Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A sukcesem moim dzisiejszym jest że mały spał w śpiworku i nie chce zapeszac ale mu było chyba wygodnie bo mógł nóżkami majtac tak jak chciał
A wszystkie kocyki rozkopywal, a znowu na usg bioderek dowiedzieliśmy się że nie możemy używać otulaczy żeby nie krepowac nóżek. Teraz tylko nie wiem czy dokupić mu drugi cieplejszy nadal na rozmiar 0-6 czy już w 6-18 zainwestować który niby jest od 8 kg a my już mamy 6... Teraz mam 0-6 I 1 tog.. którąś używa też? Albo używała przy poprzednim dziecku?
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Eilleen wrote:Ja mam aplikacje w telefonie. Ściąganie laktatorem też można tam wpisać.
jakie apki macie? telefon mam przy sobie, bedzie łatwiej niz z zeszytem (ale jakis staroc ze mnie, zeszyt a nie smartfon lol)
edit: juz doczytalamWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 09:36
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:A będzie kiedys taki moment ??
Poszłam na to szczepienie, oczywiście dziecjo zasnęło mi w domu, wiec zamiast wózka fotelik i to był dobry wybór. Szczepienie się przesunęło o jakąś godzinę, wiec siedziałam na plotkach. Obudził się, poszłam go nakarmić, odbiło mu się i nawet nie ulało się i poszedł spać. Obudził się z wrzaskiem, poszlismy do domu, rozebrałam go i śpi dalej. Chyba musze wrócić z nim do pracy :p zawsze tam śpi i grzecznie bierze smoczka :p -
Mi na szczęście waga ciągle spada i z tych 10 kg które stały w miejcu 2 tygodnie zostało tylko 5 kg. Nic jeszcze nie ćwicze bo za tydzień mam wizytę popołogową.
Podziwiam was za te apki i spisywanie wszystkiego. U mnie to sie nie sprawdza bo pielucha jest co karmienie, karmienie zawsze z 2 piersi, a jesli nie to druga i tak odciagam laktatorem jak mała pogardziła. Dzisiaj mieliśmy fajną noc. Od 1.30 przespała mi do 6 rano. Teraz tez w zasadzie tylko je i śpi. Właśnie trwa druga drzemka i jesteśmy na spacerze. Zahaczyłam na moment o galerię i kupiłam małej cieplejszą czapkę i kurteczkę z kapturem. Jakoś te kombinezony jej nie pasują na razie. Najlepiej czuje się w cieplejszych spodniach i na to czapka + kurtka i kaptur. Co najlepsze jak tylko jej zakladam czapke to momentalnie odplywa. Chhba wie ze spacer
A co do kp to tez uwazam ze to przereklamowane. Nie zdawalam sobie kompletnie sprawy ze z karmieniem piersia bedzie tak ciezko mimo że na brak pokarmu nie narzekam. Jak narazie to nie dziecko a wlasnie karmienie mnie ogranicza, boli, stresuje.. Mam dosc wiecznie mokrych i śmierdzacych mlekiem stanikow, bluzek..Miotam się cały czas... kocham jak ładnie ssie i sie najada, ale więcej jest karmie kiedy stęka, jęczy, ciągnie mi sutki, jest niezadowolona. Nie opróżnia piersi i muszę wisieć z laktatorem.. Cycki mi puchna, bolą. Znowu się odzywa chora pierś, wyczuwam w niej jakies niebolesne stwardnienie.. eh.. mam dość karmienia piersią.. serio..
Jak mała prześpi jedno karmienie to wtedy odciągam i albo zostawiam dla męża i podaje jej wieczorem z butelki i mam czas dla siebie, albo ja sama jej podaje z butelki a potem jak zasnie to sciagam sobie.. I często myślę że z butelki dla wszystkich byloby lepiej.. I nie wierze w to że karmienie tkwi w głowie. Gdyby tak było to przy moich rozterkach i narzekaniachh już dawno powinnam nie mieć mleka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 13:21
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualny
-
My u lekarza tez już 2 razy byłyśmy... W sumie z takim maluchem co chwile trzeba biegać na szczepienia.
Dzisiaj mamy dzień cycusiowy. Co godzinę karmienie, drzemki po 45 min. Karmienie piersią mi akurat odpowiada. Mała głodna, przystawiam i już. W nocy tak naprawdę nawet się nie rozbudzam, pół śpiąca zmieniam pieluchę i karmie. Cieszę się, ze nie mam akurat z tym problemów. Średnio chciałoby mi się bawić z butelkami i laktatorem. -
ja po wizycie. Dziwni mi, bo Ula płakała mocno (wybudzona po spacerze i raczej glodna) i aż chrypki dostała. Lekarka tak powiedziała jakby inne dzieci nie płakały tylko moja....wiem że ona dużo płacze ale co poradze. Tule, lulam, karmie, przewijam.
Pytała o kupy, brzuszek. Faktycznie jest maruda i kupy strzelajace. Mam ograniczyć nabiał.
Ktos ograniczał nabiał z dobrym efektem? Co ja mam jesc w ogole...
Dobrze ze chociaz wagowo ok. Ponad 3800. Czyli od wagi spadkowej 3170 sporo nadrobiła.
-
nick nieaktualnye_mii wrote:Średnio chciałoby mi się bawić z butelkami i laktatorem.
Bo wszystko idzie ci bez problemow.
Moje kp to wlasnie przez 1.5 miesiaca byl laktator, bol i męka.
A teraz Hania stała sie cycusiowym wisielcem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 13:43