Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim walczyłam od 3 rano, ja zasypia łam na siedząco, a on to miał w nosie i nie miał zamiaru spać... Nie wiem gdzie popełniamy błąd w nocy, że trzeba go później tak długo usypiać. Chyba, że trafił się nam taki egzemplarz po prostu :)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna. Ale ja się Martwię że je za mało w nocy.
    Odpadł pępek ale w środku jest taki glut brzydki. Mam to wyciągnąć? Odkazac jeszcze ile ten pępek?

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Odpadł pępek ale w środku jest taki glut brzydki. Mam to wyciągnąć? Odkazac jeszcze ile ten pępek?
    Mój też je mało w nocy. Je o 23 wtedy koło 2 i 5 ale małe ilości. Widocznie więcej nie chcę. A przecież wcisnąć nie idzie. Nadrabia w dzień A w nocy żołądek odpoczywa

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    U nas odpadł prawie 2 tygodnie temu i nadal przemywam octeniseptem. Ciągle zbiera się jeden taki glucik, ale to raz dziennie, jak trzeba to czesciej. Wystarcza jeden patyczek i szybko czyszczę w środku.
    Filip dzisiaj spał z nami, w łóżeczku ciagle jeczał, tylko położyłam go do łóżka i od razu cisza. Nie wiem o co chodziło

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    4 nad ranem - dziecko (raczej nieświadomie) cieszy się do ochraniacza na łóżeczku, oczy ma jak 5 zł, jest rozbudzone po dwukrotnym przewijaniu (kupa przed i po karmieniu), ma czkawkę i generalnie nie wygląda na zmęczone... A matkę zaczyna brać przeziębienie i chce się położyć
    Mój na szczęście jak zaśnie o 20 lub 21 to śpi tak do 6-7 z pobudkami na mleko i przewinięcie. Teraz jeszcze śpi. Ale za to w dzień bardzo mało śpi. Chyba ma jedną góra dwie dłuższe drzemki tak to tylko po 15 minut

I też przeziębienie mnie wzięło. Mąż i Pola też są. Oby Olka ominęło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 08:35

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile takie 3 tygodniowe powinny robić kupek? Na samym kp?

marcela123 lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    U nas odpadł prawie 2 tygodnie temu i nadal przemywam octeniseptem. Ciągle zbiera się jeden taki glucik, ale to raz dziennie, jak trzeba to czesciej. Wystarcza jeden patyczek i szybko czyszczę w środku.
    Filip dzisiaj spał z nami, w łóżeczku ciagle jeczał, tylko położyłam go do łóżka i od razu cisza. Nie wiem o co chodziło

Potrzebował was blisko :)
    U mnie mały też raz w tygodniu po karmieniu jest zostawiamy bo tylko tak się uspokaja wtulony w pierś. I niech ta śpi raz na jakiś czas jakoś dajemy radę. Już się przyzwyczaiłam do bezruchu w łóżku;p

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet chyba nie tyle blisko co ciepło. Nasza sypialnia jest dość chłodnym pokojem i musimy grzejnik elektryczny kupić, bo nie dociągniemy do sezonu grzewczego.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tylko obok mnie w nocy śpi spokojnie, w łóżeczku marudzi, gada, płacze. Boję się, że będzie problem ze spaniem w łóżeczku...nie wyobrażam sobie tego na dłuższą metę.

Dzisiaj zaczęla mi lekko łepek podnosić do pionu...coś to za wcześnie

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Mój na szczęście jak zaśnie o 20 lub 21 to śpi tak do 6-7 z pobudkami na mleko i przewinięcie. Teraz jeszcze śpi. Ale za to w dzień bardzo mało śpi. Chyba ma jedną góra dwie dłuższe drzemki tak to tylko po 15 minut
    U nas tez ładnie śpi w nocy ale w dzień nie chce i tez ucina sobie takie 2-3 drzemki 15-30 minutowe. Wieczorem widzę że jest już śpiąca i marudna ale płacze :/ aż do kąpieli i cyca ok 20

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Nie chcący polubiłam.
    I nas Stas praktycznie przy każdym karmieniu robił, może ze dwa ominął, czyli tak z 8,9 wychodziło.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Tez mnie to martwilo bo moja na poczatku robila raz dziennie a od tygodnia to raz na dwa dni , powiedzialam to lekarzowi na wizycie to powiedzial ze jest w normie, do tygodnia moze nawet nie robic.
    Tylko ze ja juz druga noc nie spie bo mala sie prezy i puszcza baki i ja to wybudza i placze, chce cyca.
    Dzisiaj o 4 rano juz nie mialam sily, wzielam swoja koldre i poszlam na kanape do salonu. Mina mojego meza - bezcenna hahaha on cale noce spi, nic go nie rusza, bo w sumie mala nie placze tylko tak podjekuje i marudzi. Ale ja to wszystko slysze i nie spie, a skoro moj Maz spal porzadnie do 4 to od 4 mogl troche jej popilnowac ;) do tej pory mi sie chce smiac z tej jego zdziwionej miny hehe

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Nie chcący polubiłam.
    I nas Stas praktycznie przy każdym karmieniu robił, może ze dwa ominął, czyli tak z 8,9 wychodziło.

a jak czesto karmilas wtedy?

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    Tez mnie to martwilo bo moja na poczatku robila raz dziennie a od tygodnia to raz na dwa dni , powiedzialam to lekarzowi na wizycie to powiedzial ze jest w normie, do tygodnia moze nawet nie robic.
    Tylko ze ja juz druga noc nie spie bo mala sie prezy i puszcza baki i ja to wybudza i placze, chce cyca.
    Dzisiaj o 4 rano juz nie mialam sily, wzielam swoja koldre i poszlam na kanape do salonu. Mina mojego meza - bezcenna hahaha on cale noce spi, nic go nie rusza, bo w sumie mala nie placze tylko tak podjekuje i marudzi. Ale ja to wszystko slysze i nie spie, a skoro moj Maz spal porzadnie do 4 to od 4 mogl troche jej popilnowac ;) do tej pory mi sie chce smiac z tej jego zdziwionej miny hehe

Wyobrazam sobie :D :D :D

A moja to jakjuz zasnie na noc to śpi, ale je dużo w nocy szybko łyka i porządnie ciągnie ale krótko to trwa. Potem śpi dalej. Dzisiaj sie o 5.30 obudzila pogadala zjadla i dalej oczy otwarte, myślę sobie to pospane ale sie przytulila i tak lezala az w końcu zasnela.

Cos mi tylko ostatnio w dzień mniej je i cyrkuje przy cycku. Baki p8szcza prezy sie kopie puszcza cycka mleko sie leje a ta sie patrzy na mnie. Nie wiem o co kaman :/

• squirrel Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasi mężowie też was tak denerwują, że macie ochotę wysłać ich na księżyc ? :-(

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Czy wasi mężowie też was tak denerwują, że macie ochotę wysłać ich na księżyc ? :-(
    Dzisiaj rano mnie wkurzył i przed chwilą a tak to nie. Rano bo chusteczki się skończyły a przewijał młodego więc mówię że są w szafie na górnej półce to mówi że nie ma bo są tylko zwykłe płatki kosmetyczne. To ja mu mówię że są w takim opakowaniu zbiorczym. I tak nie znalazł. Wielkiej paczki z chusteczkami nie mógł znaleźć. A teraz bo mamy jechać na 17 do moich rodziców. Ja próbuję zrobić obiady bo akurat dwa różne mamy tym razem (ja nie jem mięsa), dla psa jedzenie, w międzyczasie czasie szykuje torbę z rzeczami Olka na drogę, młody co chwile płacze bo sam nie wie czego chce. A ten gra i jeszcze nawet prysznica nie wziął. A ja jeszcze muszę pod laktator się podłączyć. No to mu w końcu powiedziałam że sama tego nie ogarnę, żeby dupe ruszył. Bo jeszcze trzeba obiad zjeść. I żeby nie było bo naprawdę dużo pomaga, tym razem gra go pochłonęła.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj kumulacja. Filip dalejnulewa, rano zanim skończyłam go ubierać to już musiałam przebrać... Cała podłoga tez brudna od ulewania, nie może zrobić kupy, a jak zrobił to aż pampers przemókł, a teraz męczą go gazy. Bidulkowi aż łzy poleciały i mi też, karmiłam go na leżąco żeby zasnął, to i tak obudził się zaraz z płaczem, ponosiłam go na ramieniu i usnął. Mąż chodzi zmartwiony, bo mu szkoda dziecka, ja mam chęć kogoś udusić, nawet obojetne kogo... I chyba jednak nie bierze mnie przeziebienie, tylko cholera wie co. W nocy, a w zasadzie wieczorem jest mi zimno, wczoraj bolało mnie gardło, w dzień jest ok, teraz chodzę w sweterku i polarze, i ocieplane leginsy, bo już mi zimno.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    U mnie dzisiaj kumulacja. Filip dalejnulewa, rano zanim skończyłam go ubierać to już musiałam przebrać... Cała podłoga tez brudna od ulewania, nie może zrobić kupy, a jak zrobił to aż pampers przemókł, a teraz męczą go gazy. Bidulkowi aż łzy poleciały i mi też, karmiłam go na leżąco żeby zasnął, to i tak obudził się zaraz z płaczem, ponosiłam go na ramieniu i usnął. Mąż chodzi zmartwiony, bo mu szkoda dziecka, ja mam chęć kogoś udusić, nawet obojetne kogo... I chyba jednak nie bierze mnie przeziebienie, tylko cholera wie co. W nocy, a w zasadzie wieczorem jest mi zimno, wczoraj bolało mnie gardło, w dzień jest ok, teraz chodzę w sweterku i polarze, i ocieplane leginsy, bo już mi zimno.
    Możliwe że to u ciebie zmęczenie po prostu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zmęczenie, ale wczoraj spałam w grubym szlafroku i skarpetkach, w nocy jak wstaje do Filipa to najpierw szlafrok zakładam.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie mleko modyfikowane podajecie swoim dzieciom? Moja jest na hippie ale zastanawiam sie czy jej pasuje... Po wypiciu jeśli zaśnie to jest okej, ale jeśli nie to pręży sie, i już sama nie wiem czy to od tego. Które mleko według was jest najlepsze?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ