X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na spacerze, mieliśmy tak jak Paulina w sumie:
    body z długim rękawem, spodenki i skarpetki (i tak w domu leży cały czas), na to kombinezon + czapeczka i przykryłam go kocykiem minky+bawełna z wypełnieniem
    kombinezon mamy takiego tygryska polarowego :) 40 min i do domu bo wieje, zaczęło kropić a dzisiaj szczepienie więc nie chciałam kusić choroby jakieś. Chyba jutro nie wyjdę z nim jak będzie tak zimno żeby po szczepieniu go nie narażać na inne bakterie i wirusy.

W piątek to u nas były takie upały, że miał na sobie tylko body z krótkim rękawem i na nogi zarzuciłam mu pieluszkę tetrową :P

o ten właśnie, tylko kupiony z jakimś rabatem mega pod koniec wiosny jeszcze:
    https://www.51015kids.eu/kombinezon-niemowlecy-tygrysek-5r33a5?cid=km0001&gclid=Cj0KCQjwlqLdBRCKARIsAPxTGaVnoEPpG_YiAkAE5CQaQgw60Ge7Yvk05bPDpt1Epn870yzoUQTLRtQaAk4wEALw_wcB

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 12:09

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chrzest będziemy mieli w listopadzie i raczej myślę, że ubiorę spódniczkę jakąś i koszulkę do karmienia, szkoda mi wydawać pieniędzy na te ubrania, w domu w sumie nie przeszkadza mi brzuch na wierzchu, więc te rzeczy do karmienia są na wyjścia głównie. Tak samo nie chcę kupować żadnych bluz do karmienia bo mam dużo swetrów rozpinanych takich luźnych i spokojnie mogę się nimi okryć i go nakarmić jak będzie potrzeba :)
    A planuję karmić ustawowe 6 miesięcy tylko, w zasadzie od początku 5 miesiąca chcę już włączać mm tak żeby skończyć z piersią tak w 7 miesiącu bo spodziewam się że to musi potrwać :)

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 2 bluzki z krótkim, 1 z długim i bluzę do karmienia. To są takie rzeczy żeby i w domu i do kogoś (na zakupy) na luzie się ubrać. Eleganckiego nic nie kupuje bo szkoda kasy. Ta bluza przydała się już w sobotę, byliśmy po garniak na chrzciny i musiałam w galerii nakarmić. Miło się zaskoczyłam jak znalazłam taki pokój dziecka z rodzicem gdzie był przewijak i fotel do karmienia a sam pokój był zamykany.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planuję karmić do 7-8 miesiaca. Jakoś nie kręci mnie długie karmienie

nesssssa lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu na drugi dzien też nie byliśmy na dworzu.. :)
    Teraz drugie szczepienie na początku listopada. :)

A co do kp - planów nie mam jak dlugo..
    Bo to roznie mize być. Moze kryzysu 3msc nie przejdę. Moze hania przy rozszerzaniu diety nie bedzie chciala juz cyca. Albo nie polubi rozszerzania diety i cycus bedzie dluzej.. :) życie pokaże jak bedzie! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki pajacyk z polarku cienkiego, kombinezon z grubszego polaru i taki misiowy kombinezonik, jakos bede kombinowac w zależności od pogody i temperatury. U nas dzisiaj 14 st ale wichura. A w piątek faktycznie byl upał lezala tylko w body.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to może tak być że po 3 miesiącu wymięknę, dla mnie to nie problem. Lubię jak on tak zasypia przy mnie i to moje mleko go tak odurza ale szkoda mi, że tatuś już sobie nie radzi z jego uspokojeniem :( biedny bawi się z nim zagaduje, a jak mały się rozpłacze to z taką bezsilnością prosi mnie o pomoc i jakby małego nie zabrał to go nie uspokoi. Strasznie mi go szkoda, bo widzę, że coraz gorzej się z tym czuje taki odepchnięty trochę przez małego.. a staram się mu go wciskać popołudniami i w weekendy żeby jak najwięcej z nim czasu spędzał.

Ja na zimę już zamówiłam śpiworek wełniany.. kombinezonu jeszcze nie mam zimowego.. ale to moje dziecko nieobliczalnie rośnie i boję się z wyprzedzeniem kupować.. poczekam aż temperatura spadnie trochę.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak był upał to też body, a tak to body na długi rękaw, spodenki/półśpiochy, skarpetki, kombinezon ocieplany (i tu nie wiem jak wytłumaczyć) i czapka.
    Marta to u mnie mąż usypia, a raczej nawet odkłada Filipa do łóżeczka jak u mnie nie może się uspokoić i wtedy jest ok. U mnie problemem jest mój charakter... Zawsze wszystko sama robię i rzadko przyznaję się że brakuje mi sił i tak samo jest z opieką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 13:10

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta możesz stanąć na rzęsach a mama to zawsze będzie mama i dla dziecka na pierwszym miejscu. I tatusiowie to raczej rozumieją. U mas w brzuchu dzieci byly od poczęcia wiec z nami mają największą więź. Z ojcem więź jest inna i nie ma co porównywać a czy będziesz karmic piersia czy mm to i tak dla tak małego dziecka to mama jest całym światem i już :P

Nie martw sie i to sie moze szybko zmieni, u chłopcow często kolo 2-3 lat to tata przejmuje ich świat i potem nagle mama jest be.

Ja nie mam planow jak długo kp, tak dlugo jak mi i emi będzie to pasowało. Jak juz tak daleko zaszlysmy i okupione to bylo bólem i poświęceniem to jeśli bedzie mleko i będzie chciala pic to jej nie zabiore tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 13:17

Marta..a, justa8902 lubią tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie takie z innej beczki...
    Zapisałyście się gdzieś żeby dostać jakieś darmowe próbki?
    Na razie ogarnęłam bebiprogram i mamy stąd karty kontrastowe i jakąś szmatkę z metkami :)
    Byłam w ciąży na warsztatach bezpieczny maluch i tam dostaliśmy sporo gadżetów, w szpitalu teraz niebieskie pudełko i jakieś jeszcze drugie..
    Pokazało mi się, że bobovita wysyła próbkę swoich produktów po 4 miesiącu życia, więc czekam.. hipp też ma coś wysłać. Coś polecacie jeszcze?
    Zawsze można usunąć swoje dane później, a dzięki tym pudełkom mam na przykład dwa smoczki, które moje dziecko kocha. Zapas sudoremu itp.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazałam calkiem łądne sukienki do karmienia na milook.pl ale oczywiście wyprzedane :/ ciekawe czy będzie jakaś dostawa. ta tiulowa do mnie przemawia :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodze na spacery w każdą prawie ogodę chyba że jest poniżej"-5" i wiatr mega silny. Jeśli nie to chodzimy i w deszcz i w śnieg.

7w3d 💔
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam z tymi próbkami jak jeszcze w ciąży byłam ale zrezygnowałam bo jednak nie chciałam adresu podawać.

My dziś spacer odpuszczamy, chwile rano nie padało i znów leje. Agatka dziś już śpi w dzień nie to co przez ostatnie 4 dni ale śpi tylko na mnie albo w ramionach jak odkładam do łóżeczka to budzi się z płaczem i tylko na rękach się uspakaja. Przylepa taka jak mama ;)

U nas tez szczepienie jutro ale chciałam przełożyć o tydzień/dwa bo tata jest chory a w przychodni usłyszałam ze nie ma terminów. Niby obowiązek szczepień jest i później się czepiają ale nic na rękę człowiekowi nie chcą iść. Dodam że ten termin jutrzejszy to i tak była wpisana jako dodatkowy pacjent.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 14:02

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej tez najlepiej się spi na mnie. Jak ogarne jedZenie i trochę w domu to lubię to ciepełko na sobie :-)Wkurza mnie tylko jak inni komentują odłóż, nie przyzwyczajaj.. No to kiedy mam tulić jak nie teraz. Ona tak szybko rośnie..:-)

misia-kasia, justyna14 lubią tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Mojej tez najlepiej się spi na mnie. Jak ogarne jedZenie i trochę w domu to lubię to ciepełko na sobie :-)Wkurza mnie tylko jak inni komentują odłóż, nie przyzwyczajaj.. No to kiedy mam tulić jak nie teraz. Ona tak szybko rośnie..:-)
    w ogóle innych głupich nie słuchaj. Dziecko potrzebuje bliskości matki i to dużo, potrzebuje na ręce żeby czuć się bezpiecznie i pewnie. Oczywiście, musisz mieć czas na wszystko ale jesli Tobie jest dobrze i dziecku to innym nic do tego.

7w3d 💔
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam szczepienie pediatra przełożyła ze względu na duży odczyn na rączce po szepieniu na gruźlicę... Mam nadzieje ze nic się z tym nie będzie dziać.
    W sobotę zaliczyliśmy całodniową wycieczkę, 2 godziny drogi od domu, strasznie się bałam jak to będzie, a Łucja nas pozytywnie zaskoczyła. Spała cały czas, z przerwami na karmienia i zmianę pieluchy. W drodze powrotnej tylko troche grymasiła.
    Ja tez muszę się wybrać na zakupy, poszukać ubranek dla małej. Brakuje mi ciepłych rzeczy, takich przejściowych właśnie.

Misia Kasia, jak na wizycie powiesz ze tatuś chory (najlepiej ze ma gorączkę), to lekarz sam powinien zaproponować przesunięcie szczepienia.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi dzięki za radę, jak lekarz nie zaproponuje to ja i tak nie wyrażę zgody jutro na szczepienie. Przekonam się jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 15:21

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za dzień! moje dziecko jest dzis nie do odczepienia z piersi, cały dzien wisi na cycu. Zaczyna przysypiać a jak próbuje ją odłożyc to oczy jak 5 zł i ryk, ze jeszcze głodny.. Nie mam nawet jak odgrzac sobie obiad bo co wstane z kanapy to ryk :O

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a probowałaś karmić na leżąco? Wtedy jak zaśnie to delikatnie uciec, u mnie to zazwyczaj pomaga.
    Ja mam szczepienie przeciwko grypie w środę, musze zabrać Filipa ze sobą. Co prawda to tylko 3 minuty od domu, wiec rozwiazaniem jest chusta, albo dźwiganie Fotelika, bo jak wezmę wózek to będę musiala na rękach trzymać, a troszkę czekania w kolejce mnie czeka.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej uciekanie od niej sprawdzało sie przez jakis czas. Potem juz zaczęła kumac ze matka ucieka. I gdzies po 5 min mojej nieobecności był krzyk. :D :D

Teraz kolo niej zostawiam tetre która mleczkiem pachnie.. trochę pomaga. Bardziej spokojna jest. :) :D

‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ