Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My byliśmy dosłownie 10 minut na spacerze bo słońce wyszło ale że wielka chmura nadchodziła to zauważyłam dopiero później. Uciekliśmy pod zadaszenie bo wiało i grad padał. Ubrany był w body z długim rękawem, skarpetki i pajacyka. Do tego sweterek i czapka. Do wózka włożyłam rożek i kocyk. Ale jakieś kombinezony muszę kupić, nie chciałam kupować na zapas bo jednak więcej kosztują niż standardowe ubrania a nie byłam pewna kiedy będą potrzebne.
-
U nas tez zimno ale bylysmy poltorej godziny, bo nie wialo i nie padalo. Zalozylam body spodnie i na wierzch taka grubsza polarkowa bluze z Kika , czapeczke i przykrylam ja kocykiem. Oprocz tego wierzch z gondoli, ciepla byla wiec raczej nie zmarzla. Ale rozglądam sie juz za kombinezonem jakims. Widzialam tez dobre opinie o spiworku Lodger Bunker, chyba go kupie ale uzywany bo nowy cenowo powala.
Jesli chodzi o czarno biale maty to ja kupilam na allegro :
Zobacz ofertę: PIANKOWA MATA SZACHOWNICA POLSKI ALFABET 180x120x1 http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7536885378
Taka ale juz mi kot podrapal/ i nie zwrocilam uwagi myslalam ze to 120x120 a to 120x180 i jest mi za duza. Ja ją chcialam pod stojak edukacyjny na ktorym wieszam mobile munari czarno biale, ktore sama zrobilam. Poza tym kupilam ksiazeczki Czu Czu
Dzisiaj mnie corka zaskoczyla bo przespala od 23 do 5 rano z przerwa na 2minutowe karmienie, zjadla na spiocha, zawsze po chwili i tak placze i karmie ja na siedzaco a tym razem zjadla na lezaco i to w ekspresie, takze dala Matce pospaczobaczymy czy to jednorazowy wybryk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 17:32
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
A my sie własnie wybudzamy z drzemki u mamy na brzuszku- we dwie uwielbiamy tak leżeć, a nawet i spać
wczoraj w nocy mała jadła na śpiocha. Zjadła mniej niż zwykle ale spała dalej i chyba nawet nie wiedziała o tym że zjadła:) tak w ogole robi sie z niej mała kluseczka. Niedawno nosiła 56 a już by sie trzebabyło powoli rozglądać za 68, jakoś te 62 szybko robi się małe. Do niedawa był problem z przybieraniem na wadze a teraz to jakoś tak samo z siebie szybko ruszyło i mała nadrabia zaległości:)
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
My dziś nie byliśmy na spacerze, wiatr i deszcz nas odstraszyły. Jak mąż wrócił z pracy to zostawiliśmy małego z moją mamą i pojechaliśmy pozałatwiać ostatnie sprawy związane z chrztem który już jest w tę sobotę.
Też muszę kupić Antosiowi jakiś kombinezonik, miałam tylko jeden taki przejściowy na 62 ale już jest za mały, ubrał go dwa razy tylko, na wyjście że szpitala i w jeden chłodny sierpniowy dzień.
Pół dnia młody marudził a teraz śpi od 18, mam nadzieję że zrobi sobie tylko przerwe6na szamkę i będzie dalej spałNasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnymisia-kasia wrote:Pisałyście o ubiorze maluszków a ja się jeszcze zapytam o spanie. Ja w domu ubieram w długie body i spodenki, a na noc kaftanik i śpiochy. No i tu pytanie czym okrywacie w dzień i w nocy do spania?
Mam w domu 24°.
Ubrane jestesmy: body +spodenki lub rajstopy
Sen: pajacyk + kołderka cieńka
Kupiony śpiworek grobag ale nie lubi. -
U nas tez pajacyk i przykryta koldra, razem ze mna spi w lozku. Ja przez to bardziej marzne bo ona lezy na wysokosci mojej piersi a ja odkryta. Marzy mi sie zeby pospala w swoim lozeczku. Ale tam jakis ogien pali chyba
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
U nas też pajacyk i kołderka, najczęściej Moja, bo w drugiej połowie nocy młody musi się przytulać do mamusi
A tak w ogóle to Antoś kończy dziś trzy miesiące, nie wiem kiedy to zleciało. Moja myszka nadrabia do rówieśników, mam nadzieję że za kilka miesięcy nie będzie śladu po trudnym początku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 20:14
justa8902, ingelita lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Na noc przykrywamy grubym kocykiem nawet sztuk dwa bo mamy naprawdę chłodno. Dogrzewamy sypialnie grzejnikiem elektrycznym bo nie mamy jeszcze ogrzewania.
Dzisiaj była położna i uczyliśmy się karmić. Młody mało pije więcej ciumka sutka. Bolą mnie okrutnie. Dużo nauki i cierpliwości przed nami. Macie jakieś rady na początek? Karmię przez kapturki.
-
Też na początku karmiłam w kapturkach przez wklęsłe brodawki. Strasznie tego nie lubiłam, mycie, wyparzanie, mały ich nie lubił. Zrezygnowałam z nich na dobre po spotkaniu z CDL jak mi pokazała jak karmić. Uroczyście je wywaliłam
karmisz przez kapturki przez ból?
-
U nas tez ok 23 stopni ale ja śpię pod kołdra i w koszuli nocnej. Inaczej mi zimno
więc i ją okrywam na noc kocykiem albo w śpiworek. Ogólnie to i tak staczam batalie z mężem bo on najchętniej by ją opatulił w to wszystko i grzejnik włączył bo ma zimne rączki
to że kark ciepły to mniej ważne.
-
Potrzebuje porady. Filip w dzień, zazwyczaj po południu robi się płaczliwy, ewidentnie brzuszek. Na buzi purpurowy, podkurcza nóżki, płacz. Pomaga noszenie na rękach, a najlepiej brzuszkiem w dół, na ramieniu, dzisiaj masowałam brzuszek termoforem z pestkami i było ok. Generalnie uspokaja się jak go noszę, więc wykluczam kolki, ale jak mu cholera pomóc? Kupę robi teraz rano, w dzień nie zrobił ani jednej, jedynie brudzi lekko pieluszki. Szkoda mi tego maluszka...
-
1ania1 wrote:Też na początku karmiłam w kapturkach przez wklęsłe brodawki. Strasznie tego nie lubiłam, mycie, wyparzanie, mały ich nie lubił. Zrezygnowałam z nich na dobre po spotkaniu z CDL jak mi pokazała jak karmić. Uroczyście je wywaliłam
karmisz przez kapturki przez ból?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny