X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sukcesem moim dzisiejszym jest że mały spał w śpiworku i nie chce zapeszac ale mu było chyba wygodnie bo mógł nóżkami majtac tak jak chciał :) A wszystkie kocyki rozkopywal, a znowu na usg bioderek dowiedzieliśmy się że nie możemy używać otulaczy żeby nie krepowac nóżek. Teraz tylko nie wiem czy dokupić mu drugi cieplejszy nadal na rozmiar 0-6 czy już w 6-18 zainwestować który niby jest od 8 kg a my już mamy 6... Teraz mam 0-6 I 1 tog.. którąś używa też? Albo używała przy poprzednim dziecku?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoiłyście z tym karmieniem. Mam małego głodomorka i co zrobić :) tak mnie wczoraj po prostu naszło, bo ten brzuszek miał taki duży...

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja mam aplikacje w telefonie. Ściąganie laktatorem też można tam wpisać.

jakie apki macie? telefon mam przy sobie, bedzie łatwiej niz z zeszytem (ale jakis staroc ze mnie, zeszyt a nie smartfon lol)

edit: juz doczytalam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 09:36

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie otworzylam kurierowi z dzieckiem na reku, akurat na mnie ulała :D ale wstyd haha

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    wlasnie otworzylam kurierowi z dzieckiem na reku, akurat na mnie ulała :D ale wstyd haha
    Moja wczoraj przy kominiarzu tak bekla ze gościu sie smial ile to mocy ma tak mała istota. :D

nesssssa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm. Hania to tez głodomor. Ciągle by jadła.
    Nawet w nocy max 3h daje rade. :O

Juz myślałam ze to coś z pokarmem i raz na noc dałam mm - 2.5h i obudzona z krzykiem, i pięścią w buzi. :D

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głodomorki i rosną jak szalone :D wczoraj spakowałam kolejne ubranie, którego nie zdążyła nawet raz ubrać.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu przestaną na nas tyle wisieć, jeazcze trochę to zabawki będą ważniejsze niż jedzenie :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    W końcu przestaną na nas tyle wisieć, jeazcze trochę to zabawki będą ważniejsze niż jedzenie :)

A będzie kiedys taki moment ?? :D :D

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na pierwszą wizytę u pediatry właśnie. Mamy na 12.15 ale chyba wychodzę, bo mała twardo śpi to może uda się ją w wózek wsadzić. Oby...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to musiałabym też za jakiś czas przejść się z Olkiem do pediatry.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy już 2x na bilansie :) trzymam się tego co jest w książeczce zdrowia. Pierwsza wizyta do 4 tygodnia, nastepna 6-9 była :) teraz mamy 3-4 miesiąc

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez się trzymamy książeczki zdrowia. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chory i ja też zaczynam być pociągająca :( boję się że zarażę małą :(

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A będzie kiedys taki moment ?? :D :D
    Będzie :)
    Poszłam na to szczepienie, oczywiście dziecjo zasnęło mi w domu, wiec zamiast wózka fotelik i to był dobry wybór. Szczepienie się przesunęło o jakąś godzinę, wiec siedziałam na plotkach. Obudził się, poszłam go nakarmić, odbiło mu się i nawet nie ulało się i poszedł spać. Obudził się z wrzaskiem, poszlismy do domu, rozebrałam go i śpi dalej. Chyba musze wrócić z nim do pracy :p zawsze tam śpi i grzecznie bierze smoczka :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczęście waga ciągle spada i z tych 10 kg które stały w miejcu 2 tygodnie zostało tylko 5 kg. Nic jeszcze nie ćwicze bo za tydzień mam wizytę popołogową.

Podziwiam was za te apki i spisywanie wszystkiego. U mnie to sie nie sprawdza bo pielucha jest co karmienie, karmienie zawsze z 2 piersi, a jesli nie to druga i tak odciagam laktatorem jak mała pogardziła. Dzisiaj mieliśmy fajną noc. Od 1.30 przespała mi do 6 rano. Teraz tez w zasadzie tylko je i śpi. Właśnie trwa druga drzemka i jesteśmy na spacerze. Zahaczyłam na moment o galerię i kupiłam małej cieplejszą czapkę i kurteczkę z kapturem. Jakoś te kombinezony jej nie pasują na razie. Najlepiej czuje się w cieplejszych spodniach i na to czapka + kurtka i kaptur. Co najlepsze jak tylko jej zakladam czapke to momentalnie odplywa. Chhba wie ze spacer :-)

A co do kp to tez uwazam ze to przereklamowane. Nie zdawalam sobie kompletnie sprawy ze z karmieniem piersia bedzie tak ciezko mimo że na brak pokarmu nie narzekam. Jak narazie to nie dziecko a wlasnie karmienie mnie ogranicza, boli, stresuje.. Mam dosc wiecznie mokrych i śmierdzacych mlekiem stanikow, bluzek..Miotam się cały czas... kocham jak ładnie ssie i sie najada, ale więcej jest karmie kiedy stęka, jęczy, ciągnie mi sutki, jest niezadowolona. Nie opróżnia piersi i muszę wisieć z laktatorem.. Cycki mi puchna, bolą. Znowu się odzywa chora pierś, wyczuwam w niej jakies niebolesne stwardnienie.. eh.. mam dość karmienia piersią.. serio..
    Jak mała prześpi jedno karmienie to wtedy odciągam i albo zostawiam dla męża i podaje jej wieczorem z butelki i mam czas dla siebie, albo ja sama jej podaje z butelki a potem jak zasnie to sciagam sobie.. I często myślę że z butelki dla wszystkich byloby lepiej.. I nie wierze w to że karmienie tkwi w głowie. Gdyby tak było to przy moich rozterkach i narzekaniachh już dawno powinnam nie mieć mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 13:21

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kp sporo ogranicza.. jest strasznie a to strasznie na żądanie. Przez to nie możemy złapać rytmu.

Wszystko ma swoje plusy i minusy. :/

• e_mii Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My u lekarza tez już 2 razy byłyśmy... W sumie z takim maluchem co chwile trzeba biegać na szczepienia.
    Dzisiaj mamy dzień cycusiowy. Co godzinę karmienie, drzemki po 45 min. Karmienie piersią mi akurat odpowiada. Mała głodna, przystawiam i już. W nocy tak naprawdę nawet się nie rozbudzam, pół śpiąca zmieniam pieluchę i karmie. Cieszę się, ze nie mam akurat z tym problemów. Średnio chciałoby mi się bawić z butelkami i laktatorem.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie. Dziwni mi, bo Ula płakała mocno (wybudzona po spacerze i raczej glodna) i aż chrypki dostała. Lekarka tak powiedziała jakby inne dzieci nie płakały tylko moja....wiem że ona dużo płacze ale co poradze. Tule, lulam, karmie, przewijam.
    Pytała o kupy, brzuszek. Faktycznie jest maruda i kupy strzelajace. Mam ograniczyć nabiał.
    Ktos ograniczał nabiał z dobrym efektem? Co ja mam jesc w ogole...
    Dobrze ze chociaz wagowo ok. Ponad 3800. Czyli od wagi spadkowej 3170 sporo nadrobiła.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Średnio chciałoby mi się bawić z butelkami i laktatorem.

Bo wszystko idzie ci bez problemow.

Moje kp to wlasnie przez 1.5 miesiaca byl laktator, bol i męka. :/

A teraz Hania stała sie cycusiowym wisielcem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 13:43

‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ