Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tym bólem na poczatku to tez czasem mam tak, jak zassie to jest ok. Filip jest rannym ptaszkiem, obudził się po 5 i za cholere nie chcial spać, ale za to obdarowywał mnie uśmiechami, więc ja śmiałam się aż w głos
był ze mną w łóżku, wiec ja zasypiałam a dziecko sobie leżało i zajmowało samym sobą :p później mnie obudził i dostał jesć na leżąco, to go w miarę uśpiło.
-
nick nieaktualnynesssssa wrote:Czy kojarzycie jakieś maty, zabawki kontrastowe ale nie za miliony monet?
W ostateczności zakupię te drogie, ale może są jakieś zamienniki gdzieś tańsze?
I czy polecacie materiałową czy może te z gąbki antypoślizgowej ?
Czy was też tak strasznie boli moment pierwszego zassania?
☆ Te kontrastowe rzeczy są niestety dosc drogie..
Mi teściowa uszyla matę, materiałowa z abs by nie jeździła po podłodze.
A tak zabawki to mom's, lamaze lub handmade.
Karty czu czu
Tez sporo takich rzeczy można dostać na prezent od gości.
☆ Tak czasami widze gwiazdki przy tym jsk Hania sie zassysa..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 10:25
nesssssa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, u nas karmienie od dawna już bezbolesne także wytrwajcie, juz niedługo.
Pogoda barowa na dworze mam aktualnie może 9 stopni i wieje a co i rusz trochę popada. Do tego od 8 do 15 bez prądudobrze że starszakiem puściłam dziś do przedszkola w koncu bo oszlalabym z nimi w domu bez prądu.
7w3d 💔 -
No i wczoraj z mężem pierwszy seksik zaliczyliśmy od porodu. Stresa miałam że będzie bolał szew ale wszystko ok. Także uff. Wracamy do normalności
Mamusie które niedługo mają chrzty zaplanowane, macie już kreacje? Bo ja szukam szukam i jakoś nic ciekawego dla matek karmiących w ofercie nie ma7w3d 💔 -
Dla matek karmiacych to w ogóle jest kicha. Wszędzie ciążowe i do karmienia, a na kij mi ciążowe... Bluzki bede dawała mamie do przerobienia i mi wszyje zamki po bokach.
U nas chrzest bedzie późno, teraz nie damy rady się zorganizować i czekamy zeby teściowie ferie mieli -
Justyna tez miałam te obawy ale nic nie bolało, smuci mnie jednak że czuje że nie jest już tak ciasno ;/ ah i te mięśnie kegla muszę trenować bo masakra..
Ja szukam i znalazłam jedna fajna nie dla mam karmiących tylko w sieciówce zapinaną z przodu ale nie ma mojego rozmiaru, zatem szukam dalej. Ogólnie chyba kupię taką zwykła kiecke oby była ładna no i w moim nowym większym rozmiarze. Za 2 tygodnie mam tez wesele wiec ogólnie szukam aż 2 sukienek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 10:59
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Ja mam rozkladana książeczkę kontrastowa Tany Hoban Black and White. Matę to chyba jak juz dziecko leży na brzuchu i sie podciaga na rekach.
Mnie nadal boli przy zasysaniu lewy.
Mata nie służy tylko gdy dziecko jest na brzuchu..
Moja ma pałąk z zabawkami. I nawala w nie leżąc na plecach.
Oczywiście na macie tez ćwiczymy pozycje na brzuszku.. bo gdzies to trzeba przecież robić. -
justyna14 wrote:No i wczoraj z mężem pierwszy seksik zaliczyliśmy od porodu. Stresa miałam że będzie bolał szew ale wszystko ok. Także uff. Wracamy do normalności
Mamusie które niedługo mają chrzty zaplanowane, macie już kreacje? Bo ja szukam szukam i jakoś nic ciekawego dla matek karmiących w ofercie nie ma
My mamy chrzest w sobotę. Nie udało mi się kupić nic ładnego do karmienia. Nie dość, że sukienki nie były ładne to jeszcze za duże pieniądze. Kupiłam zwykłą sukienkę -
u mnie tez pierwszy moment zasysania boli a potem już gładko, bo mały całkiem ładnie juz ssie
wiec w tym tygodniu mam zamiar kupić smoczek, zobaczymy czy ktorys przypadnie mu go gustu. Zaczynamy od lovi.
Dziewczyny a wychodzicie z maluszkami na spacer w taką pogode jak dzisiaj? U nas dzis strasznie wietrznie i 10 stopni ;/ jesien w pełni... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:
Mamusie które niedługo mają chrzty zaplanowane, macie już kreacje? Bo ja szukam szukam i jakoś nic ciekawego dla matek karmiących w ofercie nie ma
Hmm. Mam problem z ubraniem..
Nie mogę znaleźć nic typowego do karmienia. Wszystko ciążowe..
Ale nie mam spiny na kreacje jak z wesela bo to raczej nie ten klimat.
Jak nic nie znajde to góra to bedzie jakaś elegancka koszula z marynareczką.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 11:23
-
A powiedzcie w co ubieracie maleństwa w taką pogodę? Ja mam tylko cieplejsze welurowe pajace ale wydaje mi się że nawet z body pod spodem to za mało. Jak możecie wstawcie zdjęcie jakichs ubrań. Nie wiem nawet co kupić.kocyki też wydają mi się cienkie.
-
Dziewczyny może Wy coś poradzicie. Od porodu co jakiś czas wyskakuja mi na szyji czerwone, suche plamy, skóra trochę boli jakby była podrazniona. Myślałam, że może to od perfum bo kiedyś jak psiknelam się po szyji to podobnie to wyglądało, ale dzisiaj obudziłam się i szyja prawie cała czerwona, wyglada to jak jakieś poparzenie a nie używałam perfum a na pewno nie w tym miejscu. Chciałam zapisać się do dermatologa ale moja przez 3 miesiące nie ma wolnych terminów i nie wiem za bardzo co z tym ztobicAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
marcela123 wrote:Dziewczyny może Wy coś poradzicie. Od porodu co jakiś czas wyskakuja mi na szyji czerwone, suche plamy, skóra trochę boli jakby była podrazniona. Myślałam, że może to od perfum bo kiedyś jak psiknelam się po szyji to podobnie to wyglądało, ale dzisiaj obudziłam się i szyja prawie cała czerwona, wyglada to jak jakieś poparzenie a nie używałam perfum a na pewno nie w tym miejscu. Chciałam zapisać się do dermatologa ale moja przez 3 miesiące nie ma wolnych terminów i nie wiem za bardzo co z tym ztobic
ja wszystkim polecam na początek krem Emolium trójaktywny. U mnie w ciąży kilka razy takie podrażnienia były i za każdym razem mi pomagał.
-
nick nieaktualnyZolza_ wrote:Paulina a jak ciepły jest ten kombinezon? Bo ja sama nie wiem jaki kupić.
Nie wiem jak to wyjaśnić.. to tak jsk dla siebie szukasz. Jesy kurtka wiosenna, jesienna i zimowa. I potrafisz po materiale odróżnić porę roku..
To tutaj tak samo..po prostu widać po takim kombinezonie porę roku.