X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Polecacie coś na brodawki oprócz Maltanu i lanoliny? Ktoś kiedyś coś pisał, ale nie pamiętam dokładnie.
    Profilaktycznie odkażam octeniseptem też.

Może jakieś kompresy? Ja na poranioną brodawkę używałam Multi Mam dwa razy dziennie na godzine zakladalam i mi to pomogło.

nesssssa lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Ja dziś czekam na krzywą cukru po porodzie i morfologię. Panie pielęgniarki poszły mi na rękę i w między czasie zrobią mi EKG bo kolejny raz na badanie bym nie miała jak przyjechać. Miało być 6 tyg po porodzie jest prawie 9 i też ledwo co dałam radę bo kiepska noc za nami co 2 godziny pobudka.

Ja też ostatnio zrobiłam sobie morfologię przy okazji badań Antosia. I jak nigdy wyszła idealnie, tsh tak samo. A przecież całą ciążę walczyłam z anemią, a kroplówki z żelazem do teraz mi się śnią.
    U nas ostatnia kupa była we czwartek rano. Nie mam pojęcia co się dzieje. Na początku karmienia mm owszem były z tym problemy, ale od ok. dwóch miesięcy kupka była zwykle raz dziennie, czasem nawet dwa albo i trzy. Poczekam jeszcze troszkę i chyba dam młodemu czopka bo widzę że się bardzo męczy.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessa - mi pomogło NURSICARE - zamawia się przez neta, pomogło wprawdzie tylko na 1 brodawkę, druga dalej mega boli i poraniona, ale podczas okładów nursicare miałam akurat zapalenie na tej piersi i myślę że może dlatego nie chciała się goić, w tym tygodniu zamówię chyba jeszcze jeden zestaw, bo widzę poprawę.
    teraz: lanolina, wietrzenie, octanisept - nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Boli mnie te karmienie, też szukam sposobów

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo sie cieszę, ze bólu sutkow nie mam..
    Nawet po całym dniu wiszenia Hani na piersi wyglądają ok, tylko takie zmiękczone są. Ale zero ran i bólu.. :)

Weekend z wizytami gości mamy.. oby to ładnie przetrwać. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 11:57

Karoluś81 lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam ran ale lekko bolace i delikatne czasami. Więc mi lanolina pomaga. Też mam kupione te kompresy Multi mam ale leza i czekają.

Mi jak mały siedział dwa dni na piersi to teraz mam zwiększoną produkcję.. chyba poszedł skok jednak następny bo od wczoraj mam nowe dziecko. Patrzy na mnie na męża, nawet karuzela go zaczela interesować. Sobie też guga niestety najwięcej do zdjęć na ścianie a nie do nas :) no i zaczął się uśmiechać.

Nakarmilam go wczoraj siedząc, więc nadal to potrafimy ale ulal mi na spodnie tak że musiałam się przebrać;p

Jesteśmy po usg bioderek i wszystko dobrze. Prawe lepiej niż lewe ale wystarczy pielęgnować :) za 6 tygodni powtórka z kontrolą.

A tak poza dziećmi.. czy którąś ma problem z hemoroidami? Ja miałam mały w ciąży nie bolacy. Po porodzie mnie zaczął boleć i kupiłam procto glyvenol czopki bo.mozna przy karmieniu i problem prawie zniknął. A od wczoraj tak mnie tyłek boli że masakra.. lekarza mam w czwartek dopiero.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam hemoroida ale wyskoczył mi gdzieś w połowie ciąży. Nie boli mnie ale przydałoby się żeby zniknął.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam, ale po porodzie zrobił mi się. Też brałam procto glyvenol. Pojechalismy dziś do rodziców, Filip zasnął tylko bujany w foteliku, a tak to po polożeniu na łóżko otwierał oczy.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pogoda jak dziś, 16 stopni i wiatr. Jak ubrać malucha na spacer?

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam hemoroidy. Nie boli mnie nic.
    Ale chyba wygląda mało fajnie. :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny pogoda jak dziś, 16 stopni i wiatr. Jak ubrać malucha na spacer?
    Moja pojechała na spacerek w body + spodenki i kombinezon wiosenno-jesienny + czapeczka

I miałyśmy kołderkę do przykrycia. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 14:35

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż z naszego spaceru nici. Wrzask na Maxa. Musiałabym ja chyba na dworze ubrać ciepło bo w domu jej gorąco. Nasze wyjścia na spacer to jak czekanie na okno pogodowe w Himalajach.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dzisiaj nie byliśmy na spacerze, bo pogoda brzydka i zimno. Mały ma ciągle problem z oczkiem, więc wolałam nie ryzykować.
    Nessa świetne porównanie :) mój jak m gorszy dzień to też się drze jak go ubieram na spacer, ale po włożeniu do wózka się uspokaja.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj jakoś często śpi, jak nigdy, bo czasem potrafi cały dzień nie spać! Aż myśle co będzie w nocy, ale narazie delektuje sie czasem wolnym:) na spacerku byliśmy, chodzimy codziennie bo mała bardzo to lubi, w wózku się uspokaja. Boje sie myśleć jak będą deszczowe dni i nie pójdziemy na dwór

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Moja dzisiaj jakoś często śpi, jak nigdy, bo czasem potrafi cały dzień nie spać! Aż myśle co będzie w nocy, ale narazie delektuje sie czasem wolnym:) na spacerku byliśmy, chodzimy codziennie bo mała bardzo to lubi, w wózku się uspokaja. Boje sie myśleć jak będą deszczowe dni i nie pójdziemy na dwór

ja to nie wiem własnie czy sie cieszyc kiedy spi czy kiedy nie spi w dzien. Bo wiadomo z czym to sie je w nocy ;p

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wrocilysmy ze spacerku, 20 stopni u nas więc przyjemnie.

Też mamy skok rozwojowy bo malutka taka świadoma sie zrobila. Uśmiecha sie do nas gada guga opowiada nam historie :) Wodzi też oczami za zabawkami, oglada obrazy na ścianie i ksiazeczke z bialo czarnymi obrazkami :)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyby, karmiąc piersią na żądanie co ile wam wypada karmienie w dzień? U mnie wychodzi, że co pobudka z drzemki, a czasami 2 razy w ciagu 1-1,5 godziny. Mam wrażenie, że za często karmię Filipa

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki morfologii, cukru i TSH w normie nie pamiętam kiedy były tak dobre nawet przed ciążą. Przy okazji EKG zrobione i też ladnie wyszło. Jutro za to z Hania na USG przezciemiaczkowym. Mam nadzieję że zmiana nadal się zmniejsza a przynajmniej żeby potwierdzili że się zmniejszyła. Dzisiaj mała miała niespokojny dzień i non stop by jadła. Ale oznak drugiego skoku rozwojowego nie widać.
    U nas na mm kupy były raz dziennie ale akurat dziś nie bylo, ale brzuch miekki.caly czas mnie zastanawia czy to normalne że mała się rzuca przez sen. Ręce jej chodza wierci się strasznie aż spać nie mogę bo się zastanawiam czy się budzi czy nie. Wie ktoś coś na ten temat?

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Filip też się rzuca przez sen, jęczy stęka, ja zazwyczaj się wtedy budzę myśląc, że on nie śpi. Wcześniej spał spokojnie

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Wyniki morfologii, cukru i TSH w normie nie pamiętam kiedy były tak dobre nawet przed ciążą. Przy okazji EKG zrobione i też ladnie wyszło. Jutro za to z Hania na USG przezciemiaczkowym. Mam nadzieję że zmiana nadal się zmniejsza a przynajmniej żeby potwierdzili że się zmniejszyła. Dzisiaj mała miała niespokojny dzień i non stop by jadła. Ale oznak drugiego skoku rozwojowego nie widać.
    U nas na mm kupy były raz dziennie ale akurat dziś nie bylo, ale brzuch miekki.caly czas mnie zastanawia czy to normalne że mała się rzuca przez sen. Ręce jej chodza wierci się strasznie aż spać nie mogę bo się zastanawiam czy się budzi czy nie. Wie ktoś coś na ten temat?
    U nas to samo bylo, bylismy u lekarza, podobno to kolki. Kazal zmienic mleko na nskolaktozowe. Od wczoraj podajemy bebilon na kolki i zaparcia. Troche spokojniejszy jest, te jeki steki trwaja krocej a w dzien prawie wcale. Kupe nadal robi tylko jedna. Wydaje mi sie, ze te stekania to przez to ze nie moze jej zrobic.

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 nad ranem - dziecko (raczej nieświadomie) cieszy się do ochraniacza na łóżeczku, oczy ma jak 5 zł, jest rozbudzone po dwukrotnym przewijaniu (kupa przed i po karmieniu), ma czkawkę i generalnie nie wygląda na zmęczone... A matkę zaczyna brać przeziębienie i chce się położyć

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ