanowiłam odstawić cukier, w dzien wypijam ze 2kawy zbożowe i 3 herbaty, wszystko slodze 1 lyżeczkę, może to zatrzyma wagę

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga tak leci, że za chwile znowu będę kościotrup. KP działa, ale to chyba kwestia tego ze nie mam kiedy jesc haha. Zostały mi 3 kilo z 16.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam kiedy... Ale w ciagu dnia wlasnie sporo cukru, mleko tez tłuste... Co bede mogla to ograniczę i dzisiaj na spacer pojde bo pogoda lepsza

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy zaczynają się kolki? i czy u każdego dziecka występują?

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolki zaczynają się od około 3tygodnia i nie każde dziecko tego doświadcza.

nesssssa lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa ponoć po 2 tygodniu, u nas mniej więcej wtedy się pojawiły ale po tygodniu ustały. Wprowadziliśmy masaż, codzienną kąpiel i było już lepiej. Teraz albo się pręży albo płacze z nadmiaru emocji. Zauważyłam ze jak byli goście albo my gdzieś pojechaliśmy to wieczory były płaczliwe.

nesssssa lubi tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    U mnie waga tak leci, że za chwile znowu będę kościotrup. KP działa, ale to chyba kwestia tego ze nie mam kiedy jesc haha. Zostały mi 3 kilo z 16.

Chcialabym zeby u mnie kp + malo jedzenia działało.. :D

Nigdy mega szczupła nie byłam mimo diety i sporo sportu. :D :/

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Mój budzi się jak w zegarku 23,3,6.
    U nas podobne godziny :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

u mnie tez zostały 3 kg :) ale ciało niezbyt fajne.. brzuch miękki jak gąbka, tyłek i uda tez wymagaja poprawy. ZA 2-3 tyg chciałabym zacząć cos lekko cwiczyc w domu.

3i492n0agf4rykt3.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś 21,2,5 i potem o 8 wstał już Antoś na dobre. Teraz rozdania i się cieszy do wszystkiego, nawet czkawka mi nie przeszkadza.
    Za to problemów z kupą ciąg dalszy ale już wiem dlaczego. Antoś jest na Nan, a mąż ostatnio kupił niby ten sam NAN a jednak inny. Ten obecny ma dużo mniej błonnika i niestety powoli zastępuje ten stary :( w sklepach coraz trudniej go znaleźć, na Gemini to samo. Chyba musimy zmienić mleko bo młody nie będzie się przecież tak męczył jak teraz.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nadrobię Was. Przez tydzień nie miałam internetu, a jak miałam to taki słabo chodził, że nie mogłam czytać forum :(

U nas nadal kp, 3 razy dałam MM, bo partner wyjechał do pracy do Niemiec na 5 tygodni, a ja miałam taką migrenę, że nie miałam siły, aby wisiał non stop na cycku lub ciągle ściągać. Młody dobrze na nie reagował, brzuszek nie bolał. Za to od 10 dni robi kupę co 2 dni i widać, że wtedy jest bardziej marudny. Na kolki uzylismy rurek Windi za pierwszym razem młody strasznie płakał. A za drugim na spokojnie był wręcz uśmiech. Widać było ulgę Po ich użyciu :)
    Wczoraj byliśmy na szczepieniu i Emil non stop spi. Wstanie na góra godzinę i śpi dalej :O miał 2 wklucia. Był bardzo dzielny. Płakał chwilę. A później poszedł spać :)

Dodatkowo muszę młodego pochwalić ... Waży już 4.5kg, czyli przytył prawie 2.1 od najniższej wagi w 8 tygodni :)

U mnie wagi stanęła juz Po miesiącu od CC na wadze z którą zaczynałam przed ciążą i juz nie chce się ruszyć w dol :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 12:52

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, mały dzielnie to zniósł, troszkę tylko płakał, a że były to aż 4 wkłucia to jestem tym bardziej z niego dumna.
    Waży 5900g! Dostaliśmy skierowanie do chirurga dziecięcego, bo jedno jaderko ma powiększone trochę i lepiej to sprawdzić.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płakałam prawie z Hanią by 2 wkluciach..

Bym nie zniosła patrzeć na 4, masakra.. :O

I choc była dzielna.. to skąd mogłam to wiedzieć wcześniej? :) jak można dziecku pomóc to korzystam z tego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 13:06

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip naprawdę mało płakał. Ja też dzielnie to zniosłam, przytulałam i całowałam po każdym ukłuciu i przeżyliśmy :) teraz sobie pojadł i smacznie śpi przy cycusiu.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej znalazłam stronę z porównaniem szczepień w różnych krajach bo kiedyś taki wątek się pojawił, że w innych krajach jest ich mniej.. A jak się spojrzy na to porównanie to Polska jedynie ma je obowiązkowe, natomiast jak patrzyłam na Niemcy i Austrię (te kraje kojarzę, że padły) to w zasadzie mają te same szczepienia, tylko nieobowiązkowe. Za to rekomendowane w podobnym czasie :) za wyjątkiem gruźlicy.. tu widzę królujemy.
    Nie chcę rozwijać tematu, ot ciekawostka która wpadła mi w ręce więc się dziele :)

https://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu/

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ