X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sukcesem moim dzisiejszym jest że mały spał w śpiworku i nie chce zapeszac ale mu było chyba wygodnie bo mógł nóżkami majtac tak jak chciał :) A wszystkie kocyki rozkopywal, a znowu na usg bioderek dowiedzieliśmy się że nie możemy używać otulaczy żeby nie krepowac nóżek. Teraz tylko nie wiem czy dokupić mu drugi cieplejszy nadal na rozmiar 0-6 czy już w 6-18 zainwestować który niby jest od 8 kg a my już mamy 6... Teraz mam 0-6 I 1 tog.. którąś używa też? Albo używała przy poprzednim dziecku?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoiłyście z tym karmieniem. Mam małego głodomorka i co zrobić :) tak mnie wczoraj po prostu naszło, bo ten brzuszek miał taki duży...

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja mam aplikacje w telefonie. Ściąganie laktatorem też można tam wpisać.

jakie apki macie? telefon mam przy sobie, bedzie łatwiej niz z zeszytem (ale jakis staroc ze mnie, zeszyt a nie smartfon lol)

edit: juz doczytalam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 09:36

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie otworzylam kurierowi z dzieckiem na reku, akurat na mnie ulała :D ale wstyd haha

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    wlasnie otworzylam kurierowi z dzieckiem na reku, akurat na mnie ulała :D ale wstyd haha
    Moja wczoraj przy kominiarzu tak bekla ze gościu sie smial ile to mocy ma tak mała istota. :D

nesssssa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm. Hania to tez głodomor. Ciągle by jadła.
    Nawet w nocy max 3h daje rade. :O

Juz myślałam ze to coś z pokarmem i raz na noc dałam mm - 2.5h i obudzona z krzykiem, i pięścią w buzi. :D

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głodomorki i rosną jak szalone :D wczoraj spakowałam kolejne ubranie, którego nie zdążyła nawet raz ubrać.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu przestaną na nas tyle wisieć, jeazcze trochę to zabawki będą ważniejsze niż jedzenie :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    W końcu przestaną na nas tyle wisieć, jeazcze trochę to zabawki będą ważniejsze niż jedzenie :)

A będzie kiedys taki moment ?? :D :D

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na pierwszą wizytę u pediatry właśnie. Mamy na 12.15 ale chyba wychodzę, bo mała twardo śpi to może uda się ją w wózek wsadzić. Oby...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to musiałabym też za jakiś czas przejść się z Olkiem do pediatry.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy już 2x na bilansie :) trzymam się tego co jest w książeczce zdrowia. Pierwsza wizyta do 4 tygodnia, nastepna 6-9 była :) teraz mamy 3-4 miesiąc

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez się trzymamy książeczki zdrowia. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chory i ja też zaczynam być pociągająca :( boję się że zarażę małą :(

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A będzie kiedys taki moment ?? :D :D
    Będzie :)
    Poszłam na to szczepienie, oczywiście dziecjo zasnęło mi w domu, wiec zamiast wózka fotelik i to był dobry wybór. Szczepienie się przesunęło o jakąś godzinę, wiec siedziałam na plotkach. Obudził się, poszłam go nakarmić, odbiło mu się i nawet nie ulało się i poszedł spać. Obudził się z wrzaskiem, poszlismy do domu, rozebrałam go i śpi dalej. Chyba musze wrócić z nim do pracy :p zawsze tam śpi i grzecznie bierze smoczka :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczęście waga ciągle spada i z tych 10 kg które stały w miejcu 2 tygodnie zostało tylko 5 kg. Nic jeszcze nie ćwicze bo za tydzień mam wizytę popołogową.

Podziwiam was za te apki i spisywanie wszystkiego. U mnie to sie nie sprawdza bo pielucha jest co karmienie, karmienie zawsze z 2 piersi, a jesli nie to druga i tak odciagam laktatorem jak mała pogardziła. Dzisiaj mieliśmy fajną noc. Od 1.30 przespała mi do 6 rano. Teraz tez w zasadzie tylko je i śpi. Właśnie trwa druga drzemka i jesteśmy na spacerze. Zahaczyłam na moment o galerię i kupiłam małej cieplejszą czapkę i kurteczkę z kapturem. Jakoś te kombinezony jej nie pasują na razie. Najlepiej czuje się w cieplejszych spodniach i na to czapka + kurtka i kaptur. Co najlepsze jak tylko jej zakladam czapke to momentalnie odplywa. Chhba wie ze spacer :-)

A co do kp to tez uwazam ze to przereklamowane. Nie zdawalam sobie kompletnie sprawy ze z karmieniem piersia bedzie tak ciezko mimo że na brak pokarmu nie narzekam. Jak narazie to nie dziecko a wlasnie karmienie mnie ogranicza, boli, stresuje.. Mam dosc wiecznie mokrych i śmierdzacych mlekiem stanikow, bluzek..Miotam się cały czas... kocham jak ładnie ssie i sie najada, ale więcej jest karmie kiedy stęka, jęczy, ciągnie mi sutki, jest niezadowolona. Nie opróżnia piersi i muszę wisieć z laktatorem.. Cycki mi puchna, bolą. Znowu się odzywa chora pierś, wyczuwam w niej jakies niebolesne stwardnienie.. eh.. mam dość karmienia piersią.. serio..
    Jak mała prześpi jedno karmienie to wtedy odciągam i albo zostawiam dla męża i podaje jej wieczorem z butelki i mam czas dla siebie, albo ja sama jej podaje z butelki a potem jak zasnie to sciagam sobie.. I często myślę że z butelki dla wszystkich byloby lepiej.. I nie wierze w to że karmienie tkwi w głowie. Gdyby tak było to przy moich rozterkach i narzekaniachh już dawno powinnam nie mieć mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 13:21

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kp sporo ogranicza.. jest strasznie a to strasznie na żądanie. Przez to nie możemy złapać rytmu.

Wszystko ma swoje plusy i minusy. :/

• e_mii Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My u lekarza tez już 2 razy byłyśmy... W sumie z takim maluchem co chwile trzeba biegać na szczepienia.
    Dzisiaj mamy dzień cycusiowy. Co godzinę karmienie, drzemki po 45 min. Karmienie piersią mi akurat odpowiada. Mała głodna, przystawiam i już. W nocy tak naprawdę nawet się nie rozbudzam, pół śpiąca zmieniam pieluchę i karmie. Cieszę się, ze nie mam akurat z tym problemów. Średnio chciałoby mi się bawić z butelkami i laktatorem.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie. Dziwni mi, bo Ula płakała mocno (wybudzona po spacerze i raczej glodna) i aż chrypki dostała. Lekarka tak powiedziała jakby inne dzieci nie płakały tylko moja....wiem że ona dużo płacze ale co poradze. Tule, lulam, karmie, przewijam.
    Pytała o kupy, brzuszek. Faktycznie jest maruda i kupy strzelajace. Mam ograniczyć nabiał.
    Ktos ograniczał nabiał z dobrym efektem? Co ja mam jesc w ogole...
    Dobrze ze chociaz wagowo ok. Ponad 3800. Czyli od wagi spadkowej 3170 sporo nadrobiła.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Średnio chciałoby mi się bawić z butelkami i laktatorem.

Bo wszystko idzie ci bez problemow.

Moje kp to wlasnie przez 1.5 miesiaca byl laktator, bol i męka. :/

A teraz Hania stała sie cycusiowym wisielcem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 13:43

‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ