Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:A jeszcze w temacie chrztu, tak z ciekawości zapytam, czy w waszych parafiach jest jakiś „cennik” za udzielenie chrztu? U nas jest wedle uznania, ale zupełnie nie mam pojęcia ile dać.
kozalia lubi tę wiadomość
[/url]
-
Eilleen wrote:Ja się do kp nie nadaje
próbowałam i się darł. Będę odciągac i tyle. Czuję się beznadziejnie.
Eileen kp jest bardzo ciężkie. Nie czuj się z tym źle. Robimy co możemy ale nigdy nie ma gwarancji że to wypali. Dobrze że można odciągnąć lub podać mm. Poczytaj może o kpi. Sporo kobiet karmi w ten sposób.
Ja na ten moment karmie piersia ale kosztuje mnie to sporo stresu i bólu szczerze mówiąc. Uważam że jest przereklamowane nieco. Albo tak je chwalą matki które spływają mlekiem A dziecko to ssak idealny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 19:19
-
Eilleen wrote:Ja się do kp nie nadaje
próbowałam i się darł. Będę odciągac i tyle. Czuję się beznadziejnie.
-
nick nieaktualnykozalia wrote:A jeszcze w temacie chrztu, tak z ciekawości zapytam, czy w waszych parafiach jest jakiś „cennik” za udzielenie chrztu? U nas jest wedle uznania, ale zupełnie nie mam pojęcia ile dać.
U nas chrzty sa w niedziele wiec daje mniej niz jakby to była sobota.
250zl. -
nick nieaktualny
-
Czy można przekarmiać dziecko piersią? Mój Filip zazwyczaj pije z dwóch piersi, rzadko kiedy wystarczy jedna. Ma taki brzuch po jedzeniu wielki. Martwię się czy nie je za dużo... Ja mam jakąś nadprodukcję mleka zwłaszcza w tej piersi po zapaleniu. Nie wiem jak przyhamować trochę tą produkcję.
-
misia-kasia wrote:U nas karmienie dziś co godzinę, teraz wisi na obu cyckach na zmiane i nie wiem czy tam coś jeszcze leci.
Tez muszę strój na chrzciny kupić ale ja szukam coś zwykłego żadne tiuleŁadna biała sukienka na długi rękaw żeby było wygodnie i ciepło
-
1ania1 wrote:Czy można przekarmiać dziecko piersią? Mój Filip zazwyczaj pije z dwóch piersi, rzadko kiedy wystarczy jedna. Ma taki brzuch po jedzeniu wielki. Martwię się czy nie je za dużo... Ja mam jakąś nadprodukcję mleka zwłaszcza w tej piersi po zapaleniu. Nie wiem jak przyhamować trochę tą produkcję.
-
U mnie Filip przy jednym posiedzeniu je tylko z jednej piersi, drugiej nie jestem w stanie mu wcisnąć, tak wiec sadze że mu wystarcza.
Chyba mamy za zimno w sypialni... Filip nijak nie mógł zasnać, dopiero jak dałam mu jeść to usnął, a głodny nie hył, bo większość czasu tylko ciumkał