X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym bólem na poczatku to tez czasem mam tak, jak zassie to jest ok. Filip jest rannym ptaszkiem, obudził się po 5 i za cholere nie chcial spać, ale za to obdarowywał mnie uśmiechami, więc ja śmiałam się aż w głos :) był ze mną w łóżku, wiec ja zasypiałam a dziecko sobie leżało i zajmowało samym sobą :p później mnie obudził i dostał jesć na leżąco, to go w miarę uśpiło.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Czy kojarzycie jakieś maty, zabawki kontrastowe ale nie za miliony monet?
    W ostateczności zakupię te drogie, ale może są jakieś zamienniki gdzieś tańsze?
    I czy polecacie materiałową czy może te z gąbki antypoślizgowej ?

Czy was też tak strasznie boli moment pierwszego zassania?

☆ Te kontrastowe rzeczy są niestety dosc drogie.. :/

Mi teściowa uszyla matę, materiałowa z abs by nie jeździła po podłodze. :D

A tak zabawki to mom's, lamaze lub handmade.
    Karty czu czu

Tez sporo takich rzeczy można dostać na prezent od gości. :)

☆ Tak czasami widze gwiazdki przy tym jsk Hania sie zassysa.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 10:25

nesssssa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozkladana książeczkę kontrastowa Tany Hoban Black and White. Matę to chyba jak juz dziecko leży na brzuchu i sie podciaga na rekach.

Mnie nadal boli przy zasysaniu lewy.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas karmienie od dawna już bezbolesne także wytrwajcie, juz niedługo.

Pogoda barowa na dworze mam aktualnie może 9 stopni i wieje a co i rusz trochę popada. Do tego od 8 do 15 bez prądu :-( dobrze że starszakiem puściłam dziś do przedszkola w koncu bo oszlalabym z nimi w domu bez prądu.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wczoraj z mężem pierwszy seksik zaliczyliśmy od porodu. Stresa miałam że będzie bolał szew ale wszystko ok. Także uff. Wracamy do normalności :-)

Mamusie które niedługo mają chrzty zaplanowane, macie już kreacje? Bo ja szukam szukam i jakoś nic ciekawego dla matek karmiących w ofercie nie ma :-(

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla matek karmiacych to w ogóle jest kicha. Wszędzie ciążowe i do karmienia, a na kij mi ciążowe... Bluzki bede dawała mamie do przerobienia i mi wszyje zamki po bokach.
    U nas chrzest bedzie późno, teraz nie damy rady się zorganizować i czekamy zeby teściowie ferie mieli

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna tez miałam te obawy ale nic nie bolało, smuci mnie jednak że czuje że nie jest już tak ciasno ;/ ah i te mięśnie kegla muszę trenować bo masakra..

Ja szukam i znalazłam jedna fajna nie dla mam karmiących tylko w sieciówce zapinaną z przodu ale nie ma mojego rozmiaru, zatem szukam dalej. Ogólnie chyba kupię taką zwykła kiecke oby była ładna no i w moim nowym większym rozmiarze. Za 2 tygodnie mam tez wesele wiec ogólnie szukam aż 2 sukienek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 10:59

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ja mam rozkladana książeczkę kontrastowa Tany Hoban Black and White. Matę to chyba jak juz dziecko leży na brzuchu i sie podciaga na rekach.

Mnie nadal boli przy zasysaniu lewy.

Mata nie służy tylko gdy dziecko jest na brzuchu.. ;)
    Moja ma pałąk z zabawkami. I nawala w nie leżąc na plecach. ;)

Oczywiście na macie tez ćwiczymy pozycje na brzuszku.. bo gdzies to trzeba przecież robić. :D :D

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    No i wczoraj z mężem pierwszy seksik zaliczyliśmy od porodu. Stresa miałam że będzie bolał szew ale wszystko ok. Także uff. Wracamy do normalności :-)

Mamusie które niedługo mają chrzty zaplanowane, macie już kreacje? Bo ja szukam szukam i jakoś nic ciekawego dla matek karmiących w ofercie nie ma :-(

My mamy chrzest w sobotę. Nie udało mi się kupić nic ładnego do karmienia. Nie dość, że sukienki nie były ładne to jeszcze za duże pieniądze. Kupiłam zwykłą sukienkę

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez pierwszy moment zasysania boli a potem już gładko, bo mały całkiem ładnie juz ssie ;) wiec w tym tygodniu mam zamiar kupić smoczek, zobaczymy czy ktorys przypadnie mu go gustu. Zaczynamy od lovi.

Dziewczyny a wychodzicie z maluszkami na spacer w taką pogode jak dzisiaj? U nas dzis strasznie wietrznie i 10 stopni ;/ jesien w pełni...

3i492n0agf4rykt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie 11.6°
    I wybieramy sie na dwór. :) nie widzę przeszkód by pójść: huraganu ani sniezycy nie ma. :)

U mnie wietrznie jest zawsze wuec chyba nigdy bym nie mogła wyjść.. :O

Przeciez zimą w ładną pogodę tez sie chodzi. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Hmm. Mam problem z ubraniem.. :/
    Nie mogę znaleźć nic typowego do karmienia. Wszystko ciążowe.. :/

Ale nie mam spiny na kreacje jak z wesela bo to raczej nie ten klimat. :D

Jak nic nie znajde to góra to bedzie jakaś elegancka koszula z marynareczką. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 11:23

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie w co ubieracie maleństwa w taką pogodę? Ja mam tylko cieplejsze welurowe pajace ale wydaje mi się że nawet z body pod spodem to za mało. Jak możecie wstawcie zdjęcie jakichs ubrań. Nie wiem nawet co kupić.kocyki też wydają mi się cienkie.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może Wy coś poradzicie. Od porodu co jakiś czas wyskakuja mi na szyji czerwone, suche plamy, skóra trochę boli jakby była podrazniona. Myślałam, że może to od perfum bo kiedyś jak psiknelam się po szyji to podobnie to wyglądało, ale dzisiaj obudziłam się i szyja prawie cała czerwona, wyglada to jak jakieś poparzenie a nie używałam perfum a na pewno nie w tym miejscu. Chciałam zapisać się do dermatologa ale moja przez 3 miesiące nie ma wolnych terminów i nie wiem za bardzo co z tym ztobic

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpinam się pod zapytanie Zołzy, tez mam dylemat jak ubrać żeby było ciepło ale żeby tez nie przegrzać. W piątek jak było tak ciepło ale wiało chyba było jej za gorąco i pojawily się potowki na karku.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm. Body, spodenki + kombinezon jesienny + czapeczka + kołderka do wózka.. :)

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Dziewczyny może Wy coś poradzicie. Od porodu co jakiś czas wyskakuja mi na szyji czerwone, suche plamy, skóra trochę boli jakby była podrazniona. Myślałam, że może to od perfum bo kiedyś jak psiknelam się po szyji to podobnie to wyglądało, ale dzisiaj obudziłam się i szyja prawie cała czerwona, wyglada to jak jakieś poparzenie a nie używałam perfum a na pewno nie w tym miejscu. Chciałam zapisać się do dermatologa ale moja przez 3 miesiące nie ma wolnych terminów i nie wiem za bardzo co z tym ztobic

ja wszystkim polecam na początek krem Emolium trójaktywny. U mnie w ciąży kilka razy takie podrażnienia były i za każdym razem mi pomagał.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a jak ciepły jest ten kombinezon? Bo ja sama nie wiem jaki kupić.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge podać espumisan Filipowi jak nir ma jeszcze miesiąca? Strasznie meczą go gazy...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Paulina a jak ciepły jest ten kombinezon? Bo ja sama nie wiem jaki kupić.
    Cieplejszy niz pajacyk.. a mniej niz taki zimowy..

Nie wiem jak to wyjaśnić.. to tak jsk dla siebie szukasz. Jesy kurtka wiosenna, jesienna i zimowa. I potrafisz po materiale odróżnić porę roku..
    To tutaj tak samo.. ;) po prostu widać po takim kombinezonie porę roku. :)

‹‹ 1422 1423 1424 1425 1426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ