Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina ja dziś miałam kryzys i miałam ochotę płakać razem z nią. Trochę mnie psychicznie dziś dobiła ta cała sytuacja wiszenia na rękach.. Nie pamietam kiedy na luzie zjadłam jakiś posiłek bo zawsze myśle szybko szybko zanim się obudzi, to samo z prysznicem i innymi rzeczami.
Ale gdy śpi taki aniołek i pomyśle że jestem jej całym światem to mi lepiej
-
Dziewczyny jesteśmy przed szczepieniem 6w1 i ponoć trzeba wybrać firmę tego szczepienia bo są jakieś dwie. Jakie to firmy i ktora lepsza?
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
No ja mam to samo. Ciągle wszystko w biegu. Nawet jak skę wyrwę na jakieś zakupy a mąż zostaje z odcuągniętym mlekiem to latam po tych sklepach jakby mnie ktoś gonił i co chwila patrzę na zegarek.. Jak mam czasami takie dni że w ogóle nie chce spqć to też mnie dopada kryzys.. a jak już zaśnie i śpi parę godzin to ja zamiast spqć gapię się nią i wącham i nie mogę się doczekać aż się obudzi
np. teraz podobnie jak wczoraj śpi mi już 3cią godzinę a ja .. a w zasadzie też moje cycki nie możemy się doczekać aż się przebudzi
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
O tak, raz w nocy spał mi, to po 5-6 godzinach ciagłego snu nakarmiłam Filipa na śpiocha, bo cycki chyba mialam o 3 rozmiary wieksze :p
To ja jestem oazą spokoju. Filipowi ulewa się okropnie, ale w nocy spokojnie śpię, w dzień go mocno pilnuję. I w nocy nie odbijam, zazwyczaj zasypia przy mnie więc go odkladam spacWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 20:46
-
Ja mam ten strach od kiedy kilka dni po wyjściu ze szpitala małej sie ulało na przewijaku... I aż nosem jej poszło to mleko, płakała strasznie przy tym. I od tego czasu sie tak boje. Oczywiście wtedy jakoś nie pomyślałam by po jedzeniu nie wymachiwać dzieckiem tylko przebrać ją delikatnie, ale człowiek uczy się na błędach. Od tego czasu zawsze mam gruszke pod ręką17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nesssssa wrote:jak ogarniacie szczepienia? Bede korzystac z 5w1 lub 6w1 (poki co jeszcze nie wiem czym sie roznia oprocz zoltaczki), rotawirusy i chyba pneumokoki (?). Jak to czasowo sie rozkłada?Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Z tym ulewaniem to mojemu tez kilka razy nosem poszło. Ale jakoś sam zbytnio się wtedy nie zdenerwował. W nocy jestem spokojna bo mam ten monitor oddechu bo na odbicie go nie biorę żeby go nie wybudzic. .Staś czasami przy karmieniu jakoś chyba za szybko je i zdarza mu się tak jakby zakrztusic i tak dziwnie wtedy jakby pieje. Boję się wtedy ze mógłby się udusić bo wygląda to tak jakby powietrza nie mógł złapać. Szybko biorę go do pionu i przechodzi, ale stracha mam strasznego zawszeAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
marcela123 wrote:Z tym ulewaniem to mojemu tez kilka razy nosem poszło. Ale jakoś sam zbytnio się wtedy nie zdenerwował. W nocy jestem spokojna bo mam ten monitor oddechu bo na odbicie go nie biorę żeby go nie wybudzic. .Staś czasami przy karmieniu jakoś chyba za szybko je i zdarza mu się tak jakby zakrztusic i tak dziwnie wtedy jakby pieje. Boję się wtedy ze mógłby się udusić bo wygląda to tak jakby powietrza nie mógł złapać. Szybko biorę go do pionu i przechodzi, ale stracha mam strasznego zawsze
Moja tez tak sie czasem krztusiła tak i nie mogła złapac oddechu. Na szczescie odkad karmie brzuszek do brzuszka to nie ma tego.
-
Co do szczepień to nam pediatra rozpisala w książeczce nazwy, ale średnio się orientuje. Infanrix Hexa oraz Hexacima czy to są obydwie 6w1? I czy na pneumokoki szczepilyscie ta na NFZ Synflorix czy ta płatna Preveran?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 22:34
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
My na pewno infanrix hexa, prevenar 13 i meningokoki - zastanawiam się która wybrać, starsza miała Nimenrix, a nad Rota intensywnie mysle- Jeśli się zdecydujemy, to tez nie wiem które wybrać. 9.10 mamy szczepienie 6w1 i ewentualnie rotawirus, po 2 tygodniach pneumokoki i wtedy dalej będziemy się umawiać.
-
nick nieaktualny